Меркурии в Козирог свързвам с проницателен и концентриран ум. Тук винаги има ограничения в определена област с оглед достигане до същината и цялостната и завършеност. Аналитичната , логична и практическа мисъл , дава възможност за сериозни занимания. Тук обаче ще има затруднения в реализирането на пътувания , много къси пътища ще бъдат отложени....Мерка тук е хаплив и заядлив , много ревнив /повече от рачешкия бих казала/.
В знака на Стрелеца се изразява с точен и логичен ум. Бързо усвоява и се приспособява към всичко ново, бързо взима решения , няма време да чака и да се чуди. Интереса му е насочен към мащабните неща , проекти , философия/ха-ха , казваше ми татко дървен философ/., тук той е контактен и дружелюбен , открит в отношенията си с другите. И това , че казва в прав текст онова което мисли в повечето случай му създава неприятности и неприятели.
Заобикалянето на закона се свързва с Мерка в мутабелните знаци , а сред тях и стрелеца....
Мисля , че има някаква цикличност в небесните постановки през ретро фазите... :rolleyes:
Няма да имам много време за изследван през близките няколко месеца , но споделеното от ВАС ще оценя високо! :blink: