Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315315 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #660 -: Януари 30, 2012, 04:49:48 pm »
Затова в хорарен въпрос се задава един въпрос, напр. "Да приема ли тази работа?", а не два или повече - "Кое от тези предложения да избера?".

Напротив, може. Тук ни липсва инфо обаче около самите предложения и как ги степенува тя, както и най-вече по време, когато са пристигнали.

п.п. допълнила си се; зависи и вече кой какви сигнификатори взима предвид;
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #661 -: Януари 30, 2012, 04:52:51 pm »
Може ли някой да мо помогне в разтълкуването на хорара.От 2 места ми предлагат работа - едната по специалността ми,другата по интересите ми.Въпроса ми е -да приема ли тази работа?

Коя от двете? Коя дали да приемеш?... Ти си екзалтирана Луна, идваща от съвпад с Юпитер - управител на 10-тия ти дом (и втори управител на 6-ти). Изглежда ми, че вече си приела една от двете оферти и би трябвало да си направила правилния избор, защото Юпитер екзалтира Луната по знак, т.е. подчертава силните ѝ качества, с други думи - работата е подходяща за теб. Само че коя от двете работи? Която си приела, по картата изглежда, че вече си направила вътрешен избор. Затова в хорарен въпрос се задава един въпрос, напр. "Да приема ли тази работа?", а не два или повече - "Кое от тези предложения да избера?".

Или може? С производни домове? Напр., за първата оферта 10-ти дом, а за следващата 3-ти от 10-ти? Първата я отнасям по 10-ти дом - управител Юпитер в знака на екзалтация на Луната, т.е. действително ти е по образованието, добре би се справила с нея. Втората оферта, ако я поставя по 3-ти от 10-ти дом, т.е. по 12-ти, ще се управлява от Венера. Луната е в знака на Венера, така че отговаря, че е по интересите ти (както пишеш). Между Луната и Венера ще има секстил, т.е. ще имаш възможност да приемеш и втората. Но там би могло да стане по-трудно за теб, защото преди секстила с Венера Луната ще завърши квадратури с Меркурий и Слънцето. Венера е силна по знак - също в екзалтация, така че и втората оферта изглежда добра.
Страшна си ;D Точно описа ситуацията- 1 работа е по образованието ми и аз почти я приех, и ми се обадиха за втората - която ми е интереса.Когато зададох въпроса сис мислех за втората.Защото тя е по- ниско заплатена ,но ми е по присърце.Като си гледах хорара - даце професиите са описани - 1 е педагогика,2 работа със билки и хранителни добавки.

« Отговор #662 -: Януари 30, 2012, 04:55:29 pm »
утре трябва да дам отговор и на двете и затова пуснах хорара.

« Отговор #663 -: Януари 30, 2012, 04:57:48 pm »
Не, ти сама каза, че по образованието ти е първата, а втората - по интерес. Картата подкрепя това. О, направо и естеството на длъжносттите отговаря на сигнификаторите (поне за първата оферта) - Юпитер за образование, а Венера в Риби за билколечение (ако приемем Венера за сигнификатор на втората оферта). Вярно, пасват. Значи си имала предвид втората, разбрахме сега. Ще имаш възможност да я примеш, ако това е, което искаш. Успех!

« Отговор #664 -: Януари 30, 2012, 05:08:37 pm »
Не, ти сама каза, че по образованието ти е първата, а втората - по интерес. Картата подкрепя това. О, направо и естеството на длъжносттите отговаря на сигнификаторите (поне за първата оферта) - Юпитер за образование, а Венера в Риби за билколечение (ако приемем Венера за сигнификатор на втората оферта). Вярно, пасват. Значи си имала предвид втората, разбрахме сега. Ще имаш възможност да я примеш, ако това е, което искаш. Успех!
Благодаря ти много ,Mirabella - само леко ме притесниха тези квадратурки на луната с мерка и слънцето - как да ги изтълкувам - да не е нещо с договора да не е наред,или  с шефката.

