Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично, оня ден с 300 зора и геройства, едвам успях да избия, а може и да не съм успял - не знам! - от главата на една приятелка, че няма кармични връзки и кармични забрани за брак, деца и еле подобни! И не знам, дали ме е разбрала, а и в скоро време може и да ми прастане да ми дреме много, много и да ми е през оня, щото т'ва п*тките, като си набиете нещо у главата и си го намотате на пръста - после ни отвързване, ни избиване... Камо ли, пък, ако сте го нарекли, че е кармично!
Така.
Това, което има е "моментът" на едно запознатство между двама души! То е най-важното и най-освновополагащото.
Всякакви аспекти по натал(в синастрията) са хубави, но те казват информация от типа - "Какво аз, като бебе, имам за задача и какво той/тя, като бебе има за задача?". Обаче, когато се срещате, вече не сте бебета, нали?
Имали сте опит, къде хубав, къде лош, има ли сте преживявания, израствания, надграждания и т.н и т.н.
Именно заради това една синастрия не показва повече от 30%-40% процента, какво и как ще е между двама души, защото тя е "замръзналия" момент от небето в момента на раждането, а не е вашата и неговата/нейната личност в момента на срещата.
За композит и за комбин да не говоря. Там, за да прибягвате до тях, трябва да сте обработили, усвоили, разбрали, какво е сегашното ви положение по транзит, прогресии, дирекции и прочее.
п.п: Хората срещат хора, когато са "готови". А са готови, когато нещо(от Юпитер нагоре) в транзит, прогресия/първична, вторична, третична и т.н./ или дирекция им наквадратчи или опозиционира (тригоните и секстилите не носят енергията за задържане, така че те не биха ви подтикнали към среща с развитие), или съвпадне с някоя натална планета, точка, възел.
Тогава, често срещаме хора, които носят този транзитно-прогресивно-дирекционен аспект по рождение.
пример: Транзит на Сатурн преминава през Слънцето. Ако то управлява Възел, 7 дом, управителя на 7 дом, в аспект с управителя на 7 дом, в знака на 7 дом(макар и в шести дом), ако е във Везни(естествения знак за 7 дом), тогава е мноооого вероятно да срещнеш човек, който да има Слънце/Сатурн по рождение.
И трябва да се види, дали този човек, който е срещнат, има по транзит дирекции, прогресии неща, които да се случват, които първия ги носи по натал.
Пример: (Уран по транзит попада връз Венера) или Венера по прогресия/дирекция съвпада с Уран. Тя си има естествени сигнификации и те са връзки. Затова и когато има такъв момент, е много вероятно да се попада на хора със Венера/Уран, Венера в 11-ти дом, Уран в 7-ми или на Асц, Асценденти Водолей и прочее и прочее.
п.п: Моля ви! Престанете с това кармично! Някой по-горе написа, какъв е превода на тази дума. И това е самата истина. Всичко останало е глупост, която също е карма...