Телец - на първо място. Преди да са ми казали коя зодия са, почвам да се въртя нервно в тяхно присъствие, или някъде там дълбоко да ми се обажда някакъв поне лек сигнал за дразнение. Като изключим чисто инстинктивната неприязън, ги преценявам като откровено прости хора (да ме извиняват, ама не мога да се сдържа), дори и да са учили 2-3 висши образования, си остава нещо инфантилно, недоразвито в тези хора (те не са и учили за друго, а за престиж или пари, така че за какво духовно издигане да говорим). Общо взето теорията им в живота е: "А пък на мен в джобчето ми дрънкат семки и бонбонки". Абе да дрънка там нещо. Мъжете са със склонност към насилие (за мен просто еманацията на един Телец е тоя Трактор, който сега е навсякъде по вестниците, както и мутрите или изобщо мъже от силовите групи може и полицаи), жените са от типа най - противен в последните години - на демонстрация на пари, дрехи екскурзии в чужбина и всеки, който не може да си позволи тези неща, е на ниво развитие на водорасло (типажа манекенка, мутреса и т.н.). Значи, говоря за общия тип. Има изключения, мога да понеса по-леко един Телец с много Близнаци в хороскопа примерно. Но пак едва ли ще ми стане пръв приятел.
Рак - най-прекрасната жена във всяко едно отношение, която се е явявала в живота ми, беше Ракиня. Какво да ви кажа, тя беше... Всичко, всичко най - хубаво, което можете да си представите за истинска жена и истински човек. Страхотна! Тя беше тип лейди Даяна - хубава, мила, добра, съчувствена, помагаше на по-слабите и болните от нея, сърдечна, абе - квото се сетите.... Нещо като ангел, аз такива хора други изобщо не съм срещала след нея. И оттам - нататък, аз лично не съм срещала ни един Рак, който да ми спечели симпатиите... Най ме дразни отношението им към парите, и то на дребно (иначе всички се интересуваме от пари така или иначе). Да речем - аз съм адвокат. Работя с един нотаиус Рак - жена. На бюрото й имаше снимка на малките й деца и всичките салтанати там, които подсказват, че е Рак, аз даже й познах зодията и преди да я питам). На тази жена аз й нося сделки и клиенти за десетки хиляди левове (говоря за парите, които чисто влизат в нейния джоб). Тя обаче държеше, когато преснимаме някои документи на нейния ксерокс, да й плащам по 8 стотинки на страница. И серия неща от този род. Накрая просто си смених нотариус. Така че тя от стиснатост и алчност си загуби колега партньор, иако не приятел - добър познат. Или - сваляше ме навремето един момък Рак. Въпрсите, които най го занимаваха - каква кола карам, колко пари изкарвам. Там няма свян, всичко се казва - става директен пазарлък. Друг ухажвач Рак (пак докато бях мома) ми гледаше етикетите на дрехите - от кои марки се обличам, както и с колко известни хора се познавам... Тях все с парите някой ги лъже, а те все искат да се награбят. Но тези хора са скъпи на триците, евтини на брашното. Те могат да изпуснат голямата пара, заради едни 8 стотинки. Искрено съчувствам на хора, които имат в семействата си Раци, особено в моменти, когато се открие наследство - те са първите, които се втурват да се налапат, и ако могат и ще утрепят роднините за това. Ама буквално. В същото време - много стиснати, тях все някой ги минава. Поне ако бяха като Лъвовете (които критикувах наскоро в един - два поста), да взимаш, но да имаш широка ръка, а това се стиснало, завило, покрило, спестило...
Девите ме дразнят с използвачеството си, и да има далавера навсякъде. Некви комбинации се мислят, некъв интерес да има все. Те и жените си избират така - да има полза. И мърморенето. За тях няма идеални ситуации и идеални хора. (То и за нас няма, ама си затваряме очите.) Жените Деви май са по-поносими. Иначе за компания стават - все пак меркурианци са.
За Близнаци сте писали доста. Аз много леко и веднага се разбирам с Близнак. Много ми е приятна тяхната компания. Но покрай гаджета и близки Близнаци знам, че това са предатели. Звучи мелодраматично, но няма по-точна дума. Тези хора биха продали и майка си, ако са нещо затруднени и трябва да избират "аз" или "тя". Не преувеличавам; познавам много Близнаци и не съм виждала изключения от това правило.
Разбира се, всяка зодия си има недостатъците, както и има изключения от правилото, но за мен тия 4 зодии са сигнал да стоя по-настрани (освен ако не срещна голямото изключение, де). Известни резерви имам и към Лъв (особено жените), Везни (мъже - това не са мъже според мен). Наскоро се усетих, че ако имам някакви дразнители, те са общо взето от първите 6 зодии до Дева вкл. Твърде много са насочени към себе си и егоистични... Овен обаче почват нещо повече да ми харесват, освен цялостната енргия, може би и защото мойто прогресивно Слънце вече се придвижва натам, а и може би усещам енергиите сега на Уран и Юпитер как се сменят с Овенски?....