Здравей Гост

Черен и бял списък на заведенията и услугите в различните градове!!

• 71 Отговора
  • 19632 Прегледи
*

Vision

• 3523
Предлагам тема, в която всеки да споделя впечатленията си от заведенията и услугите, които е посетил и изпитал на свой гръб.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
днес се разхождах в Борисовата градина, Орлов мост и т.н., този район в София и добих впечатления от две заведения..едното попада в черния списък- обаче не му запомних името- то е на самото езеро Ариана, най- близо до Цариградско шосе, което е пълен ужас и абсурд!!мръсно, масите залепнали, сервитьорката замаяна, не се вясва никава, като дойде накрая и поръчахме не пише поръчката, забравя всичко, няма повечето видове бира, 30 мин. чаках за бира, един час за картофи, 10 пъти я връщаме, защото е забравила нещо, което сме поръчали..накрая донесе студени картофи и ми идеше да се разправям с някого, но едва ли има с кого..а цените са завишени доста за това обслужване и половината неща от менюто ги няма..не ходете там!! пуснах търсачка да му видя името за това заведение и намерих и други негативни отзиви за него:
Ето, вижте..

след това обаче намерихме една доста добра сладкарница..минахме през подлеза, с идеята да отидем до виенската сладкарница, но видяхме, че има нова преди нея, ''Sweet house Papaya'' се казва, оказа се, че са верига /сайта им/..в нея обслужването е добро, обстановката приятна, тортите- вкусни.. :blink:
цени на парче торта- над 3.50 лв., но си заслужават..на мен например тортите на сладкарница Неделя не ми харесват на вкус и даже ми се гади от тях, имат някакви изкуствени неща в блатовете и сметаната, която е растителна и кофти изобщо..

*

holanda

това лято минах през Бургас,преди да потегля към морето..cеднах с приятели в някаква пицарийка ''На Кея'' мисля се казваше..менюто беше странно,ако избереш пица Маргарита-носят ти я с чаша бира и някакви такива..аз не исках да пия бира,защото преди това обърнах 2 малки мастики и не исках да смесвам,затова поръчах сандвич и кола за 9 лв мисля беше (това го пиша за Ая :P)
 Донесоха ми най-стария комат хляб на света,омотан във фолио. Цяло щастие беше,че не ми останаха зъбите в него ,след като 20 минути опитвах да отхапя и да го вkуся..Колата ми я донесоха топла,без чаша с лед..без нищо.. :-X  :41:

за сметка на това,по-късно отидохме в друга пицария Булеварда,където хапнах пица и много ми хареса..беше вкусна,..мястото беше приятно и спокойно..хората културни и говореха тихо..
аз не обичам гръмки разговори и се изнервям ако вляза в заведение,а някои започне да вдига ръце и да вика като хамалин  :lol: :lol:

*

Vision

• 3523
поръчах сандвич и кола за 9 лв мисля беше (това го пиша за Ая :P)

не само за Ая и други девешки акценти..мисля, че на всеки ще му стане неприятно, ако му донесат една шепа студени картофи за 3 лв. или топла бира за 5 лв..цените трябва да са съобразени с количеството, качеството и вкуса на храната, а не само с местоположението на въпросното заведение, иначе човек остава разочарован и с чувството, че е прецакан..

жалко, че няма как да ви кажа къде е любимата ми квартална кръчма, защото е до нас и ще разберете къде живея.. ;D иначе тук цените са славни- наливно Шуменско 0.500 л.- 1.60 лв. огромна порция картофи 2 лв. дробчета в масло- 1.90 лв. ребърца на скара- 3 лв. и т.н...рядко има нещо над 2 лв., а обслужването е просто супер- все едно всеки е царска особа..един баща с двамата си синове го държат+ едно младо сервитьорче, за което разказах наскоро, скорпион ;), ново е, чисто е, свежо е, само да погледнеш към бара и някой от синовете тича към масата с усмивка, познават ни по име, знаят даже какво обикновено поръчваме и от вратата питат направо- от същото ли??и запотените халби са на масата още преди да съм си съблякла якето.. ;D ;D ;D
обичам да ходя там и го правя често, ето така трябва да е навсякъде, а не отегчени и замаяни сервитьорки, и да ни цакат с топла бира, както се казваше в оня филм.. ;)

*

holanda

+ едно младо сервитьорче, за което разказах наскоро, скорпион ;)ново е, чисто е, свежо е

това...сервитьорчето ли..ммм.. :P :P
иначе за семейно заведение с добро обслужване,готини сетвитьорчета u вкусна храна в София,се сещам за едно в Младост..номер не казвам,там живееше едно старо гадже.. ;D
сестра ми живее в кв.Хладилника и там си имам няколко любими заведения,но пък не им знам имената..ще разгледам и пак ще пиша..

