Здравей Гост

Даване и Получаване

• 198 Отговора
  • 28700 Прегледи
*

Divna

Re:Даване и Получаване
« Отговор #80 -: Ноември 05, 2010, 03:03:57 am »
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа..., давай , давай с пълни шепи от себе си....това е най-важното!http://www.youtube.com/watch?v=mG0Xoe-kg5k&NR=1&feature=fvwp

Аз така си се раздавам цял живот, че вече взех да си мисля да не ми има нещо.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #81 -: Ноември 05, 2010, 03:04:18 am »
За безразсъдната щедрост обаче би трябвало и още нещо, не само Юпитер.  
Нещо което да доведе до много или малко.  ;D

Негативните аспекти, скъпи! негативните аспекти на Юпитер водят до прекаляване. И някой транзит, който да я провокира. То не е постоянно. То е спонтанно.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

« Отговор #82 -: Ноември 05, 2010, 03:07:33 am »
Това е Васту. Аналог на Фънг шуй. Трябва да спиш с глава на север, да си ориентираш бюрото в посока север, да тръгваш в северна посока, когато излезеш от дома си, да си търсиш жилище, което гледа на север и т.н.

Благодаря, Дияна!

С една дума далеч от слънцето.  :-[ А толкова обичам светлината и топлината!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Ноември 05, 2010, 03:09:01 am »
Това е Васту. Аналог на Фънг шуй. Трябва да спиш с глава на север, да си ориентираш бюрото в посока север, да тръгваш в северна посока, когато излезеш от дома си, да си търсиш жилище, което гледа на север и т.н.

Благодаря, Дияна!

A гости приемаш ли? ;D ;)

Имам необходимост от почивка! ;D :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #84 -: Ноември 05, 2010, 03:15:45 am »

Благодаря, Дияна!

Добре си ми дошла!

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Ноември 05, 2010, 03:17:34 am »

Благодаря, Дияна!

Добре си ми дошла!

Skoro  :wub: :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #86 -: Ноември 05, 2010, 02:08:12 pm »
Наистина интересна тема дискутирате. Много ме впечетли становището , че Сатурн в съвпад с Луната е аспекта на скръндзата.
Ами аз съм с такъв аспект и мога да ви кажа, че не съм скръндза и в моя живот преобладава даването от моя страна. Никога не обръщам внимание и не броя коло съм дала, това ми доставя удоволствие. Бившия си мъж съм го хранила и обличала и квартири съм плащала. Майка ми навремето , когато купи апартамент ѝ помагах с вноските, защото тя се пенсионира скоро след това. Макар и от разстояние винаги съм ѝ помагала. А тя от своя страна никога не се е сетила да ме пита дали имам нужда от нещо и винаги е давала на брат ми дори се стигна до там, че аз ѝ давам, а тя го дава на брат ми. Същото е и при него. Винаги е ревал че няма и винаги ми е искал помощ за нещо под различни форми и я е получавал, но в замяна нищо не е дал към мен.  ;) Играе го паразит.

пп. Този месец пр. Луна съвпадна с Карма и взех майка да живее при мен - парализирана дясна ръка, паркинсон, една шепа лекарства взима всеки ден, не може сама да се грижи за себе си. И въобще няма да ме очуди, ако остави апартамента си на брат ми въпреки че той отказа да я вземе при него. Бил много зает....

Та какъв беше аспекта на недаването викате ?    :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

tadj-all

« Отговор #87 -: Ноември 05, 2010, 04:29:20 pm »
Наистина интересна тема дискутирате. Много ме впечетли становището , че Сатурн в съвпад с Луната е аспекта на скръндзата.
Ами аз съм с такъв аспект и мога да ви кажа, че не съм скръндза и в моя живот преобладава даването от моя страна. Никога не обръщам внимание и не броя коло съм дала, това ми доставя удоволствие. Бившия си мъж съм го хранила и обличала и квартири съм плащала. Майка ми навремето , когато купи апартамент ѝ помагах с вноските, защото тя се пенсионира скоро след това. Макар и от разстояние винаги съм ѝ помагала. А тя от своя страна никога не се е сетила да ме пита дали имам нужда от нещо и винаги е давала на брат ми дори се стигна до там, че аз ѝ давам, а тя го дава на брат ми. Същото е и при него. Винаги е ревал че няма и винаги ми е искал помощ за нещо под различни форми и я е получавал, но в замяна нищо не е дал към мен.  ;) Играе го паразит.

пп. Този месец пр. Луна съвпадна с Карма и взех майка да живее при мен - парализирана дясна ръка, паркинсон, една шепа лекарства взима всеки ден, не може сама да се грижи за себе си. И въобще няма да ме очуди, ако остави апартамента си на брат ми въпреки че той отказа да я вземе при него. Бил много зает....

Та какъв беше аспекта на недаването викате ?    :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Луна със Сатурн е задължение. Ако се дава, се дава, заради задължението. Но е трудно да се отдели задължението от реалната необходимост, като нужда на Луната. Щото и двете са като дупе и гащи в случая.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Ноември 05, 2010, 04:35:09 pm »
Ето картата на жената, чиято навамша вчера дадох за пример.
Това е основната карта, т.е. радикс. Но силата на планетите и тяхното влияние се определя по навамша.
Един аспет в раши може да го няма в навамша, да не говорим, че след като се отчете прецесията, планетите в раши могат да минат в съседни знаци, както е при Елфидка, и аспект да няма.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #89 -: Ноември 05, 2010, 04:38:21 pm »
Ето картата на жената, чиято навамша вчера дадох за пример.
Това е основната карта, т.е. радикс. Но силата на планетите и тяхното влияние се определя по навамша.
Един аспет в раши може да го няма в навамша, да не говорим, че след като се отчете прецесията, планетите в раши могат да минат в съседни знаци, както е при Елфидка, и аспект да няма.  ;D

Ще те помоля, ако можеш - когато пускаш индийския кубик-кубчета, които мен ме хвърлят в трудното положение да се кьоравя да пускаш или данните, или картата и по западната, че да може да се прави аналогия :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Ноември 05, 2010, 04:38:55 pm »

Луна със Сатурн е задължение. Ако се дава, се дава, заради задължението. Но е трудно да се отдели задължението от реалната необходимост, като нужда на Луната. Щото и двете са като дупе и гащи в случая.

Рядко съм виждала Луна/Сатурн да дава "от сърце", освен ако по някакъв начин не участва и Юпитер или Стрелец. Но пък може и да има изключения.
В повечето случаи (които съм наблюдавала) се дава/подарява или "по задължение" или това, което на него не му трябва. На принципа "Ох, каква грозна рокля си купих! На ти я на теб, ще ти отива!". Разбира се, не всички са така, но имам наблюдения върху повече от един човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Ноември 05, 2010, 04:43:42 pm »
Ще те помоля, ако можеш - когато пускаш индийския кубик-кубчета, които мен ме хвърлят в трудното положение да се кьоравя да пускаш или данните, или картата и по западната, че да може да се прави аналогия :)

Лични данни никога не публикавам, но мога да постна западния радикс.
Тази карта вече сме разглеждали.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Ноември 05, 2010, 04:49:37 pm »
Картата е на жена, която не е успяла да създаде семейство, почти не е работила, през целия си живот паразитира. Правила е и дребни финансови измами - завлича с пари мъжете, които я хранят. Един мъж не й ли осигурява финансова подкрепа (издръжка), няма да го погледне.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Ноември 05, 2010, 04:55:11 pm »

Рядко съм виждала Луна/Сатурн да дава "от сърце", освен ако по някакъв начин не участва и Юпитер или Стрелец. Но пък може и да има изключения.

И пак не дава! Просто не дава....,смята , пресмята и все се мисли , че е прецакания....
ето карта на мъж , който зарязах по тази причина....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Ноември 05, 2010, 05:00:24 pm »
Тази карта наистина изглежда доста проблематична. По сидерал Луната е в падение (Скорпион) и е в съвпад с Раху и Сатурн в 8 дом. Това може да даде и изключителен ламтеж, алчност, скъперничество, но и доста кризи в живота. Когато равновесието трайно се наруши, може да пострада и здравето.
Венера е падение по сидерал и може да се окаже в съвпад с Юпитер в 6 дом (зависи колко точно е прецесията), а този дом не е най-доброто място за бенефици по принцип.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Ноември 05, 2010, 05:03:26 pm »
Тази карта наистина изглежда доста проблематична. По сидерал Луната е в падение (Скорпион) и е в съвпад с Раху и Сатурн в 8 дом. Това може да даде и изключителен ламтеж, алчност, скъперничество, но и доста кризи в живота. Когато равновесието трайно се наруши, може да пострада и здравето.

Истински Дон Жуан..., много млади гаджета...Страхотен магьосник , много добър креватен еквилибрист /марс-риби ;) ;D/..., много привързан към *мама* , дори зависим...Проблем в крака имал напоследък...Чуваме се от време на време...
Много стиснат , ама много...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #96 -: Ноември 05, 2010, 05:05:17 pm »
Един аспект в раши може да го няма в навамша

Имам едни въпрос, за аспектите в буквален смисъл.  Отчиташ ли аспекти в навамша или в другите варги, разглеждаш ли ги?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

tadj-all

« Отговор #97 -: Ноември 05, 2010, 05:11:40 pm »

И пак не дава! Просто не дава....,смята , пресмята и все се мисли , че е прецакания....
ето карта на мъж , който зарязах по тази причина....

Както вече написах - не Луната е тази, която решава да дава. Луната е тази, която усеща нещата, дали са правилни за нея и душата.

В картата има "положение" на човек, който е "затворен" в желанията си. Не, че ги няма, просто ги контролира и не ги изпуска.

Венера е в секстил със Сатурн и е в собствен знак и в 6-ти дом.
Както каза Лили - бенефик в 6-ти дом не се чувства добре. А, тя, горката, може да е в собствен знак, ама е вечно неудовлетворена...

*

tadj-all

« Отговор #98 -: Ноември 05, 2010, 05:12:57 pm »
Един аспект в раши може да го няма в навамша

Имам едни въпрос, за аспектите в буквален смисъл.  Отчиташ ли аспекти в навамша или в другите варги, разглеждаш ли ги?

Без да го практикувам, ще ти кажа - трябват да се отчитат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Ноември 05, 2010, 05:14:07 pm »
Отчитам, но не като в раши, защото са възможни и всякакви невъзможни комбинации (както е в западния композит) като Венера в опозиция със Слънцето, Меркурий в опозиция със Слънцето... Не отчитам самия аспект (дали е възможен от астрономическа гледна точка), а принципите на участващите планети. Т.е. тук има връзка между две планети и може да се приложи принципът на планетарното приятелство/вражда, вземат се под внимание и естествените сигнификации на планетите в раши. Наличието на йоги и манглик доша отчитам и в навамша, а и от други астролози съм чувала да го правят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.