« Отговор #665 -: Януари 30, 2012, 05:16:46 pm »
Идея нямам, но и двете биха могли да се отнесат до комуникациите, договорите, контактите, тъй като Слънцето управлява 3-тия ти дом в картата, а пък Меркурий е негов мунданен управител. Някак не ми е ясно какво би трябвало да показват квадратурите на Луната с Меркурий и Слънцето. Някакви пречки, може и на вътрешно ниво съмнения, терзания, напрегнато обмисляне, конфликт между емоции и здрав разум. И двете се намират в 8-мия дом, във Водолей. Може би липса на подкрепа от партньор, загуба на свобода... Не трябваше да ги споменавам, след като нямам идея как биха могли да се интепретират в твоята карта. Извинянай. :wub:

« Отговор #666 -: Януари 30, 2012, 08:12:48 pm »
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=lnifilegE8knP-u1325531153&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=2&btyp=2&mth=gw&sday=30&smon=1&syr=2012&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=
Ако може да ми помогнете в тълкуването на този хорар.Въпроса е ше може ли съпруга ми да си намери работа в чужбина.Много е важно.Моля ви ако можете помогнете.

« Отговор #667 -: Януари 30, 2012, 08:21:42 pm »
Въпросът ми е: Ще ме повишат ли още в работата?

При хорар за работа не знам кои домове се гледат. Управителя на Асц Меркурий е добре поставен във Водолей, но не знам как да тълкувам квадратите му с Юпитер и Сатурн. В транзитите ми за пролетта има предпоставка за такова събитие затова задавам въпроса. По прогресии също са възможни промени лятото. Иначе е ясно, че ако няма предпоставки за събитие по транзити и прогресии и най-чудничкия хорар може да не е достатъчно достоверен. Поне аз така мисля. Моля някой да разгледа или да обясни как се гледа хорар за работа, за да се опитам да поразсъждавам сама.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #668 -: Януари 30, 2012, 08:37:41 pm »
Меркурий е малко поизгорял, ама шЪ му мине  :mellow:
Естествени минерали и амулети

« Отговор #669 -: Януари 30, 2012, 08:39:09 pm »
Кажи какво трябва да гледам за работа? Сигнификатори, домове?

*

Stella

• 7765
« Отговор #670 -: Януари 30, 2012, 08:40:13 pm »
Може ли някой да мо помогне в разтълкуването на хорара.От 2 места ми предлагат работа - едната по специалността ми,другата по интересите ми.Въпроса ми е -да приема ли тази работа?

Егати хорара?  :72:

ПП. Ти луната си в съвпад с Юпитер - управител на МЦ - да, приеми работата.
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 08:45:24 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #671 -: Януари 30, 2012, 10:13:28 pm »
The_One, квадратът на твоя управител Меркурий с Юпитер е разходящ, така че не го взимаш под внимание, когато разглеждаш бъдещи събития. Той може да говори за някакви минало събитие (може би свързано с въпроса) - напр. конфликт с конкуренцията или партньорите, с които работиш (ако разглуждаме Юпитер като управител на 7-мия дом) или болезнено приключване на нещо (Юпитер като У4). Меркурий няма квадратура със Сатурн в рамките на знаците, в които двете планети се намират в момента. Квадратурата е била в предходния знак (Козирог), т.е. отново не я взимаш под внимание. По време на движението си във Водолей Меркурий ще завърши тригон със Сатурн. Така имаме благоприятен аспект между управителите на 6-тия (Сатурн) и 10-тия ти дом (Меркурий), което за мен е една положителна предпоставка.

Както Moonlady отбеляза, управителят ти е изгорен от Слънцето и до напускането на знака това положение няма да се промени съществено. Изгарянето обикновено отслабва засегнатата планета, възпрепятства свободното й действие. Може би положителното е, че във Водолей Меркурий е екзалтиран, докато Слънцето е в падение, така че се надявам да не гори толкова силно. Слънцето е управител на 12-тия ти дом в картата - бих предположила, че зад гърба ти може за стават неща, за които не си добре информирана (това са само мои тълкувания).

Луната - управител на въпроса (а също и твой втори управител) е екзалтирана по знак - добре за кверента. Обаче й предстои квадратура със Слънцето, което в хорарите се счита за неблагоприятен аспект. Но след тази квадратура има хармонични аспекти - секстил с Венера и тригон с Марс. С Марс на АС се пази от прибързани действия. Присъствието на Парс Фортуна в 10-ти дом също е добра предпоставка.

За да обобщя. Струва ми се, че в момента климатът не е особено добър откъм повишаване (Луната идва от квадрат с твоя управител), но има възможност да се подобри. Мисля, че ще получиш повишение, но няма да мине без трудности по пътя ти към него. Успех!

« Отговор #672 -: Януари 30, 2012, 10:31:07 pm »

Егати хорара?  :72:

ПП. Ти луната си в съвпад с Юпитер - управител на МЦ - да, приеми работата.

Да бе ;D и аз като го гледах се шашнах - ако всички хорари "говореха" по този начин......... ;)

« Отговор #673 -: Януари 30, 2012, 10:40:44 pm »

За да обобщя. Струва ми се, че в момента климатът не е особено добър откъм повишаване (Луната идва от квадрат с твоя управител), но има възможност да се подобри. Мисля, че ще получиш повишение, но няма да мине без трудности по пътя ти към него. Успех!

Благодаря ти, Mirabella:) Отговорът ти се припокрива с моята интуиция и с други неща, който ме карат да мисля, че преди лятото промяна няма да има. Ако има развитие ще споделя.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #674 -: Януари 31, 2012, 12:52:27 pm »
"Работата, за която сме родени, не е свързана с постигането на успех на пазара на труда, а с успеха да
бъдем себе си и да изберем работата, подходяща за нашата същност. Да изберем своята истинска удовлетворяваща и
пълноценна работа, а не тази, с която играем роля. Силата и ресурсите, необходими за нейното създаване, присъстват
във всеки от нас. И ние можем да сменим досадното изкарване на пари за живеене с радостен живот." Ник Уилямс

Тоя ще ми стане гуру  ;D
Някой да е гостувал в някакво шоу? ;) :blink:
Успех!

Да, гостувам в моето си шоу. След тригодишни опити за трудов договор по специалността или по интереси, окончателно се отказах да кандидатствам за работа и приех ролята си на действащ предприемач - а това си е ежедневно забавление (въпрос на гледна точка).   
The only distance is that which we create!

*

Uran

• 6041
« Отговор #675 -: Януари 31, 2012, 12:58:57 pm »
Добре дошла в клуба!
Къде забавление, къде виене и хапане на устни до кръв.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #676 -: Януари 31, 2012, 01:04:54 pm »
Добре дошла в клуба!

За действащ предприемач не минавам, но работата на свободна практика наистина е пълна с доста изненади. Нещо, което някой работещ на постоянен трудов договор служител трудно би разбрал. Трябва да си бил и от двете страни, за да разбереш каква е разликата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #677 -: Януари 31, 2012, 01:08:13 pm »
Добре дошла в клуба!

Uran, от 2009 съм плътно все в тоя клуб и знам негативите му :blink: Не искам да ги виждам, иначе биха ме смазали и пак бих хукнала на някое интервю, а това е загуба на енергия  :blink: 

« Отговор #678 -: Януари 31, 2012, 01:33:21 pm »
И аз бях на граждански договор няколко години. Голяма част от този период съвпада със следването ми. Добре, че мама и тати ме издържаха, че иначе щях да съм пукнала с мижавите хонорари, които получавах.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #679 -: Януари 31, 2012, 01:34:17 pm »
Добре дошла в клуба!

За действащ предприемач не минавам, но работата на свободна практика наистина е пълна с доста изненади. Нещо, което някой работещ на постоянен трудов договор служител трудно би разбрал. Трябва да си бил и от двете страни, за да разбереш каква е разликата.

Lillie, не би те разбрал и човек, който си има и подкрепящ партньор до себе си, с постоянни доходи  :blink: