Здравей Гост

ВИДЕНИЕТО - продължение към темата ми за вярата за превъплъщенията

• 272 Отговора
  • 54720 Прегледи
 ;D       Общият план на Града на слънцето на КАМПАНЕЛА,както е описан във великия му труд,напомня силно на чертеж на КОперниковата слънчева система...
       В огромния "Храм на слънцето" в самото сърце на това геометрично съвършенство
КАМПАНЕЛА си представя олтар,върху който няма нищо,освен два огромни глобуса,показващи"цялото небе" и "цялата земя". Върху вътрешната страна на купола са изобразени "най-ярките звезди на небето с техните имена и силите,които упражняват върху нещата долу". Върху вътрешната страна на купола са изобразени "най-ярките звезди на небето с техните имена и силите,които упражняват нещата долу." Тези изображения съответстват на глобусите върху олтара. Храмът се осветява от седем постоянно светещи лампи,носещи името на седемте планети. Върху външната стена на храма има изображение на "всяка звезда по реда й".
       Върху външното и вътрешното лице всяка от седемте концентрични стени има изображения и надписи,чиято основна цел е да обучават и вдъхновяват жителите. Сред тях има още карти на света,занаяти и оръдия на различни народи,изображения на морета и реки,познание за животинското,растителното и минералното царство,както и образи на
"изобретатели на науките и законодатели" - еклектичен списък,в който фигурират ХЕРМЕС
ТРИСМЕГИСТ /в романизирания си вариант като МЕРКУРИЙ/,ЮПИТЕР /ЗЕВС-АМОН в гръко-
египетския пантеон на АЛЕКСАНДРИЯ/,пророка МОХАМЕД,ИСУС ХРИСТОС с 12-те апостоли,
както и ОЗИРИС....

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:

За да се намери истинският източник,трябва да се търси дълбоко в скритите магически извори,подхранващи Ренесанса." Йейтс има предвид херметическите текстове и най-вече
"Пикатрикс" с неговия магически град АДОЦЕНТИН и ни напомня,че в него има:
       "... замък с четири порти , с изображения,в които ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ е вселил
духове. Сравнете това с 4-те порти и улиците на Града на слънцето. На върха на замъка има
фар,който осветява града с цветовете на 7-те планети. Сравнете го със 7-те неугасващи
лампи в храма на Града на слънцето... В описанието на АДОЦЕНТИН в "ПИКАТРИКС" също се
споменава,че ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ е построил храм на слънцето."

;D         През 1653 г. в ТУРНЕ /дн.на територията на БЕЛГИЯ/, където Меровингите основали столицата си,било намерено загадъчно съкровище. Находката предизвикала небивало вълнение,тъй като се смятало,че артефактите - предимно дребни предмети от злато и бронз - произхождат от гробницата на бащата на КЛОВИС - крал ХИЛДЕРИК /ок.460 г./. С интерес отбелязваме,че сред предметите има златна статуетка на бика АПИС и малка статуетка на ИЗИДА. В една друга находка от недалечния СЕН-БРИ били открити десетки златни пчели. Според древноегипетските митове,пчелите са сълзите на бога на слънцето РА и йероглифният символ за пчела бил част от царската титла на фараоните /в"той е острицата и пчелата"/. Интересен е също и фактът , че египетският характер на тези артефакти бил разпознат правилно от учените от френския двор,които дори предположили връзка между династията на МЕРОВИНГИТЕ и соларните култове към ИЗИДА-СЕРАПИС В ДРЕВЕН ЕГИПЕТ.
       МОЙ КОМЕНТАР: ЕТО дори и от династия МЕРОВИНГИ едни от франкските крале също
са вярвали в прераждането,щом има в гробниците им от древноегипетските символи значи
са вярвали и те както древните египтяни в превъплъщенията.

:blink: Източника е от "Талисман" на ХЕНКОК И БОВАЛ.

;D Вчера моят духовен учител Иеова ми дообясни за стиха в 6 гл.15 стих в Посланието
на Галятани - В ХРИСТА ИСУСА нито обрязването е нещо,нито необрязването е нещо,а
новото създание. Защото новото създание в цикъла на преражданията няма да помни нищо
нито,че е бил обрязан,нито че е бил и необрязан,затова се казва тук,че нито обрязването
е нещо,нито необрязването е нещо. Но когато се достигне до НИРВАНА,когато престане
цикъла на преражданията,когато стигнем съзнанието на творците богове ние ще си спомним
всички наши близки,които са били винаги до нас по време на цикъла в преражданията ни и
настоящите ни най-близки хора са били пак и като приятели и като братя и сестри и като майки и бащи,баби и дядовци и внуци заедно и т.н. но в различни родови състояния.

