Здравей Гост

РЕВНОСТТА -ЗНАК, ДОМ ,АСПЕКТИ

• 34 Отговора
  • 4204 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:РЕВНОСТТА -ЗНАК, ДОМ ,АСПЕКТИ
« Отговор #20 -: Септември 06, 2010, 04:46:02 pm »
все си мисля,че егото има голяма роля за ревността...

Съгласна съм с теб.  :blink:
В основата на ревността стои съмнението, а то също идва от егото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Септември 06, 2010, 04:57:54 pm »
Мисля , че най-много ревност има при кардиналните знаци....
Упр. на рака е луната - тя се свързва не само с емоцията , а и със психиката...
Упр. на везна е венера - тя се свързва с притежанието.
Упр. на козирог е сатурн- думите са излишни.
Упр. на овен е марс - агресията и ревността са много близки.
Съдейки по венера и марс бих прибавила в списъка и телеца , както и скорпиона.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #22 -: Септември 06, 2010, 04:58:39 pm »
Чела съм, че когато имаш съзвездие от планети в близост до асцендента и особено ако в съзвездието участва Слънце, то това говори за егоизъм. А когато планети правят лош аспект с асцендента, то това показва, че си ревнив.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #23 -: Септември 06, 2010, 04:59:43 pm »

Съгласна съм с теб.  :blink:

Всички негативни емоции иидват от Его-то. Специално за ревността проблема е, че хората твърде малко обичат самите себе си, затова толкова много зависят от чуждата любов и съответно от страха някой да не им я "отнеме".

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Септември 06, 2010, 05:19:52 pm »
Чела съм, че когато имаш съзвездие от планети в близост до асцендента и особено ако в съзвездието участва Слънце, то това говори за егоизъм. А когато планети правят лош аспект с асцендента, то това показва, че си ревнив.

каква орбиса приемаш за "лошите" аспекти с асцендента?

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Септември 06, 2010, 05:23:50 pm »

Съгласна съм с теб.  :blink:

Всички негативни емоции иидват от Его-то. Специално за ревността проблема е, че хората твърде малко обичат самите себе си, затова толкова много зависят от чуждата любов и съответно от страха някой да не им я "отнеме".

Има нещо вярно. Познавах един тип, който се опитваше зорлем да кара приятелките си да ревнуват. Спретваше си изкуствени любовни триъгълници и създаваше напрежение, така че докато мацките се усетят, той се наслаждаваше едва ли не, че е желан от много страни...Най-интересното беше, че си фантазираше и с едната и с другата и тайничко си мечтаеше за женски бой, но не го огря...Двете разбраха за какво става дума и той остана от два стола на земята.

Луна в Скорпион, Венера в Овен, Марс в Риби.

*

Divna

« Отговор #26 -: Септември 06, 2010, 05:27:19 pm »

каква орбиса приемаш за "лошите" аспекти с асцендента?

Споменаваше се най-вече за опозициите. Силно показателни са планетите намиращи се на ДЦ. След което следват квадратурите.
Това съм го чела в сайта на Jean Claude Béliveau, който пише изключително върху медицинската астрология.

*

alone

« Отговор #27 -: Септември 06, 2010, 05:38:44 pm »
Марая , не мога да се съглася с теб. Телец съм и не ми е присъща ревността.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Септември 06, 2010, 05:40:50 pm »
Чувала съм и за асц-то и за дсц-то , по-скоро аспекти към управителите и куспидите , по отношение на ревността.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #29 -: Септември 06, 2010, 06:01:24 pm »

Проблемът им е, че никак не се харесват, камо ли да се заобичат.  ;)  И пак ще кажа - всичко се корени от детството.

« Отговор #30 -: Септември 07, 2010, 07:43:59 am »
[да споделяте всичко, да ви С две ръце подписвам!
Не могат охлювите да простят на птиците , че могат да летят!
Цял живот съм така!
Някога Ванга ми каза: злобата и зависта ще вървят до теб ръка за ръка , но ти си силна -затова ти е дадено!
Едно към едно е така! И в интимни и в бизнес и в каквито се сетиш взаймоотношения....
[/quote]
Българина по принцип си е зависитливо създание нали сте чували всички за максимата не е важно на мене да ми е добре а на вуте да му е зле....
Отдавна съм го констатирала с моите скромни успехи.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #31 -: Септември 07, 2010, 09:12:27 am »

Съдейки по венера и марс бих прибавила в списъка и телеца , както и скорпиона.... :blink:

Съгласна.Разбира се говориме за акцентиране на знак.Малко по надолу един Телец казва,че не е ревнив,но тук не се говори само за слънчев знак.Давам пример със съпруга ми,който е болезнено ревнив.
 Слънцето е в Близнаци във 2-ри дом
 АС Телец с Венера и Сатурн съвпад в същия знак
 Луна в Срелец в 8-ми
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #32 -: Септември 07, 2010, 12:24:09 pm »
аз предполагам, че като цяло болезнено ревнивите хора имат силно "увредени"(не се сещам думата) карти...хората с ниска самооценка са силно ревниви ...разбира се по различни причини са с ниска самооценка.....
примерно ...една карта с конфигурация голям кръст, където има много ранени планети и засегнати домове ...
иначе Скорпиона като знак и планета там ...може би Венера с някой квадрат от Плутон, Луната или Слънцето.......

*

Инти

• 2068
« Отговор #33 -: Септември 07, 2010, 01:33:02 pm »
 Луна в Срелец в 8-ми

Проблема идва от там , че възприема партньора като собственост, първо има асцендент Телец и второ Венера и Сатурн се намират във него, тежката дума е оказал и Сатурн, ограничаването, което се опитва психологически да наложи, чрез показно поведение.

Луната за мен има важно значение, тъй като е изключително променлива, при наранена луна и липса на твърд характер, ако няма достатъчно земен или огнен елемент, може комплекса да се развие във въшна проява каквато е ревността, дефакто това е психоемоционален проблем.

« Отговор #34 -: Септември 07, 2010, 02:10:07 pm »
 Луна в Срелец в 8-ми

Проблема идва от там , че възприема партньора като собственост, първо има асцендент Телец и второ Венера и Сатурн се намират във него, тежката дума е оказал и Сатурн, ограничаването, което се опитва психологически да наложи, чрез показно поведение.

Луната за мен има важно значение, тъй като е изключително променлива, при наранена луна и липса на твърд характер, ако няма достатъчно земен или огнен елемент, може комплекса да се развие във въшна проява каквато е ревността, дефакто това е психоемоционален проблем.

Слънцето и Луната са в точна опозиция и ако допуснем по-голям орбис от 9-10гр,Плутона ще прави тао квадрат с тях,което аз съм склонна да допусна.Има твърд характер,но да.....мисля,че има психоемоционален проблем.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак