Здравей Гост

Любовта от астрологична гледна точка

• 116 Отговора
  • 15606 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #60 -: Юли 15, 2013, 12:45:36 pm »
Ами в смисъл, че ако квадратите и опозициите могат да се обработят, 45 и 135 градуса не могат.

*

Нова

• 3491
« Отговор #61 -: Юли 15, 2013, 12:47:33 pm »
Аз до сега това въобще не съм го брояла като аспект в картата си. Това ми е най-малкия проблем и въобще не живея в тревожност с него. Не знам защо така го определяте. При мен знаците са секстилни, може и затова.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #62 -: Юли 15, 2013, 12:57:01 pm »
Ами в смисъл, че ако квадратите и опозициите могат да се обработят, 45 и 135 градуса не могат.

не съм съгласна, че няма отработка- тези минорки са сериозни аспекти дразнители, но и те са учители

но не може само заради един минорен аспект между тези двете планети- цял живот нещастие в любовта. тц... не ме съгласяваш.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Veselin

• 2737
« Отговор #63 -: Юли 15, 2013, 12:57:48 pm »
Е добре, тогава как може да се отработят? Някакви идеи?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Юли 15, 2013, 01:05:36 pm »

Защо да не могат да се отработят полукаре и сескикаре, а квадратът и опозицията могат?
Впрочем, малко ми убягва идеята за тъй наречената проработка...
« Последна редакция: Юли 15, 2013, 01:09:46 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Юли 15, 2013, 01:26:41 pm »
При мен Венера е в съвпад с Меркурий и ако е някой тъпак, няма никакъв шанс да мине нито по Марс, нито по Юпитер. Няма значение дали носи костюм и диамантени ръкавели.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #66 -: Юли 15, 2013, 01:29:02 pm »
При мен Венера е в съвпад с Меркурий и ако е някой тъпак, няма никакъв шанс да мине нито по Марс, нито по Юпитер. Няма значение дали носи костюм и диамантени ръкавели.  ;D

и аз съм така ;) съвпада е леко широкичък, но пак си действа- красив УМ- това ми дай

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Юли 15, 2013, 01:29:52 pm »
Но ако красивият ум е съчетан с кофти сърце, се губи цялото очарование.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #68 -: Юли 15, 2013, 01:31:24 pm »
Моята е във водолей и на костюмаря мога да му простя фиксирано до десетина слаби изпълнения в леглото, но ако е глупав костюмар, дори няма да си съблече сакото.
В тази връзка често се впечатлявам само от интелигентно слово.

« Отговор #69 -: Юли 15, 2013, 01:48:48 pm »
от снощи асимилирам прочетеното.
Венера (1* Водолей) ми е най-издигнатата планета, същевременно - най-неаспектираната
на 7* след Слънцето е, ретроградна, на повече от 150* след нея е Юпитер, тя по натал върви към Слънцето.
информацията действително мога да я отнеса към себе си - мога да обикна всеки, любопитството да опознавам е налице. и, да, измервам значимостта си с обичта, която получавам.
по прогресия Венера е още ретроградна, върви от Меркурий към Сатурн.

Цитат
сатурн

Да намери дисциплина и структура в любовта. Учат се да приемат ограниченията в любовта, да бъдат предпазливи и внимателни, да бъдат реалисти, да не стъпват много тежко, защото иначе боли. Нерядко страдат в любовта, губят я. Склонни да влизат в "студени" и практични връзки.
и последното е вярно, но няма да го подчертавам...

изобщо, ретроградната Венера е най-отвратителното нещо в хороскопа ми, не за друго, а защото не мога да я "отработя", просто защото не зависи от мен; а по-голямата драма от любовта е, че нещата, които обичам и с които се занимавам, не (ми) носят пари. не знам, светът (или Венера:Д) трябва да се обърне, за да се промени нещо. в края на другата година ще се обърне и си представям просто каква неадекватна предпазливост и драми ще има. ама 'дето се вика, всеки с късмета си;

« Отговор #70 -: Юли 15, 2013, 02:33:50 pm »
Полуквадрат Венера Слънце е много лош аспект, казвам го от личен опит. Дава нещастия в любовта.

Това е много често срещан аспект тъй като Венера не може да е на повече от 47 градуса от Слънцето. Поне 1/3 от близките и приятелите ми имат такъв аспект. Аспекта се свързва с това, че на човек му липсва одобрение към себе си или има нужда от другите да го харесват. Не е чак толкова страшно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #71 -: Юли 15, 2013, 02:50:18 pm »
Полуквадрат Венера Слънце е много лош аспект, казвам го от личен опит. Дава нещастия в любовта.

Това е много често срещан аспект тъй като Венера не може да е на повече от 47 градуса от Слънцето. Поне 1/3 от близките и приятелите ми имат такъв аспект. Аспекта се свързва с това, че на човек му липсва одобрение към себе си или има нужда от другите да го харесват. Не е чак толкова страшно.

Точно така.  И е едно от  доказателствата,че е аспект податлив на проработка..,чрез самоосъвършенстване.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #72 -: Юли 15, 2013, 03:09:20 pm »
Не зная как чрез самоусъвършенстване да го обработя този аспект. Малко или много егото ми се обижда като не ме харесват ;D !
Май не съм успяла да отработя нито един от лошите ми аспекти. Например квадрат м/у Венера и Уран, не стига, че не е много хубав аспект в любовен план, ама и човек почва да изпитва някакви внезапни увлечения и да се впуска в прибързани и най-различни връзки :angry: !

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #73 -: Юли 15, 2013, 03:13:19 pm »
Не зная как чрез самоусъвършенстване да го обработя този аспект. Малко или много егото ми се обижда като не ме харесват ;D !
Май не съм успяла да отработя нито един от лошите ми аспекти. Например квадрат м/у Венера и Уран, не стига, че не е много хубав аспект в любовен план, ама и човек почва да изпитва някакви внезапни увлечения и да се впуска в прибързани и най-различни връзки :angry: !

Не те харесват-нямат вкус ;D...харесват те ..,но не те заслужават, каза Венера в полукаре със Сатурн... ;D ;)

А сега без шега. Аспекта е скрит и динамичен и действа на подсъзнателните процеси. В този смисъл има шанс да бъде отработен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

• 2737
« Отговор #74 -: Юли 15, 2013, 03:31:13 pm »
По-скоро май може да се отработи, като човек се откаже от любов и спре да вярва в илюзии. Както смятам и аз да направя.

*

Нова

• 3491
« Отговор #75 -: Юли 15, 2013, 03:32:56 pm »
По-скоро май може да се отработи, като човек се откаже от любов и спре да вярва в илюзии. Както смятам и аз да направя.

Не е добре да се отказваш от любов, но пък колкото по-бързо спреш да вярваш в илюзии, толкова повече... ще отработиш аспекта ;)

*

astro

• 475
« Отговор #76 -: Юли 15, 2013, 03:34:47 pm »

Не можеш да се откажеш от любовта. Любовта не е илюзия. Но...преди да намериш нечия любов...трябва да отключиш своята.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #77 -: Юли 15, 2013, 04:06:26 pm »
Например квадрат м/у Венера и Уран, не стига, че не е много хубав аспект в любовен план, ама и човек почва да изпитва някакви внезапни увлечения и да се впуска в прибързани и най-различни връзки :angry: !
Никога досега не ми се е случвало да се влюбвам внезапно, да прибързвам, при мен всичко става много бавно и по трудния начин, а най-странното е, че венера ми е в 12 квадрат с уран в 9, а досега не съм харесвала чужденци :-\

Мойта пък не е такава, и само чужденци харесвам  ;D ;D
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #78 -: Юли 15, 2013, 04:08:39 pm »
Например квадрат м/у Венера и Уран, не стига, че не е много хубав аспект в любовен план, ама и човек почва да изпитва някакви внезапни увлечения и да се впуска в прибързани и най-различни връзки :angry: !
Никога досега не ми се е случвало да се влюбвам внезапно, да прибързвам, при мен всичко става много бавно и по трудния начин, а най-странното е, че венера ми е в 12 квадрат с уран в 9, а досега не съм харесвала чужденци :-\

При теб сигурно е от Венера в 12-ти, колко градуса ти е квадрата между 2-те планети ? Какви други аспекти прави Венера ?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #79 -: Юли 15, 2013, 04:11:51 pm »
аз също много залитам по чужденци- няколко гаджета имам. Ще ги намеря и в най- забутаното село в бг.
Уран ми е високопоставен, в 9ти, сходящ секстил слънце - съвпад ЮЛВ

В стрелец ми е урана- вече имах една връзка пред брак- с мъж чужденец- слънчев лъв.

Следващия сходящ асп. по слънце ми е сатурн от 8ми в скорпио- него го чакам да се прояви...полицай ли ще е, престъпник ли ще е :rolleyes:

Та- исках да кажа, че венерата е нямала връзка с тези мои любови. Това какви мъже ще ти дойдат май е по слънцето.
« Последна редакция: Юли 15, 2013, 04:20:10 pm от zikovu »