Здравей Гост

Кога се ражда детето?

• 33 Отговора
  • 6358 Прегледи
Кога се ражда детето?
« -: Април 20, 2005, 08:58:05 pm »
Здравейте!

Известно е, че раждането не става в случаен момент, а е точно подбрано с оглед на кармичните задачи, които душата има да изпълнява в този си живот. Бихте ли ми казали кои са астрологичните фактори, определящи момента на раждане на детето от картата на майката?
В момента очаквам да се роди второто ми дете. Първото раждане започна малко след като Луната премина над рождения ми Плутон, а в момента на проплакване на детето е на Асцендента и в съвпад с Уран (рожденият ми Уран си е кацнал на АСЦ), но в картите на други мои познати и техните деца липсват такива съответствия.
Родена съм на 04.06.1971 г. в Пловдив, 14:18 ч.
Моля ви, ако видите някакви конкретни указания за това раждане, кажете ми какви са и най-вече какво предопределя раждането като процес.
Благодаря ви предварително!

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #1 -: Април 21, 2005, 07:59:38 am »
Накратко:
1.   Общи сигнификатори на раждането:
-Луна
-Венера
-Марс
-Сатурн
-господар на 5-ти дом
2.   Директирани и прогресивни планети правят силни аспекти с общите сигнификатори или с радикални точки
3.   Бавните транзити са в силни аспекти с радикални точки или сигнификаторите
4.   Тр.Луна е в силен аспект с радикална точка, сигнификатор или на куспидата на подходящ дом /бележи деня и часа/.

Разгледай за термина дирекции, прогресии и транзити и кажи как ти се струва :)

Кога се ражда детето?
« Отговор #2 -: Април 21, 2005, 08:58:15 am »
За преждевременно раждане не трябва ли да се очаква, че има намеса на Уран?

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #3 -: Април 21, 2005, 09:32:18 am »
да - сега действа ли ти?

Кога се ражда детето?
« Отговор #4 -: Април 21, 2005, 05:29:13 pm »
точно днес ми влиза в шести дом, но ми задейства една жлъчна криза.... нямам думи :angry:

А какво ще кажеш за Плутон - четох, че той има пряко отношение както към смъртта, така и към раждането. При първото ми дете освен аспекта, който съм описала - че Луната мина през Плутон, Плутон също е бил в квадрат с рождената ми Луна, а Сатурн няма никакъв аспект там...
Сега обаче Плутон няма да има аспект. Днес към 16,45 ч. Луната мина през рождения Плутон, но нямам контракции и признаци за раждане. За сметка на това Сатурн в момента образува квадрат с рождената ми Луна и секстил с Венера, но това положение ще си продължи доста дни.  

Кога се ражда детето?
« Отговор #5 -: Април 21, 2005, 05:32:45 pm »
Извинявай, но още нещо - защо да гледам спрямо термина, като само 5% от бебетата се раждат на термина си? Моят термин е 22 май, но ми казаха, че Бебо се развива по-бързо и трябва да очаквам раждане по-скоро. А каката се роди преждевременно - в 36-та седмица, на 10.02.2004 г., 10:50 в Шумен.
Опитвам се да се ориентирам по лунарите и поне да стесня периода, но нещо не се получава.

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #6 -: Април 22, 2005, 07:22:58 am »
Оу, чудесно – значи е приближило времето и вече всеки момент може да се роди бебчето – прогресивният Марс е в хубав и точен аспект с наталната Луна :)

А транзитната Луна – та тя ще направи толкова много аспекти със сигнификаторите за месец – аз бих предпочела пост фактум да я разгледам :)

Сега например ми е интересен тоя Юпитер около асцендента – може би защото спомена за жлъчна криза....Значи включен натален Юпитер или действащ транзитен дават такива ситуации...Пък и в момента тр.Марс е в квадрат с натален Сатурн- и тоя аспект подсказва за обостряне на някои хронични нещица, ако човек има такива...И вероятно си знаеш необходимото за превенцията...

Аз за всеки случай бих имала едно на ум и квадратурата на тр.Сатурн към наталната Луна – бих внимавала с течностите и бих имала готовност и за разни варианти при раждането - пак по отношение на времето, водите и т.н.– но ти си ги знаеш тия неща щом имаш едно раждане.

И пак за Юпитер – ако човек му е важна фигурата още първия ден след раждането може да се ориентира към гимнастиката – той Юпитер ни разширява всякак понякога
Макар че 1-2 кг повече или по-малко не са важни, но ако си е свикнал човек на някакво тегло и те го дразнят – опитвам се да насоча вниманието ти към изцяло хубавите неща – защото Уран е малко непредсказуем и какво да го коментираме  :)

Първото раждане как мина?

Кога се ражда детето?
« Отговор #7 -: Април 22, 2005, 12:34:57 pm »
АН,
Благодаря ти за анализа!

Слава Богу, жлъчната ми криза отмина снощи късно, надявам се да не се "върне".
Първото раждане беше доста изненадващо - в средата на 36-та седмица, на 09.02. към 18 ч. се пукна мехура и поизтече малко вода. Ама аз нали не знаех колко и какво трябва да тече (като за първо раждане:D ), та отидох в болницата към 21 ч. През нощта почти нямах разкритие. На другия ден към 9 сутринта ми включиха система с окситоцин за предизвикване на контракции, към 10.30 ме преместиха в родилна зала с пълно разкритие и в 10:50 родих. Самото раждане продължи малко повече от нормалното. Оказа се, че детето е било с къса пъпна връв, увита около едното краче при това, та излезе и полузадушено от 20-минутните напъни. След раждането около седмица беше в кувьоз.
Описвам всичко толкова подробно, тъй като, от една страна, е преждевременно родено (в 8 месец), а от друга - самото раждане беше по-дълго и малко необичайно.
Съдейки по ритниците, това бебче се движи по-свободно. Очаквам бързо раждане, защото първото беше миналата година и ми казаха, че родовите пътища са "готови". Но като ми обръщаш внимание на Сатурн квадратура Луна... :rolleyes:
Относно гимнастиката, аз очаквах също да наддам повече килограми, предвид положението на Юпитер в първи дом. Само че се движа добре горе-долу (дотук 8 кг, а от днес съм в 9-ти месец). Накрая реших, че може би точно тая квадратура на Сатурн към Луната в 1 дом ме ограничава откъм разширяяяване  B) Иначе имам готовност - приготвила съм си книжка с упражненията.  

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #8 -: Април 22, 2005, 05:54:03 pm »
за първото раждане....

Ако Луната в радикса е силна/при теб е така/, ражданията зависят на първо място от нея....Тя е добре аспектирана, значи ще са благополучни....
Другият общ сигнификатор е Венера - тя пък, макар че е силна, прави квадратура с Марс, който също е общ сигнификатор на ражданията...Е, значи възможно е да се случва това, което вече се е случило първия път - т.е. преждевременно и с някои перипетии...Да се надяваме, че се е случило това, което е трябвало да се случи, и сега нещата ще протекат бързо и гладко :)

Транзитният Марс е правил преди време квадратура с Венера, но вече го няма тоя аспект...Да се надяваме, че няма да има изненади...

Транзитният Марс все още е в тригон с наталната Луна при широк орбис и още няколко дни ще го задържи...Все е подходящо време за събитието :)

Пък и нали знаеш как е в астрологията и живота  :) - значи аспектът на тр.Марс с наталната Луна ще се разпадне и ще почне да действа аспект с наталния Сатурн и търпението ти може да е подложено на изпитание :)  - всъщност ти и за това трябва да си подготвена :) - изглеждаш подготвена за всичко :)

А избра ли име и какво казва номерологията за него? :)  

*

Guest_Lillie

Кога се ражда детето?
« Отговор #9 -: Април 22, 2005, 09:31:52 pm »
АН, извинявай за безпокойството, и като стана въпрос за майчинство, мога ли да те питам за нещо, което много ме притеснява, откакто си видях солара и прогресиите за тази година? дилемата е "любов-забременяване", понеже са акцентирани 5-ти натален и 8-ми соларен дом, соларният ИЦ е в точно съединение с натален Нептун, соларна Венера в точна квадратура с натална Луна, намираща се в 8 дом в радикса, като квадратурата Луна-Венера ще се повтори по прогресия някъде около ноември т.г. ... дали е това, от което се страхувам или става въпрос само за нова връзка? по СД и на слънчевата дъга дир. Венера ми е кацнала точно на дсц - четох, че при замесен 7 дом по-скоро акцентът ще е върху партньорството  :blink:  

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #10 -: Април 23, 2005, 01:08:50 pm »
Цитат
дали е това, от което се страхувам или става въпрос само за нова връзка?
от какво се страхуваш ?:)  - нали се сещаш - тия домове 5 и 8-ми, както и Луната и Венера имат толкова хубави аналогии, че спокойно можем да се доверим на положителното си мислене :)

Квадратурата може да иска едно по-ново и различно мислене по въпросната плашеща дилема :) - като приемеш нещата на ментално ниво и може да не се случват плашещи на физическо :)

Соларът....- разглеждаме го предварително, ако има нещо обезпокоително, решаваме че ще си подарим една екскурзия за РД на друго място и променяме домификацията :D - същевременно заявяваме на Вселената, че ще участваме най-активно в живота си :D  

*

Guest_Lillie

Кога се ражда детето?
« Отговор #11 -: Април 23, 2005, 03:35:47 pm »
е, за екскурзия вече е късно, соларът е изгрял... в интерес на истината, усетих включването му още два-три месеца преди рождения ден. А и транзитиращият Уран продължава да ми въздейства много силно, правейки опитите ми да се издигна в работата неуспешни независимо от позитивната нагласа, която се опитвам да си създам  :unsure:  

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #12 -: Април 25, 2005, 05:51:15 pm »
Цитат
е, за екскурзия вече е късно, соларът е изгрял... в интерес на истината, усетих включването му още два-три месеца преди рождения ден. А и транзитиращият Уран продължава да ми въздейства много силно, правейки опитите ми да се издигна в работата неуспешни независимо от позитивната нагласа, която се опитвам да си създам  :unsure:
за работата може би освен Уран пръст да има тр.Сатурн в квадрат с наталния управител на 10-ти дом - значи трябва да си търпелива, упорита и да търсиш разни нови подходи и решения и накрая Сатурн ще ти даде заслуженото :)  

*

Guest_Lillie

Кога се ражда детето?
« Отговор #13 -: Април 25, 2005, 10:05:29 pm »
Всъщност тр.Сатурн вече за втори път прави квадратура с управителя на Дсц, 6ти и 12ти дом, т.е. с Венера, квадратурата с Меркурий вече е отминала... а и транзитният Раху прави квадрат със Сатурн  :(
Знаеш ли, наистина ми се струва, че един и същи аспект или конфигурация не може да се интерпретира еднозначно, както е в случая с предишния ми въпрос. Да речем, това че имам натален Нептун на ИЦ в Солара може да означава и забременяване, и нещо във връзка с родител или възрастен близък, и безработица. Последното като че ли е по-реално и повече ме притеснява като се има предвид все пак, че прави опозиция със соларния МС  :unsure:
А нещо да ми кажеш за т.нар. завръщане на Селена? Точният аспект всъщност вече е отминал и точно тогава, ми се струва, че останах без работа. Четох за Селена, че при силни аспекти и особено при завръщането й тя изолира индивида от излишни и безсмислени неща и контакти, които са в разрез с кармичната му програма (на средно ниво на развитие, на което си мисля, че съм аз), на някой много издигнат духовно човек носи божествено просветление,  а на някой престъпник просто му пречи да извърши престъпление като го изолира или по индиректен начин или, като се стигне да крайности вече, чрез смърт или някакъв вид наказание... И в най-близко време като ми направи опозиция с Марс, чудя се дали това ще бележи края на една връзка, която от самото начало е безперспективна, макар и засега да носи само позитивни емоции и не бих казала, че по някакъв начин би довела до деградация и възпрепятстване на индивидуалния растеж  на двамата партньори?  :ph34r:  

*

Guest_Lillie

Кога се ражда детето?
« Отговор #14 -: Април 25, 2005, 10:08:26 pm »
исках да кажа с управителя на 7-ми, 6-ти  и 11-ти дом, без 12-ти - там ми е Скорпи вече  :rolleyes:  

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #15 -: Април 26, 2005, 04:38:04 pm »
аз се въздържам да свързвам събитие само със Селана.  Както е описана в случая /известна изолация на човек от излишни и ненужни неща и контакти, които са в разрез с кармичната му програма/, тя напомня Сатурн.

А за опозициите по принцип - случват и се хубави неща, докато те действат - зависи от останалите фактори.
Най-общо гледам на опозициите като на външни фактори, които може да ни накарат да вземем решение, различно от тия, които обикновено вземаме в сходни ситуации. И квадратурите искат нови начини на действие, но са в несъвместими елементи и направо ни карат да се развиваме. При опозицията имаме съвместими елементи и събитията може да се изчерпят с разграничаване. Можеш например ясно да си разграничиш твоите интереси от тия на партньора, но да не се разделите.

*

Guest_Lillie

Кога се ражда детето?
« Отговор #16 -: Април 26, 2005, 07:40:18 pm »
Благодаря ти ;-)
а за изолацията и Сатурн - всъщност откакто се е "зациклил" в квадратура с наталната ми Венера, започнах една връзка, която все още продължава и не се знае как ще приключи  с човек, когото познавам от доста години, но никога не съм се осмелявала дори да си помисля, че друг тип отношения освен приятелство е възможен и дори приемлив...  

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #17 -: Април 27, 2005, 02:15:42 pm »
Цитат
Благодаря ти ;-)
а за изолацията и Сатурн - всъщност откакто се е "зациклил" в квадратура с наталната ми Венера, започнах една връзка, която все още продължава и не се знае как ще приключи  с човек, когото познавам от доста години, но никога не съм се осмелявала дори да си помисля, че друг тип отношения освен приятелство е възможен и дори приемлив...
аспектът между Венера и Сатурн дава продължителни връзки, пък дали ще са хубави, зависи от всичко останало :)

в тоя случай по изключение ли си започнала връзка, без да и дадеш в мислите си никакъв шанс? :)  

Кога се ражда детето?
« Отговор #18 -: Май 02, 2005, 08:51:06 pm »
Докато обсъждахме хороскопите, бебенцето се роди :) - на 26 април, в 8:47 ч. в Шумен, казва се Кристина

*

АН

Кога се ражда детето?
« Отговор #19 -: Май 03, 2005, 06:47:43 am »
Цитат
Докато обсъждахме хороскопите, бебенцето се роди :) - на 26 април, в 8:47 ч. в Шумен, казва се Кристина
ЧЕСТИТО!!!

Живи и здрави и много щастливи всички в семейството! :)