Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316801 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #500 -: Декември 17, 2011, 08:47:13 am »
Пускам и аз хорар, че нещо темата много ме интересува напоследък.
Въпросът е - да сменя ли работата.

Виждам, че в 1 дом имам Юпитер, но е ретро, Сатурн е отсреща, . У1 е в 6ти, но е Дева. Какво даруго да гледам  ;D ;D ;D

А имаш ли предложения или очакваш ли такива ?
За Сатурн в седми казват, че не е препоръчително да се тълкува хорара.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #501 -: Декември 17, 2011, 01:45:38 pm »
Четох, че по-скоро тогава тълкуващия не го разчитал. Нямам предложения, но кандидатствам. Имам си работа, но искам да я сменя, защото вече чувствам, че не се развивам там, не защото не е добра. Тоест, СЪС сАТУРН В СЕДМИ не тряБва да се тълкува, а не, че може да заблуди тълкуващия или да го кара да дае отрицателен отговор, така ли?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #502 -: Декември 17, 2011, 02:25:48 pm »
Сатурн в 7 дом не винаги е указание за нерадикалност.
Доколкото 7 дом представя астролога, консултанта, позицията на Сатурн тук предполага, че астрологът може да не тълкува правилно картата. Но в случая имаме екзалтирал Сатурн, не бих го тълкувала като некомпетентност.

Интересна е позицията на Луната, по ми се връзва да е на куспидата на 6 дом, щом се пита за работа.
Неудовлетвореността на питащия от настоящата му работа е показана от разходящия квадрат на Луната с У6 (Меркурий), който при това е слаб есенциално и се намира в 8 дом.

За нова работа гледаме 6ти от 6ти, т.е. 11 дом, на чиято куспида виждаме Водолей. Управителят му е силно поставен - в знак на екзалтация и в рецепция с Венера в 10 дом, т.е. според мен шанс за смяна на работа може би ще има, но тук не се търси каква да е работа, а работа, която да предложи по-добри условия от сегашната. Но интересно защо У11 се намира в 7 дом - да не би се чака предложение чрез някакъв вид "посредник", например със специални препоръки?

Луната ще направи съвпад с Марс, но той управлява кверента, т.е. този аспект по-скоро говори за поемане на лична инициатива, отколкото за някаква възможност, която да се появи отнякъде без да сме положили никакви усилия.
След това Луната ще направи квадрат със Слънцето (последна четвърт), което се пада в 4 дом от 6ти - приключване на досегашния ангажимент, при това управителят на този дом е в перигрин и ретрограден, но се намира в знака на АС - това може да говори за това, че на кверента хем му са търси друга работа, хем все още не се чувства сигурен да напусне сегашната. Но фазата на Луната сочи за това, че нещата не търпят развитие и вървят към приключване, рано или късно това може да се случи.
Последният аспект на Луната е тригон с Венера, която има рецепция с управителя на производния 6 дом, т.е. Луната се захранва с енергия от двете планети, нищо че няма аспект със Сатурн. Това може да се приеме за обнадеждаващ фактор, но мисля, че още не е узрял моментът, според мен кверентът е склонен още да премисля нещата преди да вземе окончателно решение.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #503 -: Декември 17, 2011, 02:27:23 pm »
Астролога не е обективен...и би могъл да сбърка...,когато Сатурн е в 7-ми на хорара...Но не винаги е така....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #504 -: Декември 17, 2011, 04:57:21 pm »
Лили, много ти благодаря!!  :88: съжалявам, че така настоятелно питах, но вече няколко седмици ме занимава този въпрос, ако досега само преглеждах обявите, вече започвам да търся и наистина не се чувствам готова да напусна настоящата, но все някога трябва да се направи, не мога да науча нищо ново от нея.
Четох също, че когато АС се намира в последните 3 градуса от знака, то вече е късно за този въпрос, той не би се развил. Каква е пракитката ви за това? Както, аналогично, ако е в първите градуси, то питащия не е готов да направи тов, за което пита.
Юпитер е в Дева, не в знака на АС, това ен променя ли нещата?
Аспектите и конфитурациите гледат ли се? Интерсептацията на 1/7 и 2/8 от значение ли е? Не разбрах в книгата на Марион Марч много.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #505 -: Декември 17, 2011, 05:06:59 pm »
Четох също, че когато АС се намира в последните 3 градуса от знака, то вече е късно за този въпрос, той не би се развил. Каква е пракитката ви за това? Както, аналогично, ако е в първите градуси, то питащия не е готов да направи тов, за което пита.

Понякога се случва въпросът да отпадне, когато АС се намира в последните градуси на знака.
Но в твоята карта АС е на 26 градуса, според мен не попада в тоя интервал.

Цитат
Юпитер е в Дева, не в знака на АС, това ен променя ли нещата?

Юпитер е в Телец и доколкото виждам, е интерсептиран в първи дом.
Не е в знака на АС, исках да кажа, че е в първи дом - при кверента.

Цитат
Не разбрах в книгата на Марион Марч много.

Не знам какво казват Марч и Макевърс, дотук не съм прочела нито една книга по хорарна астрология. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #506 -: Декември 17, 2011, 05:49:34 pm »
Телец, де, що Дева съм писала..  ;D ще ми се. Ок, мерси, все пак  :blink:

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #507 -: Декември 17, 2011, 06:08:32 pm »
Щото в Дева ти е наталния.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #508 -: Декември 17, 2011, 06:14:48 pm »
хахаххаах, нали? Толкова ми се иска да се задълбая и в хорара, но като няма кой да гледа малкия, след работа като се приберем вкъщи съм като татко Барба и Шива в едно....

