Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316576 Прегледи
*

virgo

• *
  • 456
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #460 -: Декември 04, 2011, 08:14:55 am »
Моля!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #461 -: Декември 05, 2011, 12:50:02 pm »
@arktur

Рядко гледам хорари, но ако искаш странично мнение, ще се опитам, дано съм ти от полза.  :blink:

Първо, АС Водолей в хорара предполага желание за свобода, за разчупване на рутината, но Нептун в първи дом говори за наличие на съмнение, колебание у кверента.

Луната се намира във втори дом и преди задаване на въпроса е направила квадрат с Венера, от своя страна Венера има рецепция със Сатурн в 8 дом (класически управител на АС). Струва ми се, че към този момент не те устройва и финансовия еквивалент, който получаваш срещу труда си, може да не виждаш перспектива в тази насока. Така ли е?

Луната управлява 6 дом, т.е. настоящата ти работа. За смяна на работа гледаме 6ти от 6ти, т.е. 11 дом, чиято куспида попада в Стрелец. Засега управителят му е ретрограден и е в позиция перигрин, т.е. няма достойнства в знака, в който пребивава. Тази позиция не ми се струва много обещаваща за смяна на работа точно сега (ако разчиташ на по-нататъшна перспективност), към края на месеца Юпитер тръгва директно, Меркурий също ще е в директно движение вече. Меркурий в хорара може и да няма непосредствено отношение към въпроса за смяна на работа, но той е естествен сигнификатор на всички въпроси, свързани с промяна, движение, уговорки, кандидатстване по документи и интервюта са работа, т.е. с други думи всичко свързано с информационния поток.

Последният апликиращ аспект на Луната в хорара е опозиция със Сатурн. Тази опозиция може да говори и за това, че сега не е моментът да предприемаш тази стъпка, но Луна в кардинален марсов знак по принцип говори за бързо развитие, само чу тук се намира във фиксиран дом. Според мен изчакай малко, поне до края на годината (и без това не остана много време!) и по-нататък ситуацията може да се промени в по-благоприятна насока за теб.

Иначе твоят сигнификатор е екзалтирал, което говори за това, че имаш необходимите качества да кандидатстваш някъде за по-добра позиция, а апликиращата опозиция на Луната (сигнификатор на въпроса) с твоя сигнификатор може да говори и за това, че просто към този момент обстоятелствата не са в твоя полза. Ретро Меркурий също дава знак да се изчака, докато обстоятелствата не се изяснят, или че трябва още време, за да се "избистри"  информацията, с която разполагаш към този момент. Влиянието на Меркурий ще е по-силно, ако си зает в някоя от меркуриевите сфери или смяташ смяташ да търсиш работа в такава.

Не ти познавам наталната карта, виж какви са индикациите за служебни промени и там.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #462 -: Декември 05, 2011, 12:50:33 pm »
Нощес разсъждавах по въпроса да приема ли едно предложение за работа и ето картата!

Вирго, а какъв е въпросът? "Да приема ли предложението за работа" ли е въпросът ти?

И ти, и работата се управлявате от една и съща планета - Меркурий, но заточена, ретроградна и изгорена от Слънцето. Луната е на път да направи квадрат с Меркурий. Не мисля, че времето е благоприятно за взимане на важни решения. Обмисли добре и тогава реши какво да правиш. Освен това и двата ти управителя (Меркурий и Луна) са в мутабелни знаци (а и в сходяща квадратура), което показва, че може да смениш първоначалното си решение. Луната има и сходящ квадрат със Слънцето преди това. По-скоро клоня към негативен отговор. Възможно е длъжността да не е това, което изглежда на пръв поглед.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #463 -: Декември 05, 2011, 01:10:57 pm »
Нощес разсъждавах по въпроса да приема ли едно предложение за работа и ето картата!

По-скоро клоня към негативен отговор. Възможно е длъжността да не е това, което изглежда на пръв поглед.

