Здравей Гост

Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин

• 202 Отговора
  • 43898 Прегледи
*

Divna

Re:Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин
« Отговор #40 -: Ноември 17, 2010, 09:28:23 am »
Телепатичната мисъл идва от съвпада Нептун/Меркурий.

*

nerealna

« Отговор #41 -: Ноември 17, 2010, 02:00:22 pm »
абе всички говорите за кармични връзки, връзки от които уж няма отърване, а говорите за тях в минало време...т.е. са приключили. има ли някой синастрия с човек, с който живее вече ...да кажем 20 г. и не сте се разделяли  :-\
такава синастрия искам да видя ...или казвате такива синастрии са скучни   :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Ноември 17, 2010, 02:03:18 pm »
абе всички говорите за кармични връзки, връзки от които уж няма отърване, а говорите за тях в минало време...т.е. са приключили. има ли някой синастрия с човек, с който живее вече ...да кажем 20 г. и не сте се разделяли  :-\
такава синастрия искам да видя ...или казвате такива синастрии са скучни   :blink:
Az. ;D
А тази от миналото я приключвах 3 години. Все още от време на време проверява дали случайно не съм си сменила статуса. :blink:

*

nerealna

« Отговор #43 -: Ноември 17, 2010, 02:05:04 pm »
ще я сложиш ли да я разгледаме ...да видим има ли кармични аспекти :)
или я има някъде из форума?

*

tadj-all

« Отговор #44 -: Ноември 17, 2010, 02:29:00 pm »
Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично, оня ден с 300 зора и геройства, едвам успях да избия, а може и да не съм успял - не знам! - от главата на една приятелка, че няма кармични връзки и кармични забрани за брак, деца и еле подобни! И не знам, дали ме е разбрала, а и в скоро време може и да ми прастане да ми дреме много, много и да ми е през оня, щото т'ва п*тките, като си набиете нещо у главата и си го намотате на пръста - после ни отвързване, ни избиване... Камо ли, пък, ако сте го нарекли, че е кармично!

Така.
Това, което има е "моментът" на едно запознатство между двама души! То е най-важното и най-освновополагащото.
Всякакви аспекти по натал(в синастрията) са хубави, но те казват информация от типа - "Какво аз, като бебе, имам за задача и какво той/тя, като бебе има за задача?". Обаче, когато се срещате, вече не сте бебета, нали?
Имали сте опит, къде хубав, къде лош, има ли сте преживявания, израствания, надграждания и т.н и т.н.
Именно заради това една синастрия не показва повече от 30%-40% процента, какво и как ще е между двама души, защото тя е "замръзналия" момент от небето в момента на раждането, а не е вашата и неговата/нейната личност в момента на срещата.
За композит и за комбин да не говоря. Там, за да прибягвате до тях, трябва да сте обработили, усвоили, разбрали, какво е сегашното ви положение по транзит, прогресии, дирекции и прочее.

п.п: Хората срещат хора, когато са "готови". А са готови, когато нещо(от Юпитер нагоре) в транзит, прогресия/първична, вторична, третична и т.н./ или дирекция им наквадратчи или опозиционира (тригоните и секстилите не носят енергията за задържане, така че те не биха ви подтикнали към среща с развитие), или съвпадне с някоя натална планета, точка, възел.
Тогава, често срещаме хора, които носят този транзитно-прогресивно-дирекционен аспект по рождение.

пример: Транзит на Сатурн преминава през Слънцето. Ако то управлява Възел, 7 дом, управителя на 7 дом, в аспект с управителя на 7 дом, в знака на 7 дом(макар и в шести дом), ако е във Везни(естествения знак за 7 дом), тогава е мноооого вероятно да срещнеш човек, който да има Слънце/Сатурн по рождение.
И трябва да се види, дали този човек, който е срещнат, има по транзит дирекции, прогресии неща, които да се случват, които първия ги носи по натал.

Пример: (Уран по транзит попада връз Венера) или Венера по прогресия/дирекция съвпада с Уран. Тя си има естествени сигнификации и те са връзки. Затова и когато има такъв момент, е много вероятно да се попада на хора със Венера/Уран, Венера в 11-ти дом, Уран в 7-ми или на Асц, Асценденти Водолей и прочее и прочее.

п.п: Моля ви! Престанете с това кармично! Някой по-горе написа, какъв е превода на тази дума. И това е самата истина. Всичко останало е глупост, която също е карма...

*

Stella

• 7765
« Отговор #45 -: Ноември 17, 2010, 02:32:17 pm »
Я по-кротко! Ако ти се сугестираш, другите не сме така. Карма значи "действие", т.е. развитие. Предполагам ти е известно, че не всички връзки водят до развитие. Една кармична ситуация може да се повтори с много хора, докато не си научиш урока, това е.
Например на мен по рождени ми е дадено да се науча да управлявам чувството си на състрадание. Ще привличам точно такива хора, които да ме научат на това и в точно определения момент, Бог ще ми прати подходящия човек, чрез когото да се науча на това. Много често при синастриите, когато тао-квадрат се превръща в голям кръст или квадратура се превръща в тао-квадрат, или тригон се превръща в голям тригон или конфигурация "хвърчило", такива хора влизат в живота ни. Природата на планетата не е чак толкова важна, но когато има намесени Сатурн, Плутон, възли съществува усещането за съдбовност, понеже отношенията могат да бъдат много силни, трайни, драматични и запомнящи се.
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 02:39:42 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

nerealna

« Отговор #46 -: Ноември 17, 2010, 02:38:20 pm »

Така.
Това, което има е "моментът" на едно запознатство между двама души! То е най-важното и най-освновополагащото.
Всякакви аспекти по натал(в синастрията) са хубави, но те казват информация от типа - "Какво аз, като бебе, имам за задача и какво той/тя, като бебе има за задача?". Обаче, когато се срещате, вече не сте бебета, нали?
Имали сте опит, къде хубав, къде лош, има ли сте преживявания, израствания, надграждания и т.н и т.н.
Именно заради това една синастрия не показва повече от 30%-40% процента, какво и как ще е между двама души, защото тя е "замръзналия" момент от небето в момента на раждането, а не е вашата и неговата/нейната личност в момента на срещата.
За композит и за комбин да не говоря. Там, за да прибягвате до тях, трябва да сте обработили, усвоили, разбрали, какво е сегашното ви положение по транзит, прогресии, дирекции и прочее.

п.п: Хората срещат хора, когато са "готови". А са готови, когато нещо(от Юпитер нагоре) в транзит, прогресия/първична, вторична, третична и т.н./ или дирекция им наквадратчи или опозиционира (тригоните и секстилите не носят енергията за задържане, така че те не биха ви подтикнали към среща с развитие), или съвпадне с някоя натална планета, точка, възел.
Тогава, често срещаме хора, които носят този транзитно-прогресивно-дирекционен аспект по рождение.

пример: Транзит на Сатурн преминава през Слънцето. Ако то управлява Възел, 7 дом, управителя на 7 дом, в аспект с управителя на 7 дом, в знака на 7 дом(макар и в шести дом), ако е във Везни(естествения знак за 7 дом), тогава е мноооого вероятно да срещнеш човек, който да има Слънце/Сатурн по рождение.
И трябва да се види, дали този човек, който е срещнат, има по транзит дирекции, прогресии неща, които да се случват, които първия ги носи по натал.

Пример: (Уран по транзит попада връз Венера) или Венера по прогресия/дирекция съвпада с Уран. Тя си има естествени сигнификации и те са връзки. Затова и когато има такъв момент, е много вероятно да се попада на хора със Венера/Уран, Венера в 11-ти дом, Уран в 7-ми или на Асц, Асценденти Водолей и прочее и прочее.

п.п: Моля ви! Престанете с това кармично! Някой по-горе написа, какъв е превода на тази дума. И това е самата истина. Всичко останало е глупост, която също е карма...

