Здравей Гост

Слънце, Луна и Венера в съвпад

• 44 Отговора
  • 7906 Прегледи
*

АН

« -: Април 07, 2005, 10:22:57 am »
Достатъчно е в тоя ден човек за миг да зърне и усети красотата и енергията и ще запомни "пътя" за цял живот - ще може мигновено да го минава всеки път, когато пожелае или има нужда от тях :)

/това важи и за другите аналогии на Венера - любов, пари, изкуство :D /

« Отговор #1 -: Април 07, 2005, 01:46:57 pm »
Цитат
Достатъчно е в тоя ден човек за миг да зърне и усети красотата и енергията и ще запомни "пътя" за цял живот - ще може мигновено да го минава всеки път, когато пожелае или има нужда от тях :)

/това важи и за другите аналогии на Венера - любов, пари, изкуство :D /
а какво ще кажеш ако този съвпад е на десц.?  :rolleyes:  

*

АН

« Отговор #2 -: Април 07, 2005, 02:11:20 pm »
Цитат
а какво ще кажеш ако този съвпад е на десц.?  :rolleyes:
избери си нещо, с което да се похвалиш :)  - да се надяваме, че някоя от изброените планети е достатъчно силна в радикса, че да има с какво да бъдеш зарадвана :)

И нали си помним, че енергията следва мислите ни- поне тях можем да контролираме, когато Слънцето е подкрепено и от Луна и Венера :)  

« Отговор #3 -: Април 07, 2005, 02:35:08 pm »
Цитат
Цитат
а какво ще кажеш ако този съвпад е на десц.?  :rolleyes:
избери си нещо, с което да се похвалиш :)  - да се надяваме, че някоя от изброените планети е достатъчно силна в радикса, че да има с какво да бъдеш зарадвана :)

И нали си помним, че енергията следва мислите ни- поне тях можем да контролираме, когато Слънцето е подкрепено и от Луна и Венера :)
ами ако се каже, че една венерка е доста силничка по-принцип, а луната тя е малко по-слаба, но никак не отстъпва.. :) че и нептун намига  хитро и подканващо към лирика например  

*

АН

« Отговор #4 -: Април 07, 2005, 05:28:43 pm »
ееее, като намесваш Нептун и става по-сложно.... :D

иначе това затъмнение е от "чувствените" и тая година и Венера попада добре, пък при теб и е на подходящо място :D

но общо взето за всички хора се свързва с разни страсти :) - човек може да открие или да се изправи срещу собствени пристрастявания, които отказва с години да погледне направо :D -и обикновено разумът отстъпва :D  

*

мистик

« Отговор #5 -: Април 07, 2005, 05:46:29 pm »
Ан!!Ти винаги ме хвърляш в дълбок размисъл!Ей на аз от дни разсъждавам кък ще ми се отрази таз небесна котстелация ,пък и не само на мен,но и на другите хора!За другите вече почти ясно,то си проличава по въпросите които ми задават,темите които ги вълнуват и т.н
Ма ти сега с тия собствени пристрястявания ме хвърли в дълбок потрес....щото мен ме целва баш в 12дом!И като си мисля как съм най пристрастена към любовта...пък Венерката ми е лъвица/слънце и венера/,пък е и в натален трин с Нептун/12дом/ :unsure: хм!Ще трява пак да преосмисля постановката за утрешния ден!
Аз за друго се бях подготвила щото ми застават точно срещу Уран в 6дом пък той се управлява от Венера а и транзитния Уранчо я целва с един куникос...пък ти сега ми донесе дванадесетодомни грижи :unsure: Пък при мен любовта някък все е свързана с 12 дом

« Отговор #6 -: Април 07, 2005, 05:59:25 pm »
Много хубаво, ама Сатурн от рак прави квадрат към цялата тази идилия... :)

*

мистик

« Отговор #7 -: Април 07, 2005, 06:11:11 pm »
Нали и ще разкаже играта на цялата тая Венерино-Марсова идиля! :angry: Но пък аз си мисля нали затъмненията поставяли ново начало,а и Овена също,та дали пък Сатурн и той няма нсе пак да помогне ва тази насока!Щото за да дойде новото трябва да се разруши старото или най малкото да се изясни за да премине на нова плоскост!

