Здравей Гост

ВИДЕНИЕТО - продължение към темата ми за вярата за превъплъщенията

• 272 Отговора
  • 54742 Прегледи
 ;D да четене трябва ....  аз както вече казах... не разбирам и не твърдя ,че разбирам... а по скоро питам....
И последно за моя случай аз си мисля,че е демон защото беше зловещо и погледа му ... но сега споменах на тоя моя познат,че влезе в мен и излезе ... бях забравила да му кажа това и той   ми каза,че това е нещо като астрално тяло,но не е хубаво когато е чуждо може да стои до теб и около теб,но не и да пробива аурата ти.. и ми казва значи не си защитена .

Ами това е лошо, стахът отслабва защитните ни сили, оурата ни отслабва и може да стане лошо, така че взимай мерки да ставаш силна!!! А това, че е влезнало и излезнало от теб е важна инфо, типично демонична проява  :(
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Еми и демон може да е, само че демоните се хранят със страха на жертвите си, затова ти казах да не се страхуваш  :blink: Стахът е най-голямата слабост на човека и така някои "умници" ни контролират!
:-\ :-\ :-\  не знам.. аз не мога да разбера има ли разлика дали е демон или мъртва душа дух?

дявол няма! мъртви души също няма! духове има в 4то измерение  ;)

те се хранят от страх - страх ли те е ти ги предизвикваш. научи се да се контролираш  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

Еми и демон може да е, само че демоните се хранят със страха на жертвите си, затова ти казах да не се страхуваш  :blink: Стахът е най-голямата слабост на човека и така някои "умници" ни контролират!
:-\ :-\ :-\  не знам.. аз не мога да разбера има ли разлика дали е демон или мъртва душа дух?

дявол няма! мъртви души също няма! духове има в 4то измерение  ;)

те се хранят от страх - страх ли те е ти ги предизвикваш. научи се да се контролираш  ;)

Блягодаря за инфото ..... :blink: ама много лошооо ... аз не мога да се контролирам  ..... пък и то самата дума дух ме плаши  ..камо лии  да знам,че наистена ги има  ;D ;D изобщо такива срещи и информации  не са за мен, а за силни и осъзнати хора .........

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Така е, за да се чувстваш защитен не трябва да се страхуваш. Както при кучетата ако те види да бягаш шанса да те подгони е голям, но ако се изправиш срещу него дори и със заканителна поза - правилата се променят.
Човек трябва да е уверен в силата си. И независимо какво се случва на ежедневно ниво трябва да пази душата си максимално чиста, чистата душа е защитена, ако истински вярваш, едва ли нещо може да те нарани (физически или емоционално)

Така е, за да се чувстваш защитен не трябва да се страхуваш. Както при кучетата ако те види да бягаш шанса да те подгони е голям, но ако се изправиш срещу него дори и със заканителна поза - правилата се променят.
Човек трябва да е уверен в силата си. И независимо какво се случва на ежедневно ниво трябва да пази душата си максимално чиста, чистата душа е защитена, ако истински вярваш, едва ли нещо може да те нарани (физически или емоционално)

:) Права си,но все пак не е толкова лесно... Хората се сблъскваме с хиляди проблеми и ситуации и ...

:) Права си,но все пак не е толкова лесно... Хората се сблъскваме с хиляди проблеми и ситуации и ...

Еми  и ти се сблъскваш, и ние се сблъскваме, някои с много големи трудности, други с не чак толкова но в очите им изглеждат огромни... И все пак виждаш, че има разлика! И предполагам знаеш, че трудностите ни правят по-силни и хората преживели много големи трудности са много по-силни от онези които не са преживели почти нищо от страх, че светът в който съществуват не е това което те виждат. Той е много по-богат на същества, много по-колоритен и крие много повече опасности. Това не им понася на хората таящи неистов страх от непознатото и те избират да се затворят с своя красив черупчест свят. Само че това не ги пази от реалността, а само ги заблуждава  :(
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

Еми  и ти се сблъскваш, и ние се сблъскваме, някои с много големи трудности, други с не чак толкова но в очите им изглеждат огромни... И все пак виждаш, че има разлика! И предполагам знаеш, че трудностите ни правят по-силни и хората преживели много големи трудности са много по-силни от онези които не са преживели почти нищо от страх, че светът в който съществуват не е това което те виждат. Той е много по-богат на същества, много по-колоритен и крие много повече опасности. Това не им понася на хората таящи неистов страх от непознатото и те избират да се затворят с своя красив черупчест свят. Само че това не ги пази от реалността, а само ги заблуждава  :(
Да... явно всичко ми е непознато  и затова ме плаши... нормално ... Светът е много сложен не знам .. аз тая година взех да си задавам въпроси от рода на как ще съществувам,аз близките ми ... исках да се преоткрия .... хиляди въпроси ми се въртяха в главата ... защо едни са добре други зле ...  Дори без да искам намерех една книжка в къщи за разумен окултизъм и практически окултизъм във всекидневния живот.. и още не съм я прочела,но ще  я прочета вече.
Благодаря за отговорите ви.. помагат ми :)) :wub: :blink:

Здравейте,досега се чудех да ви пиша или не,защото  ми се случи нещо много странно ...необяснимо за мен и ненормално според и за първи път ми се случи аз дори още не мога да преценя дали ми се е случило....... наистина
Не съм го казвала на никого.. писах в  съновник.бг  за да ми каже нещо някой.. тъй като там има всякакви истории ..поразровех се тук за да видя има ли такива неща....

Ето това записах там
Снощи докато си седях ..ми изкочиха някакви очи.. жълти..злобни и гледаха в мен втренчено ... само главата му виждах ...опреличавам го на дявола .... голям страх изпитах.. за първи път ми се случва такова нещо..разбирам да е сън,ама не е аз си бях будна... в съзнание и в същото време докато ме гледаше усещах някаква сила върху мен ... все едно, че ме е обладало почуствах дискомфорт в същото време .....

Мисля си, че е някоя фантазия въображение, но това усещане което изпитах по време на този образ беше реално... Все едно ми се канеше... пък и как така изникна все едно, че е при мен..това възможно ли е ... звучи абсурдно... но ...

Признак на какво е това?

Някой ако може да ми каже. Напълно съм нормална... не е измислица това, но какво значи? И защо ми се явява на мен?

Надявам се някой да ми отговори.

все още не мога да си го обясня и да разбера реалност ли е това .................
 Надявам се да не помислите и мен за откачалка ....
Здравейте,
       Ето,че пак се включих във форума.Много интересни неща разказвате. Явно иска да се свърже с Вас това същество,но внимавайте,щом имате чувство на страх,не трябва да
го правите. Когато някое висше духовно същество иска да се свърже с Вас,не трябва да
имате чувство на страх,а просто радост и успокояващо въздействие,само тогава ще
разберете от чувствата ще разберете дали е добро и дали е лошо,когато е със страх,по-
добре не опитвайте въобще да се свързвате. ;D

Боеций
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Римски философ
Boethius.jpeg

Име

Боеций
(Boethius)

Рождена дата

ок. 480 г.
Рим

Умира на

ок. 524 г.
Павия, Остготско кралство

Школа и традиция

Схоластика

Аниций Манлий Северин Боеций (на латински: Anicius Manlius Severinus Boethius) е римски философ, преводач и държавник. Наречен е последният класически и първият схоластичен философ. Творчеството му има огромно влияние през Средновековието.

Боеций си поставя задачата да преведе всички творби на Платон и Аристотел на латински и да напише коментари върху тях, за да покаже хармонията помежду им, но не успява да я изпълни. Преведените от него Аристотелови творби за логиката, върху някои от които той пише коментари, са единствените достъпни в Европа до 12 век. Боеций също пише коментар на Изагога (Въведение към Категории от Аристотел) от неоплатониста Порфирий, който подчертава съществуването на проблема за универсалите: дали тези понятията съществуват самостоятелно или само в умовете на хората. Според Боеций те съществуват само в мисълта. Коментарите му върху Категории и За тълкуването от Аристотел и върху Порфириевата Изагога са модел за средновековните учени, който им помага да разберат широк кръг от философски въпроси поставени в Античността. Дори и по-независими философи от 12 век като Абелар и Жилбер де ла Поре са му дълбоко задължени.

Боеций измисля термина квадривиум, или четворен път, за да обозначи изучаването на четирите предмета: музика, аритметика, геометрия и астрономия, който трябва да последва изучаването на тривиума: граматика, логика и реторика. Той превежда и пише учебници върху тези предмети. Свободният му превод на трактата на Никомах по аритметика (De institutione arithemica) и неговият учебник по музика (De institutione musica) допринасят към средновековното образование. Боеций въвежда тройната класификация на музиката: musica mundana (музика на сферите/света), musica humana (хармония на човешкото тяло и духовната хармония), musica instrumentalis (инструментална музика, вкл. човешкият глас). Преводите му по музика на Питагор, по геометрия на Евклид, по астрономия на Птолемей и по механика на Архимед са загубени.

