Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149892 Прегледи
*

Divna

Re:Въпроси към астролога Doby
« Отговор #280 -: Ноември 23, 2010, 11:54:11 am »
ами пети дом бре  ;D ..

За тотото е вазно да има планети в 2, 5, 8 и 11 дом, и най малко един тригон с тези планети. най важните аспекти са - юпитер тригон или секстил уран, юпитер тригон или секстил Плутон

Doby, за Юпитер/Уран съм съгласна - внезапна радост, но Юпитер/Плутон не ми се връзва, освен ако става въпрос за огромна сума пари, може би /милиарди долари/.  ;)
Има ли значение също кои са планетите в тези домове? Предполагам Слънце,Юпитер, Уран, Венера са водещи, но ако в тези домове се намират Сатурн и Нептун например, то тогава според мен шанса би бил по-малък.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #281 -: Ноември 23, 2010, 04:15:01 pm »
Е как, по Плутон са най-крупните суми. Вече всичко е индивидуално, не съм убедена, че само някой от посочените аспекти са достатъчни за богатство. И тук във форума някои карти бяха разглеждани с потенциал, а не винаги е така на практика. Справка Кайли ;D, дето на книга уж има всички показатели, поне така се смята...

При транзит на Плутон към натален Юпитер ми се дадоха редица възможности за облагодетелстване, но по Плутон те не винаги са чисти и имат своята цена, така че е и въпрос на избор в повечето случаи.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #282 -: Ноември 23, 2010, 05:31:48 pm »
ами пети дом бре  ;D ..

За тотото е вазно да има планети в 2, 5, 8 и 11 дом, и най малко един тригон с тези планети. най важните аспекти са - юпитер тригон или секстил уран, юпитер тригон или секстил Плутон

Doby, за Юпитер/Уран съм съгласна - внезапна радост, но Юпитер/Плутон не ми се връзва, освен ако става въпрос за огромна сума пари, може би /милиарди долари/.  ;)
Има ли значение също кои са планетите в тези домове? Предполагам Слънце,Юпитер, Уран, Венера са водещи, но ако в тези домове се намират Сатурн и Нептун например, то тогава според мен шанса би бил по-малък.  

Преди много години събирах рождени дати на хора които баха спечелили милиони от тотото. и най важните аспекти които се повтараха, баха - Юпитер тригон или секстил Урьн, Юпитер тригон или секстил Плутон , както и с същите аспекти за Слънце и Венера.
и тези планети с аспекти да са в 2 дом нашите доходи,5 спекулации с тотото, 8 дом парите на другите, 11 дом изненадите.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #283 -: Ноември 23, 2010, 06:51:15 pm »
Доби, не свързваш ли мидпойнд Слънце -Венера с брака също ? Или пък не ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #284 -: Ноември 23, 2010, 06:56:06 pm »

Слънце Венера в женския хороскоп става дума са мъжа които те обича, какво обича и как те обича. Също така и какво обичаш в себе си и какво обичаш при мъжете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #285 -: Ноември 23, 2010, 07:08:26 pm »

Слънце Венера в женския хороскоп става дума са мъжа които те обича, какво обича и как те обича. Също така и какво обичаш в себе си и какво обичаш при мъжете.

Благодаря ти !
А в мъжка карта ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #286 -: Ноември 23, 2010, 07:17:56 pm »

Преди много години събирах рождени дати на хора които баха спечелили милиони от тотото. и най важните аспекти които се повтараха, баха - Юпитер тригон или секстил Урьн, Юпитер тригон или секстил Плутон , както и с същите аспекти за Слънце и Венера.
и тези планети с аспекти да са в 2 дом нашите доходи,5 спекулации с тотото, 8 дом парите на другите, 11 дом изненадите.

[/quote]
   Имам един познат, сума ти пари взе от наследства,земи и т.н. Мисля,че ми е споменавал да е печелил от тотото но петица преди много години. Часа на раждане не е 100% сигурен но по това ,което ми е дал има съвпад на Юпитер,Уран и Плутон на АС а планетите управляват съответно 4,5 и 2 дом.Съвпада е само със секстили, не е напрегнат.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #287 -: Ноември 23, 2010, 07:23:14 pm »
Doby, как се отнасяш към квинтила? И ако между двете планети образуващи го се намира трето нещо, което седи на равни поликвинтили от двете?
При преминаването на нещо голямо и бавно през междинната точка би трябвало да слива планетите образуващи квинтила.

Да ти кажа честно този аспект не го тълкувам в хороскопите, но тук става дума са накакви таланти, особено в изкуството. Са съжаление не съм го практикувал до сега и намам опит как действа в бъдещето. Ако има планета в средната му точка сигурно ще активира нещо, но какво ще е, кой знае.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #288 -: Ноември 23, 2010, 07:26:08 pm »

Благодаря ти !
А в мъжка карта ?