« Отговор #8 -: Април 07, 2005, 06:21:55 pm »
Това с рушенето сякаш повече подхожда на Плутон- да унищожим старото и да направим място за новото!  :P
Сатурн ограничава, привнася разум, охлажда.. Абе писна ми от този Сатурн в рак!!! Я ти кажи- така като те слушам сме набори и май асцедента ни е еднакъв- Сатурн мина ли ти през ИЦ??? :D  

*

мистик

« Отговор #9 -: Април 07, 2005, 07:08:59 pm »
Не още ;) ма ще каце след няколко месеца!Неприятна работа нали -хем гадно хем все едно раждаш така ми го описа една приятелка на скоро!И съм склонна да и вярвам!
Да верно че подхожса на Плутон но пък така пише по дебелите книги за затъмненията постъвяли ново начало,или най малкото променят нещата!То самато затъмнение също може да се разглежда като плутонов процес в малко по-широк смисъл!Новолунието също!Ама да не го намесваме Плутон че аз него навсякъде го виждам :ph34r:  

« Отговор #10 -: Април 07, 2005, 07:51:22 pm »
Съмнявам се, че затъмнението само по себе си би донесло нещо на човек.. Самата лунация индикира областта, в която ще се случват събитията до следващата такава... Новолунието е време за поставяне на ново начало, което узрява по пълнолуние...
И тъй като е в 12ти дом- знае ли човек какво ще изплува  B)
Виж темата за Сатурн, който пресича имум цели е доста важна- свършва "затъмнението"- човек трябва да почва да си устройва живота, да подрежда- не е лесен период.. При теб това рак ли е или лъв, и в кой дом е наталния Сатурн?
А пък ако асцедента ти е телец- нищо чудно да виждаш Плутон навсякъде  :D  
« Последна редакция: Април 07, 2005, 07:52:12 pm от Margarita »

*

мистик

« Отговор #11 -: Април 07, 2005, 08:38:54 pm »
хихххии  ;) Асцендента ми е близнаци ;) но плутон го виждам навсякъде щито ми ходи по Луната от доста време и ми аспектира бая стелиум с лични планети!Ама му свикнах вече даже почнах да го харесвам и да му благодаря!А Сатурн ми е в първи дом-натален, а е У9!Плутон и него опозиционира <_< бе почти всичките ми планети са засегнати от Плутон в момента ;) Иц в лъв и Венерката в четвърти почти до куспида -при мен така идват нещата -наведнъж,но тя поне е добре аспектирана за нея много не се тревожа ;) най много да започна повечко внимание да си обръщам, ;) маски,кремчета,прически-знам ли така се самоуспокоявам!То не че сега не се грижа де-със Сатурн в първи и Венера-лъвица то просто няма как ;)
Това дето трябва да си устройвам живота никак не ми харесва ама никък!Щото аз досега го броях устроен,едва напоследък едни такива налудничави мисли ме спохождат,приближава защото и може би започва да действа!Пък и транзитно е в секстил той сега  със стелиума а в него е и Мерка,баш господаря и Слънцето У4, и Марс у12 дето както казваш никога не знаеш какво ще изплува <_< та сега това аз като педлюдия го броя!И гледам да внимавам щото със Сатурн така знам аз ако не внимаваш брадва ако внимаваш бомбонче може да получиш <_<  

« Отговор #12 -: Април 07, 2005, 08:59:27 pm »
Е значи си калена- да не те мисля  :D  :P
Хареса ми онова за Сатурн- много! И аз имам Сатурн в първи, управител на 9ти  :D

