Здравей Гост

Лицемерие xxx

• 89 Отговора
  • 13443 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
Лицемерие xxx
« -: Ноември 11, 2010, 01:49:28 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:42:37 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
Лицемерието го свързвам с неискреност, двуличие. Но според мен в основата му стои мотив да се харесаш на всички, а тук би трябвало да потърсим Венера. Това разбира се далеч не е единственият мотив.
Не всички хора директно изразяват своите симпатии и антипатии. Лицемерието също така не бива да се бърка с тактичност, деликатност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
По своето речниково значение то е: поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чисто сърдечност и доброжелателност.   

http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

силни лични планети в двойнствени знаци - Риби, Везни и Близнаци,

Везни не е двойнствен знак  :P Горната поредица липсва Стрелец.

Лицемерието трябва да се търси в астрологични предпоставки към търсене на одобрение, което пък е свързано с ниска самооценка, чувство на необичане към собствената личност. Също така хора, които не могат да се справят с конфронтацията също са склонни към лицемерие.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

Лицемерието го свързвам с неискреност, двуличие. Но според мен в основата му стои мотив да се харесаш на всички, а тук би трябвало да потърсим Венера. Това разбира се далеч не е единственият мотив.
Не всички хора директно изразяват своите симпатии и антипатии. Лицемерието също така не бива да се бърка с тактичност, деликатност.

По-скоро са два вида лицемерие:

Едното е искрено лицемерие ( мразиш го вътрешно, а отвън се мазниш, с някаква цел или поради причина ), а другото е лицемерие от любезност ( не ти харесва,но за да не разваляш атмосферата се хилиш насреща като гъз ). Разликата е,че при второто няма цел или причина за лицемерието, а просто не искаш да влизаш в някви свади и разправии.

Аз имам същия случай с една кифла Овенка,много отворена селянка, дето сичко знае и може. Да не се обиждат Овните, момичето си е просто кифлоч. И как да й кажа на масата че е тъпа селянка дето се прави че от всичко разбира- ще се скарат мъжете. А моя хич не я харесва и той и само й се подиграва, ама нали е жена на приятеля...

силни лични планети в двойнствени знаци - Риби, Везни и Близнаци,

Везни не е двойнствен знак  :P Горната поредица липсва Стрелец.

Лицемерието трябва да се търси в астрологични предпоставки към търсене на одобрение, което пък е свързано с ниска самооценка, чувство на необичане към собствената личност. Също така хора, които не могат да се справят с конфронтацията също са склонни към лицемерие.

Ееееееееее айде сега да защитиме Везната и да охулиме Стрелеца  ;D ;D.. И от двата знака има лицемери, ама от Везната са повече, да сме честни сега... Ние сме типични с искрените си изказвания и нетактичност,така че не сме толкова склонни на лицемерие в истинския смисъл на думата. Когато не харесвам някой му го казвам, показвам и казвам защо. Ако ме разбере и се поправи, ок съм, ако не - слагам му бял фон и не го виждам хич.

За конфронтацията - да, има го това, но пък има и друго - когато просто " не ти се занимава " да се караш, уморен от ш.....я ден..

*

abroad

............ Везни ...................., особено управляващи някоя от осите, ми се струва въплъщават един от аспектите на лицемерието.
------------------------------------------------------------------
Лицемерието го свързвам с неискреност, двуличие. ................. а тук би трябвало да потърсим Венера. Това разбира се далеч не е единственият мотив.

По своето речниково значение то е: поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чисто сърдечност и доброжелателност.   

цял един живот отчитам като най-голям недостатък и пречка твърде директния си подход и нездравословна липса на лицемерие, пък то виж, отредено ми било по натал ;D, каква липса на "отработка" от моя страна, низша амеба ;D

п.п. за първи път чета, че Везни бил двойнствен, но никога не е късно да научиш нещо полезно :blink:

Ееееееееее айде сега да защитиме Везната и да охулиме Стрелеца 

Ама хич не ми е това целта. Първото изречение, кето съм написала няма връзка с изложеното по-долу от него мнение по въпроса.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
По-скоро са два вида лицемерие:

Едното е искрено лицемерие ( мразиш го вътрешно, а отвън се мазниш, с някаква цел или поради причина ), а другото е лицемерие от любезност ( не ти харесва,но за да не разваляш атмосферата се хилиш насреща като гъз ). Разликата е,че при второто няма цел или причина за лицемерието, а просто не искаш да влизаш в някви свади и разправии.

