Здравей Гост

Черен и бял списък на заведенията и услугите в различните градове!!

• 71 Отговора
  • 19638 Прегледи
*

Diyana

• 2705
не се сещам точно сега кого да похваля, но ще ми дойде ;D

Любими за хвалба

Едно френско семейно ресторантче с не повече от 16 места преко сили. Мисля, че е на Симеон. Той е французин, тя-българка. Той готви, мисля, че му помага още някой в кухнята, тя сервира. Менюто е от десетина ястия за деня, всеки ден различно, каквото са успели да направят. Готвят и за вкъщи по поръчка. Обаждаш се, отиваш, когато е готово, вземаш. Лучена супа - истинска!, гъши дроб с ябълка, охлюви, телешко с портокал. Десерта е комплимент на заведението, ако случайно си пропуснал да си го поръчаш изрично. Обслужването ненатрапчиво и любезно, не ти висят на главата, но и не ти се налага да си счупиш врата от въртене, та някой да ти обърне внимание. Много приятно, много вкусно, романтично, ако си с подходяща нагласа. Обстановка като в парижко бистро, малко вехтичко вече, но мъничко, вкусно и уютно.

Много любима, сигурно всички я знаят - Фабриката на Бенковски. Чайна, изложбена зала, аюрведическа кухня, супа от червена леща, френски сирена с круши, морковена торта, чай, който може да замести 90-минутен релаксиращ/тонизиращ масаж, а вечерта - джаз. За без пари. Обслужване - ентусиазирано и загрижено, несръчно по особено чаровен начин. Минус - Не е за големи компании, но и то не му е това целта на мястото.

Вчера след бъхтането по Витоша си оплакахме пришките по краката в друга култова кръчма още от праисторически времена. Манастира, зад драгалевския лифт. Качамак с пръжки, курбан чорба, шкембе и от там нататък - всякакви месища на дъбова жар. Нощта напредна доста. Обслужването си е на късмет. Ако има голяма гюрултия в някоя от залите, може и да не те забелязват известно време в началото. Но обикновено отношението на всички сервитьори към нашата компания се променя след първата поръчка, щото сме все сериозни хора дегустатори с несъразмерен на физическата ни коституция апетит и кулинарно любопитство. Не знам играят ли още нестинарите, но и това също си струва да се види.

Засега толкоз, като се сетя за другите, ще дописвам.

Бързо да допиша, че тъкмо от там ида. Спагети къмпани. Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.
« Последна редакция: Ноември 08, 2010, 08:27:04 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

holanda

така,добавям още 2,за които говорех че са добри в Сф..изключвам Еверест  :wink2:

едното е това до ''Kошарите''..

http://fly-bar.eu/Fly-%D0%9B%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%86/14
(то си е барче,ама готвят вкусно)

друго място ,където съм хапвала вкусно е Бар-грила в Младост 3

*

kris

• 2298
  • (:
« Последна редакция: Ноември 27, 2010, 09:03:45 am от kris »

*

Uran

• 6041
Аз съм любителка на сладкишите.

Тортите на "Крамер"- в сладкарницата на "Гранд Мол Варна" са добри като качество (не понасям някакви блатове, напоени с нещо си и слепени със сметана от спрей-бррр).
Тортите на "Давидов"- Бял Давидоф с цели лешници....размазвам се само при мисълта. Срещу х-л "Черно море" има една малка сладкарничка в която продават и хляб и кроасани на "Ла гард"- има страхотни пасти и торти. Подобна има и на "Княз Борис".

*

sunrain

• 6710
Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.

Е това е.  ;D

За пореден път се убеждавам, че в СФ има къде по-голямо разнообразие от тип заведения, да не говорим за нивото им. Варна просто е едно село в това отношение. Тук-таме някоя лъскавина, но не от този вид, за който иде реч като комфорт и обслужване, за меню въобще да не споменавам.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Срещу х-л "Черно море" има една малка сладкарничка в която продават и хляб и кроасани на "Ла гард"- има страхотни пасти и торти.

Онази дето е на два етажа и със столчета отвън, нали?
Тъкмо щях да я спомена и нея, макар че не съм любител на сладкарските изделия, а ти си ме изпреварила вече. Предпочитам я пред "Крамер" и "Неделя".
И мелбите им си ги бива, любител съм на сладоледа.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
СОФИЯ: БЯЛ СПИСЪК

Гурмето на Симеон , за което спомена Диана
Марая /супер кухня/
Под липите /супер кухня/
Весело село /супер кухня/
Егур-Егур горе-долу
Финикиа- лишански /супер кухня/
Кот Радо -сръбска скара -/супер кухня/

ВАРНА:

Бистро Европа
Под Лозата
Капитан Кук
Едно в парка , Лили как се казваше -там вечеряхме с Гали -излезе ми името....
И това на ТИМ , долу на брега....

БУРГАС

Нептун

ДЪЛБОКА ми е любимото място....

Черен списък нямам , защото не мога да си позволя да експериментирам... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
БМ Градина във варненския Приморски парк.  :wink2:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
БМ Градина във варненския Приморски парк.  :wink2:

Ахааа, супер кухня има там... ;D

А тоша долу на ТИМ , което е на брега...,то как се казваше? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Не знам кое е на Тим. Rapongi ли имаш предвид?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Mr. Baba.

Правилният въпрос е кое не е на трибуквието.  ;D 

*

vanilla

• **
  • 1578
аз ще се включа за Варна....
с пицария Селена...аз предпочитам тази в кв. Възраждане
за торти и други сладки неща препоръчвам една малка сладкарничка "Мечо пух" до ул. Генерал Гурко...много хубави торти.....
В Турският ресторант във Варна също готвят много вкусно....

*

Kaya

• 2893
Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.

Е това е.  ;D

За пореден път се убеждавам, че в СФ има къде по-голямо разнообразие от тип заведения, да не говорим за нивото им. Варна просто е едно село в това отношение. Тук-таме някоя лъскавина, но не от този вид, за който иде реч като комфорт и обслужване, за меню въобще да не споменавам.

тя момата е от Варна и има някакво идиотско име ( да ме извини), но цените им си бяха грозни:(- реално е вкусно обаче
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
Не знам кое е на Тим. Rapongi ли имаш предвид?

Да , бе! Луда съм по това място.....

*

Марая

• 28287
Mr. Baba.

Правилният въпрос е кое не е на трибуквието.  ;D 

Ъххххъ :57:
Не ми харесва много , макар , че е интересен с мястото и е кораб! ;D

Едно време много си падах по Вълхала и Кабакум.... :blink:

*

sunrain

• 6710
Аз го не препоръчах, а ти отговорих на питането "кое е заведението на брега".  :blink: А Рапонги също е на плажа, но аз се обърках, че говориш за кораб, затова предположих, че за Баба става дума.

Нали казвам все еднотипни са или от сорта кръчма, то и такива не останаха качествени, дискотеки повече има нормални що-годе, баровете по-така идват вече, хубави има.

Ако се сетя въобще за нещо закътано като ресторантче, ще драсна и аз някой ред. От такива теми и готварската обикновено много се ентусиазирам, та по-добре да стоя далеч. ;D

В Турският ресторант във Варна също готвят много вкусно....

Къде е това сега, до Свободния ли някъде /чух нещо по въпроса/?

А изскочи ми едно в ума - Немо, за морски изкушения основно там е добре и от обслужване доволна, като се има предвид, че то много куца във Варна. Принципно обаче аз морските предпочитам у дома да си ги приготвя, нямам трайни впечатления, а инцидентни ходения, но засега нямам забележки.
« Последна редакция: Ноември 09, 2010, 12:32:37 am от sunrain »

*

Vision

• 3523

Любими за хвалба

Едно френско семейно ресторантче с не повече от 16 места преко сили. Мисля, че е на Симеон. Той е французин, тя-българка. Той готви, мисля, че му помага още някой в кухнята, тя сервира. Менюто е от десетина ястия за деня, всеки ден различно, каквото са успели да направят. Готвят и за вкъщи по поръчка. Обаждаш се, отиваш, когато е готово, вземаш. Лучена супа - истинска!, гъши дроб с ябълка, охлюви, телешко с портокал. Десерта е комплимент на заведението, ако случайно си пропуснал да си го поръчаш изрично. Обслужването ненатрапчиво и любезно, не ти висят на главата, но и не ти се налага да си счупиш врата от въртене, та някой да ти обърне внимание. Много приятно, много вкусно, романтично, ако си с подходяща нагласа. Обстановка като в парижко бистро, малко вехтичко вече, но мъничко, вкусно и уютно.

Много любима, сигурно всички я знаят - Фабриката на Бенковски. Чайна, изложбена зала, аюрведическа кухня, супа от червена леща, френски сирена с круши, морковена торта, чай, който може да замести 90-минутен релаксиращ/тонизиращ масаж, а вечерта - джаз. За без пари. Обслужване - ентусиазирано и загрижено, несръчно по особено чаровен начин. Минус - Не е за големи компании, но и то не му е това целта на мястото.

Вчера след бъхтането по Витоша си оплакахме пришките по краката в друга култова кръчма още от праисторически времена. Манастира, зад драгалевския лифт. Качамак с пръжки, курбан чорба, шкембе и от там нататък - всякакви месища на дъбова жар. Нощта напредна доста. Обслужването си е на късмет. Ако има голяма гюрултия в някоя от залите, може и да не те забелязват известно време в началото. Но обикновено отношението на всички сервитьори към нашата компания се променя след първата поръчка, щото сме все сериозни хора дегустатори с несъразмерен на физическата ни коституция апетит и кулинарно любопитство. Не знам играят ли още нестинарите, но и това също си струва да се види.

Засега толкоз, като се сетя за другите, ще дописвам.

Бързо да допиша, че тъкмо от там ида. Спагети къмпани. Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.

вдъхновяваш ме, честно.. :88:
и то ме вдъхновяваш за живот..благодаря ти.. :kissd:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

priya

• **
  • 1263
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:37:16 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Vision

• 3523
Много приятна тема, Вижън :)
Бих могла да кажа мнения, но при всяко положение те биха били субективни... Просто, защото дали за мен едно заведение е хубаво и приятно повече зависи от компанията и настроението ми, а не толкова от неговото качество, храна, обслужване или цени... Аз съм със силно застъпен Телец в картата и за мен няма по-хубава храна от сготвената с най-добрите продукти и рецепти у дома.

като теб съм и аз, но темата ще се окаже полезна за мен, защото заради това, което написахте за това френско ресторантче, ще го посетя съвсем скоро..отдавна искам да опитам лучена супа, приготвена от французин..иначе само гледам Жак Пепен по Фиеста ТВ как я прави, но понятие си нямам как е на вкус, и не знам дали искам да се пробвам да я правя.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

Много приятна тема, Вижън :)
Ресторантчето към Фермата за миди край Каварна
Снощи тъкмо написах поста и ми изключи лаптопа а щях да напиша че Варненци пропуснаха да споменат това култово заведение!
Ще започна със София-едно много приятно място намиращо се в Бояна на сфетофара(ако идвате от София)след прочупия и прехвален ресторант Чепишев в ляво и първата пряка в дясно.Кухнята е много разнообразна и вкусна обслужването на ниво.Другото е една бирария на Ангел Кънчев близо до НДК-жива бира музика на живо и готвят много интересни и необичайни ястия за съжаление и на двете не знам имената  :rolleyes: .Третото е ресторант  Папийон в Редута богато меню и обслужване
А сега малко и за родния ми край-Банско.На първо място ще поставя една къчма в Добринище-Македонската кръчма страхотна атмосфера вкусни ястия типични за този край и добро обслужване.За Банско Мотиката е една от любимите ми кръчми по отношение на добра храна а другите две са Баряковата къща и Дядо Пене където готвят много вкусно типичните бански ястия и музика на живо но за маса ;D.
.. Просто, защото дали за мен едно заведение е хубаво и приятно повече зависи от компанията и настроението ми, а не толкова от неговото качество, храна, обслужване или цени...

Съгласна съм с Белика че важна е компанията и това с какво настроение и нагласа отиваш в дадено заведение!
Докато дишаш...надявай се!