Споделям мнението на Мирабелла, но по-скоро като евентуално развитие около тази позиция, която умуваш, а не като съвет.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #464 -: Декември 05, 2011, 01:25:40 pm »
Току що ме уведомиха, че ме уволняват.
Ето транзита:
тр. луна в квадрат с MC и с натален плутон...

Много, много съжалявам. Но тя транзитната Луна няма как да бъде виновна, освен като отключващ механизъм към друг аспект. Какви други транзити имаш към МЦ, управителя на МЦ и планети в 10-ти дом. Може и 6-ти дом да е намесен.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #465 -: Декември 05, 2011, 01:28:17 pm »
Нареждам се и аз на опашката, че много взех да умувам ..:umnik:
Ще си сменя ли работата, да напускам ли?

За пръв път ми е такава мистерия в главата и огромно колебание ме клати в двете противоположности, което не е добре, но наистина ми се иска да чуя странично мнение, защото въпроса ме занимава много отдавна и виждам, че се въртя в безкраен лабиринт от възможности, не постигам мир и ми трябва помощ, приемам всякакви хрумвания, интересно ми е да прочета чужда гледна точка на човек, който не е замесен така навътре в ситуацията.  :wub:

НЕ! Не бързай...Луната в хорарната карта няма подкрепящи аспекти... ;)
Изчакай...има време...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #466 -: Декември 05, 2011, 01:32:06 pm »
Току що ме уведомиха, че ме уволняват.
Ето транзита:
тр. луна в квадрат с MC и с натален плутон...

Много, много съжалявам. Но тя транзитната Луна няма как да бъде виновна, освен като отключващ механизъм към друг аспект. Какви други транзити имаш към МЦ, управителя на МЦ и планети в 10-ти дом. Може и 6-ти дом да е намесен.

Да, видях картата, която си поставила. Сатурн, докато е транзитирал през твоя 10-ти дом те е пазел. Но след като е излязъл оттам, се активизира с пълна сила квадратът на транзитен Плутон с Уран в 10-ти. Уран в 10-ти дом винаги ще ти носи непредвидими промени в работата. А транзитен Плутон дава промени, независещи от теб, извън твоята воля. Това са промени, в основата на които стоят социално-икономически и други външни фактори. Предстои квадрат на тр. Плутон с натална Венера в 10-ти. Промените ще продължат, така че е възможно, докато не се разпадне този квадрат да имаш усещането, че губиш контрол над живота си и по специално - над кариерата..
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #467 -: Декември 05, 2011, 01:36:05 pm »

Да, защо не! Няма да бъде гладко, но ти и шефа се управлявате от една и съща планета, което означава, че ще те приемат. Но планетата, която управлява теб и шефа е ретрограден Меркурий, така че може да има промяна в условията, когато тръгне директен.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #468 -: Декември 05, 2011, 01:37:57 pm »
Благодаря ви! И аз имам чувството, че не ми е това работата - това предложение не е точно това, което си представям, да не говорим, че се пуши, което уж щели да променят.
Въобще се чудех дали това уволнение не идва, за да ми каже нещо по-кардинално по отношение на професионалната ми реализация. Но не разбирам много - много, за да се ориентирам.

Марая, значи да изчакам и да не бързам с решенията?

Стела, искаш да кажеш, че сета предлагат едно, но после може и да се отметнат?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #469 -: Декември 05, 2011, 03:01:13 pm »
Този момент е, може би, един от най-трудните за вземане на решение за мен, съдбоносен - ще разтърси из основи всичко обичайно, ще даде нова посока в живота ми и ще се отрази на цялото ми семейство. Признавам си, уплаших се, но сега като ви прочетох ми стана по-спокойно! Благодаря още веднъж! Ще ви напиша как ще се размотае кълбото.
 :88: :58: :49:

Успех ти желая и попътен вятър!  :blink:  :wink2:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #470 -: Декември 05, 2011, 05:12:40 pm »

Стела, искаш да кажеш, че сета предлагат едно, но после може и да се отметнат?

да, с ретрограден сигнификатор, при това - Меркурий, нищо не остава такова, каквото изглежда в момента. не става дума за отмятане, а за предоговаряне на условията. даже недоразумения от рода на това кой какво казал и кой какво разбрал, не са изключени.

*

Stella

• 7765
« Отговор #471 -: Декември 05, 2011, 05:15:53 pm »
ще започна ли работа в..?

безработна ли си или това ще е друга/нова работа за теб?

« Отговор #472 -: Декември 05, 2011, 05:35:55 pm »

безработна ли си или това ще е друга/нова работа за теб?
безработна съм.

*

Stella

• 7765
« Отговор #473 -: Декември 05, 2011, 05:51:41 pm »

Имаш шанс. Меркурий, който те управлява теб се намира в 6-ти дом - работата. Меркурий е в сходящ секстил с управителя на 10-ти дом - шефа и в сходящ секстил с Нептун в 10-ти дом. На луната и предстои положителен аспект със Слънце в 6-ти.

« Отговор #474 -: Декември 05, 2011, 05:54:47 pm »

Имаш шанс. Меркурий, който те управлява теб се намира в 6-ти дом - работата. Меркурий е в сходящ секстил с управителя на 10-ти дом - шефа и в сходящ секстил с Нептун в 10-ти дом.
Благодаря ти,Стела. :wub:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #475 -: Декември 15, 2011, 07:46:37 pm »
Ще си намери ли мъжът ми скоро (бързо) работа?

Задавам този въпрос защото преди месец напусна работа, беше на готина позиция, но ги следяха нон-стоп с камери и се изнерви, а сега на 12-ти започна при едни, които се оказаха мутри и, въпреки че им е занесъл документите си още на 7 декември, 4 дни от явяването му на работа така и не му дадоха да подпише трудов договор, така че днес ги напусна поради тази причини. Обяснявали са му колко много го харесват и трябвало да изчака, но той не им вярва и си тръгна. Ще ходи още веднъж до тая фирма, понеже не са му дали днес трудовата му книжка. В картата му меркурий си му е ретрограден. 
The only distance is that which we create!

*

Uran

• 6041
« Отговор #476 -: Декември 15, 2011, 07:51:52 pm »
Da.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #477 -: Декември 15, 2011, 07:56:23 pm »
Ще си намери ли мъжът ми скоро (бързо) работа?

Не знам доколко ще е бързо, тъй като Луната се намира във фиксиран знак, но й предстои секстил със Сатурн. Ако разглеждаме картата от 7 дом (съпруга ти), тогава Луната управлява неговия 6 дом, а екзалтирал Сатурн (като сигнификатор на квезита) се намира на върха на неговия 10 дом, което предполага благоприятни предпоставки.

Eaglet, 4 дни без договор нищо не е.  ;D В средата на май бях почнала работа в един офис в центъра на града на половин работен ден, изкарах месец и половина без договор. Да не говорим за това, че срещу половин заплата искаха да работя като на пълен работен ден, че и съботни дежурства, накрая трябваше да им превеждам безплатно като заклет преводач по техните сделки. Е, това нахалство не можах да изтърпя!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #478 -: Декември 15, 2011, 08:07:46 pm »
Благодаря виииии  :kissd:

То и точно днес по новините казаха, че ще се глобяват за липса на трудов договор и самите работници...
Вярвам ти за наглостта им - затова и се опитвам да гоня до дупка всеки новопоявил се и искащ оферта от мен директен клиент, че да не го изпусна. Нападнах един във фейсбука и се оказа, че е пуснал запитвания до доста фирми, та да видим дали ще успея с приятелските "атаки" и "черните си очички"  ;D  Леко ме хвана срам, ама обичам редовните клиенти, а не агенциите  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #479 -: Декември 15, 2011, 08:12:08 pm »
И с директни клиенти съм имала разплащателни проблеми, но това са тарикатлъци на дребно, докато агенциите са големи хиени. Те какво правят - само приемат и издават поръчката, същинската работа я вършим ние, накрая искат да лапнат парите без да ги делят с преводача.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.