@arktur
Рядко гледам хорари, но ако искаш странично мнение, ще се опитам, дано съм ти от полза. :blink:
Първо, АС Водолей в хорара предполага желание за свобода, за разчупване на рутината, но Нептун в първи дом говори за наличие на съмнение, колебание у кверента.
Луната се намира във втори дом и преди задаване на въпроса е направила квадрат с Венера, от своя страна Венера има рецепция със Сатурн в 8 дом (класически управител на АС). Струва ми се, че към този момент не те устройва и финансовия еквивалент, който получаваш срещу труда си, може да не виждаш перспектива в тази насока. Така ли е?
Луната управлява 6 дом, т.е. настоящата ти работа. За смяна на работа гледаме 6ти от 6ти, т.е. 11 дом, чиято куспида попада в Стрелец. Засега управителят му е ретрограден и е в позиция перигрин, т.е. няма достойнства в знака, в който пребивава. Тази позиция не ми се струва много обещаваща за смяна на работа точно сега (ако разчиташ на по-нататъшна перспективност), към края на месеца Юпитер тръгва директно, Меркурий също ще е в директно движение вече. Меркурий в хорара може и да няма непосредствено отношение към въпроса за смяна на работа, но той е естествен сигнификатор на всички въпроси, свързани с промяна, движение, уговорки, кандидатстване по документи и интервюта са работа, т.е. с други думи всичко свързано с информационния поток.
Последният апликиращ аспект на Луната в хорара е опозиция със Сатурн. Тази опозиция може да говори и за това, че сега не е моментът да предприемаш тази стъпка, но Луна в кардинален марсов знак по принцип говори за бързо развитие, само чу тук се намира във фиксиран дом. Според мен изчакай малко, поне до края на годината (и без това не остана много време!) и по-нататък ситуацията може да се промени в по-благоприятна насока за теб.
Иначе твоят сигнификатор е екзалтирал, което говори за това, че имаш необходимите качества да кандидатстваш някъде за по-добра позиция, а апликиращата опозиция на Луната (сигнификатор на въпроса) с твоя сигнификатор може да говори и за това, че просто към този момент обстоятелствата не са в твоя полза. Ретро Меркурий също дава знак да се изчака, докато обстоятелствата не се изяснят, или че трябва още време, за да се "избистри" информацията, с която разполагаш към този момент. Влиянието на Меркурий ще е по-силно, ако си зает в някоя от меркуриевите сфери или смяташ смяташ да търсиш работа в такава.
Не ти познавам наталната карта, виж какви са индикациите за служебни промени и там.