Здравей Гост

Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин

• 202 Отговора
  • 43908 Прегледи
*

Divna

Re:Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин
« Отговор #60 -: Ноември 17, 2010, 06:16:41 pm »
Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично, оня ден с 300 зора и геройства, едвам успях да избия, а може и да не съм успял - не знам! - от главата на една приятелка, че няма кармични връзки и кармични забрани за брак, деца и еле подобни! И не знам, дали ме е разбрала, а и в скоро време може и да ми прастане да ми дреме много, много и да ми е през оня, щото т'ва п*тките, като си набиете нещо у главата и си го намотате на пръста - после ни отвързване, ни избиване... Камо ли, пък, ако сте го нарекли, че е кармично!

Така.
Това, което има е "моментът" на едно запознатство между двама души! То е най-важното и най-освновополагащото.
Всякакви аспекти по натал(в синастрията) са хубави, но те казват информация от типа - "Какво аз, като бебе, имам за задача и какво той/тя, като бебе има за задача?". Обаче, когато се срещате, вече не сте бебета, нали?
Имали сте опит, къде хубав, къде лош, има ли сте преживявания, израствания, надграждания и т.н и т.н.
Именно заради това една синастрия не показва повече от 30%-40% процента, какво и как ще е между двама души, защото тя е "замръзналия" момент от небето в момента на раждането, а не е вашата и неговата/нейната личност в момента на срещата.
За композит и за комбин да не говоря. Там, за да прибягвате до тях, трябва да сте обработили, усвоили, разбрали, какво е сегашното ви положение по транзит, прогресии, дирекции и прочее.

п.п: Хората срещат хора, когато са "готови". А са готови, когато нещо(от Юпитер нагоре) в транзит, прогресия/първична, вторична, третична и т.н./ или дирекция им наквадратчи или опозиционира (тригоните и секстилите не носят енергията за задържане, така че те не биха ви подтикнали към среща с развитие), или съвпадне с някоя натална планета, точка, възел.
Тогава, често срещаме хора, които носят този транзитно-прогресивно-дирекционен аспект по рождение.

пример: Транзит на Сатурн преминава през Слънцето. Ако то управлява Възел, 7 дом, управителя на 7 дом, в аспект с управителя на 7 дом, в знака на 7 дом(макар и в шести дом), ако е във Везни(естествения знак за 7 дом), тогава е мноооого вероятно да срещнеш човек, който да има Слънце/Сатурн по рождение.
И трябва да се види, дали този човек, който е срещнат, има по транзит дирекции, прогресии неща, които да се случват, които първия ги носи по натал.

Пример: (Уран по транзит попада връз Венера) или Венера по прогресия/дирекция съвпада с Уран. Тя си има естествени сигнификации и те са връзки. Затова и когато има такъв момент, е много вероятно да се попада на хора със Венера/Уран, Венера в 11-ти дом, Уран в 7-ми или на Асц, Асценденти Водолей и прочее и прочее.

п.п: Моля ви! Престанете с това кармично! Някой по-горе написа, какъв е превода на тази дума. И това е самата истина. Всичко останало е глупост, която също е карма...

Първо, патка може да наричаш някоя дето познаваш. Не ти прави чест такова обръщение към женското съсловие тук, та дори и казано по индиректен начин. Приемам го като липса на всякакво уважение. И като си тръгнал да ни поучаваш, значи че и ти приемаш поуки, та в тоя ред на мисли ще те посъветвам да си по-внимателен в изказа си в бъдеще.

Второ, информацията, която си предоставил е интересна и полезна, за което благодаря, но насоката в тази тема не е да се коментират теоретично нещата, да се представят вече на всекиму познати тези, които можем да прочетем в интернет пространството или в книжките, а да се коментират партньорски карти, свързани с нас самите или с наши близки, за да ги изследваме и стигнем до извода какво във връзките ни с определени хора ни е карало да се чувстваме кармично обвързани.

Ще ти предложа да поставиш една синастрия и да се опиташ да ни изкажеш тезата си за карма и кармично чрез нея.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Ноември 17, 2010, 06:20:05 pm »
Тадж , дали ако се размислиш малко няма да си върнеш думите назад в онази част с обясненията? ;) ;D

Карма е всичко , но има карма която разплиташ и такава каквато оставяш за следващи инкарнации....
Отключването на кармата става в момента на обмена м/у двама.....Осъзнаването на това завършва процеса или разплита кармата!
И разбира се , че не всички връзки са кармични.....както и не всички сродни души са  кармични връзки
;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #62 -: Ноември 17, 2010, 06:20:35 pm »
Много съм любопитна каква е средната възраст на форума? :blink:

В смисъл, кой какъв житейски опит има?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #63 -: Ноември 17, 2010, 06:21:12 pm »

Значи е време за анкета :)

Според теб каква е средната възраст?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Ноември 17, 2010, 06:25:29 pm »

Значи е време за анкета :)

Според теб каква е средната възраст?

;D ;D
Не повече от 27/28 г....
Не е достигнала Сатурнов възврат. :blink:
Ти как мислиш? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #65 -: Ноември 17, 2010, 06:27:26 pm »
Мисля, че повечето тук са минали Сатурнов възврат. По-нагоре е. Не, че има значение за мен. ;D  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Ноември 17, 2010, 06:30:10 pm »
Мисля, че повечето тук са минали Сатурнов възврат. По-нагоре е. [/b]Не, че има значение за мен.[/b] ;D  

:rolf: :kissd:
Подсещаш ме за разни нещааааааааа......

*

Uran

• 6041
« Отговор #67 -: Ноември 17, 2010, 06:33:01 pm »
Обикновено връзките оставили отпечатък с + или - знак, приемаме за кармични.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #68 -: Ноември 17, 2010, 06:36:00 pm »
Мисля няколко неща. Първо не винаги по годините може да се съди за възрастта. После много хора четат, но не пишат. Според мен това са предимно по-младите потребители. Зрелите потребители по-рядко ползват компютър. Може би най-показателно ще е да се определи средната възраст на редовно пишещите, но първо трябва да изясним що е то редовно пишещ потребител, освен това по-честото писане по-силно влияе върху атмосферата и става много сложно.
Ето ти например попита за средна възраст след няколко поста в тази тема и явно имаш нещо конкретно предвид, смяташ, че някой е на 27/28 години.
Според мен има 2 основни възрастови групи, едната е 25-35, а другата е 40-50.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

nerealna

« Отговор #69 -: Ноември 17, 2010, 06:43:06 pm »
според мен възраствовите групи са от 18 до 21, от 22 до 29, от 30 до 37, от 38 до 45 .. и не знам после ...  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Ноември 17, 2010, 06:45:39 pm »
Мисля няколко неща. Първо не винаги по годините може да се съди за възрастта. После много хора четат, но не пишат. Според мен това са предимно по-младите потребители. Зрелите потребители по-рядко ползват компютър. Може би най-показателно ще е да се определи средната възраст на редовно пишещите, но първо трябва да изясним що е то редовно пишещ потребител, освен това по-честото писане по-силно влияе върху атмосферата и става много сложно.
Ето ти например попита за средна възраст след няколко поста в тази тема и явно имаш нещо конкретно предвид, смяташ, че някой е на 27/28 години.
Според мен има 2 основни възрастови групи, едната е 25-35, а другата е 40-50.

Няколко неща , едно от които е кармичния модел ..... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Ноември 17, 2010, 07:03:46 pm »
По повод на кармичните синастрии ще Ви разкажа нещо много лично! ;D ;D

Преди години ми се наложи да работя с веригата Офи1...Преговорите ги водеха мои служители на ниво изпълнителен директор. Пред сключване на договор помолих моя служителка да намери начин и ми подсигури данните на изп.директор на веригата ;D ;D....
Бях изумена от това което видях....Негово слънце съвпад моя луна , негова венера съвпад мой марс  и други подобни ;D..... Извиках веднага астролога , който по това време консултираше фирмата и го помолих за спешен анализ...
Няма да разказвам какви бяха неговите интерпретации  ;D ;D , но възбудата на любопитството ми не беше никак малка....И както се досещате след няколко дни го посетих лично за сключване на договора..... ;D....
Странното е , че нищо от онова което очаквах да видя не видях....Договора беше сключен , но имахме достатъчно разногласие по време на изпълнението му... ;D А влажната му ръка никога няма да я забравя.....

*

tadj-all

« Отговор #72 -: Ноември 17, 2010, 07:07:48 pm »
Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично...