*

Stella

• 7765
;D Вчера моят духовен учител Иеова ми дообясни за стиха в 6 гл.15 стих в Посланието
на Галятани - В ХРИСТА ИСУСА нито обрязването е нещо,нито необрязването е нещо,а
новото създание. Защото новото създание в цикъла на преражданията няма да помни нищо
нито,че е бил обрязан,нито че е бил и необрязан,затова се казва тук,че нито обрязването
е нещо,нито необрязването е нещо. Но когато се достигне до НИРВАНА,когато престане
цикъла на преражданията,когато стигнем съзнанието на творците богове ние ще си спомним
всички наши близки,които са били винаги до нас по време на цикъла в преражданията ни и
настоящите ни най-близки хора са били пак и като приятели и като братя и сестри и като майки и бащи,баби и дядовци и внуци заедно и т.н. но в различни родови състояния.

Марушка, християнската религия не признава идеята за прераждането, ако се не лъжа.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Още по въпроса ...- Майкъл Нютон \" Пътищата на душите\".
И в добавка вчера гледах една статистика на отговор на въпроса \" Вярвате ли в прераждането и отвъдното?\" проведена от НСИ -Италия. Най интересното е че 91% от хората вярват в това и този процент е от хора които са дълбоко вярващи католици. Останалите 9% са отговорилите негативно и в същото време са хора атеисти. Интересното в случая е, че хората които са дълбоко религиозни вярват в нещо което е отре4ено от църквата, а атеистите го отри4ат. Нещо върху което би могло да се поразсъждава доста.

Марушка, християнската религия не признава идеята за прераждането, ако се не лъжа.
  Така си мислите,защото не разбирате цитатите в Библията,които говорят за прераждането.

^не се лъжеш ..леле, каква каша е тука  :haha:
Няма прераждане, няма говорене с душите, гледане в бъдещето или недай си, да призовеш някой умрял... В Библията пише "Проклети да са Всички врачки баячки и астролози и всички, които се допитват до тях"второзаконие18 :10-18
Който е вярващ, трябва да е смирен, да не любопитства, да живее с вяра и упование в Божията мъдрост и т.н. Какви духовни учители, какви превъплъщения?!

ехааааа ... и какво правиме сега? - всъщност, добре че не сме се родили в средните векове, да са ни изпържили на кладите, ужас!
Не си падам по религиите - абсолютен Mind control, но не отричам, че има какво да се научи от всяка една, затова си чета от време на време без вманиачаване.

Да така пише в Библията,пък пророците в Библията не са "ясновидци"

Още по въпроса ...- Майкъл Нютон \" Пътищата на душите\".
И в добавка вчера гледах една статистика на отговор на въпроса \" Вярвате ли в прераждането и отвъдното?\" проведена от НСИ -Италия. Най интересното е че 91% от хората вярват в това и този процент е от хора които са дълбоко вярващи католици. Останалите 9% са отговорилите негативно и в същото време са хора атеисти. Интересното в случая е, че хората които са дълбоко религиозни вярват в нещо което е отре4ено от църквата, а атеистите го отри4ат. Нещо върху което би могло да се поразсъждава доста.

А пък най-ранните християни,ДЖОРДАНО БРУНО,КАМПАНЕЛА,катари и богомили
/които са ги горели на клада,заради проповядването в прераждането/ и много още други,
които съм ги изброила от първата част,където не сте я прочели може би вие с новите
прякори. ;D

Аз си признавам, че не прочетох цялата тема, затова ще прочета и първите страници, пък ще се включа компетентно. Дядо ми по бащина линия беше поп и детството ми премина в четене на Библията, молитва "Отче Наш" и т.н., сещам се, че Е.Кейси описва в биографията си, че чете всяка година Библията. Явно текста вътре отваря канал и потича информация от акаша или който, както иска да го нарича.

И моя баща бог да го прости беше учил за поп 5-6 месеца,но избягал и станал учител.

*

Yaya

• 2265

че за кво да се смея като си си видяла аурата.

хм, абе по друг начин си я представях тая аура, да ти кажа .. тва направо ми изкара акъла .. май е дошло време да се подготвя теориетично по въпроса, че съм много боса ..  :-[

Цитат
номера с лъчите го правя постоянно - изваждам ги под команда и образуват сфера около мен. обаче напоследък нещо се бъгна харда май, защото цвета се смени и не виждам сфера а се виждам като енергийно извънземно  :unsure:  тцъ тцъ тцъ няма да ми доде акъла начи  ;D ;D ;D

ахаха, как ше се виждаш като енергийно извънземно бе .. ко приказваш ти ..  :P   :rolf:   

ама каква по-точно е тая медитация с извеждането на лъчите ?! къде да прочета повече за това ..   :unsure:

Но мойто видение беше като истинска светкавица и то доста нависоко беше над блока,а пък тези които описват тук са около метър,а това беше над няколко повече метра.

Марушке, да не би да си видяла нещо подобно .. // гледам, че много се коментира тва видео у фейсбука >> http://www.vbox7.com/play:674c7f3d#commentTop, ама аз не мога да го видя, с моя интернет  :-X .. ноо така на превюто, мисля че доста се доближава до твоето видение ..   

http://30dumi.pozicii.net/2011/04/proekt-sin-latch-pakleniyat-plan-za-porobvane-na-tchovetchestvoto/
абе, не, че не ви вярвам, но напоследък съм голям скептик
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
Така си мислите,защото не разбирате цитатите в Библията,които говорят за прераждането.

Доколкото знам, Христос е проповядвал прераждане, както и ранните християни - негови последователи, но впоследствие тази информация се заличава. Духовните учители са обучавали учениците си посредством притчи и метафори, така че не би трябвало тази информация да се търси в прав текст, тя е закодирана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Доколкото знам, Христос е проповядвал прераждане, както и ранните християни - негови последователи, но впоследствие тази информация се заличава. Духовните учители са обучавали учениците си посредством притчи и метафори, така че не би трябвало тази информация да се търси в прав текст, тя е закодирана.
       И аз знам,че е закодирана тази информация. Но има някои текстове,които напълно
говорят за прераждането.

;D   САБЕИ - Араби от ХАРАН /в дн.Югоизт.Турция - така пише в "Талисман",но в Уикипе
дия пише,че били от Йемен,въобще от Азия/ , които възприели през ІХ в. "Херметика"  като
своя религия и практикували талисманната магия  на "Асклепий".  САБЕИТЕ почитали лунния
бог СИН  и са известни като много добри  звездобройци и астролози.  За произхода на името
им има една интересна теория  на Селим Хасан - египтолог,занимавал се с  пирамидите в Гиза  през 30-те. Според него името сабеи може би произлиза от SABA  - древноегип.дума за
звезда. САБЕИТЕ от ХАРАН  ежегодни поклонничества до ГИЗА от незапомнени времена най-
малко до ХІ век.  Известно е,че при пирамидите те правели астрономически наблюдения и
извършвали ритуали, които може би представлявали останки от древната астрална религия
на ЕГИПЕТ.  Хасан смята,че САБЕИТЕ са смятали пирамидите в ГИЗА за паметници, посветени
на звездите.Вероятно именно това ги е накарало да приемат името SABA, или "звездни хора".

Древните астролози са правели съждения, а не предсказания..... Има доста голяма разлика. Дори и в енергията , която е насочена към клиента на астролога...

Здравейте,досега се чудех да ви пиша или не,защото  ми се случи нещо много странно ...необяснимо за мен и ненормално според и за първи път ми се случи аз дори още не мога да преценя дали ми се е случило....... наистина
Не съм го казвала на никого.. писах в  съновник.бг  за да ми каже нещо някой.. тъй като там има всякакви истории ..поразровех се тук за да видя има ли такива неща....

Ето това записах там
Снощи докато си седях ..ми изкочиха някакви очи.. жълти..злобни и гледаха в мен втренчено ... само главата му виждах ...опреличавам го на дявола .... голям страх изпитах.. за първи път ми се случва такова нещо..разбирам да е сън,ама не е аз си бях будна... в съзнание и в същото време докато ме гледаше усещах някаква сила върху мен ... все едно, че ме е обладало почуствах дискомфорт в същото време .....

Мисля си, че е някоя фантазия въображение, но това усещане което изпитах по време на този образ беше реално... Все едно ми се канеше... пък и как така изникна все едно, че е при мен..това възможно ли е ... звучи абсурдно... но ...

Признак на какво е това?

Някой ако може да ми каже. Напълно съм нормална... не е измислица това, но какво значи? И защо ми се явява на мен?

Надявам се някой да ми отговори.

все още не мога да си го обясня и да разбера реалност ли е това .................
 Надявам се да не помислите и мен за откачалка ....

Я кажи, освен жълти очи как изглеждаше главата, опиши я, нос, уши, уста, кожа?? Или само очи имаше?!
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

Я кажи, освен жълти очи как изглеждаше главата, опиши я, нос, уши, уста, кожа?? Или само очи имаше?!

Еми не виждах черен фон тъмнина ли  то това така изневиделица стана и тази глава  и едни жълти очи ме гледат като котешки очи.. ем за нос и уши не помня ... сякаш имаше рога не знам то дори като ми изчезна от подсъзнанието ли ..... ли не знам не разбирам .... какво трябва да го нарека не знам стоях и не знаех какво е това ..... но усетих при мен имаше някаква сила то докато ме гледаше аз само си седях и аз го гледам и нищо но изпитах страх.... то толкова бързо аз все още не вярвам дори,че е станало това аз не мога да го обясня дори......  на какво се дължи това ...... знам,че нищо ми няма ..... сякаш беше при мен .... 

Еми не виждах черен фон тъмнина ли  то това така изневиделица стана и тази глава  и едни жълти очи ме гледат като котешки очи.. ем за нос и уши не помня ... сякаш имаше рога не знам то дори като ми изчезна от подсъзнанието ли ..... ли не знам не разбирам .... какво трябва да го нарека не знам стоях и не знаех какво е това ..... но усетих при мен имаше някаква сила то докато ме гледаше аз само си седях и аз го гледам и нищо но изпитах страх.... то толкова бързо аз все още не вярвам дори,че е станало това аз не мога да го обясня дори......  на какво се дължи това ...... знам,че нищо ми няма ..... сякаш беше при мен .... 

един вид аз не съм в стаята си в обстановката която се намирам а виждам това тази глава тези очи как ми се канят и толкова злобно ме гледат...... досега се мъчех как да обясня ама това е виждам тази тъмнина и тази глава и тези очи.......