Стела,имам 2 въпроса
1.Опозицията на светилата разходяща или сходяща е/не се виждат минутите/
2.Работата на по-висок пост ли е от сегашния ти и дали ще изпълняваш и двете длъжности едновременно-не знам какво е "по съвместителство"
В 10,10 ч. сутринта опозицията между светилата е била "сходяща" на 0,21 минути. Днес разБрах, че има разлика между съвместителство и заместване. Съвместителство може да има само при незаета длъжност, за не повече от 6 месеца, докато се намери човек. Оставаш си на своята работа, но вършиш и част от другата дейност срещу допълнително заплащане.
В горния случай разбрах, че ставало дума за "заместване", при което пак оставам на своята длъжност, но замествам колежката, докато отсъства, вършейки и нейната работа срещу допълнително заплащане.
Знес ме осведомиха, че няма да стане, защото докторката на която са предложили 1/2 от бройката по заместване искаше аз да взема другата 1/2 и щеше да го предлага на ръководството, понеже има малки деца и ще и се налага да отсъства. Но разбрахме, че вече са предложили на друга колежка, на която и предстои пенсия, тъкмо докато майката се върне от майчинство.
Както и да е...аз пуснах съвсем спонтанно хорара и се видя, че луната без курс показва оставане на същото място.