Здравей Гост

Журнал за жената

• 588 Отговора
  • 92636 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Журнал за жената
« Отговор #520 -: Декември 20, 2010, 07:58:56 pm »
Имам мания за лющене на кожата, целта е да се постигне сияен младежки вид без да е необходимо да се ползва специална декоративна козметика - пудри със светоотразяващи частици, скин перфектори. И за изглаждане на фини линии и най-вече за предотвратяване на тяхната преждевременна поява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #521 -: Декември 20, 2010, 08:23:17 pm »

Като разтъркаш с него виждаш как се оцветява кожата, нали, това влиза и в порите, получава се лек такъв ефект, даже някои съм чела, че го търсят целенасочено с утайката. Между другото аз пък не предполагах за зехтина, че такова действие може да има. Май не съм се мазала достатъчно с него. Запалихте ме от вчера и съм замислила цяла програма с домашни глезотии. ;)

Аз пък от сто години се мажа с кафе и не съм го забелязала ,може и да съм свикнала с ефекта .Зехтина действа в дългосрочен план при честа употреба ,но едва ли ефекта ще е драстичен.Другото са морковите - и те водели до тен .

Лили,ти си знаеш ,но все пак внимавай,това е вид агресия спрямо нея .Кожата е отражение и на вътрешните процеси - в хомеопатията например се следят много реакциите на кожата и се смятат за признак ,че лекарството действа.В този смисъл грижата е хубаво да бъде и от вътре - не само като прием на храна ,вода ,витамини и но и като емоции - може би си чувствителна и преживяваш дъблоко нещо и кожата ти реагира  :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #522 -: Декември 20, 2010, 08:30:37 pm »
Другото са морковите - и те водели до тен.
Да. ;D Подсещаш ме колко полезен е сока им и скоро не съм си правила.

Ето малко стари идеи от в-к "Доктор", които съм си свалила преди време от нета:

- За да прогоните бръчките, намазвайте лицето си с мед.

- Полезно е преди лягане да нанесете лавандулово масло около очите.

- Ако започнат да ви окапват косите, втривайте в корените настойка от лопуш.

- С остатъците от изстискан лимон натривайте ръцете и лактите.

- За да се подсушат мазните коси, през ден в главата се втрива запарка от черен чай.

- Ако кожата ви е суха, всеки ден я натривайте с нишесте.

- В качеството на пудра може да се използва малко от нишестето.

- Полезно е да се прави пилинг на тялото от остатъците на сварено кафе. Необходимото количество може да се събере за няколко дни.

- Пресният сок от върбовка се препоръчва като добра маска за суха кожа.

- Косите придобиват червен цвят, ако към боята се добавят и 3-4 лъжички какао.

- При оплешивяване в кожата на главата се втрива масло от жожоба.

- За суха кожа се изпичат две глави лук, смачкват се на каша и към нея се добавят 2 супени лъжици мед. Сухото място се маже и след 20 минути се измива само с вода.

- За овлажняване на сухата и чувствителна кожа нанесете на лицето си масло от жожоба, смесено с малко вода.

- При потъмняване на ноктите половин час преди хранене вземайте по една супена лъжица разсол от кисели краставици.

- За да подобрите цвета на лицето си, можете да си правите маски със смес от мед и сол, които оказват подмладяващо действие върху кожата.

- Ефирните масла от лавандула и от чаено дърво са естествени антисептици, които се използват за изчистване на гнойни пъпки.

- Препоръчва се сутрин и вечер лицето да се натрива с чай, заварен в минерална вода с късче захар вътре. Подхожда за всички видове кожа.

- Продължителното пиене на чай от мента придава на лицето свежест и розов оттенък.

- Полезно е веждите да се мажат само с лавандулово масло или със смес с ром.

- За почистване на по-дълбоките пори на кожата се използва разбит яйчен жълтък, смесен с лимонов сок. Нанася се върху лицето на слоеве.

- За да омекне кожата на ръцете ви, от време на време я намазвайте с оцет, смесен с малко слънчогледово олио или зехтин.

- Преди лягане вечер е добре лицето да се намазва за около десетина минути със смес от равни части олио и лимонов сок.

- Вечер корените на косата се намазват леко с газ. Това укрепва корените и ускорява растежа.

- За очистване на кожата на лицето правете маска от кисело мляко с овесена вода.

- Като лосион за лицето може да се използва запарка, получена от 2 супени лъжици венчета от мак, които се попарват в 200 г вряла вода. Киснат в продължение на 1 час.

- За укрепване на косата корените се натриват с разварено на каша жито.

- За укрепване на косата се прави маска от един разбит жълтък и една супена лъжица олио.

