Здравейте.... :blink: нека споделя за моята Венера
В натала е директна в Скорпион 23градуса и 48минути в 4ти дом.
Управител на 4ти дом( Везни) и на Телеца като вписан знак в 10ти дом.
Държи ми Слънцето, Меркурия и Урана като планети в знака Везни
И също е доста аспектирана.
Секстил Марс и Плутон
Опозиция Сатурн
Съвпад Нептун
По прогресия когато съм била на 9 годинки Венера е станала ретроградна.Възможно е да се е случило нещо в семейството ми, за което не зная.
На 17-18 години ретроградно е преминала през наталния си градус в 4ти дом- времето на първата ми изпепеляваща драматична и всеотдайна любов продължила 2.5 години. Родителите на партньора не разрешиха да сключим брак и постепенно връзката се разруши поради нетърпима ревност от страна на любимият ми.
В 21вата ми година прогресивната ретроградна Венера от 4ти натален дом прави точна опозиция на Сатурн в 10ти дом.Траур в семейството.Брат ми почина след тежко и продължително заболяване на 27 години.
След това дълги години прогресивната ми и ретроградна Венера си шета без аспекти в Скорпион 4ти дом до преди 2 години когато направи квадратура с оста asc/desc.Срещнах мъжа, за когото се омъжих след година...тоест миналото лято. Само да вметна, че по същото време прогресивното Слънце, което ми е и управител на asc е било в съвпад с натален Нептун в анаретен градус и към точният момент на брака е сменило знак от Скорпион в Стрелец,където пак попадна в съвпад, но вече с прогресивния Нептун.
От тук нататък забелязвам нещо с Венерата, което ми се струва интересно.
След няколко месеца прогресивната и ретроградна Венера ще достигне допустимият орбис 30 минути от съвпад с натален Юпитер в 4ти дом ( управител на 5ти дом-Стрелец и на 8ми и 9ти-Риби )
Точният аспект ще се случи след 2 и половина години като после още 5-6 години Венера ще стои стационарно ретроградна в допустимия орбис и ще смени посоката в директна за да изпълни още веднъж точния съвпад с Юпитер.
Цялата тази история предстои в следващите 13 години
В по-близко време е видно,че транзитният Сатурн ще нагази първо съвпада на прогресивната Венера с натален Юпитер, а после и самата натална Венера.
Как мислите... какво би могло да е тълкуванието на прогресията и в комбинация с транзита? Какво ще се случи? Тази есен навършвам 43

Предварително благодаря на всички включили се.