Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316800 Прегледи
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #1740 -: Февруари 09, 2014, 10:38:25 am »
марела, няма да стоиш без работа спокойно, припокриват се вече въпросите- тъй като заминаване в чужбина за сега няма, работа в БГ за теб има и от предното място може да се обадят- спокойно. Ще работиш.

Благодаря Зикову,извинете ме за въпросите...още съм в шок явно и ме е страх ,но ще ми мине .Няма да потам повече,ще си изчакам нещата да се случат :)
Благодаря още веднъж,важно е някой да ти каже "не бой се има изход " в такива кризисни моменти:)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1741 -: Февруари 09, 2014, 10:47:24 am »
zikovu, може ли да ти помоля да погледнеш и моя хорар на предната страница, май никой не го видя. Ако е възможно. Благодаря!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1742 -: Февруари 09, 2014, 01:59:28 pm »
zikovu, може ли да ти помоля да погледнеш и моя хорар на предната страница, май никой не го видя. Ако е възможно. Благодаря!

да, разбира се, Смарта :wub: Просто му трябва много мислене на този.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1743 -: Февруари 09, 2014, 05:21:12 pm »

да, разбира се, Смарта :wub: Просто му трябва много мислене на този.
Верно ли! Ужас! Извинявай, zikovu!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1744 -: Февруари 10, 2014, 09:04:25 am »
Така..Смарта- защо се намираш в 9тия си дом? Има ли нещо, което трябва да завършиш, да получаваш диплома, има ли някакъв допълнителен сертификат, който ти е нужен, за да се подредят нещата както ти искаш?

Обстоятелствата около теб много скоро ще се променят- заради ретро Юпитер и ретро мерка на АЦ има вероятност да погледнеш в посока, в каквато и преди си гледала...но колкото повече я гледам картата ми се струва, че за да постигнеш ти целта си има нещо, което ти трябва да направиш, крачка, която ти трябва да предприемеш, преди това, към което се стремиш да се случи. За това има и много признаци на нерадикалност в картата.

Обясни ми- ти изчистила ли си всичко, което зависи от теб, изрядно ли ти е всичко с дипломи, документи

Като цяло картата показва в следващите 3 месеца оставане в това положение, но пари не виждам да ти липсват.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1745 -: Февруари 10, 2014, 11:22:52 am »
Така..Смарта- защо се намираш в 9тия си дом? Има ли нещо, което трябва да завършиш, да получаваш диплома, има ли някакъв допълнителен сертификат, който ти е нужен, за да се подредят нещата както ти искаш?

Обстоятелствата около теб много скоро ще се променят- заради ретро Юпитер и ретро мерка на АЦ има вероятност да погледнеш в посока, в каквато и преди си гледала...но колкото повече я гледам картата ми се струва, че за да постигнеш ти целта си има нещо, което ти трябва да направиш, крачка, която ти трябва да предприемеш, преди това, към което се стремиш да се случи. За това има и много признаци на нерадикалност в картата.

Обясни ми- ти изчистила ли си всичко, което зависи от теб, изрядно ли ти е всичко с дипломи, документи

Като цяло картата показва в следващите 3 месеца оставане в това положение, но пари не виждам да ти липсват.

zikovu, имам да взимам диплома за висше образование, която ми бавят три пъти, заради някакви неполучени стикери, и която трябва да взема най-накрая сега на 3.март, ако пак не се отложи нещо.

Второто нещо е, че имам една следдипломна квалификация, която не съм завършила, трябва да направя дипломна работа. По-рано се бях отказала от това, но края на миналата година реших да го довърша и се свързах с нужните хора. Но работата, която трябваше да ми даде материал за това, временно прекъсна. Още не съм започнала сериозно да се занимавам с този въпрос. Още нямам и достатъчно материал върху, който да го направя.

Третото нещо, което се сещам, особено във връзка с твоя коментар, че скоро може да погледна в посока, в която съм гледала и преди, всъщност единственото, което ми идва наум, е че исках да продължа да уча. Исках да запиша една магистратура, но не в моята област, а в една много близка, и след магистратурата да направя докторантура върху един конкретен въпрос, който ме вълнува от детството ми. Обаче... нещата не са толкова прости. Първо не мога да ги наредя още финансово, нито пък житейски, заради личните ми проблеми. Второ, не съм много уверена в себе си, казвам си, че може това да е излишно да го правя, също не знам дали ще се справя да съвместя семейния живот с работата и ученето. И трето, може би заради ретроградните планети напоследък, все усещам, че не му е дошъл момента, а когато дойде, ще съм наясно и ще направя каквото трябва. Всъщност това ми казва вътрешния ми глас. Това е по 9 дом.

Това, заради което картата може да не излиза радикална, е че аз всъщност не си търся активно работа, а питам за такава. Много дълго време бях без работа и опитите ми да си намеря не се увенчаха с успех, а това, което почнах беше от някакви случайни контакти. Обезкуражена съм да търся работа чрез интернет, въпреки че чрез контактите си отвреме навреме откривам свободни позиции и ходя на интервюта. Другото, което може да отразява картата е, раздвоението ми по отношение на работата - от една страна искам, най-малкото за да ми даде ритъм и доход, от друга страна се чувствам под голям стрес и с нещата, които вече правя, които са три различни работи, едната от които доброволна, и някак имам и вътрешни съпротиви и си мисля, ако новата работа ми докара много стрес, как ще се оправя. Искам спокойна рутинна и административна работа, с която да мога да се справя напълно, аз съм добър и опитен администратор. И не искам да е с много хора, че вече са ми много, и даже да е добре платена... претенции, претенции... на сухо. Всъсщност ако намеря реална и да не е идеална, пак ще я поема.

А пари... те никога не стигат, но все отнякъде изпадат.

Кои са факторите за нерадикалност в моята карта?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1746 -: Февруари 10, 2014, 12:46:14 pm »
Имаш ац на 29 градуса, включен знак с ретро управител и ретро планета съвпад ац.

Аз съм на мнение, че нерадикалните карти могат да се тълкуват и те достатъчно "говорят"- но по- скоро могат да опишат едно положение, отколкото да дадат изход. Ами значи гледай поне дипломата да си  вземеш, а към април май месец може пак да попиташ да видим на къде духа вятъра за теб в служебен план  ;)

Така както ми ги обясняваш нещата- засилената ретроградност в картата ти едва ли ще покаже място предишно- по- скоро е размотаването с дипломите, документите и ориентирането на къде да поемеш...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1747 -: Февруари 10, 2014, 03:10:50 pm »
Имаш ац на 29 градуса, включен знак с ретро управител и ретро планета съвпад ац.

Аз съм на мнение, че нерадикалните карти могат да се тълкуват и те достатъчно "говорят"- но по- скоро могат да опишат едно положение, отколкото да дадат изход. Ами значи гледай поне дипломата да си  вземеш, а към април май месец може пак да попиташ да видим на къде духа вятъра за теб в служебен план  ;)

Така както ми ги обясняваш нещата- засилената ретроградност в картата ти едва ли ще покаже място предишно- по- скоро е размотаването с дипломите, документите и ориентирането на къде да поемеш...

И на мен така ми се струва. Просто ми е интересно, че във въпрос за работа ми излезе всъщност темата за образованието. Може би се дължи на това, че не ми се започва нещо просто ей така, без да знам защо го правя, понеже смених няколко такива работи. Може би заради това. Много ти благодаря, zikovu! :)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1748 -: Февруари 10, 2014, 03:28:01 pm »
Ами тези неща ти излизат като спирачка да реализираш своите професионални цели.

Административната работа- има ли как да те назначат без дипломата?
« Последна редакция: Февруари 10, 2014, 03:54:52 pm от zikovu »

*

kitsa

• 20
« Отговор #1749 -: Февруари 10, 2014, 03:39:44 pm »
Един работен въпрос.

Шефът ми французин, постоянно има безумни идеи, една от които е смяна на работното време. Преди време пробвахме и се оказа неефективна, но той отново настоява да я приложим. Ще успее ли Ж. ( шефо) да я осъществи, или ще успеем да се преборим срещу тази му безумна идея?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1750 -: Февруари 10, 2014, 05:10:03 pm »
Ами тези неща ти излизат като спирачка да реализираш своите професионални цели.

Административната работа- има ли как да те назначат без дипломата?
Има. Аз имам удостоверение, че съм завършила, но нямам място. Одобриха ме за две, но кой знае кога ще се освободят и ще стане ли изобщо. Но нищо. :) Благодаря ти много още веднъж!

« Отговор #1751 -: Февруари 11, 2014, 01:29:37 pm »
марела, няма да стоиш без работа спокойно, припокриват се вече въпросите- тъй като заминаване в чужбина за сега няма, работа в БГ за теб има и от предното място може да се обадят- спокойно. Ще работиш.

Здравей Зикову :)
Излезе безапелационно права - от фирмата която ме беше "отдала под наем" на мола ,ми предложиха 3 други отдела и позиции
И днес бях на интервю за ритейл отдела,което е най-доброто като заплащане,като раб,време и възможност за кариерно развитие:):):) Единственото помрачаващо с/ията нещо е че позицията се освобождава на 10.03...лошото е че мен няма какво да ме правят до тогава - хем съм действащ служител и заплатата ми тече,хем нямам раб.място и не ходя на работа,вероятно ще трябва да си изгърмя отпуската докато чакам мястото ...но това е бял кахър :):):)
Мисля че се харесахме взаимно :) И на практика се оказах вместо уволнена - повишена :):):):)
По любовните въпроси нямам никакво развитие,но ако излезе нещо от там ще дам ОВ

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1752 -: Февруари 11, 2014, 01:48:42 pm »

Излезе безапелационно права - от фирмата която ме беше "отдала под наем" на мола ,ми предложиха 3 други отдела и позиции
И днес бях на интервю за ритейл отдела,което е най-доброто като заплащане,като раб,време и възможност за кариерно развитие:):):) Единственото помрачаващо с/ията нещо е че позицията се освобождава на 10.03...лошото е че мен няма какво да ме правят до тогава - хем съм действащ служител и заплатата ми тече,хем нямам раб.място и не ходя на работа,вероятно ще трябва да си изгърмя отпуската докато чакам мястото ...но това е бял кахър :):):)
Мисля че се харесахме взаимно :) И на практика се оказах вместо уволнена - повишена :):):):)

Абе слушай като ти говоря ;D ;D ;D Ти като каза, че са те уволнили и аз гледам картата ти и не мога да повярвам- викам- не, не може да е истина- не може да остане без работа! Радвам се, че картата си излезе правилна !

ей тва е....хорарите са голямо нещо.... :lol: всичко си показват, всичко

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1753 -: Февруари 11, 2014, 02:11:09 pm »

Zikovu, едно въпросче и от мен.  :blink:

Ще си намеря ли скоро допълнителна работа?

Не става въпрос за напускане на сегашния работодател.

11.02.2014, 14:58 ч, Варна

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1754 -: Февруари 11, 2014, 02:13:59 pm »
Лили- тоест идеята ти е да си докарваш допълнително приходи? Като гледам положението на слънцето- сигурно ти е притеснено там.

Виждам възможност за това нещо да стане, ще има 2ра работа..има ли нещо такова, че нямаш достатъчно поръчки на сегашната си работа..има ли в момента някакъв вид "мотаене" там?

Мисля, че варианта за допълнителна дейност е много вероятен, вероятн е парите от тази дейност да ти отиват директно по някакъв заем може би..или да ги спестяваш, да ги слагаш в банка :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 11, 2014, 02:30:38 pm от zikovu »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1755 -: Февруари 11, 2014, 02:18:28 pm »
Да, точно това ми е идеята.

През последните 2-3 години доста се свиха външните поръчки, които изпълнявам, все с по-малко агенции работя и с по-малко директни клиенти. И все на по-неизгодни условия. Тотален залез.

Наскоро пуснах сиви по една обява за написване на авторски статии за един интернет портал, засега никой не се е обадил все още.

Да, притеснено ми е - ако продължаваме с отрицателни финансови резултати, в един момент просто ще закрият бизнеса. Не мога да работя и с такъв екип.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1756 -: Февруари 11, 2014, 02:31:16 pm »
до като ти си писала- писах и аз- допълних си коментара горе ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1757 -: Февруари 11, 2014, 02:33:56 pm »
да ще те вземат на тази работа където си кандидатствала- точно- ще я работиш от вкъщи- това забравих да напиша- виж, че марса ти е 4ти дом.

уран е в 10ти- работа свързана с интернет- радикална е картата- на всичко отговаря. Успех!

п.с- със сегашната работа проблемите са временни, няма да се закрие бизнеса

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1758 -: Февруари 11, 2014, 02:38:48 pm »
Благодаря, Зики.  :wub:

Да, става въпрос за дистанционна работа от дома, стига да не е много натоварен графикът на поръчките.
На фрийлансърката, която поддържа нашата фирмена група в една чуждоезична социална мрежа, й се възлагат по няколко тематични материала на ден, аз с такова натоварване не мога да се справя.

С преводите върви много слабо, затова се оглеждам за други алтернативи. Имам доста битови проблеми, а те могат да се решат само с допълнителни средства, само със заплата не става.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1759 -: Февруари 11, 2014, 05:17:09 pm »

Абе слушай като ти говоря ;D ;D ;D Ти като каза, че са те уволнили и аз гледам картата ти и не мога да повярвам- викам- не, не може да е истина- не може да остане без работа! Радвам се, че картата си излезе правилна !

Освен това забравих да добавя - от реалния ми работодател изобщо не знаеха че съм освободена от тези които са ме наели,и когато са питали защо отг  е бил подмладяване на екипа ,което си е чиста проба възрастова дискриминация и всички в купом се оказаха виновниииии:):):):)А аз печеливша :):):) Супер си с хорарите и още веднъж благодаря :):):) Още ще ти досаждам :):):)