за мен тази информация  е мн полезна. благодаря  :blink:

п.с.тези кармични забрани за брак на алена винаги ми са се стрували мн тъпи

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Ноември 17, 2010, 02:45:49 pm »
Не бива да се изпада в крайности. Кармичните забрани на Алена ми идват в повече. Вече сме го коментирали това. Няма кармични ЗАБРАНИ. Кармата значи "действие" и тая докато не го осъзнае това, ще продължи да дрънка глупости.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #48 -: Ноември 17, 2010, 02:56:03 pm »
Странно, обаче дотук оставам с впечатлението, че ЮЛВ натежава, ако говорим за силни връзки, а не толкова СЛВ, за който в книжките пише, че бил по-перспективен.  :-\

По Венера, управител на СЛВ, са основно връзките ми, но тя е и У7, та основно ги приемам по него. По ЮЛВ отношения имах в по-ранна възраст.  

Така.

Моментът на срещата показва развитието на връзката, да, но не съм убедена, че е основополагащото. За да се случи тя, го има в наталната карта. В нея са всички възможни проблемни, ползотворни и любовни отношения, както по-надолу посочваш, за които имаме готовност към даден момент.

С всичко останало от казаното ти се съгласявам напълно, особено с подчертаната част. Неколкократно съм споделяла учудването си, че при мен и не само "голямо" събитие или вълнуваща връзка става при напрегнати аспекти, при леките нищо не става или поне такова, дето да те изстреля и да си струва да го отбележиш и запомниш.     
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 03:15:18 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #49 -: Ноември 17, 2010, 03:08:10 pm »
Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично, оня ден с 300 зора и геройства, едвам успях да избия, а може и да не съм успял - не знам! - от главата на една приятелка, че няма кармични връзки и кармични забрани за брак, деца и еле подобни! И не знам, дали ме е разбрала, а и в скоро време може и да ми прастане да ми дреме много, много и да ми е през оня, щото т'ва п*тките, като си набиете нещо у главата и си го намотате на пръста - после ни отвързване, ни избиване... Камо ли, пък, ако сте го нарекли, че е кармично!

Ало,  гражданина с тристата зора и геройствата, може ли по-кротко с обидите!   Щото "т'ва п*тките", и те мо'ат  да питат Вие от п*тките ли сте или от п*тките ? Е, само тия дето не са  наясно де...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #50 -: Ноември 17, 2010, 03:37:46 pm »
Здравей, Уран :)
На пръв поглед първата синастрия ми изглежда по-кармична, в смисъл сякаш повече неща ви свързват от миналото. Втората по-скоро загатва за бъдеща карма. Уран, ти спомняш ли си първите ви контакти, има ли нещо интересно около тях и искаш ли да го разкажеш? Как определяш отношението си?

За кармичните връзки бях чела, че при първата среща на индивидите изплуват чувства, които нямат обяснение от тук и сега, човек просто трябва да бъде по-наблюдателен, за да ги забележи и да не забрави да има едно на ум, да не бърза с изводи и постъпки, ако не е 200 % сигурен, което е рядко възможно.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

tadj-all

« Отговор #51 -: Ноември 17, 2010, 03:40:49 pm »
Я по-кротко! Ако ти се сугестираш, другите не сме така. Карма значи "действие", т.е. развитие. Предполагам ти е известно, че не всички връзки водят до развитие. Една кармична ситуация може да се повтори с много хора, докато не си научиш урока, това е.
Например на мен по рождени ми е дадено да се науча да управлявам чувството си на състрадание. Ще привличам точно такива хора, които да ме научат на това и в точно определения момент, Бог ще ми прати подходящия човек, чрез когото да се науча на това. Много често при синастриите, когато тао-квадрат се превръща в голям кръст или квадратура се превръща в тао-квадрат, или тригон се превръща в голям тригон или конфигурация "хвърчило", такива хора влизат в живота ни. Природата на планетата не е чак толкова важна, но когато има намесени Сатурн, Плутон, възли съществува усещането за съдбовност, понеже отношенията могат да бъдат много силни, трайни, драматични и запомнящи се.

