Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316691 Прегледи
*

zuzi

• 38
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #900 -: Октомври 10, 2012, 01:15:51 am »
Да, по мое желание, на повече работни часове и съответно повече пари. Очаквам това да стане не по-рано от 2-3 месеца,защото обекта не е открит,но сега набират хора.
  :blink: понеже твоят У1 Сатурн скоро е сменил знак, намира се в 8д, затова тази мисъл ми премина
Щом е за след 3мес има вероятност да стане- твоят 10д- кариерата и 11д- нова работа, се управляват от Юпитер, който ще е директен след 3 февр., а в картата Луната ще извърши хармоничен аспект с него, последният аспект на Луната е също хармоничен със Слънцето- У7

Мерси,Akruks, ще да дам обратна връзка какво се случва.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #901 -: Октомври 11, 2012, 09:52:37 am »
Спокойно, Либра! Луната си е на място, като премине квадрата с Венера и опозицията с Нептун, ще извърши хармоничен аспект с Уран, Слънцето и последният неин аспект е хармоничен- съвпад с Юпитер.
Юпитер е управител на 11 дом, в момента е ретрограден, някой стар приятел ще ти помогне, помага за в бъдеще. Понеже е в 5 дом, това може да има отношение с твоя любов или творчество, 11 дом освен приятел е група, организация, колективите.
 Твоят У6 Мерурий е в предстоящ съвпад с У1 Сатурн, което дава положителен отговор, че ще си намериш много скоро работа. Управителите на споменатите два дома през идните дни ще са в нов знак- скорпион, в съвпад  по знак с У10 Марс и в предстоящ секстил с Плутон У10, така че работата ще те устройва.

Ето каква е историята: от известно време си търся работа, бях се запознала в скайп преди това с Един, който работи във FUJI FILM, сваляхме се известно време, след което той ме блокира... Преди 2 седмици може би ми писа отново като се извини, че го е направил, бил тъпо коп*ле, и каза, че в някои фотоателиета на FUJI търсели хора и щял да ми помогне, да сме свърже, да се уговорим за интервю, да ми помогне с Фотошоп и т.н. Но след няколко дни като му писах - никакъв отговор, пак ме беше отрязал като предния път. Аз реших сама да си помогна и питах във ФБ страницата им дали имат свободни позиции, те ми дадоха телефон на който звъннах, и отидох на интервю. Казаха ми, че са ме харесали, има свободно място в ателие в Младост, и мога да започна обучение от понеделник, да работя няколко дни да видя дали ще ми хареса, а и как се справям. 2 дни се работи, 2 се почива, подчертаха, че ще имам време така за конкурсите и всичко, което съм споменала в СВ-то. Но заплащането ми се струва малко  - 350 лв. + бонуси, каквито си изработим. Не знам, не знам... В същото време докато бях в София имам 3 пропуснати обаждания от агенция Фокус, където бях пратила СВ за обявата им за новинари, след като разбрах, че са именно те, им звънях няколко пъти да ида на интервю докато съм още в София, но безуспешно, някаква жена ми обясняваше, че имат много отдели и няма информация, че щели да ме потърсят те, но никой не звънна отново. Все още нямам квартира, но в неделя трябва да звънна и да кажа дали ще почна от понеделник във FUJI. Не знам написаното дали се връзва с ретроградния управител на 11-ти дом, със стария приятел, любов и т.н... За момента нямам други предложения. Да приема ли работата във фотоателието или да почакам нещо по-добро?
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #902 -: Октомври 11, 2012, 10:15:06 am »
Не мога да ти кажа какво да правиш и какво да не правиш. :blink: Наистина 350 са крайно недостатъчни за град като София, пък и това с бонусите е много неизяснена история - кога и по колко.

Като гледам Луната без курс и липсата на аспект между У1 Марс и У10 Меркурий, май не си решила да започваш тази работа. Работата се управлява от Меркурий в знак на твоя управител - лежи ти добре, но с Меркурий в 12-тия ти дом е възможно да има нещо недоизяснено относно длъжностната характеристика или фирмата, която те наема. Марс е в знак на заточение на Меркурий - изглежда ми, че точно това предложение не ти е много душа. Видно е, че финансовото състояние е това, което е най-важно за теб към момента - Марс в знак на У2 Юпитер, и че то е, което създава проблеми - Юпитер е в заточение.
Ако не беше тази Луна без курс, щях да кажа, че заради тригона Марс/Уран е възможно да те потърсят изненадващо с по-добра оферта (Уран е У3).

