За съдебни дела с партньор се гледат връзка между Асцендента, 7-ми и 9-ти дом – техните господари (с аспектите им) и планетите, които са в тези домове, заедно с аспектите им.
1. Венера управляваща едновременно Асцендента (родения) и 9-ти дом, която е позиционирана на K7 показва, че съдебните процеси ще са лайтмотив в живота на родения.Венера – У9 има твърде много негативни аспекти, което предполага юридически спорове.
2.Господарят на 7-ми дом (Марс) е в 9-ти дом. Марс е добре аспектиран.
3.Господарят на 9-ти дом е в съвпад с К7.
Защо делото е за клевета? – Меркурий като елемент на 7-ми дом е в квадрат с Нептун (лъжа, заблуда) – тука може да са намесени и имуществени спорове или нещо във връзка с работата (Нептун е елемент от 4-ти дом и управлява 6-ти). А също може да е имало и лъжа с някакви документи. Искам да подчертая, че Меркурий е съ-управителя на 9-ти дом – и той е елемент от 7-ми дом, така че намираме отново потвърждение за съдебни процеси.
Нападение? – У1 - Венера е в квадрат с У4 – Сатурн. (тука пак има замесени някакви имуществени конфликти), а транзитния Сатурн откъм 12-ти дом наскоро е правил опозиция с рождената Венера и тао-квадрат с рождената си позиция.
Не може да се случи нещо, което не е заложено по натал. Дотук доказахме, че е заложено.