Здравей Гост

Парите -обичате ли ги и как?

• 81 Отговора
  • 9741 Прегледи
*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Re:Парите -обичате ли ги и как?
« Отговор #40 -: Септември 16, 2010, 10:00:53 pm »
Ох, колко много ги обичам само...
Такава любов нема !!!
К2 е в Дева, У2 и е на К3, във Везни на 7гр. от Слънцето и на гр. 4 от Урана и опозе на ретро Хирона.
А иначе 2 дом е доста населен. В него са Атина Палада и Марс - Девешки. Следват Везнишки  Плутон и Слънце. Мерка ми управлява и 11 дом , както и Сатурн, който е в 10 дом.
При мен Мерка си е от значение, защото СЛВ е Козирог,на К6, а Сатурна е в Близнаци , както и ЮЛВ в Рак, а Луната е в Близнаци в съвпад със Сатурна. Бре...че интересно...
Така, че Мерка като У2 е си е направо VIP персона в моя натал.
А самия Мерк е във Везни и се управлява от Венера тя е на АЦ-то, в  Лъв - Слънцето е втородомно във Везни...правим струвам пак до 2 дом опирам...
С една дума, винаги става дума за пари  ;D ;D ;D ;D ;D

И при мен все става дума за пари, ама парите на другите .  ; :mer:в съвпад с К2 ,Меркурий в съвпад с Нептун  във втори. Много лесно ме заблуждават да давам пари в заем, дето не мога да си ги събера понякога, ама пак си давам.Меркурий опозиция 8ми. К8 телец, управител на 8дом Венера, Венера в 11 опозиция 5/лишава ми се детето от пари ;D ;D.
Слънцето ми и то, управлявано от Венера,в 11/дева/ , венера в знака на Меркурий- броя ги ама, изтичат по Нептун, пък и аз толкова ги задържам дето са останали. 

Марс и той помага, да отиват в бюджета на Юпитер 11 дом.Скорпион пък друго се мъчи. Тя една.. Ама да ги обичам чак не. По- скоро ми присъстват в ежедневието и са необходимост. ;)
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

« Отговор #41 -: Септември 18, 2010, 07:13:36 am »
чичо Скруч -обича парите, трупа на пирамида и  се рие в тях,обсебен от блъсъка им и особеният им звук изливайки ги  от шепата си, каква наслада изпитваше да се пуска по пързалка от златни монети , ей това е любов към притежанията си,не би похарчилил нито една от този куп,ще намалее височината, друго си е да гледаш света от високо,седнал на върха на златната камара и изведнъж накой шегобиец да го телепортира на самотен остров с цялото му богатство - дали ще се чувства щастлив по същият начин :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vision

• 3523
« Отговор #42 -: Септември 18, 2010, 08:13:17 am »
и аз се чудя..дали защото уран ми е точно във втори дом, но моите ценни неща са необичайни за другите хора..за повечето поне..не ми е ценност нищо, което няма да може да вземе душата ми като напусне тялото..а душата ще вземе спомени, опит, мъдрост, любов..сещам се за една случка, която може да го илюстрира това за да е по- ясно..
преди години си бях купила една страхотна рокля от много хубаво, здраво и стегнато трико- бяла рокля със сини мотиви като китайски порцелан, дълга до глезените а нагоре като потник с широки презрамки и цялата отпред с копченца..умирах за тази рокля, носех я с бяла тениска и бели гуменки от плат..всички приятелки ми я харесваха и искаха такава, но в магазина, от който я взех нямаше повече..имаше едно момиче, скорпионка, както знаете скорпионите излъчват желанията си дори и без да ги казват..усетих колко много я харесва и и я подарих..как се зарадва, толкова интензивно чувство на радост, че беше като ударна вълна..и тази рокля премина от сферата на материята, която гние и се разпада в сферата на душата, като спомен, който ще взема с мен..тогава не го осъзнавах с тези думи, но сега вече мисля, че това означава да си събира човек съкровища на небето..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Феникс

« Отговор #43 -: Септември 18, 2010, 08:59:30 am »
Няма как да имаш и да не ги обичаш след като си ги използвал за да ти е готино  ;D
Ако някой никога не е имал достатъчно пари от къде знае дали ги обича?!
Все едно никога да не е ял халва а да казва,че не обича халва  :lol:
Определението е глупаво.
Ял съм халва и к'во? Tрябва ли да я обичам само защото ми харесва?  ;D

