Здравей Гост

Съвпад на транзитна планета с възел

• 41 Отговора
  • 7469 Прегледи
*

Stella

• 7765
Съвпад на транзитна планета с възел
« -: Септември 26, 2010, 09:04:36 am »
Предлагам да се върнем назад и да си спомним какво ни се е случило при транзити на планети през наталните възли.
При мен СЛВ е в Телец в 5 дом, ЮЛВ е в Скорпион в 11-ти дом.

При точният съвпад на Плутон с ЮЛВ в 11-ти дом аз забременях. Плутон управлява 11-ти дом и е на трон тук.
Уран е преминал преди това през ЮЛВ в 11-ти дом и също е бил на трон, но по дом. Единственият ми спомен е едно пътуване зад граница през лятната ваканция с моите родители  (била съм 3-ти клас), придружено с неповторими впечатления. Уран натално се намира в 9-ти дом.

Съвсем скоро ми предстои съвпад  на тр. Венера, а  и на Марс с ЮЛВ в Скорпион.
Има ли някой с възли по тази ос, да си споделяме наблюденията, докато са пресни?  ;D ;D ;D

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re:Съвпад на транзитна планета с възел
« Отговор #1 -: Септември 26, 2010, 09:36:15 am »
През декември 2007 имах транзит на Юпитер У5ти и У8ми през СЛВ 1*53' в Козирог, в 5ти. Освен, че майка почина в този период няма друго същетвено събитие. Всъщност тя почина, когато Юпитер беше все още в съвпад с Плутон в Стрелеца и след 5 дни влезна в Козирога. Предполагам, че този транзит отразява факта, че се поема самостоятелност /козирога/ в бъдещето /СЛВ/.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Септември 26, 2010, 09:48:29 am »
имам СЛВ в стрелец в 10 дом и ЮЛВ близнаци - 4 дом. при транзит на Плутон /упр. на 9 дом/ през СЛВ в началото на 2007 година започнах да се занимавам с езотерика и така до ден днешен  ;D  малко по-късно при преминаване на Юпитер /упр. на 10 дом и възела/ през СЛВ разширих кръгозора на търсенията си в езотериката и започнах да изследвам астрологията, тарото и прочее аспекти на езотериката...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Септември 26, 2010, 06:40:50 pm »
При преминаване на Юпитер през ЮЛВ срещнах Астрологията, оттогава и до ден днешен е неразделна част от живота ми.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #4 -: Септември 26, 2010, 06:54:54 pm »
Извинявам се за въпроса, но коя планета се свързва с астрологията? Юпитер ли?   :-[

« Отговор #5 -: Септември 26, 2010, 06:56:00 pm »
Извинявам се за въпроса, но коя планета се свързва с астрологията? Юпитер ли?   :-[

ПРивет.

Тези въпроси в Дърдорилнята  ;) http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4351.6260.html

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Септември 26, 2010, 06:57:36 pm »
Извинявам се за въпроса, но коя планета се свързва с астрологията? Юпитер ли?   :-[

В западната модерна астрология - Меркурий и Уран, при класиците - Меркурий и Сатурн.
При индийците - Меркурий, Юпитер и Кету.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #7 -: Септември 26, 2010, 06:58:59 pm »
Извинявам се, ако съм сгрешила темата.  :-[ Въпросът ми беше породен от предния пост. И не се стърпях да попитам.  :lol:

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #8 -: Септември 26, 2010, 07:00:23 pm »
Извинявам се за въпроса, но коя планета се свързва с астрологията? Юпитер ли?   :-[

В западната модерна астрология - Меркурий и Уран, при класиците - Меркурий и Сатурн.
При индийците - Меркурий, Юпитер и Кету.

Благодаря Ви, Lillie.  :blink: Вече ще внимавам къде питам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Септември 26, 2010, 07:02:38 pm »
Предположих, че въпросът е породен от моя пост.
Няма проблем, тук често се случва постовете да нямат много общо с темата или дискусиите в темата да тръгват в друга посока.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Септември 26, 2010, 07:50:43 pm »
Плутон съвпад СЛВ , как ви звучи? Имате ли наблюдения? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Септември 26, 2010, 07:54:32 pm »
Не, но дали незначи изцяло промяна в досегашният стереотип на живот и стремежи?!
Примерно ако си бил все в ариергарда е време да вземеш генералският жезъл и обратното.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Септември 26, 2010, 07:56:34 pm »
В натала го имам това, но след време Плутон като направи по транзит квадрат към тях...какво ли ме чака.  :unsure:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #13 -: Септември 26, 2010, 07:57:30 pm »
Не, но дали незначи изцяло промяна в досегашният стереотип на живот и стремежи?!
Примерно ако си бил все в ариергарда е време да вземеш генералският жезъл и обратното.

Добра интерпретация Уран ми се струва тази...
Да вземеш живота си в собствени ръце. ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #14 -: Септември 26, 2010, 08:00:06 pm »

няма какво да ми звучи, преживях го ;D

Да вземеш живота си в собствени ръце. ;) :blink:

нещо такова ;)

« Отговор #15 -: Септември 26, 2010, 08:01:24 pm »
  Поствам цитата си от друга тема, актуална и по настоящата:
[/quote]

Значи изследвах, кога Нептун е направил съвпада със СЛВ- 2008 - точно тогава почнах да работя с една моя несподелена любов от преди 7-8 години, появи се в живота ми отново точно по време на моята раздяла с голямата ми любов...Мечтаех си едно време с това гадже, че ако бъдем заедно и работим - може много да постигнем, може и да се задомим - ей такива ми ти работи, пък и се появи като спасителна кукичка...Но беше пълен крах...Нептун тръгнал ретро, това сега го виждам, но съм имала и възврат на възлите...и от раз без скандал без кавги, една сутрин след като не се прибра, а цяла нощ беше с друга - прибрах си багажа и си тръгнах.  След няколко месеца подновихме приятелството си, но интимнистта ми с него пострада, тук вече и Хирон и Нептун бяха на СЛВ. Имаше няква надеждичка, следващата година в началото на сезона отидох уж да сондирам, но вече не се вързах да работя с него. Отново при съвпада му - аз не обичам скандали, пак скъсахме. Поредното разочарование. Интересно, сега забелязвам как Нептун е танцувал постоянно, ту ретро, ту директен...Точно след скъсването ни, срещам голямата ми любов случайно....при точен съвпад - СЛВ на 24.22 моя и тр.Нептун 24.19 - толкова ме е подмаил този Нептун, че чак сина ми коментира, че съм фантазьорка.
   В момента съм им отрязала квитанциите, единия още не знае, а другия не може да го приеме насериозно...Но Нептун пак е тръгнал ретро, но този път няма да докосне СЛВ, а ще стигне МС-то - та за това казвам, че окончателно ще се разделя с всякакви мои илюзии за любови - поне не с тия двамата. Значи Нептунчо ми е предоставил достатъчно възможности да се уверя, че всичко е било само в моята глава - илюзия.
[/quote]

« Отговор #16 -: Септември 26, 2010, 08:03:05 pm »

+ транзитен Уран квадрат към възлиге, когато се върне в Овена през следващото лято.

Всико това аспектира САтурн, защото е в опозиция на СЛВ и диспозитор.

Точно този процес протича при мене. Не мога да кажа, че го усещам по някакъв начин все още. Едва ли ще мога да изолирам влиянието на двете планети.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #17 -: Септември 26, 2010, 08:59:03 pm »

що не четеш ма жена? горе точно това съм писала!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #18 -: Септември 26, 2010, 10:01:18 pm »
Започвам отзад напред.

Плутон е в орбис върху СЛВ някъде от март 2008 и се мотае напред назад от тогава. Нищо особено.

Юпитер - СЛВ - детето тръгна на градина, аз се върнах на работа.

Съвпад на транзитен Юпитер/СЛВ с натален ЮЛВ/Сатурн/ Асц. драстични и стресиращи промени в работата, довели до повишение година по-късно - дойде нов Биг Бос \рибешко-водолейски акцент\, който се превърна в един от най-ценните ми гуру и приятели в живота ми и до днес. В този няколкомесечен период си купих и първото жилище.

Съвпад Юпитер - СЛВ - гаджето ми излезе от казармата, постъпи в университет и практически започна съвместното ни съжителство.

Уран- СЛВ, Юпитер-ЮЛВ - вероятно е било началото на практическото ми сексуално образование.

Сатурн - СЛВ - начало на средното ми образование. Ново училище, нова среда и т.н. психо-социо катаклизми.

По-напред не ми се рови.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Септември 26, 2010, 10:20:14 pm »
И аз да докладвам, но са ми много от детството:

- на около 4-5 годишна възраст Юпитер и след това Сатурн преминават през СЛВ, май от тогава е началото на дългодишните ми занимания с балет, възлите са по остта 11/5;

- преди това Плутон, който по рождение е на няколко градуса от СЛВ е преминал през него и аспекта се е разпаднал /ако приемем 5 градуса орбис/ по горепосоченото време;

С Нептун и Уран съм изживяла само квадрати към тях, ако трябва да върна точните периоди и да видя дали ще се сетя какво е било.

Сега ми предстои за втори път преминаване на Сатурн през това място. А по-нататък и квадрат на Плутон.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.