Здравей Гост

Разрешаването на задачите по Ретро планетите в картата

• 140 Отговора
  • 21630 Прегледи
*

abroad

Моят е в казими, преди Слънцето - да ви призная честно никак не го усещам силен..

*

holanda

Моят е в казими, преди Слънцето - да ви призная честно никак не го усещам силен..

що е,виж какъв интересен хумор вадиш .Той също е по Меркурии  :P

--аз незнам в какво съм,Мерка е на 29.25 ',а Слънце е на 4.05' в следващия знак,сега обърнах внимание
  :-\

*

abroad

що е,виж какъв интересен хумор вадиш .Той също е по Меркурии  :P

интересният хумор ;D е заради взаимната му рецепция със Сатурн

--аз незнам в какво съм,Мерка е на 29.25 ',а Слънце е на 4.05' в следващия знак,сега обърнах внимание
  :-\

упс, това не е казими :blink:

*

holanda

нищо,чувствам го казими,значи е казими  :P

*

Lillie

• 30532
Меркурий, когато е изгрял преди Слънцето, е подчертан, защото се явява ориентална планета в хороскопа. Стига между Слънцето и Меркурий да не се е наместила друга планета.
Важна е и фазата на Меркурий.
Ретрограден Меркурий близо до Слънцето е в долен съвпад с него.
Директен Меркурий близо до Слънцето е в горен съвпад с него.
Индийците имат по-различно схващане за ретроградността. Счита се, че планетата тогава е най-силна, защото в тази фаза е най-близо до Земята, но пък и качествата й могат да се изразят по "нетипичен" начин.
При долен съвпад със Слънцето планетата става невидима. Когато това е Венера, Ищар слиза в подземния свят при Ерешкигал. Когато това е Меркурий, "вестоносецът на боговете", той слиза в царството на Хадес в ролята си на посредник между двата свята, в тази фаза той е в ролята на Хермес психопомп ("водач на душите").
Ретроградна планета в съвпад със Слънцето поставя на фокус съответния архетип, но често действа на подсъзнателно ниво, в сянка. Ретроградна външна планета в опозиция със Слънцето също може да бъде по някакъв начин фокусирана, силно подчертана в живота на натива, дори ако се намира в знак на заточение или падение.

Долен съвпад на Венера със Слънцето ще има на 29 октомври, в 5 гр. с минутки Скорпион. Тогава чакам нещо интересно  :P - за втори път ще направи тригон с Луната и Марс в картата ми.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

твоят не беше ли на трон, и то в Дева :rolleyes:
да си призная, най-харесвам девишките Меркове

*

holanda

твоят не беше ли на трон, и то в Дева :rolleyes:
да си призная, най-харесвам девишките Меркове

странна позиция заема,но не мисля,че е много слаб.
В Дева е,да,в 12 дом обаче,ретро и анарета  :blink:.
--Поста на Лили много ме замисли

*

abroad

странна позиция заема,но не мисля,че е много слаб.
В Дева е,да,в 12 дом обаче,ретро и анарета  :blink:.
--Поста на Лили много ме замисли

ей туй съвсем го подчертава :blink:

Казими мерк си е сериозна придобивка в натала, но малцина имат това щастие....
В диапазона до 5гр. от слънце са казва *изгорен меркурий* и от самата думичка изгорен можеш да си направиш изводите... :blink:.
В пъти са по-сериозни проявите на меркурий , когато е изгрял  преди слънцето....

Привет Марая, в случая, когато Слънцето е в 25° в Стрелец, а Мерка е в 8° в Стрелец и между тях няма друга планета, това означава добри качества на ума, нали така ?
Би ли пояснила малко повече за казими мерк ?
Благодаря  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Казими мерк си е сериозна придобивка в натала, но малцина имат това щастие....
В диапазона до 5гр. от слънце са казва *изгорен меркурий* и от самата думичка изгорен можеш да си направиш изводите... :blink:.
В пъти са по-сериозни проявите на меркурий , когато е изгрял  преди слънцето....

Привет Марая, в случая, когато Слънцето е в 25° в Стрелец, а Мерка е в 8° в Стрелец и между тях няма друга планета, това означава добри качества на ума, нали така ?
Би ли пояснила малко повече за казими мерк ?
Благодаря  :blink:

В този случай , Мерка е пред слънце...
Той е бърз , импулсивен и широкоспектърен...
Това е ум , който вижда и предава далеч по-бързо , той търси широчината , събира детайлите на пъзела...
А казими е тогава , когато е в сърцето на слънцето! В случая описан от теб не е така , и нещо повече , далеч от слънцето меркурий е играч , не се притиснява от шефа си ;D/слънцето/, играе собствени роли и има права , каквито малки карти имат! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

За ретро венерата прочетох, но ако е в 5 дом как се отразява на по-горе написаното?

ОК, СУПЕР, БЛАГОДАРЯ !!!
 :wub:

*

Марая

• 28287
За ретро венерата прочетох, но ако е в 5 дом как се отразява на по-горе написаното?

В кой знак е? :blink:
А в 5-ти...сложно, любовта е насочена към теб...., а не към другите...
Кажи знака. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

В Дева е, но не е моята , на на бившия ми приятел, сега разбирам къде е насочена любовта му.

*

Марая

• 28287
В Дева е, но не е моята , на на бившия ми приятел, сега разбирам къде е насочена любовта му.

Нямам какво да допълня!...
Не го мисли! ;D

Благодаря, Марая! :)

*

Марая

• 28287
Благодаря, Марая! :)

За нищо! :blink: ;)

*

Yaya

• 2265
Мислех, че съм от костенурките с пера, но се оказа, че имало и други като мен. И пак, май аз съм с най-много ретро планети от всички тук - цели 6 - от 10 планети, 2 от които са светила  ;D
Moonlady много добре го беше казала по-горе. И все пак, тълкуването на Меригадже ми се струва по-близко до мен, отколкото това на xtz(ако трябва да гледаме в тесен смисъл).
Иначе, проблеми колкото щеш - Мерка ми е и в заточение в опозиция на Юпитер и Марс(съвпадат със СЛВ), Сатурна опозира Слънцето, Плутона Луната... Урана квадратира Марса... Не е кат` да няма, ама на кой му пука?  :mellow:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар

Долен съвпад на Венера със Слънцето ще има на 29 октомври, в 5 гр. с минутки Скорпион. Тогава чакам нещо интересно  :P - за втори път ще направи тригон с Луната и Марс в картата ми.

при мен този съвпад ще ми е точно на ИЦ

В моят натал ретроградни са Марс разположен в 8-ми дом Рак-падение Юпитер разположен в 7-ми Близнаци-заточение Сатурн разположен в 9-ти дом Лъв и Плутон в 10-ти Везни.Какво да кажа имам зи много задачи за решаване най-вече проблема е в самата мен и несигурността която изпитвам...но все някак си намирам сили да да превъзмогна нещата които ме спират а те са скрити така дълбоко че ще ми трябва много опит и вътрешни а може би и външни сили(като някой да повярва в мен и да ме окуражи) за да успея.Марая ме накара да се замисля и в диспозаторите на ретро планетите в хороскопа ми а те са Луната в 9-ти и Слънце Венера и Меркурий във 2-ри дом чиито качества трябва да използвам за да се разгърна навън и да покажа какво мога!
ПС.Прогресивен Марс догодина се объща и става директен ще има раздвижване!
« Последна редакция: Октомври 19, 2010, 03:32:07 am от marygadje »
Докато дишаш...надявай се!