Нептун е планета на божествената любов , на изкуството , на илюзиите , на измамите , на неразрешимите неща , на заплетените ситуации....Заплетените казуси , тайните са по нептун , а Уран като планета на реформите , на новото , на внезапното не би се слял с енергията на нептун....Така разсъждавам Доби...,опит за интерпретация...
Да, ама погледни от друг ъгъл - внезапно и божествена любов? Ново и неразрешимо.
да не забравяме, че Уран е "извън рамки"...Къде, нещата извън рамките се страхуват от реформа или бягство от свобода?
А, последното точно - бягство от свобода - не ти ли мяза на нещо друго?
Да и точно това имах в предвид....

Разсъждавайки Уран е планета която свързвам със свободата...., Нептун не е планета на ограничението в никакъв случай , тя е планета която е имагинерна , не е конкретика...А да избягаш от нещо конкретно то това нещо следва да има реална визия...Сатурн, Плутон- ДА....Но интерпретацията на Доби в тази част аз не я приемам....
Според мен там където е Уран нещата са всичко друго но не и бягство....Уран не бяга , той идва.....внезапно , хаотично , непредсказуемо , магнетично....Не знам как би прозвучало от медицинска гледна точка , защото не ме интересува тази част на астрологията поради обективни причини /не съм медицинско лице/..., но от психологическа гледна точка би могло да се каже също , че тук е точката на лудостта и гения , на невменяемостта и лечението на нелечими заболявания или заболявания свързани с душата....
И в тоя ред ако ЛУНА=УРАН/НЕПТУН , БИХ КАЗАЛА , ЧЕ ЧОВЕКА Е С ПСИХИЧЕСКО ОТКЛОНЕНИЕ , Бих отбелязала проблеми с майката , проблеми с емоциите , а защо не и реформаторски подход в сферата на изкуствата....,нестандартна личност....
Това е лично производство и опит за тълкуване , никой да не се чувства задължен да го приема за верен или да го съпоставя с картата си....