Здравей Гост

Разрешаването на задачите по Ретро планетите в картата

• 140 Отговора
  • 21596 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Разрешаването на задачите по Ретро планетите в картата
« Отговор #100 -: Октомври 19, 2010, 03:26:59 am »
Меркурий, когато е изгрял преди Слънцето, е подчертан, защото се явява ориентална планета в хороскопа. Стига между Слънцето и Меркурий да не се е наместила друга планета.
Важна е и фазата на Меркурий.
Ретрограден Меркурий близо до Слънцето е в долен съвпад с него.
Директен Меркурий близо до Слънцето е в горен съвпад с него.
Индийците имат по-различно схващане за ретроградността. Счита се, че планетата тогава е най-силна, защото в тази фаза е най-близо до Земята, но пък и качествата й могат да се изразят по "нетипичен" начин.
При долен съвпад със Слънцето планетата става невидима. Когато това е Венера, Ищар слиза в подземния свят при Ерешкигал. Когато това е Меркурий, "вестоносецът на боговете", той слиза в царството на Хадес в ролята си на посредник между двата свята, в тази фаза той е в ролята на Хермес психопомп ("водач на душите").
Ретроградна планета в съвпад със Слънцето поставя на фокус съответния архетип, но често действа на подсъзнателно ниво, в сянка. Ретроградна външна планета в опозиция със Слънцето също може да бъде по някакъв начин фокусирана, силно подчертана в живота на натива, дори ако се намира в знак на заточение или падение.

Долен съвпад на Венера със Слънцето ще има на 29 октомври, в 5 гр. с минутки Скорпион. Тогава чакам нещо интересно  :P - за втори път ще направи тригон с Луната и Марс в картата ми.

Няма да забравя приказките на Румен Колев- никога....., ама никога!
*Колежке , имате фазов Меркурий - никога не го забравяйте - малцина имат тоя дар!*
Дълго съм мислила над думите му.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Октомври 19, 2010, 03:36:21 am »
На мен ми каза, че имам "невидим" Марс.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #102 -: Октомври 19, 2010, 04:06:38 am »
Какво ще кажете за моя казус - Меркурий на трон, изгорен от Слънцето и в съвпад с ретро Венера?
Чудя се коя от трите планети е най-силна?
Толкова лош ли е този аспект?

*

Марая

• 28287
« Отговор #103 -: Октомври 19, 2010, 04:18:31 am »
На мен ми каза, че имам "невидим" Марс.  ;D

Ако се замислиш , май е много прав...
Няма по- скрит Марс от този в съвпад с ИЦ..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Октомври 19, 2010, 04:20:19 am »
Не е имал предвид съвпада му с ИЦ, а хелиакалната фаза.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

dst

« Отговор #105 -: Октомври 19, 2010, 05:03:59 am »
Аз имам само Хирон ретро, в 3 дом.
Затова пък дъщеря ми има 5 - Юпитер(5д), Уран(7д), Нептун(6д), Плутон(4д) и Хирон(6д)-точен съвпад с К6.
Като порасне ще се разбере как ще ги отработва.  :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Октомври 19, 2010, 05:08:28 am »
Не е имал предвид съвпада му с ИЦ, а хелиакалната фаза.  :blink:

:72: , а при мен- фелиакалната ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #107 -: Октомври 19, 2010, 03:11:00 pm »
За ретро венерата прочетох, но ако е в 5 дом как се отразява на по-горе написаното?

В кой знак е? :blink:
А в 5-ти...сложно, любовта е насочена към теб...., а не към другите...
Кажи знака. ;)
   Аз искам да ви питам за ретро Сатурн в Телец в края на 5-ти дом и в опозиция с Венера в Скорпион в 11-ти.Как би се проявявала любовта при такъв човек.Става въпрос за мъжка карта.Това което съм забелязала до момента е,че човека е много емоционален външно но някак студен.По принцип има и Луна в Близнаци опозиция Слънце.Луната в този знак също ми се струва студена,хладна.И изобщо с такива положения човек способен ли е да обича?
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Asol

• 4140
« Отговор #108 -: Октомври 19, 2010, 04:01:04 pm »
Не е имал предвид съвпада му с ИЦ, а хелиакалната фаза.  :blink:

И какво трябва да означава това конкретно за твоя Марс ? Ръчкам чичко Гугъл що е то хелиакална фаза, явно има нещо общо със Слънцето съдейки по названието. Почти нищо не намирам на бг. Освен, че е предмет на разглеждане в античната астрология. Марс е  планета, която е изгряла преди Слънцето - не трябва ли да имаш по-засилени марсови характеристики. Защо да е невидим ? :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #109 -: Октомври 19, 2010, 04:22:35 pm »
За ретро венерата прочетох, но ако е в 5 дом как се отразява на по-горе написаното?

Кажи знака. ;)
   Аз искам да ви питам за ретро Сатурн в Телец в края на 5-ти дом и в опозиция с Венера в Скорпион в 11-ти.Как би се проявявала любовта при такъв човек.Става въпрос за мъжка карта.Това което съм забелязала до момента е,че човека е много емоционален външно но някак студен.По принцип има и Луна в Близнаци опозиция Слънце.Луната в този знак също ми се струва студена,хладна.И изобщо с такива положения човек способен ли е да обича?
Да, но чувствата ще остават скрити за околните, което не значи, че ги няма.
Той има и чувствена Венера та е възможно от време на време да не бъде така сдържан, дистанциран и хладен. :blink:
А отношението към децата какво е?

