Здравей Гост

Да предскажем любовта

• 368 Отговора
  • 44380 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Да предскажем любовта
« Отговор #140 -: Септември 25, 2010, 09:17:04 pm »
Мисля, че по принцип женските индивиди са по-склонни все да да не им стига, да настояват да получават, затова и често са недоволни от половинките си, вечно изискват и още и още, но не е задължително. Човек си е човек и не обичам разделение на половете, защото може да има мъж с нежна душа и така, астрологично дори има фактори за това, но принципно го има това нещо.

А аз съм сигурна, че мъжете в другите страни са леко над нивото на възпитание на нашите /то във всяко отношение ни превъзхождат, та в това ли/, което не ги прави по-привлекателни лично за мен, а и всичко е толкова индивидуално. Само заради ухажването му надали ще го харесам, но пък всяка дама желае поне уважение, а после кавалерство.  

гледам, че пишете в темата, че нещото в девети дом дава афинитет към чужденци..аз имам луна в девети и сатурн в девети, на 1-2 градуса от мц и въобще не само че съм нямала нищо с такива, ами не искам и да чуя за такова нещо..
да не мога да си говоря аз с него в нюанси и тънкости, да не ми разбира хумора, нито пък аз неговия и то не с напъване, ами чисто интуитивно, да си играем с думите и т.н..ми на мен въобще не би могло да ми стане гот при такава езикова бариера..колкото и добре да говоря някой език, не ми ли е майчин, няма как да стане..ако ще всичките ми планети да бяха в девети дом..всяка жаба да си знае гьола..и не е само език..и манталитет и всичко..обичам си българите и това си е..аз съм патриотка и в тази област.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

abroad

« Отговор #141 -: Септември 25, 2010, 09:21:57 pm »
Отиди в Полша и ще видиш на летището или на гарата всички мъже с букети цветя. Те посрещат пристигащите с цвете.

Явно само пътуванията не стигат... :blink:

Oзлобена е вашата реалност, ако търсиш проблем в българските мъже или някои други винаги ще намериш. 

Подкрепям г.ц. :blink:

Въпросът според мен не е само в българските мъже.  ;D
Като че ли в психологията на жените е заложено да са недоволни от своите мъже (/сънародници), въобразявайки, че "чуждите" (/чужбински) са в пъти по-добри.

Да, за съжаление :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Септември 25, 2010, 09:23:47 pm »
А аз съм сигурна, че мъжете в другите страни са леко над нивото на възпитание на нашите...

Не се стремя да правя обобщения, но от личен опит (и дългогодишни сравнения) мога да кажа, че руските мъже може да са "пияни и заляни", но по уважават жените си. Просто така са научени, въпрос на възпитание. Докато тук манталитетът е някаква смесица между славянски и ориенталски черти, отношението е доста по-различно. Но и жените изглежда, че са го приели, и щом не възразяват...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #143 -: Септември 25, 2010, 09:25:51 pm »
Мисля, че липсата на пари смазва бг. мъжете и тази липса се опитват да компенсират с агресивност.
По наблюдения на близки двойки, там където няма финасови проблеми и ектремни желания на жените, нещата са ОК. Мъжете са мили, емпатични, грижат се за децата..абе..европейци. ;D
Започнат ли да ескалират исканията на половинките им (наблюдавала съм го), започват и да посърват  отношенията.
Баланс и хармония.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #144 -: Септември 25, 2010, 09:28:46 pm »
Абе те някои възразяват, но каква полза...аз затова съм против това "смали летвата", "не бъди така взискателна" и все неща от сорта, които трябва да принудят една жена да тръгне да се обвързва само и само за идеята. Ако нещо не приемаш за нормално, просто не бива да правиш компромис със себе си.

Естествено никой не е идеален, това също трябва да се има предвид. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #145 -: Септември 25, 2010, 09:35:16 pm »
Аз не говоря за компромиси, които предварително трябва да се правят. Мисълта ми е за вече женени двойки, в които мъжът е отхвръкнал значително и изведнъж половинката му окрилена от новия стандарт на живот започва да заявява все по-безумни и снобски претенции. :blink: :blink: :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #146 -: Септември 25, 2010, 09:36:09 pm »
Докато тук манталитетът е някаква смесица между славянски и ориенталски черти, отношението е доста по-различно.

;D

Аз знам една приказка от по-умни от мен - виж как един мъж се отнася с майка си и си направи съответните изводи. В нашата страна на първо място за съжаление липсва уважението в семейството, а уж сме под знака на Козирога разправят...а поколението на Плутон във Везни сме белязани да решаваме тия партньорските въпроси.    

*

sunrain

• 6710
« Отговор #147 -: Септември 25, 2010, 09:37:05 pm »
Аз не говоря за компромиси, които предварително трябва да се правят.

Разбрах те. Поста ми беше отправен към написаното от Лили, но без да я цитирам и ти си успяла да се вмъкнеш преди него.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #148 -: Септември 25, 2010, 09:37:52 pm »
Ще ви дам пример от нашето семейство.
Майка ми имаше два брака - първо с българин, после с руснак.
Навремето първият й съпруг щеше да я прати да работи като сервитьорка, след като я съкращават от държавна работа (инспектор ресторанти). Когато се омъжи за втория, той я накара веднага да напусне работа. И двамата й съпрузи не са имали финансови проблеми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #149 -: Септември 25, 2010, 09:38:38 pm »

Разбрах те. Поста ми беше отправен към написаното от Лили, но без да я цитирам и ти си успяла да се вмъкнеш преди него.  ;)

затова аз почти винаги цитирам, за да е ясно..тук се  :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #150 -: Септември 25, 2010, 09:41:34 pm »
 :blink: Често се налага, но аз тия големите цитати не обичам, много ми се пречкат на Меркурия.  :P

*

Mia21

• 2502
« Отговор #151 -: Септември 25, 2010, 09:44:53 pm »
Мен когато ме ухажва чужденец , винаги имам едно на ум. Като знам, какво мнение имат за нас българките, благодарение на повечето емигрирали в Европа с цел брак, а и от някои тука, ми става едно такова неприятно. Не ми се иска да попадам с подобни жени под един знаменател. В Италия всеки първи италианец подсъсква и подсвирква на всяка по-засукана жена, която види по улицата. Единствено, когато са с жените си са "по-ниски от тревата". Освен това, също пият много и заспиват по масите в заведенията...Да не говорим, че един на хиляда, дори и по-малко, биха предпочели българка пред италианка. Големи националисти са и много държат на произхода и въобще семейството. Това е извода, който съм си направила за тях до момента...Аз също ги харесвам, защото са едни такива тъмнички, матови. Като са цяло хубави мъже и споделям ценностите им...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #152 -: Септември 25, 2010, 09:47:35 pm »
Мисля, че по принцип женските индивиди са по-склонни все да да не им стига, да настояват да получават, затова и често са недоволни от половинките си, вечно изискват и още и още, но не е задължително. Човек си е човек и не обичам разделение на половете, защото може да има мъж с нежна душа и така, астрологично дори има фактори за това, но принципно го има това нещо.

А аз съм сигурна, че мъжете в другите страни са леко над нивото на възпитание на нашите /то във всяко отношение ни превъзхождат, та в това ли/, което не ги прави по-привлекателни лично за мен, а и всичко е толкова индивидуално. Само заради ухажването му надали ще го харесам, но пък всяка дама желае поне уважение, а после кавалерство.  

гледам, че пишете в темата, че нещото в девети дом дава афинитет към чужденци..аз имам луна в девети и сатурн в девети, на 1-2 градуса от мц и въобще не само че съм нямала нищо с такива, ами не искам и да чуя за такова нещо..
да не мога да си говоря аз с него в нюанси и тънкости, да не ми разбира хумора, нито пък аз неговия и то не с напъване, ами чисто интуитивно, да си играем с думите и т.н..ми на мен въобще не би могло да ми стане гот при такава езикова бариера..колкото и добре да говоря някой език, не ми ли е майчин, няма как да стане..ако ще всичките ми планети да бяха в девети дом..всяка жаба да си знае гьола..и не е само език..и манталитет и всичко..обичам си българите и това си е..аз съм патриотка и в тази област.. ;D
Аз го бях писала :blink:
Но не става въпрос за любовна връзка с чужденци,а просто за комуникация с тях.
Написах го по повод днешната среща на Стела с един странник чужденец.
Исках да кажа ,че ми е приятно(естествено ако не съм застрашена по някакъв начин) да разговарям с тях и не на последно място човекът -чужденец трябва да ми е приятен за да се впусна в разговори.Не бих говорила с всеки сульо и пульо .просто защото е чужденец :blink:

*

abroad

« Отговор #153 -: Септември 25, 2010, 09:53:43 pm »
В Италия всеки първи италианец подсъсква и подсвирква на всяка по-засукана жена, която види по улицата. Единствено, когато са с жените си са "по-ниски от тревата".

Много точно е това с всеки "първи" ;D и това пак е народопсихология, но италианска, там за любовници най са предпочитани чужденките, нещо като екзотика ;D

п.п. италианците като маниери, начин на мислене, ценности, любовта към "мама"....са идентични с нашите "ориенталски"  ;D и изобщо матриархатът е на почит...но с едно уточнение - северна няма нищо общо с южна Италия

*

Uran

• 6041
« Отговор #154 -: Септември 25, 2010, 09:58:47 pm »
Ние не сме типична южна страна. Хареса ми едно определение на германец направено през 20 век  за БГ- " Проблемът на България е, че е северна страна запокитена на юг". Съгласна съм.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #155 -: Септември 25, 2010, 10:00:51 pm »
Моята Луна също е в 9-ти дом в Риби и дори не ми е минавало през ума да създавам връзка с чужденец. На всичкото отгоре живея на морето, където лятото имам доста добра възможност за изява. Никога не съм искала и да заминавам за чужбина. Имам чувството, че няма да издържа там.

« Отговор #156 -: Септември 25, 2010, 10:04:28 pm »
Мисля, че липсата на пари смазва бг. мъжете и тази липса се опитват да компенсират с агресивност.
По наблюдения на близки двойки, там където няма финасови проблеми и ектремни желания на жените, нещата са ОК. Мъжете са мили, емпатични, грижат се за децата..абе..европейци. ;D
Започнат ли да ескалират исканията на половинките им (наблюдавала съм го), започват и да посърват  отношенията.
Баланс и хармония.

Съгласна съм теб Уран ако нямаха финансови проблеми мъжете в България щяха да уважават повече жените си но пък преди години да не би мъжете да са имали повече пари но пък са оценявали жените си и са се отнасяли към тях с респектн но в днешно време ценостите някак си са забравени или просто никой нищо не уважава.Хората станаха като вълци били те мъже или жени всичко е много егоистично и не признават никой освен себе си.

Абе те някои възразяват, но каква полза...аз затова съм против това "смали летвата", "не бъди така взискателна" и все неща от сорта, които трябва да принудят една жена да тръгне да се обвързва само и само за идеята. Ако нещо не приемаш за нормално, просто не бива да правиш компромис със себе си.
Естествено никой не е идеален, това също трябва да се има предвид. 

Да направиш ли компромиса винаги си разочарован и никога не си щастлив от това което имаш но това са компромисите които правим в началото и с времето опознавайки се се налага да правим повече отстъпки и да подискаме някои свои желания и тук идва извода че няма идеални хора!
Докато дишаш...надявай се!

*

Stella

• 7765
« Отговор #157 -: Септември 25, 2010, 10:05:22 pm »
ако търсиш проблем в българските мъже или някои други винаги ще намериш.

Не търся проблеми, а споделям наблюдения. А ти го превръщаш в проблем.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #158 -: Септември 25, 2010, 10:05:33 pm »
Желаните мъже ги има просто трябва да ги поискате. ;) (дано ми проследите менталната дейност правилно ;D)
Но е факт, че има някаква озлобеност и така да се изразя възмъжаване на жените, и това е в следствие, че няма достатъчно мъже на място. Въпреки това не би следвало да се оплаквате за отношенето на мъжете към вас, поаради причината, че майките на мъжете са ги направили такива. Мъжът е по-близък с майката в повечето от случаите и тя се и грижила за възпитанието му. Така, че мъжете са тикива каквито си ги възпитате дами. ;D
За голямо съжаление си прав Крис,поне според мен.Отношенията винаги са двустранни.Българския мъж е изнервен и озлобен,защото отразява настроенията на жената(независимо дали майка,съпруга или дъщеря)

*

abroad

« Отговор #159 -: Септември 25, 2010, 10:07:06 pm »
Моята Луна също е в 9-ти дом в Риби и дори не ми е минавало през ума да създавам връзка с чужденец. На всичкото отгоре живея на морето, където лятото имам доста добра възможност за изява. Никога не съм искала и да заминавам за чужбина. Имам чувството, че няма да издържа там.

Вероятно има нещо рождено, дето го провокира..
При мен тоже, но пък има и един по други индикации, с които се нетира, тъй че в крайна сметка работя с чужденци ;D