Много войнствено сте настроен днес, колега.  ;D

"Карма" и "кармично" са двете думи, с които наистина много внимавам и се старая по-малко да ги използвам, с повод и без повод.
Все още се случва думата карма да се възприема предимно с негативна конотация, не всеки е запознат със смисъла и значението й. Нито е нужно да се натъртва постоянно, че този хороскоп (/синастрия) е "много кармичен", а онзи, видите ли, не е.

Не, бе, не е войнствено. Даже съм ток и жица. Обаче, като смъ мъж и като ми се паднат в месеца две жени, на които държа много, а те не са малко, да им обяснявам, че това са глупости и се използват за щяло и нещяло, със смисъл и без смисъл и ми се изправя и коса и адреналин и какво ли не още.

В тоя форум знам, че четат доста хора, които не са регистрирани - включително и мои познати, които просто четат.
Знаеш ли на как усвояват информацията? Сега ще ти кажа:
Това е все едно да напишеш, че една жена е п*тка, в което няма лошо - има и такива - и след това да й обясниш нещо съществено и доказуемо. Накрая, след два дни, повече се помни, как си я нарекъл, а не какво си й порекъл след това.

Те същото е и с думичката карма. Четат тхората, ти им обясняваш после и накрая "Абве, т'ва кармично ли е?"...

п.п: Добре, че брадвата е на село... ;)

*

tadj-all

« Отговор #73 -: Ноември 17, 2010, 07:16:41 pm »
Заради такива, като вас, дето на всяка втора дума използват кармично, оня ден с 300 зора и геройства, едвам успях да избия, а може и да не съм успял - не знам! - от главата на една приятелка, че няма кармични връзки и кармични забрани за брак, деца и еле подобни! И не знам, дали ме е разбрала, а и в скоро време може и да ми прастане да ми дреме много, много и да ми е през оня, щото т'ва п*тките, като си набиете нещо у главата и си го намотате на пръста - после ни отвързване, ни избиване... Камо ли, пък, ако сте го нарекли, че е кармично!

Така.
Това, което има е "моментът" на едно запознатство между двама души! То е най-важното и най-освновополагащото.
Всякакви аспекти по натал(в синастрията) са хубави, но те казват информация от типа - "Какво аз, като бебе, имам за задача и какво той/тя, като бебе има за задача?". Обаче, когато се срещате, вече не сте бебета, нали?
Имали сте опит, къде хубав, къде лош, има ли сте преживявания, израствания, надграждания и т.н и т.н.
Именно заради това една синастрия не показва повече от 30%-40% процента, какво и как ще е между двама души, защото тя е "замръзналия" момент от небето в момента на раждането, а не е вашата и неговата/нейната личност в момента на срещата.
За композит и за комбин да не говоря. Там, за да прибягвате до тях, трябва да сте обработили, усвоили, разбрали, какво е сегашното ви положение по транзит, прогресии, дирекции и прочее.

п.п: Хората срещат хора, когато са "готови". А са готови, когато нещо(от Юпитер нагоре) в транзит, прогресия/първична, вторична, третична и т.н./ или дирекция им наквадратчи или опозиционира (тригоните и секстилите не носят енергията за задържане, така че те не биха ви подтикнали към среща с развитие), или съвпадне с някоя натална планета, точка, възел.
Тогава, често срещаме хора, които носят този транзитно-прогресивно-дирекционен аспект по рождение.

пример: Транзит на Сатурн преминава през Слънцето. Ако то управлява Възел, 7 дом, управителя на 7 дом, в аспект с управителя на 7 дом, в знака на 7 дом(макар и в шести дом), ако е във Везни(естествения знак за 7 дом), тогава е мноооого вероятно да срещнеш човек, който да има Слънце/Сатурн по рождение.
И трябва да се види, дали този човек, който е срещнат, има по транзит дирекции, прогресии неща, които да се случват, които първия ги носи по натал.

Пример: (Уран по транзит попада връз Венера) или Венера по прогресия/дирекция съвпада с Уран. Тя си има естествени сигнификации и те са връзки. Затова и когато има такъв момент, е много вероятно да се попада на хора със Венера/Уран, Венера в 11-ти дом, Уран в 7-ми или на Асц, Асценденти Водолей и прочее и прочее.

п.п: Моля ви! Престанете с това кармично! Някой по-горе написа, какъв е превода на тази дума. И това е самата истина. Всичко останало е глупост, която също е карма...

