Здравей Гост

Управителя на 7ми дом и мъжете които харесвате

• 396 Отговора
  • 58883 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Управителя на 7ми дом и мъжете които харесвате
« Отговор #120 -: Септември 29, 2010, 08:44:12 pm »
- Луната - Телец, също е в 7 дом, при това в квадрат със Слънцето - отново ЗЛЕ! И не е вярно, че не съм чувствителна, напротив - всеки провал във връзките ми съм го приемала лично и съм търсила вината в себе си.

Рая, светилата в картата ти са изключително силно поставени.
И кой е казал, че квадратът между светилата дава безчувственост? При теб има екзалтирала Луна в ъглова позиция - в 7 дом, който непосредствено се свързва с партньорски отношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Септември 29, 2010, 08:47:57 pm »
За мен няма много смисъл да се пишат неща, които вече ги има написани и се знаят от всички.

Съгласна.
Като се тръгне да се възпроизвежда буквално прочетеното от бабите, направо се хващам за главата. То тая поредица няма някой, който да не я е чел (с малки изключения  ;D).

Цитат
Може просто да се предложи пример от практиката.

Затова по възможност се старая да поствам карти, които да послужат за практически пример.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #122 -: Септември 29, 2010, 08:50:01 pm »
При теб има екзалтирала Луна в ъглова позиция - в 7 дом, който непосредствено се свързва с партньорски отношения.

А по позицията на господаря на Луната не се ли съди точно какви партньори са в състояние да събудят чувствата ни и с които всъщност сме най-склонни да останем за дълго. Накъде ни влече сърцето. И в женска, и в мъжка карта.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #123 -: Септември 29, 2010, 08:54:16 pm »

Като се тръгне да се възпроизвежда буквално прочетеното от бабите,
Kaкви баби ?! лол

Мерион Марч и Джоан Макевърс- аз им викам двете баби... ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #124 -: Септември 29, 2010, 08:54:32 pm »
Да уточня - при мен У7 в Рак не работи - ни в 1-ви, ни в 12-ти. Лунен диспозитор в Телец в 11-ти си работи безапелационно.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #125 -: Септември 29, 2010, 08:58:12 pm »
Художествена литература не чета. ;D
Спокойно, личи ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Септември 29, 2010, 08:59:26 pm »
Ако се върнем в първоначалното русло на темата, следва да се уточни, че при класиците сигнификаторите на брачния партньор в мъжка и женска карта се определят в зависимост от това дали раждането е дневно или нощно.

Слънцето при дневно раждане и Марс при нощно радане в женска карта
Луната при дневно раждане и Венера при нощно раждане в мъжка карта

(*Ако съм объркала второто, поправете ме, понякога и на мен ми се случва да забравям)

Мога да ви кажа, че при мен това правило важи в отношенията с противоположния пол.
При нощно раждане сигнификатор на партньора при мен е Марс в Риби. Слънцето е в Овен в опозиция с Плутон и тригон със Сатурн.
Дотук в повечето случаи съм попадала на мъже, които имат някакъв артистичен или творчески талант. Имала съм връзка и с плутонианец, но такива връзки като цяло не са преобладаващи при мен. Не стоят на дневен ред и отношения, в които има желание за власт, контрол, надпревара с партньора, недоверие и ревност. В по-сериозните ми връзки видимо се манифестира енергията на Юпитер в 7 дом (в Телец) и на Марс в Риби.
Освен това, винаги съм имала нужда от нежен, внимателен, много гальовен, чувствен и тактилен мъж, такива ми пасват най-добре. Типът мачо по Слънце в Овен ме отблъсква, както и грубияните, напористите, нахакани, спортен тип мъже. Ако гледаме и диспозиторите, при мен диспозиторът на У7 е в Риби.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #127 -: Септември 29, 2010, 09:01:10 pm »
Празнодумието и общите приказки са от нещата, които не разбирам. Нищо съществено без конструктивен замисъл. Загуба на време. Едва ли смяташ, че някой е опрял до твоите познания ? А твоите познания само до това ли опират? Не подценявай астро любителите - сигурно знаят да използват чичко Гугъл, а и вероятно имат завършен първи клас. ;D

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #128 -: Септември 29, 2010, 09:09:15 pm »
Лили, някой по-напред беше писал, че хората с квадрат между светилата мислят само за себе си, затова споделих, че аз не съм от тези хора, дори се улавям, че често мисля повече за другите хора, отколкото за себе си, а не трябва да е така.

