Здравей Гост

Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин

• 202 Отговора
  • 43934 Прегледи
*

angy

• *
  • 105
Re:Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин
« Отговор #160 -: Януари 12, 2011, 03:35:26 am »
 Съвпад на мой ЮЛВ с неговия АС и с Плутон, съвпад на мойта Лилит с неговата Луна, съвпад на моя Нептун с неговия СЛВ, не знам дали са достатъчно кармични но се чувствам  като обсебена от този човек, но не съм сигурна, че и за него е така.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #161 -: Януари 12, 2011, 03:40:17 am »
Съвпад на мой ЮЛВ с неговия АС и с Плутон, съвпад на мойта Лилит с неговата Луна, съвпад на моя Нептун с неговия СЛВ, не знам дали са достатъчно кармични но се чувствам  като обсебена от този човек, но не съм сигурна, че и за него е така.

Не ти , а той е обсебения... ;D Съвпада на АСЦ с ЮЛВ на партньора говори за това , че този с асц-то има спомени за тази връзка , има нещо което го привлича... , а и Плутон е в кашата....
Лилит / луна....- страшна комбинация оплела си го в мрежите си ...
От тази връзка да излезеш читав - мисията невъзможна.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

virgo

• *
  • 456
Re: Кармичните аспекти в Синастрията , Композит и Комбин
« Отговор #162 -: Ноември 09, 2011, 11:57:40 am »
Е, не съм сама да си въобразявам чувства в друг. Разбирам те напълно - и аз знаех, че нищо няма да излезе, ама пусния ми нептун все ми слага очилата.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #163 -: Ноември 09, 2011, 12:52:51 pm »
Моя шамар е от днес, така че незнам как ще се справя. Все пак е добре, че бързо го получих, преди да затъна в блатото.

« Отговор #164 -: Ноември 14, 2011, 12:06:16 am »

Така.
Това, което има е "моментът" на едно запознатство между двама души! То е най-важното и най-освновополагащото.
Всякакви аспекти по натал(в синастрията) са хубави, но те казват информация от типа - "Какво аз, като бебе, имам за задача и какво той/тя, като бебе има за задача?". Обаче, когато се срещате, вече не сте бебета, нали?
Имали сте опит, къде хубав, къде лош, има ли сте преживявания, израствания, надграждания и т.н и т.н.
Именно заради това една синастрия не показва повече от 30%-40% процента, какво и как ще е между двама души, защото тя е "замръзналия" момент от небето в момента на раждането, а не е вашата и неговата/нейната личност в момента на срещата.

п.п: Хората срещат хора, когато са "готови". А са готови, когато нещо(от Юпитер нагоре) в транзит, прогресия/първична, вторична, третична и т.н./ или дирекция им наквадратчи или опозиционира (тригоните и секстилите не носят енергията за задържане, така че те не биха ви подтикнали към среща с развитие), или съвпадне с някоя натална планета, точка, възел.
Тогава, често срещаме хора, които носят този транзитно-прогресивно-дирекционен аспект по рождение.

Тадж, яко мнение, подкрепям го. Но все пак и тези 30-40 % са си 30-40 %,  и не са хич малко...  Верно, че темата е за аспекти а не за моменти, пък моментите са мноооого важни.  :blink:

Иначе, по аспекти, да си кажа "личното впечатление и опит" : :blink: 
Най-най силно предопределена връзка, мога да кажа за следната връзка:

Луна и ЮЛВ с нейни Слънце и Юпитер.
Слънце с нейна Луна и Асцендент.
Марс с неин СЛВ
Венера на 4 гр. от нейната Венера и на 3 гр. от нейния Сатурна.