*

мистик

« Отговор #13 -: Април 07, 2005, 09:19:30 pm »
Ами калена :unsure:  :D С този Сатурн просто ме бива в теоретичните постановки,то на книга лесно,ама в живота е друго!!!Ахам....
А твоят Ас какъв е?Мина ли ти Сати през Иц или и ти го чакаш и сондираш мнения!Аз щото напоследък разпитвам всички как е Сатурн през имум цели и ни един не ми е дал оптимистична прогноза!Пък си имам и собствени наблюдения де...А друти планети ще ти засегне ли???Аз това дето го казах за Венерката е оптимистична прогноза ;) песимистичната е че ми управлява шести дом и това затъмнение в комбин със цялата ситуация хич не ми харесва,един такъв Ураново -Сатурнов вкус ми оставя...леко накиселява и горчи :blink:  

*

АН

« Отговор #14 -: Април 08, 2005, 07:40:57 am »
Цитат
Ма ти сега с тия собствени пристрястявания ме хвърли в дълбок потрес....щото мен ме целва баш в 12дом!
 :) - ние, поне до тук, изглежда че поне сме живи :) - а на 12-я дом ще му търсим обяснение...

Затъмнението се е родило около 1100-та година....И ще си живее още дълго - достатъчно наблюдения имат изследователите и на нас ни остава да проверим доколко в личните ни карти работи...

В глобален план затъмнението е категорично изразено - днес е погребението на личност, уважавана от милиони хора по цял свят....

А в личен.... - при "раждането" си затъмнението е свързано с полупункта Венера - Марс и една опозиция с Плутон - затова се определя като "чувствено" :)  - пък то даже и сега не прави аспекти само с Меркурий и Уран - а "пристрастяванията" ....- страстите, волята са по Слънцето, инстинктите - по Луна, разумът- по Меркурий...

Остава всеки да си отчете тия дни има ли нещо при него...

За тоя 12-ти дом - аз например снощи си заспах с мисълта какво да е това ново начало на нещо, което да си започна...- и понеже и при мен е в 12-ти дом, явно няма как да има кой знае какъв видим израз...
Отделно, изобщо не се сетих за нещо, което да съм си планирвала и да му е дошло времето да поставя началото...
За това пък тая сутрин все пак се сетих с какво да го свържа :)  - отдавна ми е ясно, че имам да направя едни покупки - ще ги направя в събота - те се свързват пряко с един нов етап в живота на едно дете и косвено с нов етап в моя живот :)  - разбираш ли - ОСЪЗНАВАНЕ :D  - често се случва в спомените си човек да се връща в миналото и да си казва например:"как бързо отлетяха ученическите години, а бяха толкова хубави" или пък :" как бързичко мина тая ваканция" - и му се иска да ги е наситил с повече съдържание, да е усетил по-пълно щастието на миговете :)  - с това затъмнение в 12-ти дом осъзнавам, че изтичат и приключват последните месеци от един продължителен период в живота ми и смятам да ги изживея колкото мога по-осъзнато :)  

« Отговор #15 -: Април 08, 2005, 12:20:35 pm »
Цитат
Ами калена :unsure:  :D С този Сатурн просто ме бива в теоретичните постановки,то на книга лесно,ама в живота е друго!!!Ахам....

Не бе- имах предвид, че със Сатурн в първи трябва да си калена  :D Чисто теоретично, ситуацията с неговия преход през ИЦ не би трябвало да е толкова "черна", колкото ако беше в някой друг дом, защото се предполага да сме се "сприятелили" с  него. Все пак има и значение как е аспектиран наталния Сатурн. Знаеш ли кое е кофти- че лятото не е подходящо да се носят черни дрехи за да сме в унисон със Сатурн  :D  :P
При мен Сат. щом влезе в лъв е вече на ИЦ и в съвпад с южния лунен възел. Ще активира почти цялата карта, включително и себе си- само Уран, Марс и Луната няма да бъдат засегнати (но те са засегнати  сега). Идва време да положиш основите на бъдещето (дом, кариера), да си станеш сам "майка и баща", може да има някоя депресийка ( ама трябва да сме свикнали вече)- такива неща- не се плаши  :D  аааа- асц. е телец.
Извинявай АН, че си пишем за Сатурн в тази тема за Слънчеволунни Венери  :)

*

lin

« Отговор #16 -: Април 08, 2005, 01:02:51 pm »
Привет и от мен! :)

Сега тотално ще опропастя темата на АН, защото чуя ли 'Сатурн' и не мога да се въздържа.

