Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 314948 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #1060 -: Януари 08, 2013, 07:49:30 pm »
Не съм сигурна, че е грешна точно в конкретния случай. Управителят слага подписи, носи отговорност-наказателна. В туроператорството може да станат доста фалове по независещи от теб причини, но да го отнесеш.

*

abroad

• 2187
« Отговор #1061 -: Януари 08, 2013, 07:59:08 pm »
да не изпадаме в детайли, ако търсим да намерим - можем колкото плюсове, толкова и минуси
споменах го като принципна философия по отношение на повдигнатото в текста
ако имаш амбиции, единственото чисто проявление е да си готов да поемаш отговорност, ако не - разделяш се с амбициите, другото е от типа "временно съм и не съм от тук"

не съм прост теоретик - изхождам от личен опит, постът ме върна години назад, за което решение тогава и до сега съжалявам, а такива не са ми много в списъка
вярно, ситуацията не е аналогична, но принципът е сходен

*

Papy

• 4343
« Отговор #1062 -: Януари 08, 2013, 08:04:56 pm »
Абсолютно "за" принципа съм-също от личен опит-не съм съжалявала, когато съм се хвърляла

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1063 -: Януари 08, 2013, 10:35:56 pm »
Не съм сигурна, че е грешна точно в конкретния случай. Управителят слага подписи, носи отговорност-наказателна. В туроператорството може да станат доста фалове по независещи от теб причини, но да го отнесеш.

Докато преводачеството е удобна "черупка", в която винаги можеш да се "скриеш", затова си го харесвам.  ;D

Преводачът също слага подпис и носи наказателна отговорност, но в съвсем друг мащаб. За управител не съм дорасла още.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mim_m

• *
  • 85
« Отговор #1064 -: Януари 10, 2013, 06:02:45 pm »
Здравейте  :blink:
Аз съм младо излюпил се специалист, който си чака дипломата, но трябва да я почака 4-5 месеца... Сега почвам да търся работа и малко се притеснявам, че ще ме цакат в заплащането само заради това, че министерството не ми е отпечатало дипломата... та питането е: Ще се намеря ли хубава работа в посочения от мен град?  :-[ Как мислите? Какви са ми шансовете?  :-\
Аз чета малко любителски астрология ... нищо още не схваштам, но нещо тази карта не ми вдъхва доверие  :rolleyes:
Ако мислиш, че можеш, значи можеш. А ако мислиш, че не можеш, си абсолютно прав.

*

Mim_m

• *
  • 85
« Отговор #1065 -: Януари 10, 2013, 08:42:19 pm »
Здравейте  :blink:
Ще се намеря ли хубава работа в посочения от мен град?  :-[ Как мислите? Какви са ми шансовете?  :-\
Картата е с ранен Асц- прекалено рано си задал въпроса, специално за работа ранен асцендент показва, че питащия ще трябва продължително да върши работата, за която е кандидатствал, за да получи необходимата увереност при изпълнение на задълженията, възможно е работата да промени неговата личност коренно, а също ранен Асц излиза в карти, когато предстои да има промяна в кариерата.
В тази карта Слънцето У1, У2 е в 6д- ти и твоите възможности сте в дома на работата, Луната е също там,  предстои да извърши секстил със Сатурн съУ6, а после съвпад със Слънцето- с този пренос на светлина имаш шанс да си намериш работа, макар и трудно, защото Юпитер у6 е ретрограден. Работата няма да е по специалността -Марс У10 няма аспект с твоите основни сигнификатори, парите също може да не те устройват- Луната ще квадратира Уран У8, но на първо време ще е това, следващата работа ще е по-подходяща и ще те задоволява финансово- Венера У11, У4 в 6д, Луната е извършила съвпад с нея и ще пренесе светлина към съвпада с твоите У1, У2
Аз за себе си знам, че наистина ще трябва адски да се трудя, за да се чувствам сигурна, в това което правя, защото ще нося отговорност за хора и не се съмнявам да се променя.
 Ако е рано зададен въпроса, възможно ли е това, което е написано във втория абзац да не стане точно така? Аз не очаквам чудеса в заплащането, но определено не мога да работя друго освен по специалността ми  :'(. Декември месец ми бяха казали, че в сферата, в която съм и града, в който искам да работя има добри възмойности.
 А, ако стане така, както е написано във втория абзац, може ли да се каже ориентировъчно кога да я чакам тази хубавата следваща работа  :-[
Ако мислиш, че можеш, значи можеш. А ако мислиш, че не можеш, си абсолютно прав.

« Отговор #1066 -: Януари 13, 2013, 09:53:38 pm »
Привет,бихте ли ми казали-дали има вероятност да си  сменя работата  през новата година.Тази вече ми дотегна.Не е зле,като цяло,но искам нещо различно... :blink:

« Отговор #1067 -: Януари 13, 2013, 10:15:04 pm »
Прилагам и картата.

