Здравей Гост

Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11

• 529 Отговора
  • 73589 Прегледи
*

Nebesna

Re:Ретро Венера 2010 - 8.10 до 19.11
« Отговор #40 -: Септември 05, 2010, 11:14:53 pm »
Връзки, в основата на които стои мотивът "Да съм с някой, за да не кажат, че съм сам/а", ще бъдат подложени на сериозен изпит.[/i]

А какво ще кажеш за мотива: "Да съм с някого, само и само да не съм сам/а?"

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Септември 05, 2010, 11:20:31 pm »
Връзки, в основата на които стои мотивът "Да съм с някой, за да не кажат, че съм сам/а", ще бъдат подложени на сериозен изпит.[/i]

Първоначално това мислех да напиша.  ;D
Но в двата случая мотивът е различен. При първия е намесен знакът Везни ("какво ще кажат другите?"), докато втория по го свързвам със Скорпиона ("да не се чувствам отхвърлен") - в контекста на предстоящото ретроградно преминаване на Венера през тези два знака.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Септември 05, 2010, 11:22:19 pm »

Първоначално това мислех да напиша.  ;D
Но в двата случая мотивът е различен. При първия е намесен знакът Везни ("какво ще кажат другите?"), докато втория по го свързвам със Скорпиона ("да не се чувствам отхвърлен") - в контекста на предстоящото ретроградно преминаване на Венера през тези два знака.  :blink:

И аз второто го свързвам със Скорпиона и затова го прибавих като мотив, понеже ретроградието на Венера ще засегне и двата знака.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Септември 05, 2010, 11:40:54 pm »
Нито "какво ще кажат другите", "нито да не се чувствам отхвърлен" при мен не са били някога на дневен ред.

Е, за тебе знаем, че не си "като другите".  ;D
Горното не бе адресирано към никой конкретно, просто опит за мунданна интерпретация и нищо повече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #44 -: Септември 05, 2010, 11:42:28 pm »
Нито "какво ще кажат другите", "нито да не се чувствам отхвърлен" при мен не са били някога на дневен ред. Хайде да видим какво ще стане началото на октомври като ми кацнат на Луната ретро Венерата и Марса.  ;D

Някоя тайна обожателка да не изкочи на хоризонта, или по точно зад хоризонта, че с тоя 12 дом няма видимост там, всичко е скрито покрито :P

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Септември 05, 2010, 11:47:05 pm »
Нито "какво ще кажат другите", "нито да не се чувствам отхвърлен" при мен не са били някога на дневен ред. Хайде да видим какво ще стане началото на октомври като ми кацнат на Луната ретро Венерата и Марса.  ;D

Някоя тайна обожателка да не изкочи на хоризонта, или по точно зад хоризонта, че с тоя 12 дом няма видимост там, всичко е скрито покрито :P

Абе и да изскочи...ще има да си блъска главата сетне. Не се започва нова връзка по ретро Венера. като обърне "дупето" нищо не е такова, каквото изглежда.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Септември 05, 2010, 11:47:21 pm »
Защо трябва да е адресирано към някой? (идея си нямам от къде го измъдри т'ва) ;D

Защо тогава написа това?
Нито "какво ще кажат другите", "нито да не се чувствам отхвърлен" при мен не са били някога на дневен ред.

Това не беше ли лична реакция в отговор на абстрактно (неадресирано към никой конкретно) послание?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Септември 05, 2010, 11:53:00 pm »
Не вадя никакви изводи, ти пък къде ги видя?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Септември 05, 2010, 11:59:05 pm »
Алоооо, имаме ли връзка?
Темата е за ретро Венера! Вместо да ми помогнете Вие какво правите?!
КРИС!- ТИ СИ МЕЕН! НА ЖЕНА СЕ ПРАВИ ЕВАЛА, ОСОБЕННО КОГАТО Е ДОБЪР АСТРОЛОГ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Септември 06, 2010, 12:00:18 am »
Именно защото това при мен не ми е било така, по този начин, и сега би трябвало да бъде. Ама хайде да видим. Вадиш някакви изводи от нищото, а аз просто си вметвам.
Направи ти някакво "предположение" за влиянието на ретро Венера! Лесно е да критикуваш отстрани.
Аз съм забелязала, че нищо във връзките не върви както трябва по ретро Венера. По Везни би трябвало да се обърне внимание на конвенционалните взаимоотношения, а по Скорпион на секса и на дълбинната психология на връзката (дълбочината на чувствата) - скорпионът не търпи повърхностни взаимоотношения.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Септември 06, 2010, 12:03:01 am »
Направи ти някакво "предположение" за влиянието на ретро Венера! Лесно е да критикуваш отстрани.

Далеч по-лесно е да гледаш отстрани и да констатираш как се "давят" другите, когато не ти стиска да се хвърлиш в дълбокото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Септември 06, 2010, 12:07:46 am »
Сега имаме нов Глобален проблем във форума - ретро Венера и каква трябва да бъде тя - блудница, грешница, светица, вечерница или зорница.  ;D Гей-магьосника Меркурий го почетохме вече, още малко да устискаме и скоро ще става директен, без шикалкавене.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #52 -: Септември 06, 2010, 12:09:03 am »

Абе и да изскочи...ще има да си блъска главата сетне. Не се започва нова връзка по ретро Венера. като обърне "дупето" нищо не е такова, каквото изглежда.