Искам да интервюирам мистик и Марго и да ги помоля да кажат по 2 думи като ветерани за Сатурн :D

Знчаи на мен сега ми предстои последния съвпад на натален и транзитен в 1-ви дом в Рак.
/повтарям го, но надали има някой тук, който да не го е разбрал вече  :D  :D /
До момента нищо не е произтекло, освен че Сатурн разчисти всико около мен, като остави само работата ми /чукам на глава, дърво и прочее противоурочни методи/ и  едни стари взаимоотношения, които са по-скоро под надслов "иди ми дойди ми" и по никой начин не изглеждат перспективни...
Отплеснах се...
Въпросът ми е - имаше ли при вас конкретни събития във физическо изражение при финала на революцията?

И въпрос 2 е за преминаването на Сатурн през 2-ри и 3-ти дом.
Във 2-ри дом знам, че следва свиване на финансии и прочее...
За тр. Сатурн в 3-ти нищо не знам  :ph34r:

Е, естествено, че всичко е относително, но все пак предварително благодаря и на двете ви.
Вашата ретроспекция ще ми бъде много полезна! :)  
« Последна редакция: Април 08, 2005, 01:04:48 pm от lin »

*

АН

« Отговор #17 -: Април 08, 2005, 01:25:23 pm »
бива ли да ме подозирате в подобна догматичност по отношение на темите :D

Всъщност аз и да се опитвам да го забравя Сатурн в случая, той напомня сам за себе си, макар и чрез вас :D  - квадратурата му сега със светилата при затъмнението може да е решаваща :D - така че си я изяснете спокойно :D  

*

lin

« Отговор #18 -: Април 08, 2005, 05:04:14 pm »
В никакъв случай! АН и догматизъм!?! - невъзможно! :D  :D

Че нали точно ти така либерално понасяш Сатурновските ни и всякакви други настроения и изблици! :)

М-ду другото да споделя...
Не знам какво влияе на повечето хора около мен тия дни, но явно не е съвпада на Слънцето, Венера и Луната.
Всички са много агресивни, лесно раздразнителни и несговорчиви. :ph34r:  :(
Марс май има пръст в тази работа...

*

АН

« Отговор #19 -: Април 08, 2005, 05:28:50 pm »
Цитат
Не знам какво влияе на повечето хора около мен тия дни, но явно не е съвпада на Слънцето, Венера и Луната.
Всички са много агресивни, лесно раздразнителни и несговорчиви. :ph34r:  :(
Марс май има пръст в тази работа...
това затъмнение май не е само любов, както изглежда от темата :D

Не случайно от древността затъмненията се свързват с напрежения, трудности и т.н. Излизат наяве скрити проблеми...Понякога даже не е ясно от къде идва напрежението...
И сега, както отбелязваш, то е под господството на Марс в Овен, макар че самият Марс е в хармонични аспекти :) Т.е. естествено е хората да са напрегнати :D - ние, понеже ще сме осъзнати :D , ще проявяваме разбиране и толерантност :D
Значи приема се, че в първата декада на Овен, затъмненията са свързани с бедствия, земетресения, пожари и т.н.; във втората /както в случая/- падане от власт на коровани особи; в третата - смърт на видна дама...Виждаме, че в общия случай минават хилядолетия, а събитията потвърждават астрологичните наблюдения, както в случая със смъртта на папата...

А на живите хора... - ще им мине :)
Пък и понякога не е толкова лошо човек да даде израз на раздразнението си :D -  или не мислиш така? :)