- При окапване на косата един час преди измиване натърквайте корените със смес от равни количества лавандулово масло и ром.

- При анемична коса преди всяко миене в кожата на главата се втрива настойка от коприва (една супена лъжица суха коприва на една чаша вряла вода).

- За да бъдат косите силни и меки, трябва да се мият с отвара от корените на билките аир, лопуш и прясна коприва - в равни количества.

- Масаж на лицето със сребърни лъжици: лъжиците се слагат в билкова отвара (мента, лайка, аир, коприва) и с тях съвсем леко се удря лицето. Ефектът е невероятен.
« Последна редакция: Декември 20, 2010, 08:35:40 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #523 -: Декември 20, 2010, 08:36:26 pm »
В този смисъл грижата е хубаво да бъде и от вътре - не само като прием на храна ,вода ,витамини и но и като емоции - може би си чувствителна и преживяваш дъблоко нещо и кожата ти реагира  :-\

Абсолютно си права. В момента, в който се ядосам силно или се поддам на негативна емоция, на следващия ден осъмвам с обрив.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #524 -: Декември 20, 2010, 08:57:56 pm »
Лили ,значи ще си "идеалния" пациент  ;)

Сетих се  още един начин за пилинг - със захар и зехтин.А моя метод за естесвено избелване /най-мързеливия /- мазане с грозде /това има невероятен ефект ако се прави редовно/ или с ябълка.

Сънрейн, припомни ми някои забравени,едно време си колекционирах такива рецепти и книжки и експериментирах . 

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #525 -: Декември 20, 2010, 09:13:53 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 04:10:16 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

abroad

« Отговор #526 -: Декември 21, 2010, 01:02:41 am »
Първи пилинг ми е, повърхностен, козметичката казва, че е щадяща процедура и се препоръчва дори като за първа терапия в салона. Тоест не е много агресивна. През колко време се правят тези процедури и колко трябва да направя всъщност, за да се постигне ефект.

Доста съм консервативна и предпазлива по отношение на всякакви процедури, за избора на козметички и дерматоложки важи същото.
За първи път правих пилинг преди 2г., билков. За съжаление никак не ме бива в запомнянето на имена. Знам, че билковите са два вида - агресивен и щадящ, за по-чувствителни кожи. Аз се спрях на втория вид. Процедурите са от 4 до 6 поредни веднъж седмично, отново в зависимост от нуждите и типа на кожата.

Имам мания за лющене на кожата, целта е да се постигне сияен младежки вид без да е необходимо да се ползва специална декоративна козметика - пудри със светоотразяващи частици, скин перфектори. И за изглаждане на фини линии и най-вече за предотвратяване на тяхната преждевременна поява.

С това съм съгласна, така че периодът на повтаряемост зависи от постигнатия ефект и последващи потребности. Здравословните препоръки са за 1-2г. разреденост. От пилинга останах доволна, но сега се ориентирам към друга процедура ;)

Поствам интервю, на което случайно попаднах. Мнението изцяло се припокрива с моето, като потребител на услугата. Цитираната козметичка изобщо не ми е позната.