В мъжката карта какво прави един мъж красив и привлекателен, и какво обича.

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #289 -: Ноември 23, 2010, 07:28:58 pm »
Точно поради тази причина реших да питам, понеже ми е много съмнителен. :blink:
Пък гледам, че в разни сайтове го водят като един от основните заедно с куинокса. ;D

Той е по принцип второстепенен аспект, както и кункукса. Но да се тълкуват двата като основни, аз не мога да си го позволя!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #290 -: Ноември 23, 2010, 07:34:04 pm »

Благодаря ти !
А в мъжка карта ?

В мъжката карта какво прави един мъж красив и привлекателен, и какво обича.

Мерси много   :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Divna

« Отговор #291 -: Ноември 23, 2010, 08:21:35 pm »
Е как, по Плутон са най-крупните суми. Вече всичко е индивидуално, не съм убедена, че само някой от посочените аспекти са достатъчни за богатство. И тук във форума някои карти бяха разглеждани с потенциал, а не винаги е така на практика. Справка Кайли ;D, дето на книга уж има всички показатели, поне така се смята...

При транзит на Плутон към натален Юпитер ми се дадоха редица възможности за облагодетелстване, но по Плутон те не винаги са чисти и имат своята цена, така че е и въпрос на избор в повечето случаи.

Благодаря, Съни!  :blink:

А какъв беше транзита?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #292 -: Ноември 23, 2010, 08:22:20 pm »
Опозиция хем.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

« Отговор #293 -: Ноември 23, 2010, 08:25:08 pm »
ами пети дом бре  ;D ..

Благодаря, Доби!  :blink:

Кой аспект е отключил аспектите? Например: дирекционен Юпитер върху мидпойнта Юпитер/Уран?

*

Divna

« Отговор #294 -: Ноември 23, 2010, 08:25:44 pm »
Опозиция хем.  ;D

Интересно!  :-\

*

nerealna

« Отговор #295 -: Ноември 24, 2010, 03:10:20 am »
доби, аз имам един въпрос - как тълкуваш опозиция на управителя на асцендента с управителя на седми дом в наталната карта ?

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #296 -: Ноември 24, 2010, 05:35:42 am »
доби, аз имам един въпрос - как тълкуваш опозиция на управителя на асцендента с управителя на седми дом в наталната карта ?

Sa sazalenie s uprawitelite sa raswedoh predi 25 godini, i ne gi praktikuwam, SORY!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #297 -: Ноември 27, 2010, 02:45:45 am »
Sa sazalenie s uprawitelite sa raswedoh predi 25 godini, i ne gi praktikuwam, SORY!

Това е интересно, доколкото ми е известно, космобиологията и ураниците наистина не ползват домовете при анализ, но пък специално в твоя случай е интересно, защото в интерпретациите ти са много широко застъпени позициите на планетите в домовете. Няма ли противоречие тук? Как определяш какви са потенциалите на дадена област от хороскопа, ако там няма планета? Ако съдиш по първичните планетни принципи, по положението в знака и обмен на енергии между тях, манифестиран в мидпойнтите, защо изобщо интерпретираш планета в дом? Следиш ли за транзити към куспиди \имам предвид не към осите, а към другите домове в хороскопа\? И в тоя смисъл, доколкото се ориентирах от картите, които си пуснал, използваш Плацидус като домификация. Тествал ли си други домови системи?

Още един въпрос. Ако в наталната карта някой мидпойнт не е активиран, нито чрез мажорен, нито чрез минорни аспекти, предполагаш ли, че при транзит, дирекция или прогресия към този мидпойнт някога в бъдещето ще се прояви неговото действие - например като заболяване, като печалба от тотото, или въобще някакво такова акутно събитие, което еднозначно да се определя по този конкретен мидпойнт?

Разглеждаш ли паралели и антиси към мидпойнтите в натала?

Можеш ли да опишеш чисто схематично алгоритъма, по който правиш анализ на една натална карта?

Затрупах те с въпроси, и още много чакат на опашката. Интересът ми към темата ти е огромен, а познанията ми - несъразмерни. Благодаря, че си решил да поостанеш тук и да споделиш наблюденията и изследванията си с нас.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

doby

• **
  • 1578
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #298 -: Ноември 27, 2010, 04:29:22 pm »

Oposizia sa men e kato duel,i koito ot dwete planeti e po silen w momenta, ziwees negowite kazestwa.

« Отговор #299 -: Ноември 27, 2010, 04:35:08 pm »
Доби, а как би интерпретирал У1ви Слънце съвпад У7ми Уран в 3ти /Везни/? Нямат други мажорни аспекти.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.