Слънцето при дневно раждане и Марс при нощно радане в женска карта - при мен действа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #129 -: Септември 29, 2010, 09:11:03 pm »
Лили, някой по-напред беше писал, че хората с квадрат между светилата мислят само за себе си...

Най-абсурдната констатация, която съм чувала някъде.
Сигурно пак някой нещо е прочел в някоя книжка и го прилага без да се замисли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #130 -: Септември 29, 2010, 09:21:35 pm »

Да, ако се придържаме към класиците в моя случай има припокриване - Марс в Телец в 11-ти е диспозитор и на Луната. По У7 - Сатурн и в Рак никога не съм създавала интимни отношения - нито с козирожки, нито с водолейски, пък съвсем никак пък с рачешки акценти. Луна и Венера в Скорпион - Марс в Телец - това е моята ос на привличане.

Но в картата на сестра ми - нощно раждане -  всичките й партньори се описват от стрелешка Луна и Юпитер в Близнаци в четвърти дом.

Партньора ми - нощно раждане - Луна в Телец - Венера в Рак - все налита на телешко-везнишки акценти, а в моя случай и асц. е нацелил.

Братовчедка ми - Луна Водолей - най-продължителните й връзки са точно по Сатурн в Близнаци в 10-ти дом. Съпругът й е с мерковско Слънце и е 12 години по-възрастен от нея.

Това не е достатъчно да се изведе някаква закономерност, но ми се струва интересно за проследяване.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #131 -: Септември 29, 2010, 09:25:37 pm »
Лили, някой по-напред беше писал, че хората с квадрат между светилата мислят само за себе си...

Най-абсурдната констатация, която съм чувала някъде.
Сигурно пак някой нещо е прочел в някоя книжка и го прилага без да се замисли.

Аз го бях написала и точният цитат е "Добавям: имам наблюдения за Луна в кв. със Слънцето. Ей, тея хора не се трогват от нищо, освен себе си."  Дали някой мисли само за себе си е малко по-различно от това да е свързана емоцията ти предимно с твоите вътрешни усещания и щения относно личността ти. Не се ограничавам само до добруването и личната изгода. А това, че емоция се засяга, само когато личността се засяга. Асол беше захапала веднага, че един аспект карта не прави. Реших да я отмина, защото, щом сме тук, се предполага, че го знаем  ;D Все пак, човекът има и доста малефици в картата и други тежки аспекти. Наблюденията ми относно емоционалния живот(само Емоция-Луна) съм ограничила предимно по този аспект.
 В крайна сметка, различните аспекти и конфигурации ни карат да реагираме съобразно тях по съответен начин в ежедневието си. За емоцията моите наблюдения са такива. Който не е съгласен, негово право е. Не смятах да се обяснявам толкова подробно след поста на Асол, но го разбрахте превратно, поради което се чувствам длъжна да внеса яснота  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Diyana

• 2705
« Отговор #132 -: Септември 29, 2010, 09:30:23 pm »
Абе ЯЯ говореше за мъжа си и, както е обичайно в такива случаи, обобщи  :blink:.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Септември 29, 2010, 09:33:22 pm »
Това не е достатъчно да се изведе някаква закономерност, но ми се струва интересно за проследяване.

Да, а и при класиците нали се гледат аспектите по знак (независимо от орбисата).
Тогава в партьнорските отношения при мен има юпитерово влияние х 3 - Марс в Риби (знак на Юпитер), Юпитер в 7 дом, Марс в знаков секстил с Юпитер (ИЦ/7 дом).
Слънцето в тригон с ретрограден Сатурн по-скоро описва връзката с бащата. Не помня, Сатурн ли беще сигнификатор на бащата при нощно раждане? Ако е така, при мен нещата се връзват. Макар че Слънцето има тригон със Сатурн, аспектът все пак е с малефик и при мен е действащ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #134 -: Септември 29, 2010, 09:34:07 pm »
Дивна, имам още един познат с такава конфигурация, не се разбираме вече толкова добре, но пък при него положението не е толкова трагично, тежките планети са добре аспектирани.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Asol

• 4140
« Отговор #135 -: Септември 29, 2010, 09:35:01 pm »
Просто наблюдение от форума - субективизма и личното отношение доста често присъстват и някакви хора се етикетират по определен начин, само защото ние не ги разбираме като проектираме собствените си виждания за нещо си. Всеки го прави по-малко или повече.  ;)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #136 -: Септември 29, 2010, 09:37:55 pm »
Просто наблюдение от форума - субективизма и личното отношение доста често присъстват и някакви хора се етикират по определен начин, само защото ние не ги разбираме като проектираме собствените си виждания за нещо си. Всеки го прави по-малко или повече.  ;)

нали и астрологията е започнала по този начин - свеждани са планетните положения към събитията, преди да се започне прогнозирането. А и едно тълкуване винаги е основано на опита, може би по-точно е да се каже, че се търси обяснението на база преживяване.
Не е основна цел етикетирането. Проектирането на собствените виждания често е блокирано от стереотипа.

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Септември 29, 2010, 09:39:26 pm »
Не смятах да се обяснявам толкова подробно след поста на Асол, но го разбрахте превратно, поради което се чувствам длъжна да внеса яснота  ;)

Разбрахме кого визираш, но там факторите са комплексни, а и следва да се отчетат знаците, в които е позициониран квадратът. А пък и всеки от нас е склонен да оценява нещата през призмата на субективния си опит.  :blink:
Помислих, че се е изказал някой астролог, тогава подобно заключение би изглеждало наистина нелепо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #138 -: Септември 29, 2010, 09:40:21 pm »
Ако се върнем в първоначалното русло на темата, следва да се уточни, че при класиците сигнификаторите на брачния партньор в мъжка и женска карта се определят в зависимост от това дали раждането е дневно или нощно.

(*Ако съм объркала второто, поправете ме, понякога и на мен ми се случва да забравям)

Мога да ви кажа, че при мен това правило важи в отношенията с противоположния пол.
При нощно раждане сигнификатор на партньора при мен е Марс в Риби. Слънцето е в Овен в опозиция с Плутон и тригон със Сатурн.
Дотук в повечето случаи съм попадала на мъже, които имат някакъв артистичен или творчески талант. Имала съм връзка и с плутонианец, но такива връзки като цяло не са преобладаващи при мен. Не стоят на дневен ред и отношения, в които има желание за власт, контрол, надпревара с партньора, недоверие и ревност. В по-сериозните ми връзки видимо се манифестира енергията на Юпитер в 7 дом (в Телец) и на Марс в Риби.
Освен това, винаги съм имала нужда от нежен, внимателен, много гальовен, чувствен и тактилен мъж, такива ми пасват най-добре. Типът мачо по Слънце в Овен ме отблъсква, както и грубияните, напористите, нахакани, спортен тип мъже. Ако гледаме и диспозиторите, при мен диспозиторът на У7 е в Риби.

и ПРИ МЕН ВАЖИ...Затова Марс е отговорен и е управител на 1-ви , 5-ти и 12-ти...Нощно раждане.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #139 -: Септември 29, 2010, 09:40:58 pm »
Дивна, имам още един познат с такава конфигурация, не се разбираме вече толкова добре, но пък при него положението не е толкова трагично, тежките планети са добре аспектирани.
Не те знам с тази Луна на ИЦ как си, но за мен това е изключително силен аспект, а като цяло не го възприемам много щастливо Луна в седми дом, при теб дори има интерсептиран Рак в 9-и дом.
Моята е на ДЦ  ;) факт е, че не е щастливо. А защо ти пречи моя Рак в 9ти дом? аз го намирам за по-добро положение от интерсептирания дом(6-12) никой не е цвете. Ти с твоя АЦ за какво се мислиш  ;D

А Шопенхауер