Източник

Билковият пилинг е 100% натурална терапия – прави се с продукти, съдържащи само екстракти от билки и водорасли. Но нека думата „билков“ не ви заблуждава, че този пилинг е по-малко ефективен (или по-лек, както бихте се изразили вие) от химическия (с гликолова киселина) или от пилинг процедурата микродермабразио (ексфолиация с кристали).
В това ни убеди Сийка Андонова (по-известна като Беба) – козметичка с 30-годишен опит, която горещо препоръчва тази процедура за лечение на упорито и болезнено акне.
„Билковият пилинг е дълбочинен – комбинацията от билкови екстракти в пилинг продукта прониква надълбоко в епидермиса (много по-надълбоко, отколкото проникват гликоловата или плодовата киселина). По тази причина той може да бъде наречен „агресивен“ и „инвазивен“. Но в сравнение с другите видове пилинг, които се правят в професионални салони, билковият е най-щадящ към кожата. Защото при прилагането му се излющва доста по-тънък слой от епидермиса. Стига козметикът да е опитен и да може да контролира натиска с пръсти при механичната обработка на лицето.“
Билковият пилинг влияе благотворно върху белези, разширени пори, при хиперпигментация и възрастови петна. Той видимо подобрява състоянието на всяка кожа, която се нуждае от
регенериране и блясък
Освен че премахват мъртвите клетки от повърхността на епидермиса, активните съставки в продукта стимулират естествения синтез на колаген и еластин в кожата и регулират себумната секреция. Затова сухите линии и бръчките нямат шанс след прилагане на билков пилинг. Кожата става по-мека, чиста и сияйна.
Ако през януари и февруари не сте намерили време да се подложите на пилинг, март ви дава последен шанс да го направите, защото: „Пилинг не е препоръчително да се прави през слънчевите месеци. Има опасност силното слънце да провокира появата на пигментни петна по изтънената от пилинг кожа, колкото и да се стараете да я предпазвате със слънцезащитни продукти! За щастие билковият пилинг е разработен и в light  вариант, който може да се прави и през слънчевите сезони на годината – пролет и лято.“ 
Основният вариант на билковия пилинг е предназначен за плътна и мазна кожа с неравен релеф и разширени пори, а light вариантът – за по-чувствителна кожа. Сухата кожа не я споменахме, защото Беба бе категорична: „На суха кожа почти не се прави пилинг. Или поне не билков пилинг, защото той се прилага механично (козметичката разтрива продукта с ръце по лицето). Сухата кожа е препоръчително да се ексфолиира с професионални пилинг маски.“
Салонните процедури, които сухата кожа приема с благодарност, са 3D терапия с молекулата на ботокса, алгомаска (с водорасли) със стягащо действие и колагенова маска. В домашни условия сухата кожа е добре да се почиства само с пшенични или оризови трици (това са най-щадящите скраб продукти). „Но билков пилинг на суха кожа – в никакъв случай“ – предупреди Беба.
„Билковият пилинг се прави само в beauty салони. На пръв поглед изглежда лесен за изпълнение, но фактът, че много мои колежки не го предлагат, говори, че е специфичен за правене“ – въвежда ме Беба в козметичната кабина, където я чака клиентка с упорито акне.
Внимателно следя движенията на ръцете й, които ми приличат на
ръце на пианистка
(по-късно разбирам, че тя наистина е учила за пианистка). Скришом и с малко завист поглеждам от време на време към лицето й, което ми изглежда перфектно. Изкушена съм направо да я попитам на колко е години, но възпитанието ме спира само до „Какво прави една козметичка за своята собствена кожа?“. „Лично аз всеотдайно почиствам кожата на лицето си всеки ден, защото за мен почистването е най-важната козметична грижа. Само добре почистената кожа приема оптимално активните вещества от козметичните продукти, с които я третирате. А иначе разчитам на помощта на малката си дъщеря – моля я поне веднъж седмично да ми прави хидратираща или подхранваща терапия за суха кожа в салона.“
Вниманието ми отново се насочва към ръцете на Беба.

Стъпка по стъпка
1. С въртеливи движения на ръцете (задължително се използват ръкавици) козметикът нанася антибактериално средство, отстраняващо излишния себум.

2. Следва нанасяне на продукт, който почиства комедоните. Преди пристъпване към същинския пилинг лицето трябва да е перфектно изчистено от комедони (на този етап от процедурата може да се използва и ултразвук за по-добър резултат). Когато се прави т. нар. киселинен пилинг, комедоните не е задължително да се чистят предварително. Впрочем почистването с ултразвук е един вид пилинг – единственият, който не е толкова агресивен към сухата кожа.

3. Лицето се намазва с успокояващ лосион от морски водорасли. При наличието на бенка или раничка по кожата те задължително се покриват с „точици“ защитен крем, който образува мазен филм, предотвратяващ проникването на билковия пилинг продукт в този участък.

4. Готовото пакетче билки се разтваря със специален разтворител. Загрява се на слаб огън и когато сместа шупне, се намазва на равномерен слой върху лицето. „Ако козметикът натиска и търка прекалено силно кожата (особено около мандибулната кост), може да я травмира“ – вметва Беба. След пилинга кожата е леко зачервена и опъната, но тези усещания отшумяват бързо.

Колко често се прави
Кожата се състои от два основни слоя – епидермис и дерма, разделени от т. нар. базална мембрана, върху която са напластени много клетки, които се придвижват нагоре към повърхността, умират и впоследствие се олющват. Основната цел на всички пилинг процедури е да се стимулира дермата чрез ексфолииране на повърхностните слоеве на епидермиса. Чрез дълбокия пилинг, какъвто е билковият, се прониква чак до нивото на базалната мембрана на епидермиса (докато средният и повърхностният въздействат само до средата на епидермиса). „Мъртви вроговени клетки постоянно се натрупват върху епидермиса и затова пилинг е наложително да се прави през определен период от време. След пилинг с гликолова киселина например тези клетки се възстановяват за период от 20 дни. А след билковия пилинг – за период от 1 седмица“ – обяснява ми Беба.
От билковия пилинг обикновено се правят от 6 до 12 процедури, но при по-сериозни проблеми терапията може да продължи и 1 година (в случаи на акне и много силна пигментация например). „В такива случаи никой не може да предвиди кога точно ще се изчисти лицето“ – уточнява Беба.

