не се сещам точно сега кого да похваля, но ще ми дойде 
Любими за хвалба
Едно френско семейно ресторантче с не повече от 16 места преко сили. Мисля, че е на Симеон. Той е французин, тя-българка. Той готви, мисля, че му помага още някой в кухнята, тя сервира. Менюто е от десетина ястия за деня, всеки ден различно, каквото са успели да направят. Готвят и за вкъщи по поръчка. Обаждаш се, отиваш, когато е готово, вземаш. Лучена супа - истинска!, гъши дроб с ябълка, охлюви, телешко с портокал. Десерта е комплимент на заведението, ако случайно си пропуснал да си го поръчаш изрично. Обслужването ненатрапчиво и любезно, не ти висят на главата, но и не ти се налага да си счупиш врата от въртене, та някой да ти обърне внимание. Много приятно, много вкусно, романтично, ако си с подходяща нагласа. Обстановка като в парижко бистро, малко вехтичко вече, но мъничко, вкусно и уютно.
Много любима, сигурно всички я знаят - Фабриката на Бенковски. Чайна, изложбена зала, аюрведическа кухня, супа от червена леща, френски сирена с круши, морковена торта, чай, който може да замести 90-минутен релаксиращ/тонизиращ масаж, а вечерта - джаз. За без пари. Обслужване - ентусиазирано и загрижено, несръчно по особено чаровен начин. Минус - Не е за големи компании, но и то не му е това целта на мястото.
Вчера след бъхтането по Витоша си оплакахме пришките по краката в друга култова кръчма още от праисторически времена. Манастира, зад драгалевския лифт. Качамак с пръжки, курбан чорба, шкембе и от там нататък - всякакви месища на дъбова жар. Нощта напредна доста. Обслужването си е на късмет. Ако има голяма гюрултия в някоя от залите, може и да не те забелязват известно време в началото. Но обикновено отношението на всички сервитьори към нашата компания се променя след първата поръчка, щото сме все сериозни хора дегустатори с несъразмерен на физическата ни коституция апетит и кулинарно любопитство. Не знам играят ли още нестинарите, но и това също си струва да се види.
Засега толкоз, като се сетя за другите, ще дописвам.
Бързо да допиша, че тъкмо от там ида. Спагети къмпани. Телешко с прошуто, лингуини с морски дарове и панджиало с маскарпоне. На кой му трябва сладкарница изобщо. Има ли емотка с издут стомах и облизваща се муцунка.