*

Vision

• 3523
  ново е, чисто е, свежо е

това...сервитьорчето ли..ммм.. :P :P

[/quote]

не сервитьорчето, заведението е така, в нова кооперация, голяма площ, масивен бар, хубави, дървени мебели..няма музика, само една плазма, на която върви спорт без звук, освен ако няма някое дерби и се съберат повечко запалянковци, иначе е тихо, но ако се съберат големи компании от младежи и започнат да се надвикват, направо става неприятно, за щастие само два пъти досега са се събирали такива..за лятото огромна тераса, на която следобяд е сянка, въобще- какво да ти разправям.. ;D готвачките са две, гаджето на единия син и една друга жена и има разлика в готвенето на двете, по- възрастната готви по- добре, защото препича всичко, както го обичам..обичам всичко да е леко овъглено!! ;D ;D 

на Хладилника съм чувала за някаква метал кръчма, но не съм ходила..за нея ли говориш?? :blink:

*

abroad

жалко, че няма как да ви кажа къде е любимата ми квартална кръчма, защото е до нас и ще разберете къде живея.. ;D иначе тук цените са славни- наливно Шуменско 0.500 л.- 1.60 лв. огромна порция картофи 2 лв. дробчета в масло- 1.90 лв. ребърца на скара- 3 лв. и т.н...рядко има нещо над 2 лв

е, не е близо до мен със сигурност ;D

*

holanda

на Хладилника съм чувала за някаква метал кръчма, но не съм ходила..за нея ли говориш?? :blink:

не..ама ще пиша пак,като ги издиря как се казват..

« Последна редакция: Ноември 08, 2010, 02:32:21 am от жълтолилава »

*

Kaya

• 2893
Re:Черен и бял списък на заведенията и услуги
« Отговор #8 -: Ноември 08, 2010, 01:30:25 am »
.на мен например тортите на сладкарница Неделя не ми харесват на вкус и даже ми се гади от тях, имат някакви изкуствени неща в блатовете и сметаната, която е растителна и кофти изобщо..

:-X :34:

papaya   не съм я пробвала, но виенската я обичам - скъпо, но вкусно, а серитьорката и там е полуидиот с някои неща се свиква..

веригите: о' шипка, дон домат, кривото, хепи... извинете ме (тези от вас, които ги харесват) ги посещавам само, ако няма друг вариант въобще верижните заведения са недолюбвана част от хапването навън
« Последна редакция: Ноември 08, 2010, 01:34:47 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
жалко, че няма как да ви кажа къде е любимата ми квартална кръчма, защото е до нас и ще разберете къде живея.. ;D иначе тук цените са славни- наливно Шуменско 0.500 л.- 1.60 лв. огромна порция картофи 2 лв. дробчета в масло- 1.90 лв. ребърца на скара- 3 лв. и т.н...рядко има нещо над 2 лв

е, не е близо до мен със сигурност ;D

ходила съм по много други заведения и имам бърза мисъл по отношение на сметките..мога да се закълна, че този човек, с кварталната семейна кръчмичка изкарва за една вечер повече чиста печалба, отколкото прехвалените кръчми по центъра със завишените им цени.. но тук бачкат яко, всички..обаче е толкова пълно и на обяд, и вечер, че си запазваме маси от предния ден..няма слаба вечер, нито пък обяд, когато готвят супи и друго, сещаш се..този човек има голям усет за този вид бизнес и сигурно би могъл да върти перфектно 10 пъти по- голоямо заведение..при него няма ''няма'', всичко става моментално и ти се носи горещо и винаги еднакво вкусно, няма издънки, няма измами..е как да не ходим там по 2-3 пъти в седмицата..опасявам се само, че ако го научат още хора, няма да можем да се вредим или недай боже да снижи критериите за качество..иначе бих се вдигнала по центъра само за жива музика, но рядко го правя, защото старост- нерадост, рано ми се доспива вече.. :-[

*

Kaya

• 2893
Vision, ясноооооооооо
Младост е кварталът :P залагам на парцел от квартала между 2 и 3

*

abroad

« Отговор #11 -: Ноември 08, 2010, 01:42:12 am »

веригите: о' шипка, дон домат, кривото, хепи... извинете ме (тези от вас, които ги харесват) ги посещавам само, ако няма друг вариант въобще верижните заведения са недолюбвана част от хапването навън

тъй, тъй съгласна ;D

*

abroad

ходила съм по много други заведения и имам бърза мисъл по отношение на сметките..мога да се закълна, че този човек, с кварталната семейна кръчмичка изкарва за една вечер повече чиста печалба, отколкото прехвалените кръчми по центъра със завишените им цени

основен принцип при ценообразуването, целящо увеличение в печалбата, съвсем не е в респективното повишаване на оборота, а в същото % увеличение в цените, тъй че централните кръчми не ги мисли ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #13 -: Ноември 08, 2010, 01:46:55 am »

:-X :34:

papaya   не съм я пробвала, но виенската я обичам - скъпо, но вкусно, а серитьорката и там е полуидиот с някои неща се свиква..