*

Asol

• 4140
« Отговор #110 -: Октомври 19, 2010, 04:32:00 pm »
Цитат
Outer planets:Mars :o, Jupiter, Saturn.

The cycle of outer planets starts from the:

conjunction to the Sun, and the planet is fast and invisible and rises with the Sun.

In respect of its distance from the Sun  when is 15′  from the Sun is very strong and benefic, like someone sitting with the king. The Sun is faster than the planet and it goes beyond, so the planet now is burned by the Sun and considered very damaged. But the Sun goes on further, leaving the planet at its back so the planet starts to recover from the combustion: it’s still invisible but always faster and faster; please notice that the planet which rises from the Sun it is called oriental and it is at right on the Sun (here picture is flipped- so the planet should be in Aries when rises with the Sun in Taurus.).

heliacal rising: it’s when the planet becomes visible before the rising of the Sun, and it increases in light and  it is very fast. In this moment as all the new things  it is moist in temperament and very strong in the birth chart;

first station: the planet, direct in motion, becomes slower and slower, but it’s lighter and lighter. It is less moist, a little hot and  its effects less positive. Station is around 90-120° degrees from the Sun;

retrograde motion: after the oriental station, the planet starts again to move but it is retrograde, it reaches the maximum light and it is hot; it’s in opposition to the Sun. Then the planet leaves the opposition, still retrograde but becomes slower and slower, until it arrives at the second station;

second station: the planet stops, then it turns direct and become faster (around the other trine with the Sun); in this occidental phase it is mostly dry;

heliacal setting: this is last phase of the planet. The planet, direct and fast becomes invisible, because it’s very near to the Sun. After this, it starts the weaker phase of the planet until the new conjunction with the Sun.

http://heavenastrolabe.net/the-sun-and-heliacal-phases-of-the-planets/
« Последна редакция: Октомври 19, 2010, 04:54:18 pm от Asol »

« Отговор #111 -: Октомври 20, 2010, 05:34:45 pm »

Кажи знака. ;)
Да, но чувствата ще остават скрити за околните, което не значи, че ги няма.
Той има и чувствена Венера та е възможно от време на време да не бъде така сдържан, дистанциран и хладен. :blink:
А отношението към децата какво е?
  Нямам много впечатления за отношението му към децата.Колеги сме и не съм го виждала в домашна обстановка но мисля,че е строг родител и че обръща по-голямо внимание на момчето отколкото на момичето.По принцип жена му си стои в къщи и грижите за децата до колкото знам са нейна работа.

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Октомври 20, 2010, 05:42:48 pm »
 Аз искам да ви питам за ретро Сатурн в Телец в края на 5-ти дом и в опозиция с Венера в Скорпион в 11-ти.Как
би се проявявала любовта при такъв човек.
Става въпрос за мъжка карта.Това което съм забелязала до момента е,че човека е много емоционален външно но някак студен.По принцип има и Луна в Близнаци опозиция Слънце.Луната в този знак също ми се струва студена,хладна.И изобщо с такива положения човек способен ли е да обича?

Принципно любовта е сериозна , късна , умерена. Тя има високи изисквания , собствени критерии , студена в очите на другите , може да ограничи до степен депресии и себе си и партньора си.
Ревността е налице .... :blink:

« Отговор #113 -: Октомври 20, 2010, 07:59:22 pm »
 Аз искам да ви питам за ретро Сатурн в Телец в края на 5-ти дом и в опозиция с Венера в Скорпион в 11-ти.Как
Става въпрос за мъжка карта.Това което съм забелязала до момента е,че човека е много емоционален външно но някак студен.По принцип има и Луна в Близнаци опозиция Слънце.Луната в този знак също ми се струва студена,хладна.И изобщо с такива положения човек способен ли е да обича?

Принципно любовта е сериозна , късна , умерена. Тя има високи изисквания , собствени критерии , студена в очите на другите , може да ограничи до степен депресии и себе си и партньора си.
  Това за съжаление не звучи добре :( а високите изисквания в любовта почти винаги оставят човека разочарован.

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Октомври 20, 2010, 08:04:22 pm »
Съгласна съм , но Сатурн си е сатурн , а на опозе от диспозитора си е живо изпитание както за диспозитора , така и за 11-ти дом.... :blink:

« Отговор #115 -: Октомври 20, 2010, 08:55:58 pm »
Тежки уроци.На някои хора не им стига живота да си ги научат.Сигурно и аз съм от тях.Благодаря Марайче.

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Октомври 20, 2010, 09:13:54 pm »
Тежки уроци.На някои хора не им стига живота да си ги научат.Сигурно и аз съм от тях.Благодаря Марайче.

Звучи така: Позволи да те обичат и не мисли много....
За нищо Деметра :blink: ;)...

« Отговор #117 -: Декември 13, 2010, 10:31:44 pm »
На мен Марс и Хирон са ми ретроградни в натала,какви задачи се предполага,че трябва да разреша?  :-\
Като Марс е в 10ти дом,а Хирон в 11ти.

« Отговор #118 -: Декември 20, 2010, 12:47:35 am »
]
[/quote]

Моя мъж е с Венера в Скорп опозиция Сатурн и това ,което казваш е точно според мен.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

missKapriz

« Отговор #119 -: Декември 20, 2010, 01:07:43 am »
Цитат
би се проявявала любовта при такъв човек
Звучи ми като,човек,който не зне нито как да изразява любов,нито как да я приема.Дали може да обича-може и да може,но дали обичания ще разбере е друг въпрос.За капак и Луна в Близнаци...Няма да е лесно с такъв мъж ми се струва.Отделно от това,че има блокирано изтичане на емоциите,той е и много взискателен май