Ne si shwanal същността,малък ;DДа имаш пари и да кажеш,че не ги обичаш е като да си ял халва и да не я обичаш.Примера ми беше точно обратния на твоя обаче-мисли,момче :P
А някой да е имал пари и да ги е дал вкупом на някого защото не ги обича ;D ;D ;DИли да е решил че има достатъчно и вече спира да прави пари????
Лесно е да си над нещата,като нещата ги няма ;D
Грабвайте топовете

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #44 -: Септември 18, 2010, 09:17:16 am »

Ne si shwanal същността,малък ;D Да имаш пари и да кажеш,че не ги обичаш е като да си ял халва и да не я обичаш.Примера ми беше точно обратния на твоя обаче-мисли,момче :P
А някой да е имал пари и да ги е дал вкупом на някого защото не ги обича ;D ;D ;DИли да е решил че има достатъчно и вече спира да прави пари????
Грабвайте топовете

Много си прав/а, затова и не се включвам по темата, защото е адски фалшива. Не харесвам лицемерието.  :mellow:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #45 -: Септември 18, 2010, 09:26:23 am »
Все пак, гледам да се простирам според чергата си и да заделям за черни дни

Точно вчера четох съвети по Фънг-шуй, че трябва да се заделят пари за бели дни, а не за черни, тоест за мечтани неща, а не за трудни харчове. Иначе, за каквото заделяш, това те постига. Още, Вселената се грижи винаги да ни предостави такъв доход, който надхвърля с 20-30% нуждите ни. Това е и сумата, която трябва да заделяме за бели дни. Да не забравяме десятъка - всеки месец 10% за благотворителност, като под благотворителност се разбира включително купуването на някоя книга, посещение на курс, обучение, въобще инвестиция в духовното ни развитие. Парите разбира се, както и всяка друга енергия, не трябва да са в застой, но трябва да се харчат с радост и въодушевление. За каквото и да ги даваме, да не съжаляваме, за да се върнат пак при нас.

И други интересни неща имаше, ама като се сетя, ще ги потърся и ще ги преведа тук.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #46 -: Септември 18, 2010, 09:35:12 am »

Ne si shwanal същността,малък ;DДа имаш пари и да кажеш,че не ги обичаш е като да си ял халва и да не я обичаш.Примера ми беше точно обратния на твоя обаче-мисли,момче :P
Грабвайте топовете
аз не съм съгласна...парите са необходимо зло, нужни са....поставени сме в такива условия, в такива условия трябва да си учим уроците....когато имам пари не ми се свиди да ги давам или харча....
който иска да си купи здраве или щастие с пари да го направи...
има хора всякакви..не мисля, че горното твърдение е валидно за всички...
 :blink:

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #47 -: Септември 18, 2010, 11:59:57 am »
Diyana провокира ме изказването ти.Ами когато няма никаква възможност да заделиш пари нито за бели дни нито за черни -тогава какво да прави човек?А пък за 10процента в този случай да не говорим.Едва ли ще те спаси Фънг-Шуй.Да парите се харчат с радост и въодушевление но за този който ги има.И аз като Скарлет мисля и за това се въздържах от коментар до сега и няма да гласувам.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #48 -: Септември 18, 2010, 12:02:19 pm »

аз не съм съгласна...парите са необходимо зло, нужни са....поставени сме в такива условия, в такива условия трябва да си учим уроците....когато имам пари не ми се свиди да ги давам или харча....
 Парите са необходимо зло, но я се опитай да се лекуваш без пари или да подържаш здравето си в добро състояние, ако не ядеш необходимата за организма храна - плодове, зеленчуци, месо, яйца, сирене, мляко и т.н. Ако нямаш пари и влезеш да се лекуваш, може и да не излезеш жив при невъзможност да платиш. Въпросът е сложен и комплексен. Сребролюбка никога не съм била, няма и да бъда, но мразя мизерията.  :-X

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #49 -: Септември 18, 2010, 12:13:28 pm »

Парите са необходимо зло, но я се опитай да се лекуваш без пари или да подържаш здравето си в добро състояние, ако не ядеш необходимата за организма храна - плодове, зеленчуци, месо, яйца, сирене, мляко и т.н. Ако нямаш пари и влезеш да се лекуваш, може и да не излезеш жив при невъзможност да платиш. Въпросът е сложен и комплексен. Сребролюбка никога не съм била, няма и да бъда, но мразя мизерията.  :-X
съгласна съм с всичко, което си написала ..но исках да кажа, че не съм съгласна с твърдението, че щом ги имаш задължително трябва да ги обичаш като средство за постигане на нещо....човек не може да избяга от условията, в които е поставен, но има право на избор.....
явно темата е пак за ценностите материални и/или не ......или поне няма как да се избегне въпросната дискусия ....

мир и любов :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #50 -: Септември 18, 2010, 12:15:27 pm »
Все пак, гледам да се простирам според чергата си и да заделям за черни дни

Точно вчера четох съвети по Фънг-шуй, че трябва да се заделят пари за бели дни, а не за черни, тоест за мечтани неща, а не за трудни харчове. Иначе, за каквото заделяш, това те постига. Още, Вселената се грижи винаги да ни предостави такъв доход, който надхвърля с 20-30% нуждите ни. Това е и сумата, която трябва да заделяме за бели дни. Да не забравяме десятъка - всеки месец 10% за благотворителност, като под благотворителност се разбира включително купуването на някоя книга, посещение на курс, обучение, въобще инвестиция в духовното ни развитие. Парите разбира се, както и всяка друга енергия, не трябва да са в застой, но трябва да се харчат с радост и въодушевление. За каквото и да ги даваме, да не съжаляваме, за да се върнат пак при нас.

И други интересни неща имаше, ама като се сетя, ще ги потърся и ще ги преведа тук.

точно така е..без да го знам това като информация- го правя..аз му казвам за непредвидени разходи..освен бели- нещо, което ще ми хареса пътьом, но сега още не знам за него, така и ако се случи нещо лошо, което не очаквам, например счупя си зъб..около 20% и около 10% за другите, често и повече..и останалите ми стигат..

колкото и да има човек, може и да му стигат..и колкото и да има, може и да не му стигат..това е от мисленето..и не говоря за пенсия от 136 лв., защото е ясно, че това е подигравка, говоря за нормална заплата, с която да си плати човек сметките, да има за храна, цигари, развлечения /в границите на нормалното/ и да задели по някой лев..
ако винаги са големи очичките и лакоми, все ще се намери някой предмет на друг по- хубав, за който няма да достогат парите, но въпроса е- имаме ли нужда от всичките тези боклуци, с които се заобикаляме..като имаш работещ нов телевизор за какво трябва да влизаш в нечия таргет група и да вземаш заем, за да си купиш по- голям, или с някакви екстри повече..и с всичко е така..поддаваме се на влияния, някой някъде седи и мисли всеки ден как да ни вкара в тези групи, които харчат безумно, за да се борим после да изкарваме повече и така да влезем в стадото с овчици за доене и стригане и да станем зависими..
затова се стремя към разумен и прост живот..колкото имам ще ми стигат и това е..защото аз решавам, а не някой друг..това е мое право и не го отстъпвам..

но това не значи, че обичам парите..просто са неизбежно зло..защото няма как по друг начин да участвам в някакво материално- стоково спопанство, мога да продавам само времето и труда си..

« Отговор #51 -: Септември 18, 2010, 07:23:18 pm »
  Парите още не съм разбрала дали ги обичам, но почнах да обичам хората дето ми ги предоставят  :93:.

*

Stella

• 7765
« Отговор #52 -: Септември 18, 2010, 07:49:43 pm »
С Луна и Слънце - управители на 8-ми дом и находящи се във 2-ри няма как настроението и самочувствието ми да не зависи от спечелените с труд пари. Много страдам от липсата на пари и работя усилено, за да не ми липсват. Козирог е на върха на 2-ри дом - не съм развейпрах. А тригонът на Сатурн с Юпитер ме пази както от скъперничество, така и от бедност.
« Последна редакция: Септември 18, 2010, 07:53:59 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #53 -: Септември 19, 2010, 08:47:55 am »
парите са продукт на съвременното ни общество, с тях остойностяваме всичко за жалост, но някой правил ли е статистика колко от населението на Земята никога през живота си не са се докосвали до тях, не им трябват, нима те не са здрави, нима те не са щастливи,
живеят в хармония с природата и със себе се, по начин по който са живяли всички преди до изобретяването на  парите като средство за размяна и придобиване на необходимости,което в последствие се е изродило в средство за трупане на излишества , свръхпроизводство и свръхпотребление за сметка на ограбването на някой и този дисбаланс ражда чудовища световни войни, болести, свръхтегло и тотално унищожаване на Планетата ни... :o :'(