пп. Реших да напиша нещо тук, че понекой път чета, пък съм пропуснал да се изложа с нещо  ;D 

*

AH

• 2201
« Отговор #165 -: Ноември 14, 2011, 01:06:38 am »
пп. Реших да напиша нещо тук, че понекой път чета, пък съм пропуснал да се изложа с нещо  ;D

силен Меркурий, а :blink: - при това склонен към висша изява :blink:

и как се проявява при личните връзки? :blink:

« Отговор #166 -: Ноември 14, 2011, 07:42:52 am »
чужд ЮЛВ  Скорпион върху твоя Венера с каква карма я свързвате :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
« Отговор #167 -: Ноември 14, 2011, 08:28:52 am »
чужд ЮЛВ  Скорпион върху твоя Венера с каква карма я свързвате -
били сте любовници в минал живот, не е задължително в този да имате интимна връзка.Човека с възела особено, ще помага и подкрепя този с Венерата. Виждала съм точно тази връзка при сестри. А твоите отношения с човека на какво ниво са?

« Отговор #168 -: Ноември 14, 2011, 09:28:45 am »
сега е професионална, жени, с огромна възрастова разлика,
венера е по- възрастната
а тази със ЮЛВ Скорпи е в каре Марс/Мерка Лъв и Нептун Вд/ голям квадрат по натал/

т.е Венера на едната активира Нодалната ос на другата , чрез съвпада с Юлв и активира големият й кръст
а опозето Марс/Мерка Лъв- Нептун е по оста 6-12, голяма мъка е такъв човек

« Отговор #169 -: Ноември 14, 2011, 09:34:52 am »
някой има ли опит в синастрията хора с обърнати Нодални оси

твоя Слв съвпад чужд Юлв
твоя Юлв съвпад чужд Слв

и чужда Нодална ос съвпад твоя Асц/Дсц

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #170 -: Ноември 14, 2011, 09:56:37 am »

Привет, във връзката /много динамична - моя Асц е съвпад с Уран на партньора и негово Слънце съвпад моя Уран/

има съвпад на нодалните оси по следния начин: моя Асц съвпад с ИС на партньора и моя МС съвпад с Асц на партньора/

отделно нодалните оси са в съвпад със Слънцата и на двамата! - все са по оста Телец - Скорпион, /където са възлите и на двамата, и съответно Слънцата/
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #171 -: Ноември 14, 2011, 10:23:01 am »
"Сега малко инфо за ЮЛВ в Скорпион: Миналите животи са били изпълнени със смърт, когато плутоновите сили са действали чрез процеса на трансформация. Сега индивидът е толкова изплашен от спомена, че постоянно е бил предаван, че развива защитно отношение към всички, които му предлагат окуражаващ съвет. В минали въплъщения той буквално минава през огъня на Ада за да изгори своите фалшиви ценности. В този живот чрез Телеца на СЛВ трябва да гради нови истински ценности с които да живее. Почти всички с това разположение на възлите са се докосвали по някое време до огромната сила на магьосничеството и затова в сегашния живот ще имат едно грубо пробуждане за някои остатъци на низшият си Аз. В миналият живот този индивид е бил грубо обвързан със сексуални преживявания, което го вадело от равновесие. Като резултат от това той очаква удоволствие от всички видове връзки, които в края на краищата стават разрушителни за неговото собствено Аз. Тогава объркан и огорчен той се радва да подпомогне процеса на разрушаване на тези връзки. Повечето от условията на този живот се контролират на подсъзнателно ниво. Планетите, които са в съпвад с един от двата възела ще дърпат индивида към този възел и буквално насила ще го карат да живее чрез него в настоящият живот. "

сега като прочетох интерпретацията за ЮЛВ Скорпи - ми просветна какво прави Венера в съвпад с чужд ЮЛВ Скорпи - именно това което е подчертано, Венера като У на Телец
помага на човека със ЮЛВ В Скорпи да върви към СЛВ Телец, доколко успешно след като и тя е в заточение, човека със ЮЛВ може ли да й повлия негативно дърпайки я назад

« Отговор #172 -: Ноември 14, 2011, 10:25:17 am »

Привет, във връзката /много динамична - моя Асц е съвпад с Уран на партньора и негово Слънце съвпад моя Уран/

има съвпад на нодалните оси по следния начин: моя Асц съвпад с ИС на партньора и моя МС съвпад с Асц на партньора/

отделно нодалните оси са в съвпад със Слънцата и на двамата! - все са по оста Телец - Скорпион, /където са възлите и на двамата, и съответно Слънцата/

колко продължи и какво развитие даде и на двамата, в каква посака

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #173 -: Ноември 14, 2011, 11:00:23 am »

колко продължи и какво развитие даде и на двамата, в каква посака

Много трансформираща връзка, във всякакъв аспект...

