Здравей Гост

Съдебни дела

• 18 Отговора
  • 2093 Прегледи
*

Stella

• 7765
Съдебни дела
« -: Септември 21, 2010, 07:08:51 pm »
Това е тема за съдебните процеси, които се налага да водим - бракоразводни, имуществени, наследствени, за престъпления, за нападения, за клевети и т.н. Предлагам на вашето внимание първия казус, поставен тук от съфорумец.

Цитат
Едното дело е за клевета, то е по-важното за мен, другото е за нападение. Кого ще съдя - бившата си.

Tornquist иска да знае кога да започне делата и ще има ли успех.

Това е неговата натална карта с транзити и прогресии.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
Re:Съдебни дела
« Отговор #1 -: Септември 21, 2010, 07:31:16 pm »
За съдебни дела с партньор се гледат връзка между Асцендента, 7-ми и 9-ти дом – техните господари (с аспектите им) и планетите, които са в тези домове, заедно с аспектите им.

1. Венера управляваща едновременно Асцендента (родения) и 9-ти дом, която е позиционирана на K7 показва, че съдебните процеси ще са лайтмотив в живота на родения.Венера – У9 има твърде много негативни аспекти, което предполага юридически спорове.  
2.Господарят на 7-ми дом (Марс) е в 9-ти дом. Марс е добре аспектиран.  
3.Господарят на 9-ти дом е в съвпад с К7.

Защо делото е за клевета? – Меркурий като елемент на 7-ми дом е в квадрат с Нептун (лъжа, заблуда) – тука може да са намесени и имуществени спорове или нещо във връзка с работата (Нептун е елемент от 4-ти дом и управлява 6-ти). А също може да е имало и лъжа с някакви документи. Искам да подчертая, че Меркурий е съ-управителя на 9-ти дом –  и той е елемент от 7-ми дом, така че намираме отново потвърждение за съдебни процеси.

Нападение? – У1 - Венера е в квадрат с У4 – Сатурн. (тука пак има замесени някакви имуществени конфликти), а транзитния Сатурн откъм 12-ти дом наскоро е правил опозиция с рождената Венера и тао-квадрат с рождената си позиция.

Не може да се случи нещо, което не е заложено по натал. Дотук доказахме, че е заложено.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Септември 21, 2010, 07:43:27 pm »
Защо лайтмотивът за съдебните дела се активизира именно сега?
Забелязала съм, че когато две (или повече планети) влезнат в мунданен аспект помежду си, се активизира съответната сфера. В случая У7 – Марс и У1/9 – Венера правят мунданен съвпад. Това никъде няма да го срещнете в книгите, то е мое лично наблюдение, забелязала съм, че работи безотказно в прогностиката. Особено силно е проявлението в събитиен план, ако планетите управляват противоположни домове в натала, например 1-4 дом – тогава цялата родителска ос се задвижва.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3 -: Септември 21, 2010, 08:49:54 pm »
Тази тема е като *ахилесова пета* за мен.
От дълго време наблюдавам карти на хора при които съществува риск от водене на съдебни дела.
Като цяло картата на Торн показва , че това ще бъде съпътстващо в живота му.
На първо място СЛВ в 7-ми дом дава информация за водене на съдебни процеси към него и от него....
На второ място кардиналните оси са в кардинални знаци.
Упр. на ДСЦ- марс се намира в 9-ти дом. Той има един доволно добър аспект с упр. на АСЦ - венера.
Наред с това марс няма лош аспект в картата. Подкрепата на другите се свързва с 8-ми дом , на чийто връх в картата на Торн срещаме  овен , както споменах в 9-ти дом в знака на близнаци. Планета Венера  е на ДСЦ но в 6-ти дом в знака на риби.
За съжаление в тази карта Венера е зле аспектирана и няма хармонични аспекти. Нещо повече Юпитер и Уран ще пресекат нат. ДСЦ и ще акцентиран 7-ми дм- дома на явните врагове. 1питер упр. интерсептиран 3-ти дом , а това означава и документи , както и близките контакти на родения. Това е период в който Торн ще има късмет , но Уран ще престой твърде дълго в 7-ми дом. В този смисъл моя съвет е бързо приключване на делата и по-далеч от тези институции....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #4 -: Септември 21, 2010, 09:02:51 pm »
Тази тема живо ме интересува и ще я следя. Проблемът обаче е, когато човек се занимава с право и в личен, и в професионален план. Как ги отграничавате делата тогава?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Септември 21, 2010, 09:06:16 pm »
Тази тема живо ме интересува и ще я следя. Проблемът обаче е, когато човек се занимава с право и в личен, и в професионален план. Как ги отграничавате делата тогава?

Доста лесно е ... :blink: И не е проблем да се разбере , дали си юрист или не.
А когато става дума за водене на дела също...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Септември 21, 2010, 09:06:39 pm »

Ами много просто - търсиш връзка на 1-7-ми и 9-ти с 10-ти дом. Това е професия, която изисква висока квалификация и не можем да я търсим по 6-ти дом.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Септември 21, 2010, 09:32:12 pm »

Ами много просто - търсиш връзка на 1-7-ми и 9-ти с 10-ти дом. Това е професия, която изисква висока квалификация и не можем да я търсим по 6-ти дом.
Честно казано, гледам и нищо не виждам... У7 в 10ти дава ли индикация? И У1 в 7ми достатъчно ли е?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Септември 21, 2010, 09:42:04 pm »

Честно казано, гледам и нищо не виждам... У7 в 10ти дава ли индикация? И У1 в 7ми достатъчно ли е?

Принципно адвокатите имат силен 11-ти дом. Упр. на 7-ми в 10-ти е гаранция за признание в обществото...

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Септември 21, 2010, 09:48:26 pm »

Какво гледаш, че не разбрах? Натална карта ли? Само един показател не е достатъчен. У1 е родения, У9-юридическите въпроси, съдът, У7-адвокати, съдебни делби. Показатели са всякакви връзки между тези домове - аспекти между планети, находящи се в тях или аспекти между управителите на домовете. Има тема за професиите, тази не е такава. Ако искаш постави картата в подходящата тема, за да се обсъди. Много моля в тази тема да се ограничим само до съдебни дела.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Септември 21, 2010, 09:55:24 pm »
По- нагоре съм поставила карта по казуса...

« Отговор #11 -: Септември 21, 2010, 10:01:51 pm »
От всичко казано до тук, значи да разбирам, че противоречивите данни, които сам видях са истина - имам шанс за успех в много малък прозорец от време, така ли? Евентуално бихте ли ме насочили към подходящо време за завеждане и водене на самите дела?
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Септември 21, 2010, 10:05:16 pm »
Утре ще продължа, че изведнъж грохнах. Това е ефекта на Марс в квадрат с Юпитер - лесно се преуморява. Лека нощ!

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Септември 21, 2010, 10:07:43 pm »
От всичко казано до тук, значи да разбирам, че противоречивите данни, които сам видях са истина - имам шанс за успех в много малък прозорец от време, така ли? Евентуално бихте ли ме насочили към подходящо време за завеждане и водене на самите дела?

Аз мисля така , но това въобще не бива да те кара да ми вярваш! ;D
Според мен Уран в дома на партньори и открити врагове си е живо изпитание и то за дълъг период от време. Наред със всичко споменато предстой транзит на Плутон през ИЦ и през 4-ти дом. Не ти препоръчвам да водиш съдебни битки...
Що се отнася до елекцията , мисля , че Стела би могла , ако желае и има свободно време да ти помогне. Имам впечатление , че единствена тя от форума има знания и опит на тема елекция. :blink:

« Отговор #14 -: Септември 21, 2010, 10:17:51 pm »
Това с елекцията вече ми е дива индия :S.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #15 -: Септември 22, 2010, 06:47:22 am »
Ето я и моята карта. Смятам да съдя бившия за непозволено увреждане и нанесени психически вреди. Кое е най-подходящото време да депозирам иска?

А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Септември 22, 2010, 10:20:42 am »
Хорар означава часова карта, нещо бъркаш. "Елекция" в директен превод означава "избор". Избор на подходящо време за събитие, но тази тема не е за елекции. Има си специфични изисквания, когато става дума за съдебни дела, но там ние не можем да управляваме процеса, тъй като съдът може да настрочи делото за след половин година.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Септември 22, 2010, 10:49:33 am »
Хорар означава часова карта, нещо бъркаш. "Елекция" в директен превод означава "избор". Избор на подходящо време за събитие, но тази тема не е за елекции.
И двете карти са времеви и часови. Избор , но на времето. Избор на подходящото време. Затова като цяло Мерион Марч и Макевърс ги наричат времеви карти.

Има си специфични изисквания, когато става дума за съдебни дела, но там ние не можем да управляваме процеса, тъй като съдът може да настрочи делото за след половин година.

Ние можем да намерим подходящото време за започване на дело , без значение кога и как ще го назначи съда.
Под подходящо се разбира най-удачния ден за завеждането му и час в който да подадем документите.
Правила съм го и ефекта е сигурен на 1000%. Но това изисква изключително прецизна и точна работа , както и много време за съжаление....

« Отговор #18 -: Септември 22, 2010, 02:08:58 pm »
Значи, след като документите се върнат обратно в прокуратурата, ще се поогледам отново за позициите на планетите. Надявам се ще мога да разчитам на вашите съвети за избора на подходящо време за внасяне на делото.  :rolleyes: