Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315292 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #640 -: Януари 27, 2012, 10:59:42 pm »
Упр. на трети е меркурий, който ще направи съвпад с твоя сигн. слънцето, което можеше да даде отговор Да, но съвпада няма да се осъществи в рамките на знака на меркуриий , така че за малко ще се разминат нещата.
Лили, значи с неотиването на интервюто ти си обяснявам разминаването на съвпада.

Да, проявих свободна воля в случая - да ида или да не ида.  :blink:

А първоначално въпросът беше дали ще ми предложат добри условия (т.е. дали въобще си струва), а не дали ще се явя на това интервю. И с неявяването си съм направила хорарния въпрос неуместен.

Има и още нещо - не харесах как звучи работодателят още по телефона, когато ми се обади вчера да ме кани на интервю. Може би това е бил субективният фактор, който е оказал най-силно влияние, а не преумората и лошото време.  ;)

И аз така бих постъпила, често съм отказвала дори преводи заради тона  :blink:

естествено...Никога не съм била от другата страна...винаги аз съм провеждала интервюта аз...И уважавам хората ....които са личности...и уважават правата си...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #641 -: Януари 27, 2012, 11:02:54 pm »
Не бива да се забравя, че има ситуации, в които кандидатът избира какъв да е работодателят. Стига да може да си го позволи, аз мога.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #642 -: Януари 27, 2012, 11:44:24 pm »
Не бива да се забравя, че има ситуации, в които кандидатът избира какъв да е работодателят. Стига да може да си го позволи, аз мога.  :blink:

МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ ЧОВЕК НАД СРЕДНОТО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО....АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ТИ СИ СПОСОБНА ДА РАБОТИШ НА МНОГО МЕСТА...АБЕ КОРАБНА АГЕНЦИЯ...ТАМ ТЕ ВИЖДАМ... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #643 -: Януари 28, 2012, 12:13:58 am »
Дай да направим някой бизнес, да изперем нещо... сайта например.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #644 -: Януари 28, 2012, 10:43:20 am »
въпрос на елементарно възпитание е да кажеш .

Няма ли да ми видиш хорара?
Или сега ще ми държиш лекция за моя избор как да постъпя?

Мога ли да ти задам личен въпрос?
В "Човешки ресурси" ли работиш?  :blink:

Сериозните работодатели ги преценявам бързо. Ако питаш как, не се чувствам длъжна да отговарям.
Каквито са работодателите, такива са и кандидатстващите, т.е. търсенето определя предлагането.

не, не работя в човешки ресурси  :blink:

Цитат
Сериозните работодатели ги преценявам бързо. Ако питаш как, не се чувствам длъжна да отговарям.
-

не, не питам  :blink: в случая това няма значение.

имам силно развито чувство за справедливост т.е. обичам да мерим нещата с един и същ аршин. защото съответния работодател може също да не те е харесал как звучиш по телефона, и за него важат лошите метереологични условия и пр. причини, които би могла да изброиш. но той е станал и отишъл в офиса да те чака, теб, и други такива. и най-малкото, което човек може да направи в случая е да се обади и да каже, че няма да се яви на интервюто, да не говорим пък за изключване на телефона. ами представи си обратното - ако ти го беше харесала по телефона, а той теб не. ти си правиш труда да се облечеш и да отидеш въпреки лошите метереологични условия, а той не е там ? сметнал е, че не си заслужаваш..как би се почувствала ? непрекъснато чета във форума за коректност и уважение. ами то трябва да е ВЗАИМНО. в случая едно телефонно обаждане не струва нищо, освен уважение към човека, поканил те интервю.

Цитат
Или сега ще ми държиш лекция за моя избор как да постъпя?

:blink: отдавна не чета лекции на когото и да било. изразявам мнение.  :blink:

Разбира се, че имаш абсолютното право да избираш работодателя си, дали ще работиш или ще си стоиш вкъщи и изобщо...живота си е твой. Ще го живееш, както ти харесва.  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #645 -: Януари 28, 2012, 11:34:45 am »
имам силно развито чувство за справедливост т.е. обичам да мерим нещата с един и същ аршин.
непрекъснато чета във форума за коректност и уважение. ами то трябва да е ВЗАИМНО.

В повечето случаи зависи от гледната точка и двоен аршин доста често се прилага. И аз съм с две ръце за това човек като има претенции за нещо, да има от своя страна "очи" да го изисква същото, но като че ли не винаги е така.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #646 -: Януари 28, 2012, 12:07:47 pm »
имам силно развито чувство за справедливост т.е. обичам да мерим нещата с един и същ аршин.
непрекъснато чета във форума за коректност и уважение. ами то трябва да е ВЗАИМНО.

В повечето случаи зависи от гледната точка и двоен аршин доста често се прилага. И аз съм с две ръце за това човек като има претенции за нещо, да има от своя страна "очи" да го изисква същото, но като че ли не винаги е така.

Мисля, че вече се убедихме в това.
Който има претенции да изисква нещо, трябва да е готов да се отплати със същото. А доста хора не са готови, доколкото разбирам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #647 -: Януари 28, 2012, 12:10:03 pm »
Разбира се, че имаш абсолютното право да избираш работодателя си, дали ще работиш или ще си стоиш вкъщи и изобщо...живота си е твой. Ще го живееш, както ти харесва.  :blink:

Това и правя, така че не би трябвало толкова да те вълнуват моите трудови неволи. Аз питах за хорара, трудов консултант винаги мога да си намеря, стига да ми е нужен. Но все пак благодаря. :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #648 -: Януари 28, 2012, 12:28:37 pm »
не се кандидатирам за трудов консултант  :blink:
продължавай в същия дух, желая ти успех  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #649 -: Януари 28, 2012, 12:36:31 pm »
продължавай в същия дух, желая ти успех  :blink:

Надявам се някой ден да си мотивираш мненията въз основа на заложеното в хорарната карта, а не въз основа на лични впечатления, мога да ти пожелая успех в тази насока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #650 -: Януари 28, 2012, 01:17:04 pm »
Не смятам, че Грейс нещо лошо е искала да каже. Просто тук емоциите вече явно ескалират, всеки се засяга не от конкретен пост, а свързвайки го с други конфликтни ситуации. Коректността изисква да сме лоялни и да даваме, което очакваме. Никой това не може да отрече.

да има от своя страна "очи" да го изисква същото, но като че ли не винаги е така.

Да, мисля, че всеки от нас понякога може да прави тази грешка, без да съзнава, че тъкмо това така силно го тревожи. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #651 -: Януари 28, 2012, 01:22:21 pm »
Не смятам, че Грейс нещо лошо е искала да каже.

Мисля, че никой няма нужда от адвокати.
Изразила е същността си, както казваш, макар и не по хорара, благодаря за което.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #652 -: Януари 28, 2012, 01:26:31 pm »
Не съм адвокат, Лили. Всеки може да пише в дадена тема. Повечето ми коментари са по същество, но въпреки това бих приела забележка, ако ми кажат, че се отплесвам.
И каква може да е същността на човек, който казва, че е нормално две страни по между си да бъдат лоялни...нали всички това искаме?   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #653 -: Януари 28, 2012, 01:28:15 pm »
Както казах, консултация как да постъпвам не съм искала. Не го ли разбрахте? Въпросът беше хорарен, впоследствие отпадна от дневния ред.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #654 -: Януари 28, 2012, 01:35:04 pm »
Не го ли разбрахте? Въпросът беше хорарен.

Защо все на вие...директно си говоря с теб. Но ако ме питаш защо другите дават мнение - защото личните постове са и по тази тема, тоест отваряме вратата за тях. Предполагам, че все пак, давайки възможност, сама знаеш, че е така. А понякога човек има нужда просто да ги чуе. Мисля, че в момента не можеш да ме разбереш и най-вероятно грешно ще се тълкува, затова няма да давам принос повече в обсъждането на това. 

« Отговор #655 -: Януари 30, 2012, 01:49:12 pm »
Може ли някой да мо помогне в разтълкуването на хорара.От 2 места ми предлагат работа - едната по специалността ми,другата по интересите ми.Въпроса ми е -да приема ли тази работа?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #656 -: Януари 30, 2012, 02:37:19 pm »
Благодаря ти за съветите и отношението, Майско цвете  :blink:, но се зарекох повече да не товаря форума с трудовите си неволи.

Наистина вече ми втръсна от цялата тая действителност и от местния манталитет, но засега това е положението - докато обитавам тази държава, ще трябва да се съобразявам с някои тенденции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #657 -: Януари 30, 2012, 02:42:33 pm »
Благодаря ти за съветите и отношението, Майско цвете  :blink:, но се зарекох повече да не товаря форума с трудовите си неволи.

Наистина вече ми втръсна от цялата тая действителност и от местния манталитет, но засега това е положението - докато обитавам тази държава, ще трябва да се съобразявам с някои тенденции.

Много късмет ти пожелавам Lillie!

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #658 -: Януари 30, 2012, 02:45:44 pm »
Благодаря, и на теб ти го желая.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #659 -: Януари 30, 2012, 04:37:56 pm »
Може ли някой да мо помогне в разтълкуването на хорара.От 2 места ми предлагат работа - едната по специалността ми,другата по интересите ми.Въпроса ми е -да приема ли тази работа?

Коя от двете? Коя дали да приемеш?... Ти си екзалтирана Луна, идваща от съвпад с Юпитер - управител на 10-тия ти дом (и втори управител на 6-ти). Изглежда ми, че вече си приела една от двете оферти и би трябвало да си направила правилния избор, защото Юпитер екзалтира Луната по знак, т.е. подчертава силните ѝ качества, с други думи - работата е подходяща за теб. Само че коя от двете работи? Която си приела, по картата изглежда, че вече си направила вътрешен избор. Затова в хорарен въпрос се задава един въпрос, напр. "Да приема ли тази работа?", а не два или повече - "Кое от тези предложения да избера?".

Или може? С производни домове? Напр., за първата оферта 10-ти дом, а за следващата 3-ти от 10-ти? Първата я отнасям по 10-ти дом - управител Юпитер в знака на екзалтация на Луната, т.е. действително ти е по образованието, добре би се справила с нея. Втората оферта, ако я поставя по 3-ти от 10-ти дом, т.е. по 12-ти, ще се управлява от Венера. Луната е в знака на Венера, така че отговаря, че е по интересите ти (както пишеш). Между Луната и Венера ще има секстил, т.е. ще имаш възможност да приемеш и втората. Но там би могло да стане по-трудно за теб, защото преди секстила с Венера Луната ще завърши квадратури с Меркурий и Слънцето. Венера е силна по знак - също в екзалтация, така че и втората оферта изглежда добра.
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 04:45:01 pm от Mirabella »