Да и познай защо.
Тя се повтаря, ако се повтаря, което е почти задължително, защото това е вътрешната ти нужда в самите ти желания. Аз го наричам - "стегнация в желанията", защото за да се повтарят, трябва да има натрупване, което да води до осмисляне, което да води до характер, съдба и прочее.

За Т-квадрата в Кръст съм съгласен и не го оспорвам. Това, което имах предвид по-горе: Появява се партньор -споделен двустранно! - когато сме готови. Иначе ти можеш да имаш 10 връзки в период на 1 година и всичките да бягат от теб, защото не са готови да учат от теб.

Сатурн и Плутон са драматични, а човешкия мозък, както е много видно - реагира при заплаха, страх и мъка много по-осезаемо, отколкото, когато е за нещо хубаво.

п.п: Грозното и злото се помни по-дълго, красивото се забравя по-лесно...И който го оспорва - значи не живее на тоя свят, а в мъглите на Нептун...

*

Asol

• 4140
« Отговор #52 -: Ноември 17, 2010, 03:44:12 pm »
tadj-all, в астрологията всичко е тука има, тука нема. ;D Така че такива изказвания и убеденост в неща, които са на този принцип нещо не хваща дикиш. ;)

Иначе за  по-значимите синастрии, по-силен ефект има допълването на конфигурации, опозициите и съвпадите между Марс/Венера, Марс/Луна, дедо Сатурн и неговите аспекти. Общо взето действа в пълна сила огледалния и допълващ се принцип при аспектите между двамата партньори.

*

tadj-all

« Отговор #53 -: Ноември 17, 2010, 03:57:18 pm »
tadj-all, в астрологията всичко е тука има, тука нема. ;D Така че такива изказвания и убеденост в неща, които са на този принцип нещо не хваща дикиш. ;)

Иначе за  по-значимите синастрии, по-силен ефект има допълването на конфигурации, опозициите и съвпадите между Марс/Венера, Марс/Луна, дедо Сатурн и неговите аспекти. Общо взето действа в пълна сила огледалния и допълващ се принцип при аспектите между двамата партньори.

Ха! Значи, няма смисъл от този форум, от книгите по тая тема и въобще от астрологията, м?!

Синастричните аспекти, както по-горе писах - са хубави и показват 30-40%(вероятно!) какво и как, като заложеност в бебешка възраст(умишлено го пиша така) ще допадне на единия и другия парнтьор.
Обаче! Ако е минал Сатурн или Плутон веднъж през тази планета, дали няма да има коренна промяна в проявата на планетата? Аз мисля, че има и го наричам - надграждане(всеки може да си го нарича всякак) и веднъж случило ли се е и желанието се променя.

п.п: Ако на 20 те кефят лошите батковци с престъпен вид и нахакано поведение, на 30, вероятно ще търсиш нещо по-сигурно, а на 40 - спокойствие и уют и още по-голяма сигурност. На 50 ...не знам...

*

Asol

• 4140
« Отговор #54 -: Ноември 17, 2010, 05:19:33 pm »
Нямах предвид синастрията, а прогностиката. Вероятността е фактор там. Синастрията като метод  ми е много интересна и определено е показателна за някои неща.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Ноември 17, 2010, 05:36:08 pm »
Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично...