Принципно си права, ама може да извади на показ кармична връзка ,или такава от миналато, така че може да има нещо недовършено, или просто да срещнеш сродната си душа, нека не бъдем само черногледи, щото имаме налице ретроградие.

Малко стрелешки оптимизъм ;D ;D :P

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Септември 06, 2010, 12:12:54 am »

Принципно си права, ама може да извади на показ кармична връзка ,или такава от миналато, така че може да има нещо недовършено, или просто да срещнеш сродната си душа, нека не бъдем само черногледи, щото имаме налице ретроградие.

Малко стрелешки оптимизъм ;D ;D :P

Е, хайде, да е хаирлия!

*

abroad

« Отговор #54 -: Септември 06, 2010, 12:13:20 am »

Т. е тук ще бъдат ангажирани и двете планети участващи в рецепсията!
А кои са домовете?

не ми се щеше да го описвам, че написано подозирам на къде клони ;D
Съвпадът се разиграва в 10ти
Венера - У10, 6,5
Водолей - заключен във 2ри
По същото време Сатурн е точен тригон с Венера ;D

------------------------------------------------------------------------

Добре е всеки да си провери по времето на 1вия аспект какво се случва (изолирано от останалите транзити като звучене) и дали после няма да има някакво завършване,повторение,близко сходство  ;)

Венера точен съвпад Уран от днес - неприятна, неочаквана случка в любовта...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #55 -: Септември 06, 2010, 12:14:57 am »
Сега имаме нов Глобален проблем във форума - ретро Венера и каква трябва да бъде тя - блудница, грешница, светица, вечерница или зорница.  ;D Гей-магьосника Меркурий го почетохме вече, още малко да устискаме и скоро ще става директен, без шикалкавене.

Да му таковам таковънката , ще ме кара да пиша , вместо да играя белот! За Мерка приказвам...
А за Венера в ретро фаза- много дава - помислете,проследете и ще видите!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #56 -: Септември 06, 2010, 12:16:04 am »
Подкрепям мнението на Инти. Венера е ретроградна и е в Скорпион. И ретроградието и плутон се свързват с кармата, така че е възможно да се срещне любов, която би белязала любовния живот на индивида трайно.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Септември 06, 2010, 12:16:56 am »
------------------------------------------------------------------------

Добре е всеки да си провери по времето на 1вия аспект какво се случва (изолирано от останалите транзити като звучене) и дали после няма да има някакво завършване,повторение,близко сходство  ;)

Венера точен съвпад Уран от днес - неприятна, неочаквана случка в любовта...

Не е ли рано... още е директна.Или аз не съм схванала логиката?

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Септември 06, 2010, 12:20:14 am »
Подкрепям мнението на Инти. Венера е ретроградна и е в Скорпион. И ретроградието и плутон се свързват с кармата, така че е възможно да се срещне любов, която би белязала любовния живот на индивида трайно.

И какви са условията за тази кармична среща? Предполагам, че не всички ще срещнем кармичната си любов?
Поне веднъж годишно Венера минава през Скорпион. Е, не винаги е ретроградна, но винаги прави съвпад с моя ЮЛВ, а ми управлява СЛВ.

*

Инти

• 2068
« Отговор #59 -: Септември 06, 2010, 12:22:59 am »
Едгар Кейси- “Сродните Души”

“Често човек може да реши, че на света съществу¬ва една-единствена съвършено сродна душа за него. Това не е вярно, сродните души не се ограничават са¬мо в отношенията между мъж и жена, те се проявя¬ват и в еднополови връзки. И което е още по-важно, всеки от нас има множество различни видове връз¬ки със сродни души. В настоящето някои от тях мо¬же да са с роднини, приятели, с които се чувстваме особено близки, и дори с колеги, с които сме се съб¬рали, за да постигнем някаква голяма цел. Сродна¬та душа е човек, към когото усещаме привличане, за¬щото сме били заедно в миналото. В такава връзка имаме възможност да окажем неоценима помощ в личното развитие на другия.
За съжаление някои хора погрешно заключават, че връзката със сродна душа е съвършена и в нея ня¬ма никакви трудности или предизвикателства. Те често се чувстват неудовлетворени, задето не са ус¬пели да изградят подобни отношения в живота си. В тълкованията на Кейси се казва, че сродната душа ще ви изправи пред проблеми и препятствия, а вие ще й отвърнете със същото. Сродната душа е човек, с когото се събирате, за да се борите заедно с житейс¬ките предизвикателства и трудности дори когато ви се струва, че той е техният източник. С други думи, сродната душа в повечето случаи отразява или ни позволява да съзрем собствените си силни страни и слабости.”

Не си мислете, че Венера се свързва само с интимността, това е социалния свят.