Здравейте!
Предстоят ми редица разговори във връзка с нова работа и се чудя: "Ще започна ли скоро работа, която да отговаря на изискванията ми?"
Ето и картата и благодаря за всеки отговор:
Ти си Меркурий - ретрограден и изгорен от Слънцето в 3-тия си дом. Положението на управителя ти към момента не е от най-завидните. Позицията по дом показва, че търсиш активно работа и/или обмисляш прекалено много. Поради ретроградността на Меркурий смятам, че и втората интепретация е валидна. Изгарянето от Слънцето допълнително те обезсилна да действаш. Не знаеш кое да избереш или какво да направиш. Може би не си в позиция да прецениш правилно ситуацията, защото нямаш пълната информация по въпроса или предпочиташ да изчакаш събитията да се развият. Възможно е изчакването само да влошава ситуацията ти, защото Меркурий се приближава все повече до Слънцето и то до него, така че засега изгарянето се усилва. Но някъде бях чела, че Слънцето в знаците си на екзалтация и домицил не изгаряло толкова силно, както в останалите знаци. Това, което ти пречи да вземеш решение и те "изгаря", според мен, е гордостта ти и високите ти изисквания. В първия ти дом се намират Венера и заточен Юпитер. Възможно е да искаш твърде много неща наведнъж.
Мечтаната работа се управлява от екзалтиран Сатурн (У10) във Везни. Действително търсиш престижна работа, не каква да е.
Луната в 5-ти ти дом ще завърши съвпад със Сатурн, като преди това формира и тригон с Венера. Изглежда ще си харесаш някакъв работодател и/или позиция и ще имаш възможност да започнеш работа там. Първата ти реакция на това предложение или обява ще бъде, че работата е просто идеална за теб.
Заради положението на управителя ти Меркурий в знака на заточение на Сатурн обаче изглежда, че е възможно в последствие в периода на обмисляне и тази работа да не ти се стори достатъчно добра за теб и да се откажеш от нея. Тъй като Слънцето е управител на 4-тия дом на дома ти и семейството ти, е възможно да се откажеш поради необходимост да насочиш вниманието си към тази сфера от живота.
Тъй като за момента липсва сходящ аспект между Меркурий и Сатурн, а има само сходящ такъв между Луна и Сатурн, не ми изглежда като твърдо "да". За да кажа твърдо "да", трябва да има аспект между основните сигнификатори, а твоят е ретрограден и така се отдръпва от Сатурн (работата).
Друг вариант е да започнеш работа, която изглежда добра в очите на други хора, но не и в твоите, т.е. която не отговаря на изискванията ти. Тъй като съвпадът Луна/Сатурн ще бъде осъществен на изгорения път (
Via Combusta), може да се наложи да отстъпиш от някои от изискванията си.
Надявам се, че греша. Успех!