Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315250 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #700 -: Януари 31, 2012, 03:15:14 pm »
По-нагоре писаха, че си гостувала в някакво шоу та в тази връзка си помислих, че може да си имаме във форума една тв звезда.  :P

*

Stella

• 7765
« Отговор #701 -: Януари 31, 2012, 03:20:02 pm »
Добре, де както и да е. Приемам, че Сатурн е в първи дом на кверента във въпроса на Дияна. Човекът се управлява от Венера - екзалтирала в Риби в неговия 6-ти дом и от Сатурн в своя 1 - ви дом. Да не вземе да му хрумне нещо друго, като обърне сатурн посоката, че в момента вече е в ретро сянка?

Венера е в опозиция с Марс - управител на конкуренцията, а луната пренася светлина между Венера и Марс. това не зная как да го тълкувам, защото Луната освен въпроса управлява и началника (МЦ), а пренасянето на светлина към конкуренцията - Марс хич, ама хич не ми харесва. Да не би да върнат на работа някой предишен работник - ретрограден Марс, въпреки силните качества на твоя квезит.

Сега виждам, че началника на квезита и той самият се управляват от една и съща планета - Венера, така че работата може и да стане. зависи кой е интервюиращия, обаче.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #702 -: Януари 31, 2012, 03:26:12 pm »
По-нагоре писаха, че си гостувала в някакво шоу та в тази връзка си помислих, че може да си имаме във форума една тв звезда.  :P

Ха-ха, не, мен някак си ме жегна Uran и се разписах. Искам да махна наталния Уран от втория си дом, ама не мога, забил се е там  :blink: Няма никакво шоу, примирих се със съдбата си и от търсеща възложители, станах и производител :blink:
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 03:37:46 pm от eaglet »
The only distance is that which we create!

*

Uran

• 6041
« Отговор #703 -: Януари 31, 2012, 03:48:01 pm »
Страшно съм се ядосвала на самодоволството на тези, които са на сигурна държавна работа.
Никога няма да разберат стреса на който са подложени самоосигуряващите се на чийто гръб висят повечето.
40 г държавна работа се равняват на 4г в частния сектор като "предприемач" най-общо казано.
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 04:09:52 pm от Uran »

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #704 -: Януари 31, 2012, 04:01:39 pm »
Страшно сум се ядосвала на самодоволството на тези, които са на сигурна държавна работа.
Никога няма да разбрат стреса на който са подложени самоосигуряващите се на чийто гръб висят повечето.
40 г държавна работа се равняват на 4г в частния сектор като "оредприемач" най-общо казано.

Даммм....те са тези, които искат да работят до 70 години с огромните отпуски и 10-20 заплати при пенсиониране,  а ние сме " изцедени"  още на 50  :-[
Естествени минерали и амулети

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #705 -: Януари 31, 2012, 04:04:17 pm »
Мемн работата не ме плаши, изцежда ме несигурността  :-[
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #706 -: Януари 31, 2012, 04:09:06 pm »
Страшно сум се ядосвала на самодоволството на тези, които са на сигурна държавна работа.
Никога няма да разбрат стреса на който са подложени самоосигуряващите се на чийто гръб висят повечето.
40 г държавна работа се равняват на 4г в частния сектор като "оредприемач" най-общо казано.

Както се казва, "който за каквото си е подал молбата". Може и да има самодоволство у някои хора, това си зависи от човека. Била съм и в държавна и в частна фирма. Най-обикновен служител- висш експертен персонал без началнически функции. А в частната консултантска фирма- уж ! "независим" лицензиран експерт. Стресът, на който бях подложена в частния сектор не може да се сравни с нищо друго. В момента съм на държавна работа и вместо да рева, че не ми стига заплатата и да плюя по правителството, както правят мои колеги, просто си хванах шапката и си регистрирах фондация, където бих могла да бъда допълнително полезна на обществото и на себе си, но срещу заплащане. За мен това не е мисия, аз съм професионалист. Разликата между професионалиста и мисионера е, че мисионерът жертва личния си живот и го подчинява на каузата, а професионалистът, като се прибере в къщи, продължава да си гледа личния живот. Макар дейността да е обществено полезна и да е насочена към определени каузи.

Основната причина, поради която нямам частна фирма е именно несигурността, чието ежедневно преодоляване е свързано със страшно много стрес и непосилна конкуренция. Това, което видях у работодателя си, докато бях в частния сектор, беше едно "овълчване", а аз не искам да стигна  до там. :( :( :(

Чудила съм се - за какво?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #707 -: Януари 31, 2012, 04:12:25 pm »
Даммм....те са тези, които искат да работят до 70 години с огромните отпуски и 10-20 заплати при пенсиониране,  а ние сме " изцедени"  още на 50  :-[

Да ви кажа (с риск отново да оспамя темата), на 35 се чувствам тотално изцедена, а какво ще правя нататък и как ще трупам точки за пенсия не знам, надявам се да не доживея до тогава.

40 г държавна работа се равняват на 4г в частния сектор като "предприемач" най-общо казано.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #708 -: Януари 31, 2012, 04:13:48 pm »
Мемн работата не ме плаши, изцежда ме несигурността  :-[
И при мен точно този е проблемът. Ако Него го няма мога и да осъмвам без да е кой знае какъв проблем това- просто работата увлича ако наистина е работа.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #709 -: Януари 31, 2012, 08:56:07 pm »
Един въпрос.
Как ще се представи К. (по седми дом е) на интервюто за работа.

Обратна връзка. Представил се е според прогнозите ви. Сега е негов ред да мисли. Ма май и той ги е харесал.  ;)
Благодаря ви за включването.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #710 -: Януари 31, 2012, 09:31:53 pm »
Един въпрос.
Как ще се представи К. (по седми дом е) на интервюто за работа.

Обратна връзка. Представил се е според прогнозите ви. Сега е негов ред да мисли. Ма май и той ги е харесал.  ;)
Благодаря ви за включването.

Да разбираме, че са го одобрили? А значи това че началникът /МЦ / и квезитът се управляват от една и съща планета е изиграло своята роля. Мноого го тача това..няма празно. ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #711 -: Февруари 01, 2012, 08:57:23 am »
Да, одобрили са го, всъщност доста агресивно са му го показали. Сега той трябва да реши дали компанията (по-скоро местният офис) е на нивото на доброто си име и дали перспективите на тази позиция отговарят на личните му планове за професионално развитие. :mellow:. Бре, как звуча само. С две думи, читаво редче в CV-то ли е, или завой по пътя, па макар и в скъпа лимузина. Щото има и конкурентно предложение за размисъл в момента, но то е свързано с дълъг престой в чужбина и много пътувания. Пък есенес си имаме първолааак. :-[. (Ето го тук се обади и опозиционния, ретрограден и перегринест Марс ;)).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #712 -: Февруари 01, 2012, 09:09:05 am »
Да, одобрили са го, всъщност доста агресивно са му го показали. Сега той трябва да реши дали компанията (по-скоро местният офис) е на нивото на доброто си име и дали перспективите на тази позиция отговарят на личните му планове за професионално развитие. :mellow:. Бре, как звуча само. С две думи, читаво редче в CV-то ли е, или завой по пътя, па макар и в скъпа лимузина. Щото има и конкурентно предложение за размисъл в момента, но то е свързано с дълъг престой в чужбина и много пътувания. Пък есенес си имаме първолааак. :-[. (Ето го тук се обади и опозиционния, ретрограден и перегринест Марс ;)).

Аз също виждам конкуретното предложение по Марс - сега като казваш, добре се връзват нещата. Още повече, опозиция на У1 говори, че няма да го устройва.

*

Asol

• 4140
« Отговор #713 -: Февруари 01, 2012, 09:13:18 am »
Ааа, Дияна, ясно.  ;D Ама пък Луната е в екзалтация в първия дом, тъй че едва ли чак толкова под вежди гледа този Марс.  :P

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #714 -: Февруари 15, 2012, 10:21:08 am »
Имам нужда от промяна и реших да си сменя работата.Харесах работа свързана с командировки в чужбина...та въпросът ми е: Ще ме вземат ли на работа?  :-\
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #715 -: Февруари 18, 2012, 04:55:20 am »

И аз се включвам с един хорар. :blink: Предложиха ми да помагам за една работа, чисто любителски, но още се чудя. Все пак си е ангажимент и ме притесняват някои неща.
Да приема ли предложението?(Дали ще ми допадне и няма ли да ми дойде в повече? Дали ще добия някакъв опит и ще ми помогне в бъдещето развитие? :umnik: Взеха да звучат екзистенциално уточняващите въпроси ;D)

Обаче, Луната си е точно в 10-ти дом. При мен нещата са сложни и си мисля - Венера, като У6-ти в знак на заточение, го показва. Все пак реших да отнеса въпроса по 6-ти дом. Луната отива на опозиция с Венера - това като "не" ли да го приема? След това ще направи тригон със Слънцето, който аспект е благотворен. :rolleyes: Мой У3 е стационарен Сатурн и за сега давам фирà назаден.
« Последна редакция: Февруари 18, 2012, 05:04:53 am от Shreya »

« Отговор #716 -: Февруари 19, 2012, 08:38:59 pm »
Ти си представена от Юпитер в 5-ти дом. За нещо, свързано с хоби ли става дума? Както ти написа "любителски"? Луната си е в 10-ти, както ти отбелязваш, може би това има връзка с желанието това предложение да ти помогне в кариерното развитие (или просто отговаря не естеството на въпроса). Управителят на 10-тия ти дом е изгорен от Слънцето, но постепенно излиза от това положение, най-лошото е вече зад гърба му. Ако нещата, свързани с кариерата ти са били в застой или по-скоро в неблагоприятно положение, мисля, че това ще се пооправи. Обаче липсва връзка между Юпитер и Меркурий, т.е. силен аргумен, че ще приемеш (хармоничен аспект) или отхврърлиш (дисхармоничен аспект) предложението. Тригонът между Луна и Меркурий може да компенсира този факт, но Луната е още "млада" в знака, аспектът е все още далечен. Така че като трамплин към кариерното ти развитие не знам дали би свършило работа точно сега. Ако имаш полза от него, ще бъде в по-далечен план.

Не виждам някакви специални индикации за допадане или недопадане на работата. Проверих, че Меркурий се намира в терма на Юпитер, а Юпитер - във фас на Меркурий, така че има някакво "харесване" помежду им.

Не знам дали тази работа е по-подходящо да бъде отнесена по 6-ти или по 10-ти дом. По 6-ти дом бих отнесла, ако става дума за стаж, макар че тогава бих гледала и 9-ти (като продължаващо обучение). При теб виждам активност в 10-ти и 5-ти (нещо, свързано с хоби, креативност). В крайна сметка със сходящ тригон между светилата би трябвало да се случи онова, което е най-добро за кверента. Не бих се осмелила да взимам решение вместо теб. Знам, че така не ти помагам. Извинявай и успех!

« Отговор #717 -: Февруари 19, 2012, 08:45:17 pm »
Имам нужда от промяна и реших да си сменя работата.Харесах работа свързана с командировки в чужбина...та въпросът ми е: Ще ме вземат ли на работа?  :-\

Интересно. Твоят управител Венера е в знака на падение на Сатурн (работата), а Сатурн е в знак на Венера. Работата изглежда добра ии престижна (Сатурн е екзалтиран), обаче в 6-тия ти дом - може да е свързана с доста ангажименти, да е натоварваща, изискваща посвещаване на много време. Сатурн се явява и управител на 9-тия дом, така че ето я връзката с чужбината. Но положението на Венера в знака на падение на Сатурн не ми се връзва. Така изглежда, че не ти допада много-много работата, че не я виждаш като добра, което не се връзва с поста ти. Ммм, някъде бъркам значи. Между двете планети предстои опозиция. Ако секстилът на Луната към Сатурн не смекчи работата, клоня към отрицателен отговор. Дано греша, изглежда ми сякаш интервюиращите не са те преценили по достойнства ти (У7 Марс в знака на падение на Венера). А и АС е късничък - работата може да е била предрешена вече.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #718 -: Февруари 19, 2012, 09:16:49 pm »
Mirabella, много ти благодаря за бързото включване. :blink: Свързано е с музика и интернет/компютри, но аз по-скоро ще гледам отстрани, даже не знам дали ще успея с нещо да помогна ;D За кариерата си права - тотален застой и безидейност.
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 12:08:42 am от Shreya »

« Отговор #719 -: Февруари 20, 2012, 01:37:16 pm »
Пускам един хорар за работа, че снощи имах интересен сън. Действието се развиваше в чужда страна, в някакъв огромен магазин. Бях с работно облекло и подреждах някакви парфюми... :lol:

Ще успея ли да си намеря подходяща работа за през летния сезон?

Благодаря :blink:

Уф, май няма да я бъде с У1 на К8 :unsure:
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 01:53:24 pm от romantica »