Здравей Гост

Проработка на Планетарните енергии и АСПЕКТИТЕ

• 54 Отговора
  • 7013 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Момичета и момчета , за някои от ВАС планетите , транзитите и аспектите не работят..., Как искам и за мен да е така- понякога , само понякога....
Планетата мерк се отработва до първите 7 г..., тогава когато бебето се учи да говори , започва свойте първи контакти , когато започва да пише първите думи...
Юпитер и неговите енергии се усещат след първия Юпитеров цикъл....
За останалите ще пиша в темата....
НЕ ВИ АНГАЖИРАМ СЪС СЕБЕ СИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН , НЕ СЕ ХВАЛЯ И ДЕБЕЛО ГО ПОДЧЕРТАВАМ ИСКАМ ДА ГО СПОДЕЛЯ- АСТРОЛОГИЯТА Е НАУКА , КОЯТО СЛЕДВА ДА СЕ СПОДЕЛЯ....За какво иде реч- за НЕПТУН и само за него , защото това е най-трудната планета , по-нестандартна и от Уран , защото умее да излиза извън орбитата дори и на Плутон , а да дръзнеш да преминеш неговата орбиса се иска много....
Та , да ВИ споделя....Няма да скрия , че цял живот съм била луда по парфюми и етерични масла , това е диво заболяване...Всеки един такъв парфюм или масло се е вписвало в определени периоди и съпровождащи емоции , колекцията ми е огромна - по неаспектиран Юпитер и пак повтарям , не го пиша , за да ВИ се похваля , а защото да проработиш НЕПТУН НИКАК НЕ Е ЛЕСНО И ЛЕКО , А АЗ МИСЛЯ , ЧЕ ЗНАМ ФОРМУЛАТА....
ТА... , В МОЯТА НАТАЛНА КАРТА -НЕПТУН Е В ГОКЛЕНОВА ЗОНА , НЕПТУН УПР. 4-ТИ ДОМ И Е СЪУПРАВИТЕЛ НА юпитер....в момента м/у транзитния Нептун и нат. Юпитер има точен тригон....
От известно време бъркам разни масла , никой нищо не мие споменавал ,но....ефекта е поразителен , не защото аз го казвам , а защото хора докоснали се до миризмите и сътворените от мен аромати са опианени...Дъртия КОЗЕЛ-Синухе , ме врънка да ги патентовам , негови приятели ме молят да им направя парфюм, Синухе твърди , че това ще има уникален успех.... :-[ :-[. А всъщност това е проработка на НЕПТУН,, божествената енергия на цветя и треви , нарисувана от най-великия художник вселената може да оживее в аромат с различни цветове , като един акварел или натюрморт  излязъл от сърцето на художника...Нептун е най-великия маг'...само той може да сътвори картини от миризми , картини от надежда и любов...Странно усещане е , защото всеки ден бъркам по нещо...Похарчих много за масла от целия свят...и вече знам как може да се проработи всеки аспект на НЕПТУН , как тази най-трудна планета може да бъде  толкова лесна за проработка...
Всъщност за  три години успях да направя това....
ВСИЧКО МОЖЕ ДА БЪДЕ БАЛАНСИРАНО В АСТРОЛОГИЯТА , ВСЕКИ АСПЕКТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОРАБОТЕН...ВСИЧКО!
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 05:45:41 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
Re:Проработка на Планетарните енергии и АСПЕКТИТЕ
« Отговор #1 -: Септември 28, 2010, 05:07:01 am »
Чудесна тема.
А аз как да проработя моят ретрограден нептун в 5ти? ;)Заключен в стрелец и опозиция на сатурн? :-\

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Септември 28, 2010, 12:43:03 pm »
Нептун не може да се пребори само с това. личните планети - стават, но Сатурн и след него просто не става по този начин...

Мерка можеш да го излъжеш с книга.
Венера можеш да и вземеш нещо лъскавко, зелено или розово.
Марса можеш да го почешеш със секс или да се скараш с някого.
Юпитер можеш да го задоволиш с разгулно плюскане и празни философии.
Луната ще я почешеш като се погрижиш за домочадието.