и аз не харесвам верижните, масовизацията и универсализацията им скапват излъчването..
а за сладкарници много не мога да се изказвам, защото рядко ги посещавам, но помня, че на Лучано ми харесваха тортите, защото бяха с животинска сметана, /или поне смес, ако не изцяло/,на времето, сега не знам как е..растителната сметана е изкуствена като талашит, а като започнат да бухат в платките подобрители, набухватели и не знам още какво, за да изкарат по- голям обем, всичко става безвкусно и лепне по небцето..имаше на Мадрид една сладкарница, сега май е "М-р Бибо", преди имаше други собственици и се казваше другояче, и тортите бяха супер, сега са запазили вида донякъде на пастите, но вкуса е друг, сладкарите са други сигурно..просто не можеш да разчиташ, че нещо ще остане постоянно във времето..всичко е нетрайно..имаше сладкарница Романс в Симеоново, супер торти правеха и там, не съм ходила от няколко години и не знам как е сега..такивамитинещица.. ;D

*

Kaya

• 2893
  викам да заформим един бизнес по ретровенера, но ще го пишем на abroad, че на нея сега й е по нартал ;D едно ресторантче , а Vision ще готви :blink:

сега ще се самосезирам  и ще кажа една добра дума за верига пицарии Виктория- това, с което превъзхождат  другите вериги е разнообраното и богато меню, което е било обект на наблюдение от моя страна (освен това преди 2 години мисля те имаха обявени проценти сервиз, а по закон те влизат в крайното ценообразуване на продуктите т.е. тия същите проценти отиват разпределени по обявените цени на артикулите- та наклеветих  ги писмено  пред съответния орган и бяха глобени,а цените новообразувани ;D)

*

Vision

• 3523

основен принцип при ценообразуването, целящо увеличение в печалбата, съвсем не е в респективното повишаване на оборота, а в същото % увеличение в цените, тъй че централните кръчми не ги мисли ;D

чистата печалба се увеличава и от това, че той няма 15 мърляви сервитьорки и три бармана да висят, да се подпичкосват и да се чудят какво да завлекат..той си работи със синовете и всеки е всякакъв- зареждат, севират, работят на бара, като пожарникари са- корпуса за бързо реагиране, много са бързи в пълненето на халби с цел гасене на пожари.. ;D...днес на Ариана седях на 2 метра от хладилника и чаках 30 мин. да благоволи сервитьорката да си разходи седалището, да извади бирата и да я донесе..познай дали ще стъпя пак там.. :-\

просто в малките семейни кръчмички, когато са направени с вкус и мерак има много повече дух и идентичност, и като е добро обслужването, цените ниски, а храната- вкусна- какво повече му трябва на човек.. :blink:
печели от по- високия оборот и по- малкото на брой персонал /заплати/..

*

Vision

• 3523
 викам да заформим един бизнес по ретровенера, но ще го пишем на abroad, че на нея сега й е по нартал ;D едно ресторантче , а Vision ще готви :blink:

не и не!!..не мога да готвя толкова много сама..трябва ти Вещичка.. :blink: аз съм по- добра в снабдяването с продукти, защото имам око- рентген за съотношението цени/ качество..  :-[ вечер мога и да помагам в готвенето, ако се налага.. :rolleyes: мога и да забавлявам гостите ако направите караоке.. ;D ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #17 -: Ноември 08, 2010, 02:02:32 am »
мога и да забавлявам гостите ако направите караоке.. ;D ;D ;D
aхаааа, почна да си признаваш ;D

наскоро научих, че бившата виенска сладкарница на ул. " Московска" пак е отворила врати ( там имаше някои легендарни сладки изкушения, които ме умиляват = "стълба към небето")
е посетих я- не ходете там- неуспешен опит за ретро винески дизайн, като се получила недодялана  кръстоска между  модата на 93 и зле разбран старовиенски шаблон; резултатът: евтин изглед неуютно, неудобно (напомня 5 минутка на централна гара), с претенции, но гадна кухня- резил
« Последна редакция: Ноември 08, 2010, 02:09:32 am от Kaya »

*

abroad

сега ще се самосезирам  и ще кажа една добра дума за верига пицарии Виктория- това, с което превъзхождат  другите вериги е разнообраното и богато меню, което е било обект на наблюдение от моя страна (освен това преди 2 години мисля те имаха обявени проценти сервиз, а по закон те влизат в крайното ценообразуване на продуктите т.е. тия същите проценти отиват разпределени по обявените цени на артикулите- та наклеветих  ги писмено  пред съответния орган и бяха глобени,а цените новообразувани ;D)

ей, опасно човече си ;D
в интерес на истината някога имах подобни идеи, някога
викториите не съм ги посещавала отдавна, нещо ми се натрупаха повечко не до там добри нпечатления, включително от домашните им доставки..
не се сещам точно сега кого да похваля, но ще ми дойде ;D

*

holanda

в интерес на истината някога имах подобни идеи, някога

мен може ли да ме вземете за един мeнидjър?.. да ви ръководя барманиte и сервитьориte.. ;D