Сатурн в 7 дом не винаги е указание за нерадикалност.
Доколкото 7 дом представя астролога, консултанта, позицията на Сатурн тук предполага, че астрологът може да не тълкува правилно картата. Но в случая имаме екзалтирал Сатурн, не бих го тълкувала като некомпетентност.
Интересна е позицията на Луната, по ми се връзва да е на куспидата на 6 дом, щом се пита за работа.
Неудовлетвореността на питащия от настоящата му работа е показана от разходящия квадрат на Луната с У6 (Меркурий), който при това е слаб есенциално и се намира в 8 дом.
За нова работа гледаме 6ти от 6ти, т.е. 11 дом, на чиято куспида виждаме Водолей. Управителят му е силно поставен - в знак на екзалтация и в рецепция с Венера в 10 дом, т.е. според мен шанс за смяна на работа може би ще има, но тук не се търси каква да е работа, а работа, която да предложи по-добри условия от сегашната. Но интересно защо У11 се намира в 7 дом - да не би се чака предложение чрез някакъв вид "посредник", например със специални препоръки?
Луната ще направи съвпад с Марс, но той управлява кверента, т.е. този аспект по-скоро говори за поемане на лична инициатива, отколкото за някаква възможност, която да се появи отнякъде без да сме положили никакви усилия.
След това Луната ще направи квадрат със Слънцето (последна четвърт), което се пада в 4 дом от 6ти - приключване на досегашния ангажимент, при това управителят на този дом е в перигрин и ретрограден, но се намира в знака на АС - това може да говори за това, че на кверента хем му са търси друга работа, хем все още не се чувства сигурен да напусне сегашната. Но фазата на Луната сочи за това, че нещата не търпят развитие и вървят към приключване, рано или късно това може да се случи.
Последният аспект на Луната е тригон с Венера, която има рецепция с управителя на производния 6 дом, т.е. Луната се захранва с енергия от двете планети, нищо че няма аспект със Сатурн. Това може да се приеме за обнадеждаващ фактор, но мисля, че още не е узрял моментът, според мен кверентът е склонен още да премисля нещата преди да вземе окончателно решение.