Боеций също пише теологични трактати (Opuscula sacra), За Троицата, За Въплъщението, Срещу Евтихей и Нестор и За католическия път, които подкрепят църковната позиция срещу ересите, използвайки логика, за да покаже единството на Бог по същество и божествената и човешката природа на Исус чрез определение на субстанция, отношение и природа. Те вероятно са известни на учениците на Алкуин в двора на на Карл Велики. Анселм също е запознат с тях. Първата теологична творба на Абелар Theologia Summi Boni е вдъхновена от първия трактат на Боеций (За Троицата), а Жилбер де ла Поре пише подробно тълкувание върху трактатите, което става стандартно, макар и други по-неоплатонистки настроени философи от 12 век също да пишат коментари. Тома Аквински пише коментари върху два от трактатите. Авторството на Боеций е било оспорвано заради светското естество на другите му творби до 19 век, когато е открита биография на неговия съвременник Касиодор, която споменава, че е писал на тази тематика.

Най-известната творба на Боеций е Утешението на философията, която той пише в затвора, докато очаква екзекуцията си. Тя осигурява наследството му през Средновековието и отвъд него. Данте поставя Боеций като последния римски и първия схоластичен философ в своята Божествена комедия и го нарича (чрез своя герой Тома Аквински) „Блажената душа, която разкрива измамните друми на света на всеки, който му дава ухо“.

;D Майстер Екхарт (на немски: Meister Eckhart, на латински: Eckhartus de Hochheim) е името, под което е известен Йоханес Екхарт (Johannes Eckhart, също и Екхарт от Хохайм, Eckhart von Hochheim), немски философ и теолог, монах от Доминиканския орден.Рождена дата

1260 г.
Гота, Германия

Умира на

1327/1328 г.
Кьолн, Германия
Учи и преподава в Сорбоната, след това в Страсбург и Кьолн. След смъртта му е осъден от папа Йоан XXII за еретични възгледи.
Майстер Екхарт е повлиян от Платоновата традиция в средновековието. За него Бог е над всички дефиниции. Ние можем повече да се приближим до Бога, като казваме какво Бог не е, отколкото да дръзваме да казваме какво е. В душата на човека има една искрица, която се докосва до Бога. Тази искрица е неназовима.

;DКакво ще кажете за тези думи от шумерската митология?:
       "ЕНЛИЛ е човекът SILULIM
       да отговори:
        /лодкар бил/
       ЕНЛИЛ с  променена външност - превърнат в гарван
       Но не сте гарван
       наистина са ЕНЛИЛ /така е написано от превода/
       Моето име е ВИЕТНАМ
       zid-тара ходи от ЕНЛИЛ

ЕНХЕДИАНА - дъщ. на САРГОН - жрица на НАНА В УР - смесва
понятието за личен бог за ИНАНА
       ВЖ.ЯКОБСЕН - мит за ИНАНА И EBIX ЕНХЕДИАНА И ИНАНА -
еднакво значение
       СТАУТ-СЪРЦЕ МАРИЯ ЗА ЕНХЕДУАНА И ИНАНА

МАРДУК И ДАМКИНА
       Тя направи червей
       Дракон
       Жена на MONSTER
       Велики лъв
       на MAD DOG
       Човек skorpion
       Виещите буря
       KULILI
       KUSARIQU

50-ТЕ ИМЕНА НА МАРДУК:
       СИН НА СЛЪНЦЕТО,SINBURST
       MARUKKA - цялото творение
       MARUTUKKU - въоръжени деца,които предпазват земята
       BARASHAKUSHU - обуздал земята
       LUGALDIMERANKIA - крал на космоса и т.н.

"Боговете LAID тис фондации
       "Да техни /на народа/ овчар
       Нека да си ЕТАНА архитект
        .....................
        Учредителите на всички физически форми
         ................
       ИЩАР е слязла от небето за да търси овчар,
       и иска за цар навсякъде.....
       ИНАНА слезе от небето,
       за да търсят овчар,и иска за цар навсякъде.........

за господи ТЕРАФОНД
       "Аз съм антилопа","аз съм лъв на земята","аз съм цар на земята",
"аз съм най-яростните сред боговете","аз съм воин сред IGIGI богове",
"силно сред ANUNA богове","аз съм sunitter на дивите зверове","таран
срещу планината","аз съм пожар в тръстиката...гъсталак...","аз съм
банер за похода","аз взрив като вятъра","като гръм на буря".
"Подобно на слънцето,аз сканиране обиколката на света","аз съм див
овен","пренебрегвал команда на МАРДУК".

