Здравей Гост

Венера в Скорпион

• 156 Отговора
  • 32097 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Венера в Скорпион
« Отговор #20 -: Септември 05, 2010, 06:54:22 pm »
Че хубава тема...
Харесвам Венера в Скорпион. Много са сериозни в чувствата си скорпионските венери и макар да са прикрити на мен ми вдъхват сигурност като добре ми пасват на Нептуновата Венера в Риби. Добър период по отношение на приятелствата - Скорпион е на К11.
Сега като прочетох поста ти :blink: се сетих, че мъжът ми има венера в скорпион и това което си написала е много вярно.След няколко градуса ще има венерин възврат и съвпад с уран.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #21 -: Септември 05, 2010, 07:06:08 pm »
Че хубава тема...
Харесвам Венера в Скорпион. Много са сериозни в чувствата си скорпионските венери и макар да са прикрити на мен ми вдъхват сигурност като добре ми пасват на Нептуновата Венера в Риби. Добър период по отношение на приятелствата - Скорпион е на К11.

И аз харесвам Венера в Скорпион, както и в другите водни знаци. Обичам водата, защото е длИбока  ;D и притежава много сила. Въпреки, че харесвам и огъня като стихия, защото носи топлина и много нови идеи, жар, страст...харесвам и земята, защото дава невероятна стабилност и постоянство...но нищо не остава след преминаването на водната стихия. Голяма сила е водата. Дава изключителна чувствителност и чувственост в Скорпион. Но зависи и от това дали е достатъчно израсъл духовно или ще те съсипе от ревност, емоционално нараняване, отмъстителност и злоба.

*

Divna

« Отговор #22 -: Септември 05, 2010, 07:16:52 pm »
Че хубава тема...

И аз харесвам Венера в Скорпион, както и в другите водни знаци. Обичам водата, защото е длИбока  ;D и притежава много сила. Въпреки, че харесвам и огъня като стихия, защото носи топлина и много нови идеи, жар, страст...харесвам и земята, защото дава невероятна стабилност и постоянство...но нищо не остава след преминаването на водната стихия. Голяма сила е водата. Дава изключителна чувствителност и чувственост в Скорпион. Но зависи и от това дали е достатъчно израсъл духовно или ще те съсипе от ревност, емоционално нараняване, отмъстителност и злоба.

Според мен не е задължително Венера да е в Скорпион за да притежава всичко това. Достатъчен и е един хубав натален аспект от Плутон и няма да й липсва нито дълбочина на чувства нито страст.
За ревността зависи как е аспектирана синастрично също. Това не бива да се забравя. По себе си, а и по много други мои познати знам, че не е задължително да се изпитва ревност към всички партньори.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Септември 05, 2010, 07:23:31 pm »
Дивна , Венера е ревнива в Скорпион и в това няма нищо лошо.
Тя търси същата любов каквато отдава! Венера в Скорпион може да бъде сигурна в чувствата само на себеподобна или такава която е на трон....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #24 -: Септември 05, 2010, 07:37:57 pm »
Тя търси същата любов каквато отдава! Венера в Скорпион може да бъде сигурна в чувствата само на себеподобна или такава която е на трон....

Ще я чакам да я видя колко ще бъде ревнива. Тъкмо напоследък забравих какво е това чувство, а хем ми транзитира през 12 дом  :-\.

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Септември 05, 2010, 07:44:26 pm »

Ще я чакам да я видя колко ще бъде ревнива. Тъкмо напоследък забравих какво е това чувство, а хем ми транзитира през 12 дом  :-\.

При теб има силен 11-тодомен  стелиум! При теб са повече от важни приятелството ,хармонията , разбирането , емпатията ....
Това е над-всичко! Макар , че в живота ти е имало сериозни предателства от приятели след сатурновия възврат , та и до днес , ти имаш твоя тежък кръст- приятелите и затова ревността при теб е кастрирана...от няколко години! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #26 -: Септември 05, 2010, 07:54:14 pm »
Че хубава тема...

Според мен не е задължително Венера да е в Скорпион за да притежава всичко това. Достатъчен и е един хубав натален аспект от Плутон и няма да й липсва нито дълбочина на чувства нито страст.
За ревността зависи как е аспектирана синастрично също. Това не бива да се забравя. По себе си, а и по много други мои познати знам, че не е задължително да се изпитва ревност към всички партньори.

Не разбрах кое не е задължително за Венера в Скорпион от всичко написано за водните, за земните и огнените от мен.  ;D Единственото, което съм написала е, че са с дълбоки чувства, обичат страстно и са ревниви малко или много, независимо от аспектите към нея. Самото място на Венера по знак малко или много я прави изискваща ако не същите със същите чувства, то поне доволно дълбоко и искрено отдаване в любовта.  :rolleyes:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #27 -: Септември 05, 2010, 07:55:47 pm »

Ще я чакам да я видя колко ще бъде ревнива.

Ти може и цял живот да си я чакаш да бъде ревнива.....ако в натала не е такава и по аспекти и знаци... :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Септември 05, 2010, 08:03:29 pm »
Скарлет, вие говорите за едни и същи неща  :P Венера в Скорпион или Венера в аспект с Плутон  - проявата е идентична. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Септември 05, 2010, 08:08:27 pm »
Венера в скорпион я уважавам прекалено много , защото е способна на силни и страстни емоции и чувства. Наред с това не е повърхностна в отношенията . Склонна е да манипулира , ревнива е , присъщо и е собственическото чувство , уважавам това , защото само така тя би оцеляла в знака на плутон и марс ....

Аз казвам същото за Венера в скорион...
Така ,че викайте по мен , първа дадох тон за песен! ;D ;D ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #30 -: Септември 05, 2010, 08:10:53 pm »
...състезание по овчарски скок ли има пак  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Септември 05, 2010, 08:12:29 pm »
Ти може и цял живот да си я чакаш да бъде ревнива.....ако в натала не е такава и по аспекти и знаци... :blink:

Няма неревнива Венера! Където и да се намира тя!
Паднала ,станала ,захвърлена на ъгъла ,на неподходящо място , на трон ,в екзалтация...където и да е! Венера отговаря за притежанието и винаги има доза ревност!И в това няма нищо лошо! Повтарям-нищо лошо ,стига да е в умерени граници!
В хармоничен аспект е НАЙ-РЕВНИВА, защото смята , че и всичко и се дължи по-право!

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Септември 05, 2010, 08:17:31 pm »
О-о-о-о! Има ревнива и ....ревнива Венера.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Септември 05, 2010, 08:18:16 pm »
...състезание по овчарски скок ли има пак  :rolleyes:

Не , по лицемерски скок! Много актуален напоследък! ;D

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Септември 05, 2010, 08:26:49 pm »
Кой даде тон за песен, че изтървах тойзи път?

*

Divna

« Отговор #35 -: Септември 05, 2010, 08:28:34 pm »

Тя може да има някаква заложеност в натала да е ревнива, но ако не бъде засегната от партньорска планета или тразит може и да не се прояви.
Не знам може и да греша, но се позовавам на себе си, а и на хората около мен /мои близки/.
Като цяло не се притеснявам никак за моята Венера, тъй като тя е добре поставена в радикса ми. Аспектите, които получава са чудесни, на трон е по знак също. При мен проблема е Луна, върху която работя и има още много да работя.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Септември 05, 2010, 08:31:52 pm »
Кой даде тон за песен, че изтървах тойзи път?

Свирено е!  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Септември 05, 2010, 08:33:43 pm »
О-о-о-о! Има ревнива и ....ревнива Венера.

В аспект със Сатурн- как я виждаш? В аспект с Плутон/ Ами  с Уран?

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Септември 05, 2010, 08:35:25 pm »

Тя може да има някаква заложеност в натала да е ревнива, но ако не бъде засегната от партньорска планета или тразит може и да не се прояви.
Не знам може и да греша, но се позовавам на себе си, а и на хората около мен /мои близки/.
Като цяло не се притеснявам никак за моята Венера, тъй като тя е добре поставена в радикса ми. Аспектите, които получава са чудесни, на трон е по знак също. При мен проблема е Луна, върху която работя и има още много да работя.

И къде е заложена ревността , ч ме светнете? ;D ;D

*

Divna

« Отговор #39 -: Септември 05, 2010, 08:37:56 pm »
Марая, с тая Венера така се оплетохме ... ама той нали Меркурий е ретрограден та можем него да го порицаем  ;D