Първо, патка може да наричаш някоя дето познаваш. Не ти прави чест такова обръщение към женското съсловие тук, та дори и казано по индиректен начин. Приемам го като липса на всякакво уважение. И като си тръгнал да ни поучаваш, значи че и ти приемаш поуки, та в тоя ред на мисли ще те посъветвам да си по-внимателен в изказа си в бъдеще.

Второ, информацията, която си предоставил е интересна и полезна, за което благодаря, но насоката в тази тема не е да се коментират теоретично нещата, да се представят вече на всекиму познати тези, които можем да прочетем в интернет пространството или в книжките, а да се коментират партньорски карти, свързани с нас самите или с наши близки, за да ги изследваме и стигнем до извода какво във връзките ни с определени хора ни е карало да се чувстваме кармично обвързани.

Ще ти предложа да поставиш една синастрия и да се опиташ да ни изкажеш тезата си за карма и кармично чрез нея.

Приеми го, че онова с п*тката (ама не знаеш, дали не е "а" или "у", нали?) е израз на емоция на безсилието на един мъж, да се справи с такъв "проблем", породен от женски вой, рев и сополи на жени, овъртолили се в представите си за света и връзките си заради една единствена думичка...КАРМИЧНО! ;)

По второто - бих се включвал практически в казусите. Никакъв проблем! Обаче нещо ми се струва, че ще съм сам, което няма да ми е никак, ама абсолютно никак приятно.
По мои наблюдения нещата се развиват горе-долу така: Пуска някоя от вас някаква карта и задава въпрос. След не повече от 10 изказвания се почва "ох, ах, ух, аз така и така, моя Марс, той т'ва, он'ва, а Венерата ми т'ва и он'ва" и нещата не достигат до нужната ми на мен дълбочина. Дори за стимул...и мотивация.

*

Divna

« Отговор #74 -: Ноември 17, 2010, 07:20:52 pm »

Така.

Приеми го, че онова с п*тката (ама не знаеш, дали не е "а" или "у", нали?) е израз на емоция на безсилието на един мъж, да се справи с такъв "проблем", породен от женски вой, рев и сополи на жени, овъртолили се в представите си за света и връзките си заради една единствена думичка...КАРМИЧНО! ;)

По второто - бих се включвал практически в казусите. Никакъв проблем! Обаче нещо ми се струва, че ще съм сам, което няма да ми е никак, ама абсолютно никак приятно.
По мои наблюдения нещата се развиват горе-долу така: Пуска някоя от вас някаква карта и задава въпрос. След не повече от 10 изказвания се почва "ох, ах, ух, аз така и така, моя Марс, той т'ва, он'ва, а Венерата ми т'ва и он'ва" и нещата не достигат до нужната ми на мен дълбочина. Дори за стимул...и мотивация.

По първото:  ;D ;D ;D /развесели ме/
По второто: Нека пробваме! Този път може да е по-различно. Участието ти може да промени нещата.

*

nerealna

« Отговор #75 -: Ноември 17, 2010, 07:32:36 pm »
tadj-all, искаш ли да погледнеш синастрията с мъжа ми ?
няма да има ах и ох  ;D на мен отношенията ни ми са ясни. ще ти казвам само кое е така и кое не  ;)
все пак ще ми е интересно да я видя през твоите очи  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Ноември 17, 2010, 07:33:31 pm »

В смисъл, кой какъв житейски опит има?

Не ! ;D ;D
Възлите ме интересуват , както и тежките планети.... ;D ;D
Нали съм от новаторите ;) , пиша нова астрология.... ;D ;) Изследвам разни неща....

Опита е друга тема и тук е излишен подобен коментар! ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Ноември 17, 2010, 07:40:11 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=B23YoosZOEo

[size=12pt]Karma By Alicia Keys [/size]

:58:

*

tadj-all

« Отговор #78 -: Ноември 17, 2010, 07:44:42 pm »
няма да има ах и ох  ;D на мен отношенията ни ми са ясни. ще ти казвам само кое е така и кое не  ;)
все пак ще ми е интересно да я видя през твоите очи  :blink:

Тука ще ги пускаш или на лични?

*

nerealna

« Отговор #79 -: Ноември 17, 2010, 07:45:41 pm »
няма да има ах и ох  ;D на мен отношенията ни ми са ясни. ще ти казвам само кое е така и кое не  ;)
все пак ще ми е интересно да я видя през твоите очи  :blink:

Тука ще ги пускаш или на лични?
тук ще сложа картата да четат и сравняват и другите