но Нептун... там нещата не са такива, каквито изглеждат... идеята ми е, че планети от класа на транссатурновите не можеш да ги излъжеш с нещо материално...
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 12:51:35 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

Re:Проработка на Планетарните енергии и АСП&#
« Отговор #3 -: Септември 28, 2010, 01:11:35 pm »

но Нептун... там нещата не са такива, каквито изглеждат... идеята ми е, че планети от класа на транссатурновите не можеш да ги излъжеш с нещо материално...

у грешка си чадо мое, та Нептун е най-убав,верно нематериален ама като
се размечтая , като засънувам и се регна у паралелни светове,като ме налазят фантазии като египетски скакалци у нива, все Нептун ме докосва
 :bedtime2: :72: :19:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Проработка на Планетарните енергии и АСП&#
« Отговор #4 -: Септември 28, 2010, 01:14:52 pm »

у грешка си чадо мое, та Нептун е най-убав,верно нематериален ама като
се размечтая , като засънувам и се регна у паралелни светове,като ме налазят фантазии като египетски скакалци у нива, все Нептун ме докосва
 :bedtime2: :72: :19:

че къде видя да съм писала, че не е убав бре  :o  аааа я си изпий кафето първо  :tongue2:  за мен също е една от най-хубавите планети  ;D ... просто е труден за дефиниране...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #5 -: Септември 28, 2010, 03:44:10 pm »
Момичета и момчета , за някои от ВАС планетите , транзитите и аспектите не работят..., Как искам и за мен да е така- понякога , само понякога....
Планетата мерк се отработва до първите 7 г...,

Не знам какво точно имаш предвид, но до 7 годишна възраст сме под влиянието на Луната, а от 7 до 14 години - под влиянието на Меркурий. Освен, ако нямаш друго предвид.  :unsure:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6 -: Септември 28, 2010, 03:52:29 pm »
нЕПТУН УПР. 4-ТИ ДОМ И Е СЪУПРАВИТЕЛ НА юпитер....

Ти нещо си била сънена като си писала.  :unsure: Юпитер ти е в Близнаци, така че Юпитер и Меркурий в Стрелец са ти във взаимна рецепция и взаимно се управляват. Нептун в Скорпион ти диспозира Плутон и Марс.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #7 -: Септември 28, 2010, 04:18:24 pm »
7 годишния цикъл влияе върху живота на човека. На 7 години се обменят клетките в организма.

Първите 7 години от живота на човека се управляват от Луната;
От 7 до 14 г. се управляват от Меркурий;
От 14 до 21 г. се управляват от Венера.
От 21 до 42 г. се управляват от Слънцето, то управлява 21 години.
От 42 до 49 г. се управляват от Марс;
От 49 до 56 г. се управляват от Юпитер;
От 56 до 63 г. се управляват от Сатурн;
От 63 до 70 г. се управляват от Уран;
От 70 до 77 г. се управляват от Нептун;
От 77 до 84 г. се управляват от Плутон.

Всеки 7 годишен период се управлява от планетите в същата последователност плюс планетата управляваща периода:

1 година се управлява от Луната;
2 година се управлява от Луната и Меркурий;
3 година се управлява от Луната и Венера до средата на годината, а от средата на годината до края от Луната и Слънцето;
4 година се управлява от Луната и Слънцето;
5 година се управлява от Луната и Слънцето до средата на годината, а от средата до края на годината от Луната и Марс;
6 година се управлява от Луната и Юпитер;
7 година се управлява от Луната и Сатурн.
Същото е и за останалите периоди - винаги първата година се управлява от Луната и планетата за съответния период. Това е Египетска теория.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Септември 28, 2010, 04:36:05 pm »
Нептун не може да се пребори само с това. личните планети - стават, но Сатурн и след него просто не става по този начин...

