Здравей Гост

Любовта от астрологична гледна точка

• 116 Отговора
  • 15607 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #80 -: Юли 15, 2013, 05:03:00 pm »
Марс , Слънце ...в женска , Луна,Венера в мъжка. Както и управителя на 5-ти и 7-ми и в двата случая се свързват с любовта...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #81 -: Юли 15, 2013, 09:48:22 pm »
Не зная как чрез самоусъвършенстване да го обработя този аспект. Малко или много егото ми се обижда като не ме харесват ;D !
Май не съм успяла да отработя нито един от лошите ми аспекти. Например квадрат м/у Венера и Уран, не стига, че не е много хубав аспект в любовен план, ама и човек почва да изпитва някакви внезапни увлечения и да се впуска в прибързани и най-различни връзки :angry: !
според мен самоусъвършенстване не е точната дума...изтъркано е, но да обикнеш себе си е вярното нещо за мен и после нещата се променят, винаги процесът е отвътре навън...от теб...

« Отговор #82 -: Юли 15, 2013, 09:52:29 pm »
Ами аз много си се обичам, ама другите не ме обичат :P !

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #83 -: Август 28, 2013, 11:27:57 pm »
Имам среднощно прозрение, което се почудих къде да споделя. Ако ви зароди мисли, дайте ги!

Аспектите на Венера и Нептун. Тук има една статия, която ми се струва хубава, но не тя е поводът за прозрението. ( http://astrogalaxy.info/venus/ ) Чета една книга "Хора на лъжата" на Скот Пек. (Препоръчвам я!) Някъде във форума беше пусната от друг потребител. Ние често като видим аспект на Венера с Нептун, особено ако е квадрат, съвпад и опозиция, повърхностно заключваме, че притежателят на аспекта се заблуждава по отношение на любовта, преследва несъществуващата идеална любов, идеализира партньорите си и тази интерпретация винаги има една отсянка, като че аспектът е недостатък. Недостатък, колкото да е недостатък Юпитер в ролята на малефик, недостатък, който сам по себе си щото е розов и пухкав като захарен памук, може пренебрежително да бъде подминат с добронамерено снизхождение. Нептун и неговите илюзии. Този аспект има много съществено предназначение, както всеки друг аспект междувпрочем, но за да бъде осъзнато, то трябва да се прозре надълбоко в картите на притежателите му. Наблюдавам такива хора. И в контекста на споменатата книга, смятам, че може би не всички, но голяма част от собствениците на аспекти между Венера и Нептун, се докосват по един особен начин до деструктивната част на човешкото съществуване. Някъде съм срещала, че Скорпион - знакът, който слиза най-дълбоко в подсъзнанието или в Хадес, който вади отровните паяци от влажните подземия и ги пуска в краката на екзалтираните от отвращение зяпачи, притежава най-близък досег със злото. По тази причина силно плутоновите хора са най-подозрителни и ревниви, най-недоверчиви и контролиращи, защото усещат бездната в себе си, бездната във всеки човек, затова е нужна самозащита. И понеже човек съди за другите по себе си, смятат, че всички са склонни към тъмните импулси и мотиви, които откриват у себе си. Затова, за да се роди някой под силно влияние на Скорпион, душата му трябва да е достигнала определено ниво на духовно развитие. Една примитивна душа ще се отплесне из тъмниците на Хадес и айде, отиде! Трябва голяма духовна сила, за да напуснеш светлите селения, да слезеш в собствения си ад и да намериш сили и мъдрост да излезеш сам от там. Затова Скорпион е лечител. Сега, не си мислете, че твърдя, че аспектите на Нептун с Венера са достояние на плутоновите хора. Нищо подобно! Всъщност, точно обратното. Скорпионският човек през цялото време е наясно за какво иде реч, той самият има два чифта клепачи на очите, единият прозрачен, за да вижда и сред миризливите изпарения на преизподнята. Той с тези клепачи си ходи и по земята и поради туй най-порядъчни хора му се привиждат с осем броя очи. ;D Тези, другите, лепкаво порозовелите, те като че ли са оперирани от досег със злото. Привидно. Защото всъщност никой не е. Те просто са слепи за него. Това сега от моя страна си е чиста спекулация. Скот Пек твърди (и аз като клакьорка с него), че най-голямото зло е това, човек да отрича съществуването на злото в себе си. Да се вижда безгрешен и да живее напълно безкритично към делата си. По терминологията на Юнг, човек отрича собствената си Сянка. Така се заражда патологичното зло, онова системно и упорито в постоянството си зло, което причинява най-големите човешки кошмари и кървави морета. Факт е, много хора отричат злото в себе си. Обичам един такъв. С едната ръка създава, с другата руши. Руши, защото никога не намира собствената си вина. На такива хора Бог или собствената им Душа им подарява по един аспект на Венера с Нептун. За да вярват в илюзията за съвършената любов. За да виждат само прекрасното в любимия си. То това е същото - тях от родилното са ги изписали със сърцевидни розови очила. И като се гледат в огледалото, и като се оглеждат наоколо, все им е едно розово - и хората, и облаците, и ония смешни гумени розови паяци, които търчат между краката на ликуващото карнавално шествие! Членовете на клуб "Розови" наистина не виждат злото. Но не защото не могат. А защото не искат. Не искат, защото боли. Те си нямат втори чифт клепачи. И като погледнат злото в себе си и другите, то ги изгаря. А кой обича да търпи болка? (Освен ония мазохистични идиоти с паяците горе?) Затова злото не бива да се поглежда, категорично не и в себе си! Но то или го виждаш, или не. И така злото ги използва. А този прекрасен розов аспект е едно спасително въженце. Хващаш се за него в името на твоята съвършена любов, защото само едно такова възвишено нещо като съвършената ти любов може да те накара да направиш всичко, наистина всичко!, например да вземеш да махнеш тия нещастни цикламени цайси и да прогледнеш за истината. Ако си готов. Ако ти стиска. Ако любовта ти действително е съвършена не само на думи. Любовта е това нещо, което пази сърцето да закоравее. А то, ако не изпитва болка (розовите очила нали са затова), то закоравява.

Та след толкова много глупости, които написах, исках да кажа едно - идеализирането е повик за по-доброто. Урокът за учене е, че по-доброто не се открива някъде, то се създава от нас, съзнателно. Това е проработка на Нептун. Ниските нива на Нептун са пасивни, затъват в наркотици и илюзии, защото са много чувствителни за този жесток, омерзен свят! (Как не го е срам!) Високите нива на Нептун са активни в смисъла на отговорни, те знаят, че това, което искат, трябва да го създадат сами. Първо в себе си. Ако успеят, Нептун ще им направи подарък. Все пак захарта в памука е истинска, не някакъв си аспартам!

Лесно е да се каже. :( Само дето не знам дали ме разбрахте. Но вероятно няма и никакво значение. По-същественото е, че все пак нямам фобия от паяци.  ;D
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #84 -: Август 29, 2013, 08:50:40 am »
Напълно те разбрах!  :blink: Като притежател на точна квадратура Нептун - Венера по рождение мога да кажа, че анализът е много точен. Преминала съм и два транзита  Нептун опозиция към Венера, сега през септември ме очаква трети, но вече съм добре подготвена... Когато си на 40 и си понесъл неколкратно пораженията на рождения квадрат, от дълго гледане през розовите очила, животът наистина порозовява... Нали има такава мисъл - когато човек желае най - доброто, обикновено го получава... Та и аз съм така с розовото... :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #85 -: Август 29, 2013, 09:33:05 am »
Предвид скоростта на движение на въпросния Господин, в наше време можем да говорим за познаване на аспектите му с венера само от позициите му в знаците от везни до козирог. Съответно налице са варианти на 4 възможни съвпада, 4 опозиции и 8 квадратури и твърде много знаци остават "онеправдани". Аз лично не се сещам да имам познат с такова каре, за да мога да го наблюдавам във времето, но за опозиция и съвпад да и постоянно навсякъде във форума, когато е ставало дума, съм казвала, че за мен това е тежък, коварен аспект, едновременно за притежателя му и за хората/партньорите. Но много повече за собственика. Ако трябва да си избирам мъж па карта само, то една такава тежка конфигурация е способна да ме откаже още на ниво чертежче. Последното, което бих използвала като определение тук е прилагателното "розово". Нищо пухкаво и захаросано, нищо идеалистично по смисъла на възвишеност и чистота няма тук, нищо ала "досег с божественото". Може би за леките мажори да, но не и при тези.
Това което съм виждала и при съвпад, и при опозиция /с допускаме, че пренебрегваме останали аспекти, позиции по знак и дом, което е неправилно, знаем/ е наистина търсене и стремеж към идеал, но не за да стане по-добре и да живеем по-леко, честито и щастливо. Тук налице е перпетуумна неудовлетвореност и активност към моделиране на партньора. Или съм с никого, защото няма достоен, няма съвършен, или е недостатъчно красива, или е "лека" и със съмнителни епизоди от живота или поне не чак такива, с които да се гордееш, или не е завършила достатъчно престижно образование, или е лоша домакиня, или мама няма да я хареса, или аз заслужавам нещо по-добро, още имам време да ми се случи то, не искам да си хабя шанса, искам да съм придружен от най, най. Тук често имаме живот и дишане под целуван, от една старана се задушаваме бавно в собствената си самота, от друга се замъгляват стените и се изкривява образа, а от трета сме в безопасност, защото сме защитени и нераними. А как трябва този целуфан да бъде разкъсан и да дишаме. И лошото е, че се осъзнава.
Случва се и обратното, всеки партньор се превръща в пластелин, да стане по нашите стандарти, да ми напасва и да ми е удобен на мен, за да заживеем в хармонията на моите разбирания за хармония, така като аз ги искам нещата. А и да не би другия да поеме кормилото, затова да ковем желязото, докато е горещо.
В общия случай допирните точки са стремеж към криворазбрано съвършенство - най-доброто, най-хубавото, то ми се дължи от съдбата и само то е достойно за мен, както и да не бъда наранен, прецакан, излъган, да не ми се налага да бера ядове затова, че не съм овладял овреме. Просто проявленията са различни.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #86 -: Август 29, 2013, 09:43:02 am »
Моята Венера е на 43 градуса от Слънцето, но е във взаимна рецепция с него
Венера в Лъв, Слънце във Везни  :rolleyes:
И ся какво ? Ни далечна - ни близка ха ха ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #87 -: Август 29, 2013, 09:53:16 am »
Не бях чувала за този метод, хареса ми..намирам сходство със себе си.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #88 -: Август 29, 2013, 09:56:21 am »
Значи моята венера е утринна звезда, тръгнала е от луна към меркурий. Всичко разбрах, но ако Мерка е ретро при това е скрит от Слънцето дали нещо се променя в този метод?
« Последна редакция: Август 29, 2013, 10:00:27 am от Crabby »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #89 -: Август 29, 2013, 10:50:04 am »
Случва се и обратното, всеки партньор се превръща в пластелин, да стане по нашите стандарти, да ми напасва и да ми е удобен на мен, за да заживеем в хармонията на моите разбирания за хармония, така като аз ги искам нещата. А и да не би другия да поеме кормилото, затова да ковем желязото, докато е горещо.
В общия случай допирните точки са стремеж към криворазбрано съвършенство - най-доброто, най-хубавото, то ми се дължи от съдбата и само то е достойно за мен, както и да не бъда наранен, прецакан, излъган, да не ми се налага да бера ядове затова, че не съм овладял овреме. Просто проявленията са различни.

Това си го отнеси и към карето. И мога да те допълня, че когато опитът излезе "неуспешен", реакцията, моделирана според Луната, разбира се, е вариация на "горкият аз, пак не случих, не се отнесоха добре с мен, но аз ще потърся нещо по-добро!" Някой забелязал ли е има ли значение дали Венерата или Нептун е по-силна?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Нова

• 3491
« Отговор #90 -: Август 29, 2013, 10:54:53 am »
Въпросът е в това и кой от двамата прави опита "неуспешен". Защото отхвърлен такъв човек май продължава да дълбае във времето, да търси, да пробва пак. Не пада лесно бит.

За сила по знак не знам, аз контактувам основно с хора с нептун в скорпион и стрелец. Съответно и проявленията ще са разни, я си помисли къде съвпада ще е по-лек за нас, партньорите, ако се поставим на такава основа.

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #91 -: Август 29, 2013, 10:56:34 am »
Az imam Kare Venera Neptun , nishto hubavo ne dade do sega .... izosbshto ne znam koga shte se nau4a da go prerabotvam , hubavoto e 4e pri men nqma pove4e nikakvo jelanie za vrazka , sled mnogo gor4iv opit

*

Нова

• 3491
« Отговор #92 -: Август 29, 2013, 10:58:01 am »
Гого, искаш ли да споделиш в кои знаци и домове са, какво управляват?

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #93 -: Август 29, 2013, 11:38:03 am »
Eto q natalnata karta , s direkciite ...
Perioda 2010-2011 beshe nai tejak , kogato tranzitniqpluton premina varhu neptuna i kvadratira Venera Mars , pri Direkcionniq Neptun savpad U7 nastapi drugo silno no sashto bez polojitelen zavarshak.
V momenta dir. Venera triognira Neptun , no pak nishto ne dade.

Ne e rabota tozi aspekt ... kak mi se iska da go nqmashe . .Rozovi o4ila , nerealna precenka za nishto , jiveq vse edno sam 4e spq ....

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #94 -: Август 29, 2013, 11:39:11 am »
Хмм, Венера е много близко до Марс, това може да е проблем също...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #95 -: Август 29, 2013, 11:42:05 am »
Квадрата на Венера с Нептун дава прекалено голям идеализъм и илюзии в любовта. Както и разочарования.

*

Нова

• 3491
« Отговор #96 -: Август 29, 2013, 11:42:50 am »
Гого, то да е само това каре с мед да го намажеш.

Я кажи, можеш ли да бъдеш обективен и да кажеш защо не се получава, кой е крив, ти или партньорите?

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #97 -: Август 29, 2013, 11:48:52 am »
ami to ne se polu4ava , zashtoto do sega realno ne e imala nito edna realizirana vrazka , nepodhodqsht izbor na partniori , spored men idva ot vatreshnoto mi sastoqnie , neuverenost ot moq strana?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #98 -: Август 29, 2013, 11:50:37 am »
Имам картите на една двойка, и двамата са с квадрати. И двамата имат една и съща нагласа - като срещнат "точния" човек, всичко е наред. ;D Сега са във война! Никой от тях не работи истински върху себе си, да търси причините в себе си.
« Последна редакция: Август 29, 2013, 11:56:07 am от Smarta »

*

Нова

• 3491
« Отговор #99 -: Август 29, 2013, 11:55:04 am »
Гого, имаш предвид, че се влюбваш дълбоко и силно, но само платонично, а обекта не споделя? А ти казваш/показваш ли му? Или се влюбваш, а после бързо разочароваш, защото не отговаря на стандартите ти? Или пък изобщо не се влюбваш, защото никой не е достоен?

Мисля, че съвсем, ама съвсем скоро, до година ти предстои раздвижване, не знам с какъв резултат, но ще имаш любовни вълнения. Прогресивната луна ти влиза в 5, а прогрес у на асц ти ще е върху венера у5. Тя самата ти венера... много любовна личност си, тя натално си е и плутонясала от петия дом, освен всичко друго, а сега й предстои и каре с транзитен плутон.