Здравей Гост

Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11

• 529 Отговора
  • 73590 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Ретро Венера 2010
« Отговор #20 -: Септември 03, 2010, 06:22:41 pm »
На 27:39 във везни ще направи точен тригон с наталния Юпитер в Близнаци

Пу, същата работа. И пак Юпитер. Него все го заграждат разни щастливи планети, тоз джакпот не падна ли вече.  ;D А да видим тоя път.  :P

А в началото на ретроградието ще прави точен тригон с Венера.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

Re:Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11
« Отговор #21 -: Септември 03, 2010, 06:26:54 pm »
Венера ми е У8,около 15 октомври застава на К2...да видим колко щедра ще бъде

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #22 -: Септември 03, 2010, 07:31:01 pm »
Много интересно.
Хайде и аз да се изкажа ;D
Когато тръгне ретроградно венера, ще бъде в точна опозиция на наталната ми венера13гр в 10 ти дом.
Транзитната ретро венера ще циркулира през 4тият ми дом.Венера управлява 4ти дом и 11 дом.
По-късно когато си тръгне директно и стигне последните градуси на скорпиона ще прави опозиция на стелиума ми от марс,луна и сатурн.
За пълнолунието което говориш на 29гр в телец,то ще бъде в съвпад с луната,марс и сатурн в картата ми. :-\

Когато ретро венерата стигне на 27мия градус във везни тогава ще бъде в съвпад с прогресивната ми луна(ако 5 гр се счита за съвпад(сходящ).
« Последна редакция: Септември 03, 2010, 07:38:21 pm от Milkyway »

*

Divna

« Отговор #23 -: Септември 03, 2010, 10:04:02 pm »

Уау..., това си е сериозна работа! Брей! ;D ;D
Че и внезапен късмет по темите с парите , работата , кариерата. Стабилно и сигурно видно и от втория показател аспект към венера :rolleyes:..

Интересно до тук сме три на брой дето ще се наложи да разказваме... :-[ :P

4ри с мен  :blink:

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #24 -: Септември 03, 2010, 11:00:19 pm »
Надявам се и аз да имам какво да разказвам  ;)
В стационарно-директна фаза Венера ще заформи голям тригон с Луна и Юпитер. Луната е на К2 и управлява 7дом, Юпитер е в 6дом, упр. на 11 и 12. А Венерчето ще бъде в 9дом при транзита, а в натала е в 1 и управлява 4 и 9домове.
Иска ми се нещо хубаво да се случи, защото напоследък голяма скука - Нептун се разхожда върху луната ми и имам нужда нещо да ме събуди.
Нещо материално-имотно-партньорско-приятелско-чужбинско? Ще ме подкрепите ли, да отида да го сънувам  :49:
Или само ще работя и уча?  :73:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Септември 04, 2010, 12:25:24 pm »
Надявам се и аз да имам какво да разказвам  ;)
В стационарно-директна фаза Венера ще заформи голям тригон с Луна и Юпитер. Луната е на К2 и управлява 7дом, Юпитер е в 6дом, упр. на 11 и 12. А Венерчето ще бъде в 9дом при транзита, а в натала е в 1 и управлява 4 и 9домове.
Иска ми се нещо хубаво да се случи, защото напоследък голяма скука - Нептун се разхожда върху луната ми и имам нужда нещо да ме събуди.
Нещо материално-имотно-партньорско-приятелско-чужбинско? Ще ме подкрепите ли, да отида да го сънувам  :49:
Или само ще работя и уча?  :73:

Доста добре звучи Венера тригон Луна и Юпитер...В случая 9-ти дом е много важен , тъй като от там ще бъде изпратена енергията към наталния потенциал , така ,че е твърде възможно и заминаване за чужбина , за по-дълъг период! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #26 -: Септември 04, 2010, 01:30:14 pm »
Чул те Господ Марая  :88:
Аз съм от малкото Стрелци, които нямат афинитет към пътуванията, но вече ми се иска да попътувам и реално. За съжаление имам доста проблеми, които трябва да разреша и май се оформя да стане точно в този период. Интересно, заедно с ретро Венера, и прогресивната ми Луна е на същото място, точно. Дано големия тригон помогне всичко да се развие благоприятно.

Синухе, добро предложение - задължително ще го изследвам  :blink:

« Отговор #27 -: Септември 04, 2010, 01:35:08 pm »
Добре е всеки да си провери по времето на 1вия аспект какво се случва

Първият аспект ми е тригон към Луната и съвпад с нат IC :blink:

Според AstroWorld-a Венера се обръща ретро на 7.10. в 22,05 ч /почти едновременно с новолунието/, а според астрокома и Янус на 8.10.  :-\

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Септември 04, 2010, 02:30:09 pm »

Винаги съм знаела ,че градуса на който планетата застава ретро не е случаен за индивидите , при които градуса е зает....Престоя е доста дълъг. :72: Именно това е фокуса за Венера и знаците от въздушния елемент , както и земните , водните и огнените попадащи в този градус.

Цитат

Синухе , това е по повод на твоя пост , защото мисля , че ретро фаза има само тогава ,когато има нещо за решаване , доусмисляне , незавършено...звучи ми като куинконс... :blink:

Добре е всеки да си провери по времето на 1вия аспект какво се случва (изолирано от останалите транзити като звучене) и дали после няма да има някакво завършване,повторение,близко сходство  ;)
:blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Септември 04, 2010, 04:28:14 pm »
Венера отминава леко градуса на ЮЛВ  в 11-ти дом, след което обръща своя ход и се връща във Везни върху наталния ми Марс в 10-ти дом. който е У4. Венера У5,10 и СЛВ. Имотните дела доминират при мен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Септември 04, 2010, 04:35:56 pm »
Венера отминава леко градуса на ЮЛВ  в 11-ти дом, след което обръща своя ход и се връща във Везни върху наталния ми Марс в 10-ти дом. който е У4. Венера У5,10 и СЛВ. Имотните дела доминират при мен.