*

bornfree

• 26
  • Човек не умира, когато трябва, а когато може
« Отговор #1068 -: Януари 14, 2013, 11:34:11 am »
здравейте
Ще се докаже ли ,че съм работила през посочения период
става дума за бивш работодател,който ми дължи немалка сума.Понеже фирмата задлъжня с много пари към работниците си-го уведомих ,че искам да оформим документите за напускане-каза ок...но не получих оформени такива...в петък отидох до счетоводство-да питам какво става,тъй като собственикът е грък,и пребивава там,и не отговаряше на  е-мейлите ми,и  ми казаха"Договорът ти е прекратен ,още преди 3 месеца"
нищо не съм подписвала,никак- нито по етапен ред ,нито поне с писмо,съм била уведомена...прекратил го е неправомерно,от момента в който е задлъжнял :33:,защото му е било по-удобно...в същото време ,аз си работех,подписвах документи,пари внасях по сметките им-навсякъде фигурирам,освен по договор...Ясно ми е ,че има механизми за доказване на това 4е съм работила,но знам ,също че започвам една дълга и тегава битка- и затова се реших да пусна един "Трудов " хорар
"Без да й е разкрил, че плаче от любов,тя веднага разпозна най-древния плач в историята на човека."
Габриел Гарсия Маркес
"Сто години самота"

« Отговор #1069 -: Януари 14, 2013, 09:49:24 pm »
Вероятно разполагаш с доказателства за това, че си работила във фирмата-упр.на 10дом
Сатурн в знак на Марс, който управлява твоя АСЦ–теб.
Така че си потърси правата по законен път.

« Отговор #1070 -: Януари 14, 2013, 09:52:12 pm »
Благодаря за отговора akruks...звучи ужасно,но ...ще почакам по-подходящо време за промяна,а може тя сама да ме намери :P...

« Отговор #1071 -: Януари 15, 2013, 07:53:05 pm »
Здравейте! Моля ви, бихте ли погледнали тази карта: "Ще започна ли скоро нова работа?" Благодаря ви предварително!

« Отговор #1072 -: Януари 16, 2013, 07:23:52 pm »
Благодаря ти, Акрукс, много ме зарадва!  :yahoo: А дали според картата новата работа ще е в БГ или в чужбина?

« Отговор #1073 -: Януари 16, 2013, 08:00:09 pm »
Ами наложи се да отложа нещата с емиграцията по здравословни и семейни причини, но всъщност не съм се отказала от идеята, освен ако не изникне нещо смислено, което да ме задържи в БГ. Знам ли, ще видим. Благодаря ти отново!

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1074 -: Януари 17, 2013, 09:44:48 pm »
Здравейте,как мислите ще имам ли успех на конкурсите за мечтаната работа през март?

« Отговор #1075 -: Януари 20, 2013, 08:42:13 pm »
Здравейте! Може ли да погледнете и моята карта с въпроса : Ще имам ли скоро работа?

« Отговор #1076 -: Януари 20, 2013, 09:02:32 pm »
Не,нямам деца. Аз в момента имам работа,но тя е надомна и непостоянна. И искам да разбера дали скоро ще започна постоянна работа.

« Отговор #1077 -: Януари 20, 2013, 11:26:35 pm »

http://prikachi.com/images.php?images/35/5766035T.gif
Моля ви за мнение-въпроса е ще си намери ли съпруга ми работа?Вече почти година е в чужбина и няма и няма,а едвам се справяме само с една заплата.
Благодаря ви!!

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #1078 -: Януари 21, 2013, 06:42:34 am »
Здравейте,как мислите ще имам ли успех на конкурсите за мечтаната работа през март?
а сигурно ли е, че ти предстоят конкурси точно през март, кандидатствала ли си за тази мечтана работа, защото картата ми дава отрицателен отговор, но това може да се тълкува като "не, няма да имаш успех на конкурса през март", защото няма да е тогава

Може и да съм подранила с въпроса,а иначе конкурсите са в няколко етапа и края на март са обявени първите дати,но е вярно и че още не е започнало подаването на документи.

*

Mim_m

• *
  • 85
« Отговор #1079 -: Януари 21, 2013, 04:42:43 pm »
Здравейте! Преди около 2 седмици питах за работа, но от тогава се промениха някои неща, а и въпросът ми беше с ранен Асц и картата определяше работа, която да не ми е по специалността. В момента се уговарям за една работа, която ми е по специалността, но тъй като е в друг град, за да чуя крайните предложение ще трябва да почакам докато ида там, а търпение нямам  ;D ... та питам: Ще бъда ли доволна от работата, за която си мисля?