Здравей Гост

Лицемерие xxx

• 89 Отговора
  • 13395 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Беше време, когато смятах, че някои хора изцяло ги харесвам, а други - напълно неодобрявам и смятах, че е много лицемерно да проявявам симпатия по какъвто и да било начин към вторите. С времето срещах хора, към които ми беше трудно да определя отношението си и да ги категоризирам според моите си представи, така че да им сложа етикет и да знам как да се държа, а това много промени представите ми за лицемерие. Мисля, че дори лицемерието има различни нива на проявление и те зависят от личността на индивида, тук Подводни би ги описал най-добре.
В момента сякаш не се настройвам силно негативно, когато срещна злонамереност, защото смятам, че не аз съм причината, дори когато е отправена към мен.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

perla

• *
  • 73

В момента сякаш не се настройвам силно негативно, когато срещна злонамереност, защото смятам, че не аз съм причината, дори когато е отправена към мен.

В такива случаи казвам:"Прости им, Господи, те не знаят какво правят!" Собствените си преживявания и нещастия се опитват да проектират върху другите......като злоба срещу хората.

А какво ще кажете за това: Хвалим се пред приятелки нарочно и им натякваме за наши постижения и придобивки.
Аз съм се хващала, че го правя, сега вече много по-рядко, но съм се хващала, признавам си (стрелеца требе да се дуе нали се сещате) и за мене това е много ТЪПО и пак си е вид лицемерие.

:rolf: :rolf: :rolf: :rolf: :rolf:  Ще ме умориш от смях. Имаш страхотно чувство за хумор и самоирония.  ;)

Аз искам в тоя живот да съм честна пред себе си. Искам да знам,разбирам и трансформирам грешките си спрямо хората, но не заради тях, а заради себе си. Един ден като полетя да знам,че съм си ок със себе си.

В такива случаи казвам:"Прости им, Господи, те не знаят какво правят!" Собствените си преживявания и нещастия се опитват да проектират върху другите......като злоба срещу хората.

Така е, но често си правим изводи от едно единствено общуване. Аз понякога съм се настройвала срещу някого,заради една единствена случка, а после когато го видя и разбирам,че съм сгрешила. Много е показно, ако хванеш човека в кофти за него момент и той си го изкара на теб.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Лицемерието е често срещана форма на липса на реализация и внимание....
Обикновено тези хора са и подлизурковци , дупедавци и гъзолозци....
За съжаление не познавам малко такива , макар , че бързо ги нюхам.....
Но един лицемер е в пъти по коварен от онези , които имат силите да се изправят и кажат какво мислят и защо....
Аз лично ненавиждам лицемерието м/у хората....

И пак търся отговорна луната.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Лицемерието е често срещана форма на липса на реализация и внимание....
Обикновено тези хора са и подлизурковци , дупедавци и гъзолозци....
За съжаление не познавам малко такива , макар , че бързо ги нюхам.....
Но един лицемер е в пъти по коварен от онези , които имат силите да се изправят и кажат какво мислят и защо....
Аз лично ненавиждам лицемерието м/у хората....

И пак търся отговорна луната.... ;D

Не съм съгласна за Луната! Моята е в Близнак, а нич не ми се отдава лицемерието. Аз си казвам всичко направо.

*

vanilla

• **
  • 1578
 :blink: ;D
егото е виновно за всичките нещастия...
то ни подтиква към всякакво поведение и възпремане на определени модели, които са ни удобни....

*

Kali

• **
  • 1411
И аз бих посочила голямо его и ниска самооценка, разрив между представи и действителност.

*

Марая

• 28287
Голямото  его и ниската самооценка си е вид психически проблем според мен.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Голямото  его и ниската самооценка си е вид психически проблем според мен.... :blink:

Аз винаги търся причината в детството! Гледала съм по моето, където има липса на баща осезаемо и макар сега да сме в перфектни отношения, времето не може да се върне назад. Затова съм придобила мъжки маниери и често се карам с мъже  ;D И затова жените винаги са ми били по-лицемерни и по-нелогични. Но това е само за мен. Не важи за всички.

*

Kali

• **
  • 1411
Причината за лицемерно поведение не е ли и тя някъде в психиката?
А причината за начина, по който се възприема и определя нечие поведение като лицемерно къде е?

А причината за лицемерно поведение не е ли и тя някъде в психиката?
А причината за начина, по който се възприема и определя нечие поведение като лицемерно къде е?

Усещане. Лицемерието го виждаш в определено поведение, но то се усеща. Така го разпознаваш като лицемерие.

*

Марая

• 28287

:72: , да и затова визирах луната....

*

Asol

• 4140

... вътрешна неудовлетвореност или наличието на някакви вътрешни липси дали осъзнати или не и желание този човек да се хареса, даже да бъде това, което не е в същност, а нещо, което евентуално ще се котира добре  ;D - всичко това в името на този си стремеж. А едно поведение се определя като лицемерно, когато има противоречие между това което се прави и показва за пред другите и това, което се мисли в действителност . Или когато нещо се прави с и заради личен интерес, цел и идея, а примерно междувременно се демонстрира лична "съпричастност", "доброжелателност" и мисъл "за добруването" на другия, пък то въпросния "загрижен" човек вероятно пет пари не дава.  ;D  Лицемерието е проява на слабост, когато човек няма достатъчно смелост да застане зад своята гледна точка, а го прави според хора и обстоятелства. Пък хората в доста случаи искат да чуят, това което им се иска.  ;D
« Последна редакция: Ноември 11, 2010, 07:56:03 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
Лицемерието е проява на слабост, когато човек няма смелост да застане зад своята гледна точка, а го прави според хора и обстоятелства. Пък хората в доста случаи искат да чуят, това което им се иска. 

Пък после лицемерите били виновни, а не тези, на които не им стиска да чуят истината и които не понасят да ги галят срещу козинката.  ;D За добруването на тоя тип хора трябва да има и лицемери. Ако щете, наречете го равновесие в природата!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
Галенето срещу козинката е занимание нерентабилно, обаче пък другия му вариант предлага екстрата  манипулация, ако липсва донякъде вътрешна сигурност.

*

holanda

И аз бих посочила голямо его и ниска самооценка, разрив между представи и действителност.

кратко и точно  :blink: Споделям го,затова писах,че Луната (психика),Сатyрн (страхове,амбиции) и Слънце (его,индивидуалност) определят качества на характера,които в лошата си проява обхващат и лицемерието.Меркурии също би могъл да се добави.

*

Kali

• **
  • 1411
Понякога лицемерието е дори въпрос на оцеляване и личните предпочитания са без значение  ;D

*

Uran

• 6041
Лицемерието може да бъде продиктувано и от чувство за самосъхранение или отговорност към близките. Не всекиму е дадено да държи и ножа и хляба.
 ;D "Гъз голям си шефе.." Е, мислим си го, ама в колко от случаите го казваме? ;D

*

Марая

• 28287
Понякога лицемерието е дори въпрос на оцеляване и личните предпочитания са без значение  ;D

Много тъжно звучи... :(