Втория тип лицемерие и на мен ми се е налагало да проявявам, макар и рядко.
Но най-добрият начин (според мен) да избегнеш директна конфронтация, ако имаш проблем с това (както каза Аурора по-горе), е да игнорираш отсрещния, да проявиш пълно безразличие и неприсъствие.
Докато първия тип лицемерие отхвърлям с цялата си същност. Много мразя мазнене, аууу, просто не понасям!

Още си спомням една форумна история от преди години. Една потребителка ме потърси на лични бележки, за да оплюе друга потребителка. В отговор бях много сдържана и лаконична. Много скоро обаче обстоятелствата се стекоха така, че се развихри публичен скандал с потребителката, която беше оплюта пред мен на бележки. И другата, която я плюеше зад гърба, се включи публично да я защитава и да ръси суперлативи. Догади ми се.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nessus

• *
  • 104
Оле, за лицемерие не ми говори
Имам едни напоследък дето се навъртат , не им познавам хороскопите ама в очите им го чета това лицемерие
И едно безкрайно ауууу в края и началото на всяко изречение , иде ми да ги убия :angry:

Според мен тук има на първо място много въздух.
Планети и аспекти във въздушни знаци.
Земен знак не мога да свържа с лицемерие, а пък водните си имат други занимания и не им е до това
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

Lillie

• 30532
Та, на въпроса ви - според мен, за да си лицемерен в живота се изисква актьорско майсторство, в противен случай лицемерния човек ще бъде лесно разгадан,  и заклеймен след това, тоест номера му няма да мине... та търсете аспектите на ''актьора'', ''актрисата''.

Хм, Нептун??? 

Цитат
Аз лично не мога да стоя и да се хиля като мазмантия пред някого, който ми е крайно антипатичен, нито пък да стоя с него ( до него) на една маса. Такива флуиди ще хвърчат между нас, че всички на масата разбират за какво става дума.

Не се и съмнявам, ако квадратът Марс/Плутон влезе в дейстие.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

съгласна съм с Лили.
За да лицемерничиш,трябва да се чувстваш слаб,но в същото време да искаш...т.е един аспект на Сатyрн към Слънцето може да свър6и работа.Тогава обаче се включват знаците,защото сам по себе си този аспект може да те подтиква към прогрес,да си бъхташ гъза и да се бориш за целите си.
За Венера..незнам има логика,но би могло да е и Луната..това за мъj лицемер ми се струва подходящо  ;D
Пък и кво е лицемерие  ;D (ай да пусна бомбата)
ти може да искаш нещо и да си подмолен,лош лицемер,да действаш тихо и инкогнито..а може и да си лигав,без мнение,да не знаеш какво да кажеш и да се съгласяваш с лидерите,за да си спасиш кожичката :това е по Луна

а мен ми е толкова през къра,че повече няма накъде  ;)
зарежете ги Везните,първо си дайте mnenieto за Лицемерието (както ще стане) после ще отсеем и за всяка подточка ще  намерим аспекти

съгласна съм с Лили.
За да лицемерничиш,трябва да се чувстваш слаб,но в същото време да искаш...т.е един аспект на Сатyрн към Слънцето може да свър6и работа.Тогава обаче се включват знаците,защото сам по себе си този аспект може да те подтиква към прогрес,да си бъхташ гъза и да се бориш за целите си.
За Венера..незнам има логика,но би могло да е и Луната..това за мъj лицемер ми се струва подходящо  ;D
Пък и кво е лицемерие  ;D (ай да пусна бомбата)
ти може да искаш нещо и да си подмолен,лош лицемер,да действаш тихо и инкогнито..а може и да си лигав,без мнение,да не знаеш какво да кажеш и да се съгласяваш с лидерите,за да си спасиш кожичката :това е по Луна

а мен ми е толкова през къра,че повече няма накъде  ;)
зарежете ги Везните,първо си дайте mnenieto за Лицемерието (както ще стане) после ще отсеем и за всяка подточка ще  намерим аспекти

Аз познавам и лицемери Козирожки. Мъжете не са, но жените определено ги има. Да не кажа,че мъжете Козирог са може би най-истинските в думите си и затова от тях винаги боли.