Не знам, като гледам Луна без курс, не ми изглежда да идва нещо ново насам. Ако броим сходящата квадратура на Луната с нодалната ос за аспект, изглежда, че продължаваш да се двоумиш по въпроса.

« Отговор #903 -: Октомври 12, 2012, 10:25:42 am »
Здравейте ,въпросът е зададен от леля ми която ме помоли да пусна хорар ,понеже тя работи в едно заведение като готвач,но работодателите и са споменали ,че ако не намерят подходящ кандидат за позицията сладкар в същото заведение ще назначат нея.Въпросът и е ще бъде ли назначена като сладкар ?
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #904 -: Октомври 12, 2012, 11:13:08 am »
Вчера ми съобщиха,че може да ме преместят на друго работно място,но аз не искам.Засега си уговорих отсрочка до края на годината,но след това?Въпроса е:Ще ме преместят ли на другото работно място?Като гледам Луната е без курс,това значи ли,че ще си остана на сегашното място,т.е. ситуацията няма да се промени?
« Последна редакция: Октомври 12, 2012, 11:19:43 am от karizma »

« Отговор #905 -: Октомври 13, 2012, 09:21:02 am »
Благодаря ти Акрукс,въпреки всичко аз не искам да се местя  :blink: Не съм сигурна дали картата е радикална.Сатурн в седми не е ли в много лоша позиция?А ако го разглеждаме като У11(новото раб.място)?  :unsure:

« Отговор #906 -: Октомври 13, 2012, 09:43:05 am »
Много ти благодаря акрукс за отговора  :58: при първа възможност и развитие относно работата непременно ще дам обратна връзка
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #907 -: Октомври 13, 2012, 02:13:10 pm »
СПЕШНО възможност за кариерно развитие акрукс знам ,че ми каза че ще започна работа която ме удовлетворява ,днес бях на второ интервю за първи път ми се дава такава възможност ,но чак сега я осъзнавам,а интервюто вече мина моля те виж картата въпросът ми е ще започна ли работа там ? наистина е много важно за мен и различно от това което съм работила до сега ,неспокойна,нетърпелива ,притеснена,не мога да опиша в момента как се чувствам имам огромно желание и съм нетърпелива да узная дали в понеделник ще ми се обадят с новината ,че аз съм кандидата на когото са се спрели
П.С. Обърнах се към акрукс понеже на предходният въпрос за работа тя ми помогна с отговорът,но ако някое от вас момичета може да ми помогне с картата и да ми я разчете ще съм ви изключително благодарна.Наистина е много важно за мен до сега почти всички позиции за работа съм гледала на тях като нещо временно,но и същевременно необходимо от гледна точка на финансите  ,понеже не са били с тенденция за бъдещо кариерно развитие,но това вече е нещо различно
« Последна редакция: Октомври 13, 2012, 02:32:13 pm от qnita91 »

« Отговор #908 -: Октомври 13, 2012, 10:46:43 pm »
Акрукс, много ти благодаря за подробните разяснения.Непременно ще дам обратна връзка,ако има някакво раздвижване по въпроса,то дано да няма,де  :blink:

« Отговор #909 -: Октомври 14, 2012, 12:57:41 pm »
Благодаря ти Акрукс ,днес съм по-спокойна ,вчера бях доста развълнувана и притеснена,утре е решаващият ден ще дам обратна връзка ,а ако не ме изберат там ,съм сигурна ,че ще е за добро и тепърва ще имам възможност за нови предложения  :wub: много си мила и внимателна ,благодаря ти за търпението и анализите.
Страхотни сте момичета,много се радвам ,че открих този сайт и сте сформирали такъв приятен екип,макар и виртуално ви чувствам близки.Всяка една от вас е уникална и успявам да науча по нещо ново за астрологията и не само за нея,показва ,че все още има хора който помагат и не очакват нищо в замяна,хора с добри намерения и искрени ,което в днешно време е наистина рядкост.Желая на всички слънчева и незабравима неделя,изпълнена с приятни емоции и много усмивки..  :88:

« Отговор #910 -: Октомври 15, 2012, 03:58:40 pm »
Здравейте момичета лека и спорна седмица на всички :))
Акрукс днес не получих обаждане за работата която споменах,малко разочарована и натъжена,но и обнадеждена с хорара от 20 септ. чакам с нетърпение нова възможност  :-[

*

elfidka

• 3129
« Отговор #911 -: Октомври 15, 2012, 04:06:51 pm »
Здравейте момичета,
Моето питане е, кога ще започна работа по спецалността си ???
В момента работщ но е нещо коренно различно от нея.
Ще се радвам да чуя нещо хубво  :wub:
Ето и картата :
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #912 -: Октомври 15, 2012, 06:53:50 pm »
Здравейте момичета,
Моето питане е, кога ще започна работа по спецалността си ???
В момента работщ но е нещо коренно различно от нея.
Ще се радвам да чуя нещо хубво  :wub:
Ето и картата :
Луната в тази карта е без курс, не предстои развитие по този въпрос, в рамките на хорара.
Юпитер У10- кариерата и Нептун У1 са ретроградни и по знак са в квадрат, така че през следващите няколко месеца не предстои работа по специалността.

Жалко ......
Благодаря ти Аркус
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #913 -: Октомври 15, 2012, 08:08:09 pm »
Имам един хорарен въпрос, съмнявам се отговорът да е положителен, но го пускам за упражнение, за да сверим часовника утре.  :blink:

Въпросът е "Ще получа ли поръчката"?

15.10.2012, 20.58 ч, Варна

Днес по обяд ми писа една колежка на скайпа, иска да дели голяма поръчка с мен, получила е запитване. Но обемът е голям, срокът е кратък, преводът е по-специализиран, а хонорарът спрямо преводача е нисък. Общо взето търсят преводачи, които да го направят в максимално кратък срок и на най-ниска цена.

Колежката спомена, че утре чака потвърждение дали й възлагат поръчката.
Само да уточня, че с нея не работим заедно и в един офис, имаме дистанционно познанство. Наричам я колежка, защото упражнява същата професия.

Луната е без курс, още в обсега на новолуние... Според мен няма да потвърдят.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #914 -: Октомври 15, 2012, 08:50:26 pm »
Да

*

Lillie

• 30532
« Отговор #915 -: Октомври 15, 2012, 09:10:37 pm »
Ами ще видим, аз съм малко скептична.

Но утре трябва да има отговор, клиентът бърза, така че скоро се надявам да дам обратна връзка по хорара.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #916 -: Октомври 16, 2012, 09:20:30 am »
Вчера още не беше потвърдена, ще видим днес дали ще ми пише.
Ония /от агенцията/ уж бързали, но ако потвърдят по-късно, и без това краткият срок се скъсява, а това са 200 страници икономически превод за събота, не е машинопис. Направо им се чудя на акъла и на наглостта, с която третират преводачите...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #917 -: Октомври 16, 2012, 07:41:57 pm »
Момичета, да ви дам обратна връзка по хорара - познахте!  :blink:

С Луна без курс в хорара получих поръчката, но при много неизгодни условия. Хонорарът първоначално не бе висок, намалили са го още повече. Направо им се чудя на безочието - софийска агенция, там просто няма такива цени! Но поне текстът не е труден, някакъв учебник на екологична тематика, иначе нямаше изобщо да поема поръчката и щях да ги отсвиря, ако беше на икономическа или финансова тематика.

Около 20.10 ч тази вече получих потвърждение от колежката по скайпа, започна да ми изпраща файловете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #918 -: Октомври 16, 2012, 08:11:45 pm »
Така правят голяма част от тях - по своята същност са просто посредници, не вършат никаква работа по превода, само осигряват клиенти и прибират парите. И накрая се получава, че преводачът, който върши същинската работа, не може да си получи жалките 40-50%, след като клиентът отдавна е платил на посредника. Те комисионерите са така - дай им да правят пари без да влагат нищо. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #919 -: Октомври 20, 2012, 01:18:26 pm »
Мога ли да попитам за приятелката ми дали ще си намери скоро работа в София. Светлана,род на 02.07.1966 в 17,57 в София. Ще съм много благодарна на всеки,който може да погледне. Пожелания за прекрасен ден!