;D АПОЛОНИЙ ТИАНСКИ - не се знаело точната дата кога и къде е роден и кога и къде е умрял - но бил съвременник на ИСУС ХРИСТОС.

;D Подобно на ИСУС И БУДА, АПОЛОНИЙ е бил непримирим враг на всякаква показност на
набожност, на целия параден блясък на безполезните религиозни церемонии,преструвки и
лицемерие. Също е истина,че неговите чудеса са били по-удивителни,разнообразни и по-
добре засвидетелствани,от историята,отколкото от всички други.
     Клеветническите  клюки разпространени против АПОЛОНИЙ били толкова много,колкото
и лъжливи.
     Етиките,които били проповядвани от ГАУТАМА БУДА,АПОЛОНИЙ,ПЛАТОН,ИСУС ХРИСТОС,
АМОНИЙ САКАС и техните ученици са били основани на една и съща мистична философия.
     Именно съвършената удивителна прилика на живота на АПОЛОНИЙ С живота на СПАСИТЕЛЯ ИСУС ХРИСТОС поставя църквата между СЦИЛА И ХАРИБДА.  Да се отричат животът и "чудесата" на първия,означавало да се отрекат достоверността на свидетелствата на същите тези апостоли и писатели - отците на църквата,по чиито свидетелства е построен животът на самия ИСУС. В случая е било доста опасно да се приписват благотворни деяния на този адепт, "на древния враг", като извършваното от него
възкръсване на мъртвите,постъпки на милосърдие,способност да лекува болните и т.н.
Църквата знае,че да се отрича съществуването на този адепт би довело до отричането
на  император ВЕСПАСИАН и неговите историци,императорите АЛЕКСАНДЪР СЕВАР И
АУРЕЛИАН и техните историци и накрая - до отричането на ИСУС и всякакво свидетелство
за него, подготвяйки по този начин  своето стадо и  към отричането на самата себе си.
       АПОЛОНИЙ ТИАНСКИ произнесъл ред пророчества и предсказания,сбъднали се по
вълшебен начин.Той притежавал второ зрение и имал видения на далечни разстояния /В
Ефес по време на негова лекция той  възприел извършеното в Рим убийство на император
ДОМИЦИАН и в същия момент го оповестил това пред целия град. По същия начин и
СВЕДЕНБОРГ,намирайки се в Гьотеборг,видял голям пожар в Стокхолм и веднага разказал
за това на своите приятели. В онези дни още не е имало никакъв телеграф./
Той знаел всички езици,без да ги е изучавал.
       АПОЛОНИЙ ТИАНСКИ ВЯРВАЛ В РЕИНКАРНАЦИЯТА.

;D  АПОЛОНИЙ ТИАНСКИ прогонвал демоните и чумата. Беседвал с умрелите. Вярвал в съществуването на емпуза. По собствено желание той можел да стане невидим. След своята
предполагаема смърт той се явил пред император АУРЕЛИАН над градските стени над Тиана
и по този начин го накарал да снеме обсадата. Той се спуснал в знаменитата пещера на
ТРОФОНИЙ и изнесъл оттам стара книга,която после дълго се пазела от император АДРИАН
в неговата библиотека в Антиум. Достоверният и трезво разсъждаващ ПАВЗАНИЙ се спуснал
в същата тази пещера  преди АПОЛОНИЙ и се върнал оттам не по-малко вярващ.
     Ако животът на АПОЛОНИЙ е бил измислица той никога не би постигнал подобна извест-
ност през своите дни и  не би създал такава многобройна секта, останала пълна с ентусиа-
зъм след неговата смърт.
     Ако всичко това беше измислица ,никога КАРАКАЛА не би  правил heroon в негова памет
и АЛЕКСАНДЪР СЕВЕР не би поставил бюста му сред бюстовете на двамата полубогове и
истинския Бог и императрицата не би кореспондирала с него. Император АУРЕЛИАН не би
храма и олтара на този велик мъдрец като благодарност за неговата поява при Тиана и за
съобщението му и т.н.

;D ЗАЩО ФИЛОСТРАТОВИЯТ  "ЖИВОТ НА АПОЛОНИЙ ТИАНСКИ"  така упорито не е бил допускан за превод и широко разпространение?

;D 71 било числото на гълъба,а това са моите любими числа 7 и 1, а 71х5 = 355 и с рибата,
числото на ИЕХОВА,5 също ми е донякъде любимо число.

;D Животите на ПИТАГОР,БУДА,АПОЛОНИЙ,КРИШНА,ХЕРКУЛЕС,ИСУС ХРИСТОС,ЧАЙТАНИ са
били съвършенно подобни.