*

holanda

« Отговор #527 -: Декември 21, 2010, 07:48:20 am »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #528 -: Декември 21, 2010, 03:38:19 pm »
Благодаря, Аброуд.
Очевидно правим билков пилинг в моя случай. Правим две процедури, следва една хидратираща и възстановяваща терапия, после още две + 1 и така до края на февруари. Вчерашната мина много добре, сега чакам да видя, доколко ще се активизира излющващият ефект, щото не искам да си ходя като змия ;). Процедурите са ежеседмични. комбинирам ги с масаж на скалпа и релаксът е пълен. :49:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #529 -: Декември 21, 2010, 03:44:08 pm »
Моя колежка се подложи на билков и резултатите бяха добри. Лющенето при нея не беше така забележимо, но то май си зависи. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #530 -: Декември 21, 2010, 10:21:37 pm »
След малко ще ходя на кислородна терапия за лице, защото лющенето вече започва да ме дразни, хем да се успокои и раздразнението. За билков пилинг се глася от миналата зима, но така и не се престраших, а те взеха, че го спряха при моята козметичка. А аз с който свикна, само там ходя, много трудно си сменям козметика/фризьора.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #531 -: Декември 22, 2010, 12:38:03 am »
Очевидно правим билков пилинг в моя случай. Правим две процедури, следва една хидратираща и възстановяваща терапия, после още две + 1 и така до края на февруари. Вчерашната мина много добре, сега чакам да видя, доколко ще се активизира излющващият ефект, щото не искам да си ходя като змия ;). Процедурите са ежеседмични. комбинирам ги с масаж на скалпа и релаксът е пълен. :49:

Аз останах доволна, имайки предвид колко е трудно да ме задоволи човек ;D
Процедурите обичайно ги нагласях така, че следващите два-три дни (когато е най-активно лющенето) да не ме виждат много хора. Но се случи да ме видят - ефектът е досущ като след ходене на ски при слънчево време (така разправях на любопитковците ;D) Не е страшно - с малко повече хидратиращ крем се оправя, дори действа облекчаващо - да си смениш кожата ;D

А аз с който свикна, само там ходя, много трудно си сменям козметика/фризьора.

За съжаление и аз съм така.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #532 -: Декември 22, 2010, 12:45:57 am »
 да  се пооплача в темата от ретро мерк- реших да си направя подарък   някакви  специални козметични процедури- 5 маски ми слагаха- музичка - кеф
да, ама не - някакво страшно раздразнение получих на кожата на горната устна - обриви, подуване, станах Анджелинка
.. та сега мажа антибиотик  и съм яко вкисната по върпоса, защото май няма да мога да си оползотворя пакета                               

abroad, много си информирана :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

abroad

« Отговор #533 -: Декември 22, 2010, 01:10:52 am »

abroad, много си информирана :P

ами, като гледам не е зле и ти да си...авансово (това беше малко от присъщия ми черен хумор :wub:)
преди да направя каквото и да е с тялото и/или лицето си, набирам освен задължителната интуитивна ;D информация и съвсем тривиалната такава, посредством стандартни и нестандартни източници :P

*

Kaya

• 2893
« Отговор #534 -: Декември 22, 2010, 03:00:11 am »
ами, като гледам не е зле и ти да си...авансово (това беше малко от присъщия ми черен хумор :wub:)

ами, уж проверена :-X
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #535 -: Декември 22, 2010, 06:24:45 pm »
Но се случи да ме видят - ефектът е досущ като след ходене на ски при слънчево време (така разправях на любопитковците ;D)

Ан, добре! Че съм тъкмо в трети ден, а предстои фирменото парти. Дано се вържат :93:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #536 -: Декември 25, 2010, 11:24:20 pm »
Фирмено парти не се очертава при мен, но ето няколко предложения за новогодишни прически.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #537 -: Декември 25, 2010, 11:28:25 pm »
И още няколко  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #538 -: Декември 25, 2010, 11:40:37 pm »
Лили,някаква идея вариант 4 как се прави?  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #539 -: Декември 25, 2010, 11:46:26 pm »
Не съм фризьор, но като гледам картинката ми се струва, че прическата е по-подходяща за дълга права коса, достатъчно плътна и гъста, не за чуплива.
Косата се изправя със специална кръгла четка и сешоар. Разделя се на букли, всяка от тях се напръсква с лак. Слага се и малко лак в корените, след което леко се тупира в корена. След това се оформят и подреждат, както е показано на картинката, и се закопчават с дискретни шноли, но достатъчно здрави, за да издържат тежестта на косата. Розовите цветенца предполагам, че са декоративни шноли, не знам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.