А Шопенхауер

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #509 -: Декември 19, 2011, 12:57:40 pm »
Предлагат ми работа, не е достатъчно добре платена, но имам добро усещане. Ще кача хорар и синастия с шефката - много мила жена изглежда.

*

Asol

• 4140
« Отговор #510 -: Декември 19, 2011, 01:03:58 pm »
Ти май си решила ?! А скоро ли ти я предложиха ? Тази Луна ми е чудна.  :-\

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #511 -: Декември 19, 2011, 01:43:02 pm »
Тази сутрин в 9,45 ч.
Ами чудя се, но имам добро усещане.

« Отговор #512 -: Декември 19, 2011, 04:42:35 pm »
Вирго, управителят на 11-тия ти дом (доходите от работата), а и този на 2-ри дом, Юпитер е ретрограден, но пък екзалтира Луната (втория ти управител). Вярно, че доходите са малки, но може би достатъчни, като засега. И на мен ми изглежда, че решението е вече взето - късен градус на АС. Сходящият съвпад на Луна със Сатурн (У1), според мен, показва инициатива от твоя страна, т.е. че е възможно да приемеш работата (казвам "възможно", защото не желая да сугестирам).

Относно синастрията. Първото, което ми се набива на очи, е точният съвпад на Плутона на шефката със Слънцето ти. Тя е доста огнена натура - Лъвица с Луна в Овен, така че е възможно да си пада малко властна (но също и новаторка и ценяща поне собствената си свобода - Слънце в точен съвпад с Уран), но с тригон между светилата си сигурно успява да омекоти тези тенденции, а също сигурно изглежда като хармонична и вдъхновяваща натура. Така че с Плутон върху Слънцето ти определено те респектира. Луните и Венерите ви са в квадрат (за Луните имаме поне знаков квадрат, ако часът й на раждане е доста по-различен от 12:00) - възможно да имате доста различни естетични вкусове и разбирания за същината на нещата. Настроенията и нагласите ви невинаги са в хармония. Но пък знаковият съвпад на нейна Венера с твоя Луна може донякъде да компенсира това. Ако Луната й действително допълва наталната ти квадратура Луна/Уран до тау-квадрат, е възможно нейната енергична натура понякога да започва да ти лази по нервите.

Като цяло, нейни планети попадат върху наталния ти бисекстил, образуван от светилата и Юпитера ти - би трябвало да засилва у теб чувството на оптимизъм, желанието за творчество и себеизява. През по-голямата част от времето би трябвало да се чувстваш комфортно в нейната компания.

Поправих си поста, че бях написала нещо грешно по хорара. :-[ И по синастрията Уран е права, че квадратурите можат да създадат затруднения.
« Последна редакция: Декември 20, 2011, 11:41:43 am от Mirabella »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #513 -: Декември 19, 2011, 05:50:48 pm »
Мерси, Мирабела. наистина часът на раждане, пък и мястото е неизвестен, а датата взех от търговския регистър. Изглежда наистина заразяваща с енергия и за мен може би вдъхновяваща с моята една планета в огнен знак. Ако знаехме часа това с Луната би било по-точно.

*

Uran

• 6041
« Отговор #514 -: Декември 19, 2011, 07:00:19 pm »
Вирго, много подтисната ще се чувстваш- съвпад на Плутон с твое Слънце, а са възможни и спорове- съвпад Меркурий/Слънце. Възможно е нито тя да одобрява твоето поведение и ценностна с-ма, нито Ти нейните- квадрат Венера/Венера. Ако нейната Луна е в указания градус, възможно е да й бъдеш дразнител. Тя има май голям огнен тригон, което предполага да е активна и експанзивна.
Ако тези камъчета не ви обиват, може и да се получи добър екип. :blink:
« Последна редакция: Декември 22, 2011, 02:51:27 pm от Uran »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #515 -: Декември 22, 2011, 12:29:46 pm »
Аз пак ще ви тормозя, но този път не разбирам какви са тия огромни разлики между астро.сом и Зет 9?
Това е синастрия с едни човек, който тази сутрин ми предложи доста добри условия за работа. Пуснах в Зета и в асторото, защото в Зет ми отчете само два квадрата - нещо в настройките ли на програмата ми куца - орбисите са много малки май.
Между другото кртата му е доста интересна.

*

Grace

• 2257
« Отговор #516 -: Декември 22, 2011, 12:40:16 pm »
virgo, какво му се чудиш? добро предложение за работа във време на криза - хич не се чуди.
а картата му е наистина много добра. мен ако питаш - роден е за бизнес този човек, че и с късмет. а и много привлекателен трябва да е с този съвпад Марс/Венера.  :blink:

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #517 -: Декември 22, 2011, 12:52:54 pm »
симпатичен е да, но чак убавец...
А за синастрията какво ще кажеш?
Иначе не се чудя, това е шанс, който не се изпуска, но ми стана интересно.

*

Grace

• 2257
« Отговор #518 -: Декември 22, 2011, 12:59:10 pm »
аз качвам винаги данните на моята програма. не ги разчитам добре от астро.ком.
ако искаш ми изпрати данните си на лични и ще погледна.

*

Asol

• 4140
« Отговор #519 -: Декември 22, 2011, 01:00:11 pm »
Virgo, ако искаш пусни една карта на момента, когато ти е предложил работата. И си погледни тези транзити каква връзка имат с натала ти.