парите дават власт, а властта ражда сенките, вади на показ тъмната страна у човека,
убива човешкото у човек - нима можеш да обичаш тази крайност,която предизвикват и все пак има надежда докато е жива другата цел за използването на парите - да даряваш
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #54 -: Септември 19, 2010, 10:44:58 pm »
 :blink:Меркурий на к2 дом  Скорпион ме кара да си мисля, че като си събере човек всичко дето го има в тоя живот, трябва да му даде 100%. 25% пари, 25% любов, 25%здраве и т.н или пък друга схема... Като вдигне процентите на парите  намаля другото.  ;)
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #55 -: Септември 20, 2010, 08:18:13 am »
но някой правил ли е статистика колко от населението на Земята никога през живота си не са се докосвали до тях, не им трябват, нима те не са здрави, нима те не са щастливи,
живеят в хармония с природата и със себе се, по начин по който са живяли всички преди до изобретяването на  парите като средство за размяна и придобиване на

Сигурно е така, Стреличке, но за съжаление не живеем в такова общество. Светът се развива, променя и няма начин нещо да остане такова, каквото е било преди милиони години или пък както е при аборигените. И аз бих живяла в хармония, ако навсякъде, където почукам за продукти, дрехи и други нужди....както и услуги, никой не ми иска пари. Така и на нас няма да се налага да искаме и няма да ги употребяваме, т.е. няма да сме зависими от тях.  :blink: В тези общества, за които споменаваш, нямат нужда от дрехи, защото се обличат с подръчни материали от дърветата /някои си ходят и голичики/, а храната си я намират из джунглите и си папкат. А при нас е коренно различно, за съжаление.  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #56 -: Септември 20, 2010, 08:21:02 am »

но това не значи, че обичам парите..просто са неизбежно зло..защото няма как по друг начин да участвам в някакво материално- стоково спопанство, мога да продавам само времето и труда си..

:72:  В този му смисъл - да. И аз не ги обичам, но нямам избор, нито пък някой друг.

*

nerealna

« Отговор #57 -: Септември 20, 2010, 08:27:58 am »
аз имам лъв на к2 и слънце в 10ти дом в телец . във втори дом имам само парс фортуна. обожавам парите и се чудя как може да има някой, който да не ги обича  ;D все пак живеем в материален свят. парите ми дават сигурност...и когато се случи да нямам достатъчно , откачам ... :'(

нали знаете за пирамидата на маслоу- за човешките потребности , петте нива. когато имам пари не мисля за двете най-ниски нива - физиологични нужди и сигурност, когато те са ми  задоволени мога да мина на следващите нива - принадлежност, увереност и самоусъвършенстване
« Последна редакция: Септември 20, 2010, 08:47:09 am от nerealna »

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Септември 20, 2010, 09:07:39 am »
Да ви кажа честно -получих проблясък, че парите трябва да се уважават!
Замисляли ли сте се колко много труд и пот стои зад тези хартийки. Никой на никого не дава нищо даром и няма безплатен обяд.
Верно е, че някои ги печелят по-лесно, а други по-трудно, някои работят по-престижна работа, а други блъскат цял живот за "жълти стотинки", но парите не са виновни за това, че да ги обвиняваме. Виновни са социалните порядки в обществото и народопсихологията ни.

Масовият българин е свикнал да хамалува, да си залага здравето, а дали един грък ще се хване на същата работа за толкова пари - не! Няма да си продаде труда толкова евтино. Познавам един германец, който има стоматологична клиника в България и отдавна живее у нас, даже е получил жителство. Човекът е обиколил света и казва, че българите в Испания (и не само там) се продават евтино в сравнение с всички останали, работят по 12 часа и позволяват на работодателите да ги експлоатират. Това пък от своя страна "дава лице" на испанците да ги "товарят" и ако българинът си навири рогата (щото идва момент да не търпи положението, което сам си е създал), испанецът ще го изгони без да му пука, знаейки че много такива като него чакат за мястото, готови да продадат труда си евтино.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #59 -: Септември 20, 2010, 07:16:38 pm »

:72:  В този му смисъл - да. И аз не ги обичам, но нямам избор, нито пък някой друг.

парите ги използваме, а обичаме истински стойностните неща.. ;)