Много войнствено сте настроен днес, колега.  ;D

"Карма" и "кармично" са двете думи, с които наистина много внимавам и се старая по-малко да ги използвам, с повод и без повод.
Все още се случва думата карма да се възприема предимно с негативна конотация, не всеки е запознат със смисъла и значението й. Нито е нужно да се натъртва постоянно, че този хороскоп (/синастрия) е "много кармичен", а онзи, видите ли, не е.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #56 -: Ноември 17, 2010, 05:40:50 pm »
Изчетох всички изказвания до тук и ми отне доста време, за да ми дойде музата да попиша в тази тема.
Кармичните аспекти въобще в парньорската астрология са нещо което винаги ще ни вълнува. На всички ни е ясно какво означава карма, така, че няма да се спускам в подробности да го уточнявам. Но въпреки това не мога да не напомня, че по пътя на развитието си всеки човек зацикля и си образува нови трудности- уроци - карма на различна тематика и зациклянето е от различен характер. Едни хора имат да натрупат опитности и да отработват уроци по Сатурн, други по Плутон трети своето подсъзнание, четвърти своето минало / ЮЛВ / и едва когато се отработи миналото индивида е готов да продължи развитието си по СЛВ и т.н..... Интересното в случая е това, че в желанието си да обобщим нещата обикновено стигаме до не приемане на чуждия опит или мнение по въпроса.
Ще се опитам да опиша как стоят нещата при мен. Квадратурите при мен са в изобилие и то тао - няколко и всичко това в 2 дом.  С върхове Марс У на Хирон, Плутон У4 и Слънце У на АЦ.  Единствено неучаствуваща пряко в този калабалък е Венерата ми.
Навякъде където има опозиций и квадратури знаем че протича много енергия и има наситеност на събития по домовете на засегнатите им управители. Живота ми определено е бил доста интензивен и имам някои уроци в които съм се проваляла и други, които съм успявала да осъзная и отработя.  Със сигурност съм наранила много хора, както и аз съм била наранявана от други. Всичко това е нормално.  
Но да се върна на темата, забелязала съм, че аз определено съм зациклила по ЮЛВ и то по оношение, на любовния си живот - Луна - Близнаци е У на ЮЛВ. ЮЛВ е на К12. Явно опитността, която трябва да придобия в този живот е свързана преди всичко с голяма доза напрежение и промени, и поради тази причина подсъзнателно се стремя да търся спокойствие и отмора във вече познатите води на ЮЛВ използувайки единствената си добре /спокойно/ аспектирана лична планета Венера. Но да не си помислите, че и там всичко е цветя и рози, само търсенето ми е обосновано в тази насока /а не забравяме,че Венерата ми е във взаимна рецепция със Слънцето, а то е връх на Тао квадратура /
Много вероятно е да съм имала тази склонност и в  предишното си прераждане, защото в картата ми Сатурна, като У на СЛВ е в съвпад с У на ЮЛВ. Не можем да надхитрим съдбата, колкото и да ни се иска.  ;)
Такива ми ти неща. Ето как човек, когато е честен със себе си да разнищи своята карма. Или поне да се опита.

« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 05:47:21 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Ноември 17, 2010, 05:59:08 pm »
Просто *Карма* и *Кармичност* в бг, а и не само, в последните години е много *модерно* да с еползват в астрологичен, а и не само контекст като едни, видители, много сложни, много трудни за проумяване познания не за простосмъртните. А в паралел с това явление се прилага и другото - те се ползват под път и над път, с подчертан акцент за елитарност, без да се внасят адекватни определения за влагания смъсъл в горните понятия. И всеки си ги чете и разбира както си му изнася.

Напълно съм съгласна. И в астрологията има "модни" тенденции като навсякъде. А някои си мислят, че ако използват думички с по-неясен и екзотичен произход, продуктът им по-добре ще се продава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #58 -: Ноември 17, 2010, 06:02:10 pm »
Напълно съм съгласна. И в астрологията има "модни" тенденции като навсякъде. А някои си мислят, че ако използват думички с по-неясен и екзотичен произход, продуктът им по-добре ще се продава.
То си е точно така, неясно е, трудно доказуемо и много интересно. Не познавам човек, който да е чул думата "карма" и да не се е интересувал каква е неговата.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #59 -: Ноември 17, 2010, 06:07:35 pm »
Много съм любопитна каква е средната възраст на форума? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците