Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 315410 Прегледи
*

aya

• 34
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #780 -: Юли 23, 2012, 12:41:37 pm »
Здравейте на всички!И аз бих искала да попитам ще си намеря ли работа скоро?  :-\
If you take away my pain , you take away my chance to grow !

« Отговор #781 -: Юли 23, 2012, 02:51:12 pm »
Луната е без курс (няма повече сходящи аспекти в рамките на знака). Управителят ти Меркурий е ретрограден (връщане към предишно състояние или място), под лъчите на Слънцето (леко обезсилен), но скоро ще бъде вече изгорен от Слънцето. Слънцето управлява 12-тия дом на продължителната емиграция, Меркурий се е устремил към секстил с управителя на 7-ми дом (партньорите) и 4-ти дом (родината). Завръщане у дома ли обмисляш?
В тази карта не изглежда да има индикации за положителен отговор в скоро време. Надявам се, че греша.

*

aya

• 34
« Отговор #782 -: Юли 23, 2012, 03:21:49 pm »
Обмислям отиване в друга страна ,но не е връщане вкъщи. И другото да се преместя да живея с приятеля си и да не замина. И на мен ми се стори ,че няма нищо добро в тази карта.

*

aya

• 34
« Отговор #783 -: Юли 24, 2012, 12:07:21 pm »
Благодаря за отговора!  :-[ Значи да не се отчайвам .

« Отговор #784 -: Юли 24, 2012, 02:23:14 pm »
Здравейте, и моят въпрос е дали ще си намеря работа, но временна. По натал Сатурн ми е във 2ри дом, та е голяма материална криза ;D, но поне се уча да ценя парите...Та ще си намеря ли нещо свястно в близките месеци ?

« Отговор #785 -: Юли 24, 2012, 05:48:07 pm »
Лули, не виждам в картата напрегнати аспекти между теб (Юпитер, Луна) и работата/шефа (Венера). Луната излиза от секстил с Меркурий и тригон с твоя първи управител Юпитер. Следващият й аспект е съвпад с Марс и МС.
Не ти е завидно положението там - Юпитер е заточен по знак и в 6-тия дом. Сигурно те товарят с повече ангажименти, които може дори да не влизат преките ти в задължения. Шефът изглежда строг и взискателен (Сатурн в 10-ти), но също така би трябвало и да е справедлив и почтен (Сатурн е екзалтиран). Венера (У10) е в знака на заточение на Юпитер и знак на Меркурий (У7) - възможно е да вижда твоите негативи повече, отколкото на другите колеги. Спомням си, че имаше два подобни въпроса от теб за твоя колежка и дали тя ще бъде уволнена (или ти). Отново не мисля, че някоя от двете ви ще трябва да напусне. Луната излиза от секстил с нейния управител, шефът изглежда я харесва/оценява повече отколкото теб, но нейното положение също не изглежда завидно - Меркурий е изгорен от Слънцето.

« Отговор #786 -: Юли 25, 2012, 01:34:41 am »
Здравейте!
Предстоят ми редица разговори във връзка с нова работа и се чудя: "Ще започна ли скоро работа, която да отговаря на изискванията ми?"
Ето и картата и благодаря за всеки отговор:

« Отговор #787 -: Юли 25, 2012, 08:26:14 am »
Здравейте!
Предстоят ми редица разговори във връзка с нова работа и се чудя: "Ще започна ли скоро работа, която да отговаря на изискванията ми?"
Ето и картата и благодаря за всеки отговор:

Ти си Меркурий - ретрограден и изгорен от Слънцето в 3-тия си дом. Положението на управителя ти към момента не е от най-завидните. Позицията по дом показва, че търсиш активно работа и/или обмисляш прекалено много. Поради ретроградността на Меркурий смятам, че и втората интепретация е валидна. Изгарянето от Слънцето допълнително те обезсилна да действаш. Не знаеш кое да избереш или какво да направиш. Може би не си в позиция да прецениш правилно ситуацията, защото нямаш пълната информация по въпроса или предпочиташ да изчакаш събитията да се развият. Възможно е изчакването само да влошава ситуацията ти, защото Меркурий се приближава все повече до Слънцето и то до него, така че засега изгарянето се усилва. Но някъде бях чела, че Слънцето в знаците си на екзалтация и домицил не изгаряло толкова силно, както в останалите знаци. Това, което ти пречи да вземеш решение и те "изгаря", според мен, е гордостта ти и високите ти изисквания. В първия ти дом се намират Венера и заточен Юпитер. Възможно е да искаш твърде много неща наведнъж.

Мечтаната работа се управлява от екзалтиран Сатурн (У10) във Везни. Действително търсиш престижна работа, не каква да е.

Луната в 5-ти ти дом ще завърши съвпад със Сатурн, като преди това формира и тригон с Венера. Изглежда ще си харесаш някакъв работодател и/или позиция и ще имаш възможност да започнеш работа там. Първата ти реакция на това предложение или обява ще бъде, че работата е просто идеална за теб.
Заради положението на управителя ти Меркурий в знака на заточение на Сатурн обаче изглежда, че е възможно в последствие в периода на обмисляне и тази работа да не ти се стори достатъчно добра за теб и да се откажеш от нея. Тъй като Слънцето е управител на 4-тия дом на дома ти и семейството ти, е възможно да се откажеш поради необходимост да насочиш вниманието си към тази сфера от живота.

Тъй като за момента липсва сходящ аспект между Меркурий и Сатурн, а има само сходящ такъв между Луна и Сатурн, не ми изглежда като твърдо "да". За да кажа твърдо "да", трябва да има аспект между основните сигнификатори, а твоят е ретрограден и така се отдръпва от Сатурн (работата).

Друг вариант е да започнеш работа, която изглежда добра в очите на други хора, но не и в твоите, т.е. която не отговаря на изискванията ти. Тъй като съвпадът Луна/Сатурн ще бъде осъществен на изгорения път (Via Combusta), може да се наложи да отстъпиш от някои от изискванията си.

Надявам се, че греша. Успех!
« Последна редакция: Юли 25, 2012, 09:01:15 am от Mirabella »

« Отговор #788 -: Юли 25, 2012, 09:19:21 am »
Мирабелла, благодаря ти от сърце за подробния анализ! Не мисля, че грешиш. Написаното от теб за настоящето е изключително точно. Наистина обмислям прекалено много, което в днешно време си е истински лукс. Вторачила съм се върху негативите на всяко предложение, а все пак става дума за работа и за алтернативна цена - приемайки едни предимства, ще трябва да се откажа от други. Обаче е време за решения - в рамките на хорара със сигурност. Особено ми е интересен моментът с 4-ти дом, тъй като генералният въпрос е България или чужбина (имам готови документи). Не мога да се откъсна от семейството, а за тях на определен етап (и то не толкова далечен) може и да е по-полезно аз да съм в чужбина. Какво мислиш, според картата имам ли отворен път за работа в чужбина?

« Отговор #789 -: Юли 25, 2012, 10:24:54 am »
Тъй като Сатурн е и управител на 9-тия дом, работата може да е свързана с чужбина.

« Отговор #790 -: Юли 25, 2012, 06:19:14 pm »
Здравейте, може ли някой да ми погледне хорара  :( Да отида ли утре на интервю?
Няма край на Пътешествието, няма край, няма никога край...

« Отговор #791 -: Юли 25, 2012, 06:31:53 pm »
В тази безработица си тръгнала да задаваш въпрос дали да отидеш. :blink: Какво те спира? Или ще получиш работата, или не. В крайна сметка.

По картата изглежда, че имаш нужда от тази работа - управителят ти Юпитер е заточен в знака на управителя на работата Меркурий. Липсва сходящ аспект между тях, защото наскоро е имало секстил. Меркурий е ретрограден и изгорен от Слънцето. Тъй като Меркурий е У10, той може да представлява не само работата, длъжността, но и шефа. В такъв случай ми изглежда, че се шефът се колебае кого да назначи, не е сигурен в избора си, не може да вземе (адекватно) решение.

Луната е в 10-тия дом, което отговаря на естеството на въпроса. На изгорения път - съответства на моментното ти притеснено състояние. Луната ще завърши съвпад със Сатурн (който също може да представя шефа, тъй като Сатурн в хорарите може да бъде фигура с авторитет), което може да не е твърдо "да", но би трябвало да е достатъчно да минеш на по-нататъшен кръг от конкурса (ако има такъв). Позициите ти не изглеждат особено силни (Юпитер е заточен), но това може да се дължи на факта, че фирмата и/или шефът те респектират много.

С ретрограден Меркурий ми изглежда, че взимането на окончателно решение по конкурса би могло да се проточи или да бъде променено в последствие.

Успех!

« Отговор #792 -: Юли 25, 2012, 06:53:36 pm »
Благодаря ти, Мирабела  :blink: наистина имам нужда от работата, но понеже не съм в София и се колебаех дали изобщо има смисъл да пътувам за това интервю, а и сама видях, че моето положение в картата не особено добро  :( благодаря отново за бързия отговор  :blink:
Няма край на Пътешествието, няма край, няма никога край...

« Отговор #793 -: Юли 25, 2012, 07:19:23 pm »
Здравейте! Някой има ли желание да погледне и моята натална карта?  :rolleyes: От доста време си търся работа, но нещата нещо се "закучиха"  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #794 -: Юли 25, 2012, 08:47:42 pm »
Здравейте! Някой има ли желание да погледне и моята натална карта?  :rolleyes: От доста време си търся работа, но нещата нещо се "закучиха"  :unsure:

Въпросът не е хорарен, но ще отговоря накратко по наталната ти карта.

Според мен би имала успех, ако работиш в сферата на правото, логистиката или в някой международен отдел. Работа с чужденци или в компания с чуждестранно участие може да донесе добри доходи. Струваш ми се подходяща за работа в административен или правен отдел в голяма фирма (ако часът на раждане е точен). При малко по-ранен час на раждане - по-хуманитарна насоченост, може да е нещо свързано с обслужващата/социална сфера.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #795 -: Юли 25, 2012, 09:34:46 pm »

Въпросът не е хорарен, но ще отговоря накратко по наталната ти карта.

Според мен би имала успех, ако работиш в сферата на правото, логистиката или в някой международен отдел. Работа с чужденци или в компания с чуждестранно участие може да донесе добри доходи. Струваш ми се подходяща за работа в административен или правен отдел в голяма фирма (ако часът на раждане е точен). При малко по-ранен час на раждане - по-хуманитарна насоченост, може да е нещо свързано с обслужващата/социална сфера.

Благодаря Lillie! Всъщност, не съм сигурна за минутите, защото в моя случай, ако се изчисли с една минута по- рано, асцендентът ми се променя, става въпрос точно за една минута разлика !

*

Lillie

• 30532
« Отговор #796 -: Юли 25, 2012, 09:42:46 pm »
Да, затова го и споменах - при малко по-ранен час на раждане се променя и знакът на АС, и на МС, респ. и управителите им.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #797 -: Юли 26, 2012, 10:02:28 am »

Ако си родена 1-2 минутки по-рано, Юпитер е управител на 10-тия ти дом. Пробвай да видиш дали няма да намериш работа към края на октомври, първата половина на ноември, когато транзитен Сатурн доближи наталния Юпитер и бъде в секстил с натално Слънце (управител на 6-тия дом) на МС.
Ако пък часът на раждане е 12:10 или малко по-късно, Сатурн е управител на МС и в началото на октомври ще бъде в секстил с МС (и натално Слънце).

Залагам на намиране на постоянна работа през месец октомври или ноември. Имай предвид, че не съм експерт, пиша само за удоволствие във форума.

« Отговор #798 -: Юли 26, 2012, 01:38:01 pm »

Ако си родена 1-2 минутки по-рано, Юпитер е управител на 10-тия ти дом. Пробвай да видиш дали няма да намериш работа към края на октомври, първата половина на ноември, когато транзитен Сатурн доближи наталния Юпитер и бъде в секстил с натално Слънце (управител на 6-тия дом) на МС.
Ако пък часът на раждане е 12:10 или малко по-късно, Сатурн е управител на МС и в началото на октомври ще бъде в секстил с МС (и натално Слънце).

Залагам на намиране на постоянна работа през месец октомври или ноември. Имай предвид, че не съм експерт, пиша само за удоволствие във форума.

Благодаря, Мирабела ! :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #799 -: Юли 28, 2012, 02:17:07 pm »
Зададох въпрос, да взема ли помещението под наем? Става въпрос за бизнес, добър вариант ли ще е за мен?
« Последна редакция: Юли 28, 2012, 02:21:47 pm от Freya »