Веще, по този начин цялата теория на Подводни за проработка на планетните енергии (в частта за транссатурновите) се сгромолясва, не мислиш ли? Не че съм й привърженик, според мнозина сериозни астролози нема такова животно "проработка".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #9 -: Септември 28, 2010, 04:46:59 pm »
голяма житейска зрялост

и аз не тача про/пре- работките,а по-скоро осъзнаванията, но за нептун горното съчетание ми е чуждо и по- конкретно  формулата на "житейското"
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #10 -: Септември 28, 2010, 04:53:45 pm »
Планетата мерк се отработва до първите 7 г...,

Не знам какво точно имаш предвид, но до 7 годишна възраст сме под влиянието на Луната, а от 7 до 14 години - под влиянието на Меркурий. Освен, ако нямаш друго предвид.  :unsure:

Аз съм слонна да мисля, че Луната и Мерка вървят заедно, защото мерка е проявата на онова детско любопитсво, което няма как да не остане забелязано у едно детенце под 7 год. Децата задават най-различни въпроси, които едно вече по-пораснало дете не би задало.
Пример. Из оня ден гледахме един филм с религиозна тематика и на малката и стана интересно какво е това Бог, и след последвалото дълго обяснение от моя страна ме попита :    '' А дядо Божи хапе ли ? ''
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Септември 28, 2010, 04:56:17 pm »
Всъщност Скарлет, аз не съм видяла следващия ти пост .  :blink: :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #12 -: Септември 28, 2010, 05:00:10 pm »
Но да се върнем на това, което Марая описва по-горе.
Тя всъщност наистина преработва Нептун, защото проявява креативност и създава нещо ново ... Твори, твори....

Аз имам една арабска приятелка, чиято майка винаги ни изненадва с разни нови невероятни миризми. Нейните ухания са повече от невероятни, а всъяност и тя като Марая размесва различни масла за да се получи желания резултат.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Септември 28, 2010, 05:09:05 pm »
Общо взето, не споделям идеите на Подводни, когато се следват и прилагат сляпо без да се замисля човек. Подкрепям творческото мислене, интуитивното възприятие, а не папагалското повтаряне.
Енергията на всяка планета може да бъде интегрирана в психиката на индивида по различен начин.
По-висшите октави на Нептун обхващат екология, хуманитарна медицина, благотворителност, творчество и изкуство. Най-висшата му октава, както знаете, са Универсалната любов, алтруизмът, жертвоготовността. Но тази му страна е постижима, след като човек е успял да се отърси от илюзията и самозаблудата, които са неразделен негов атрибут. За висша интеграция на Нептун може да говорим след пълно разтваряне на егото, след като се отърсим от гордостта, самодоволството и чувството за значимост. И след като сме напълно честни със себе си, а това изисква много смелост. Тук не говорим за елиминиране на егото, а за онзи върховен (и непостижим за повечето хора, вкл. и езотерици) момент, когато мотивите ни вече не са ръководени от егото, от желанието да бъдем различни, уникални, значими... Да си влюбен в океана означава да обикнеш всяка капчица, която го съгражда. Дори ако тази капчица съдържа в себе си отпадни продукти.
Да обичаш хората означава да ги приемаш такива, каквито са, без да изпитваш желание да им даваш оценка. Там, където се опитваме да даваме оценка на някого, стои сянката на Сатурн и съответната нерешена проблематика, за проработка на Нептун не може да става и дума. Погледнете духовните Учители - с цялото си същество те излъчват смирение и безусловно приемане, обградени са от светлина, в присъствието им човек усеща хармония, спокойствие и блаженство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Септември 28, 2010, 05:11:27 pm »
7 годишния цикъл влияе върху живота на човека. На 7 години се обменят клетките в организма.

Първите 7 години от живота на човека се управляват от Луната;
От 7 до 14 г. се управляват от Меркурий;
От 14 до 21 г. се управляват от Венера.
От 21 до 42 г. се управляват от Слънцето, то управлява 21 години.
От 42 до 49 г. се управляват от Марс;
От 49 до 56 г. се управляват от Юпитер;
От 56 до 63 г. се управляват от Сатурн;
От 63 до 70 г. се управляват от Уран;
От 70 до 77 г. се управляват от Нептун;
От 77 до 84 г. се управляват от Плутон.

Всеки 7 годишен период се управлява от планетите в същата последователност плюс планетата управляваща периода:

1 година се управлява от Луната;
2 година се управлява от Луната и Меркурий;
3 година се управлява от Луната и Венера до средата на годината, а от средата на годината до края от Луната и Слънцето;
4 година се управлява от Луната и Слънцето;
5 година се управлява от Луната и Слънцето до средата на годината, а от средата до края на годината от Луната и Марс;
6 година се управлява от Луната и Юпитер;
7 година се управлява от Луната и Сатурн.
Същото е и за останалите периоди - винаги първата година се управлява от Луната и планетата за съответния период. Това е Египетска теория.

Zнам , за класическата интерпретация , както и за египетската. С Ведическата не съм запозната , но тук Лили може да каже най-точно....
Какво имам впредвид..., започнах с него като пример първо заяото е най-лесен и второ защото  го свързвам с мисловния процес. Детето до 7 г. оформя собствения си такъв  и прави само изказ , изречения , мисъл...Това е периода в който оформя начина на изразяването си...

А иначе, що се отнася до писането хич не бях сънена , а просто и сега ми мърда прозорчето докато пиша и не виждам какво пиша.... Визирам мойта карта с упр. на 4-ти Нептун , а Юпитер като дневен съуправител на риби...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Септември 28, 2010, 05:21:46 pm »

Мерка можеш да го излъжеш с книга.
Венера можеш да и вземеш нещо лъскавко, зелено или розово.
Марса можеш да го почешеш със секс или да се скараш с някого.
Юпитер можеш да го задоволиш с разгулно плюскане и празни философии.
Луната ще я почешеш като се погрижиш за домочадието.

Не , не визитам тази проработка...Звучи ми като индииска интерпретация , да си купиш крава или да я заколиш...
Много по- надалеч отидох ;D ;D, извън орбитата на Плутон. Коментара ми е по отношение не само планетарната енергия на отделна планета , а и твърдите и аспекти към всяка друга...

Подводни , не ми е максима , защото не мисля , че в астрологията има максимум...

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Септември 28, 2010, 05:38:29 pm »
Сега изчетох всичко , което сте написали и имам въпрос:
Означава ли периода на който сме подвластни , интегриране само и единственно на тази енергия? :rolleyes:
Правим ли разлика м/у проработка и период на определена планета?

Според една школа Луната и Нептун са много свързани , както и преди съм споменавала , че висшата октава на луната е Нептун , това как Ви звучи?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Септември 28, 2010, 05:46:16 pm »
Според една школа Луната и Нептун са много свързани , както и преди съм споменавала , че висшата октава на луната е Нептун , това как Ви звучи?

Според Езотеричната астрология е така. Нептун го определят като Космическа утроба - там, където се сливаме с универсума. Луната е физическата утроба - нашата връзка с майката и майчинския принцип, чиято цел е запазване и съхраняване на живота на физическо ниво, в материята, нашата връзка с циклите на времето, на които сме подвластни (Луна/Сатурн).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Септември 28, 2010, 05:46:33 pm »
Принципно е така, заслужаваш да ти кажа "you smell fenomenal". ;D

Бъзикаш ли се Крис? ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Септември 28, 2010, 06:01:09 pm »
От изследванията които правих дълги години , мисля , че най-трудно се проработват Луна и Плутон , Луна и Сатурн.
Луната като ИН и като емоция е онова , което съпътства не само живота ни , а ежеминутно е свързано с нас.
Плутон отново е планета с ИН ориентация , свързана не само с трансформации на физическо ниво , а и на ментално.
Трудно е , особенно когато м/у двете планети няма трета , която да балансира напрегнатия аспект. Тук не са без значение и знаците , които са заети в наталната карта. Двете планети са свързани с емоциите , при Плутон нещата стигат и дъното.
Далеч не изглежда така проработката на Луна и Сатурн- отново ИН енергия....
Мисля , че най-трудно се проработват енергиите ИН и тези които се намират в кардиналните домове.
Останалите са по-лесни и по-инегрируеми по редица причини , една от които - не ни засягат толкова лично и директно....
В карта в която има ЯН планета м/у двете ински всяка напрегната енергия може да бъде овладяна , до степен в която не само да работи за нас , а и за другите....
Наблюдавам и проводниците на тези енергии/планети и знаци/ , които в определени моменти са изключително активни , чрез транзити и/или/ прогресии за пълното усвояване на процеса проработка- планети-аспект.
Не ангажирам никой с това си мнение , само споделям наблюденията си , базирани на личен опит.