Подхождаме изключително скептично и предпазливо; в синастрията има и много от т.нар. кармични аспекти, защото моят Сатурн е в квадрат с неговото Слънце, а неговият Сатурн е в съвпад с моя Марс.

Отделно това са неподвижни знаци - аз съм Слънце Телец - асц. Скорпион; той Слънце Скорпион - асц Лъв.

Някъде го бях писала - това, което спасява тези отношения са мутабелните Луни - моята в Стрелец, а неговата в Дева. И двете Луни се допълват - земната Дева с моето слънце в Телец и моята огнена с неговия асцендент Лъв.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #174 -: Ноември 14, 2011, 02:36:15 pm »
Освен стихиите на светилата от основно значение са и декадите в които са ситуирани светилата...Колко са хармонични отношенията м/у субдиспозиторите....Домофикацията също оказва основно значение....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Grace

• 2257
« Отговор #175 -: Ноември 14, 2011, 07:05:57 pm »
Подхождаме изключително скептично и предпазливо; в синастрията има и много от т.нар. кармични аспекти, защото моят Сатурн е в квадрат с неговото Слънце, а неговият Сатурн е в съвпад с моя Марс.
много ми е интересно как се отразява съвпада Марс - Сатурн на сексуалата съвместимост. от опита ми досега би следвало да има блокаж.., затова ми е интересно какъв е твоя опит.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #176 -: Ноември 14, 2011, 07:15:55 pm »
Съвпадът Марс/Сатурн в синастрията понякога може да даде и силно сексуално привличане в началото, налице е усещане за "дразнене", "съпротива"... Но ако няма подкрепящи синастрични аспекти, отношенията могат да приключат толкова бързо, колкото са започнали, след като угасне първоначалната искра.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #177 -: Ноември 14, 2011, 07:28:34 pm »
Реших и аз да се включа по тази тема -ето кармичните  аспекти в синастрията при мен:
Моя Южен възел в пълен съвпад с неговия Сатурн
Неговия Северен възел в пълен съвпад с моята Луна
Негов Лилит в пълен съвпад с моя Хирон
Неговия астероид Карма в съвпад с моята Юнона и Уран
Моя Юпитер в съвпад с негов Вертекс
Пълен съвпад на моята Венера с негов Марс
коментара оставям на вас ..............................Какво ще кажете КАРМА ЛИ Е?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #178 -: Ноември 14, 2011, 07:49:45 pm »
обърната Нодална ос

негов СЛВ съвпад твой ЮЛВ /или обратното/
негов ЮЛВ съвпад твой СЛВ/ или обратното/  за такъв случай питам :'( :rolleyes:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #179 -: Ноември 14, 2011, 08:53:07 pm »
много ми е интересно как се отразява съвпада Марс - Сатурн на сексуалата съвместимост. от опита ми досега би следвало да има блокаж.., затова ми е интересно какъв е твоя опит.

~ това е синастрията /ще се опитамда я прикача/

Зависи от "контекста" на стихията на знаците, в който е съвпадът. В случая е малко по-особено, защото Марс е в Рак/ а Сатурн е в Лъв; със сигурност на тоя Марс не му е лесно  :blink:, обаче той е "свикнал"  :blink:, защото в самата натална карта е също в съвпад със Сатурн.

« Последна редакция: Януари 10, 2012, 10:01:51 pm от Vanila »