Та, на въпроса ви - според мен, за да си лицемерен в живота се изисква актьорско майсторство, в противен случай лицемерния човек ще бъде лесно разгадан,  и заклеймен след това, тоест номера му няма да мине... та търсете аспектите на ''актьора'', ''актрисата''.

Хм, Нептун???  Именно, нещо по Нептун ще да е. Нещо раненко от Нептун.  :-\

Цитат
....Такива флуиди ще хвърчат между нас, че всички на масата разбират за какво става дума.

Не се и съмнявам, ако квадратът Марс/Плутон влезе в дейстие.  ;D

Ами, държа се, Лили. Понякога обстоятелствата го налагат. Не може на една маса с 20 човека ( представи си банкет)  и да има човек, който ми е крайно антипатичен ... лицемерна ли да бъда ( тоест считай да се усмихвам) или да го гледам с бялото на окото?
Естествено е да запазя благоприличие. Допусни, че този човек, който ми е анти ме попита нещо. Аз какво трябва да направя на масата -
1. Да му се тросна
2. Да не му отговоря
3. Да се направя, че не съм чула
4. Да го изгледам надменно
5. Да му се усмихна и отговоря...

И ако му отговоря ще бъде ли лицемерна? Как мислиш? :-[

Зависи какво те попита! А ти може да дадеш 2 шанс на тоя човек и да го опознаеш. Аз 100 пъти съм си казвала и виждала по себе си, че във всеки има по нещо добро, дори тея дето ме дразнят, всеки си има по едно прекрасно качество!

*

Diyana

• 2705
Лицемерието си е просто способност да лъжеш. Ерго, Меркурий и Нептун. И трети дом, управител, планети и т.н. по домова книга.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

Лицемерието също така не бива да се бърка с тактичност, деликатност.

дайте да не бъркаме диаметрално (или поне на 135 градуса) противоположни понятия ;D

Марая е извлякла твърде добро определение

Исках да кажа друго. Понякога се налага да проявим лицемерие, било то дори да запазим благоприличие. Лошо е когато стане системно, тогава се превръщаш в изпечен лицемер!!!

Абе не е за всеки тая работа, това знам!  Аз лично лицемерите ги улавям по гласеца.  :rolleyes: Мън мън мъъъън, зън зън зън, като камбанки са, ясни са ми! Фалшивите усмивки също. Усмихва се и като си завърти главичката и една злоблива физиономия. Позьорска работа е това.

Да се е..т ;D ;D

*

Марая

• 28287

Земен знак не мога да свържа с лицемерие, а пък водните си имат други занимания и не им е до това

Да , за земята съм склонна да се съглася...., макар , че има изключения ....
Имала съм служители КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ - Страшно лицемерни..., абе идвало ми е да им извия вратлетата....

Водата е много лицемерна-без изключение ...има толкова лицемерни и лизоблизни скорпионски слънца , че нямам думи , риби и раци също! Мисля , че Близнака е лицемер -опит с жена .....,а и няколко мъже , но не мисля , че водолея и везните са сред групата на лицемерите! ОГЪН ЛИЦЕМЕРЕН НЯМА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Стрелецът го пропуснах сред двойнствените не случайно, ето че беше добавен  :blink:

Относно Везните и тяхната двойнственост - /не съм искала да обиждам никого, самата аз съм с акцентирани Везни в натала/ - та на въпроса - за мен са двойнствени, някои автори от астропсихологията ги причисляват като такъв знак, и на мен ми изглежда оправдано едно такова определение - везната се състои от две равни по вид и маса панички, които постоянно търсят равновесие. Ако за миг или само с грам равновесието се наруши, едната паничка залита нагоре, а другата надолу. Това е двойнственост - в моите очи. Подобна на близнашката, чиято разлика с предходната е, че двете личности у близнака теглят в различни посоки, и имат отделни глави, понякога ;) докато везната има една стрелка, която обаче много лесно се килва в страни... от някоя от паничките...

Ето това е вид лицемерие! ;D

*

Lillie

• 30532
Аз лично лицемерите ги улавям по гласеца.  :rolleyes: Мън мън мъъъън, зън зън зън, като камбанки са, ясни са ми!

:rolf: :rolf: :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.