Мисля , че аспектира и наталния ти Юпитер ;D. Това беше една от причините за *категоричния ми изказ* по отношение на нещата по пълнолуние... ;) :blink:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #31 -: Септември 04, 2010, 11:09:07 pm »
И още нещо доста интересно :o , на 21 .11 има пълнолуние в Телец на 29:18 мин... :o в точен тригон с прогресията в козирог на слънце нат. венера и съвпад с дсц....

Тук стана интересно. Това пълнолуние ще е в точен съвпад с моя Меркурий, управител на 4-ти и 12-ти. Също и с наталното ми Слънце, управител на 1-ви, 2-и и 3-ти дом.Освен това за капак и прогресивната ми Луна е там--на 29.10 градус. :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Септември 05, 2010, 01:33:09 am »
И още нещо доста интересно :o , на 21 .11 има пълнолуние в Телец на 29:18 мин... :o в точен тригон с прогресията в козирог на слънце нат. венера и съвпад с дсц....

Тук стана интересно. Това пълнолуние ще е в точен съвпад с моя Меркурий, управител на 4-ти и 12-ти. Също и с наталното ми Слънце, управител на 1-ви, 2-и и 3-ти дом.Освен това за капак и прогресивната ми Луна е там--на 29.10 градус. :-\

Интересно е , че прогресивната ти луна ще направи ингрес в Близнаци , а предхождащата лунация акцентира оста 4-ти/11-ти.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #33 -: Септември 05, 2010, 01:34:35 pm »

Интересно е , че прогресивната ти луна ще направи ингрес в Близнаци , а предхождащата лунация акцентира оста 4-ти/11-ти.

Марая, как го тълкуваш това...?

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Септември 05, 2010, 03:10:45 pm »

Лунацията е , че ще се отрази на приключването по въпроси свързани с акцентиране на домовете. Важно е и какъв аспект ще има с управителите на акцентираните домове , както и на планетите заети в тях. Нещо повече - диспозитор на пр. луна е мерка... ;D
Като цяло ингреса е интересен от гледна тоячка най-вече на знака ;D ;D. Повече контакти с по-млади или по- комуникативни хора , повече пътувания , ще станеш много любопитна, възможно е да започнеш нова квалификация ,обучение.
Двойствени връзки не изключвам Миа... ;D ;D :P

*

Mia21

• 2502
« Отговор #35 -: Септември 05, 2010, 03:17:16 pm »

Лунацията е , че ще се отрази на приключването по въпроси свързани с акцентиране на домовете. Важно е и какъв аспект ще има с управителите на акцентираните домове , както и на планетите заети в тях. Нещо повече - диспозитор на пр. луна е мерка... ;D
Като цяло ингреса е интересен от гледна тоячка най-вече на знака ;D ;D. Повече контакти с по-млади или по- комуникативни хора , повече пътувания , ще станеш много любопитна, възможно е да започнеш нова квалификация ,обучение.
Двойствени връзки не изключвам Миа... ;D ;D :P

Ааа така...! Сега като ги навържа двама- трима, ще им го върна тъпкано къде ми разгониха фемилито през прогресията в тежкотоварния Телец. Хич не ми требе такава сериозност!!! Хак им е... ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Септември 05, 2010, 04:24:52 pm »
И това изморява ;D ;) , както и другото...по-важен е баланса! :blink:

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Септември 05, 2010, 09:37:03 pm »
още теми за ретро венера

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,205.0.html

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1766.0.html

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2954.0.html

Чудесно! Мерси Стреличка! :wub:
Добре би било да се проследи 2004 , 2007 и 2009...може да се намерят някакви съществени изводи!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Септември 05, 2010, 11:11:22 pm »
Както се знае, по време на периода, през който Венера е ретроградна, не се препоръчва да се сключва брак или да се започват нови връзки (ако се търсят трайни отношения). Що се отнася до съществуващи вече връзки, според мен ретроградният период ще е подходящ за преразглеждане на отношенията в контекста на тяхната перспектива (или липсата на такава). По време на ретроградието на Венера често се случва да се потърси компромис или някакво взаимноприемливо решение. Ако партньорът ви е подал молба за развод или ви е напуснал, не е изключено по време на този период да е по-склонен да си преразгледа решението, преди да направи последната, решаваща за отношенията ви крачка. Ако пък е подал молба за развод по време на ретроградна Венера, възможно е това решение дълго да се е отлагало или да е било взето след дълга поредица от компромиси и очаквания, които не се реализират в крайна сметка.
Подходящ период да се "закърпят" отношенията с партньора, ако в тях нещо "куца", особено по време на ретроградния престой на Венера в знака Везни. За някои двойки ретроградието на Венера може да бъде "последен компромис" преди да вземат окончателно решение дали да останат заедно или да се разделят. Неслучайно движението на Венера ще е през Везни и Скорпион - и двата знака са свързани с отношенческа динамика. Везните се свързват със социалната/формалната страна на отношенията, а Скорпионът - с тяхната автентичност и дълбочина. Връзки, издържали периода на предстоящото ретроградие, могат да интегрират в себе си повече интензивност, доверие и дълбочина (Скорпион). Връзките, които ще се разпаднат, може да не са били достатъчно дълбоки, а акцентът да се е поставял върху външната/социалната страна на отношенията и оценката на другите за тях (Везни). Връзки, в основата на които стои мотивът "Да съм с някой, за да не кажат, че съм сам/а", ще бъдат подложени на сериозен изпит.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.