Че е не много приятна опозицията на Луните е меко казано:)
Луната, като най-силна планета, при това символизираща потребности на най-дълбоко ниво, в опозиция с партньорска , е сред най-трудните аспекти в синастрията.
Партньорите трябва да са наясно, че за да е трайна връзката/след първоначално силно провокационно привличане/, единият трябва за цял живот да подчини потребностите си на другия или и двамата трябва да са готови цял живот да правят компромиси с потребностите си в името на връзката. И животът показва, че за подобно поведение е нужна силна воля, по-силна от потребностите, а малко хора я имат.
Например, една Луна в Рак има потребност от спокойствието и уюта на дома, докато Луната в Козирог търси широки социални контакти и сред тях се чувства комфортно. И потребностите не са нещо, което се случва само на празници, когато едната Луна ще каже, че иска празник в къщи, а другата- на дискотека:) Въпрос на време ще е единият да започне да си остава в къщи, а другият да ходи по дискотеки. А от там- въпрос на време ще е да срещнат партньори със сходни потребности или да си останат и двамата без постоянен партньор:)
Поне по тази ос, която коментираш, не бих се съгласила. Луната в Козирог по-скоро търси не широки обществени контакти, ами обществено признание. Нейните нужди са преди всичко да постигне големи висоти в кариерно отношение, и по този начин да докаже себе си пред другите. Луната в Рак би държала да има едно добре уредено семейство, това би я направило щастлива. Да, обаче това, което свързва двата знака е, че имат един определен афинитет към традицията и традиционните ценности, който неразривно съврзва иначе на пръв поглед различните им светогледи. Една луна в Рак, ако се прояви в чистия си вид, с емоционалните си реакции и разбирания, не би изнервила Луната в Козирог. Нуждите на единия какво да получи се препокриват с това, което другия може да даде. Ето, мъжа, да кажем с луна в Козирог, казва, че има нужда от една добра обществена позиция, която често е свръзана с изкарване на едни добри пари. Луната в Рак намира сигурност в това. Нейния консервативен козирожки партньор също й дава емоционална сигурност, защото не е толкова силно променим, и няма да духне нанякъде да ходи на комар, ПО ДИСКОТЕКИ с приятели, без нея. От друга страна, луната в Рак е много насочена да създаде уют, да се грижи за партньора по един едновременно не особено открит, но и постоянен, стабилен начин. Луната в Рак винаги има някакъв наплив да покаже емоционалната си провързаност, по-скоро прикрито, чрез жест. Козирожката, която също си пада по по-прикритите неща, би разбрала този език и би била трогната от вниманието и би постигнала нейната нуждата от емционална сигурност. Като човек с Козирожка Луна казвам, че наред със страха, че въпреки усилията ти, може нищо да не излезе от теб (тогава самия Козирог в мен ще се обърне срещу мен и ще ме удуши, пребие и хвърли от някоя пропаст), съществува и страха никога да нямаш някой, който те обича за това, което си, защото като го видят, хората ще се ужасят - в тоя случай самата ми Луна би гушнала букета и би си подписала смъртната присъда. Това е по конкретния случай.
Ако включим в оборота вече и другите 10 зодиакални знака, аз бих казала, че за мен опозицията е с двуяко значение. Зависи от другите синастрични аспекти, но една опозиция може да бъде конфликтна отначало, но при други благоприятни аспекти, тя може да бъде преработена и да се превърне от минус в плюс. Виж, това за квадратурата не го вярвам, тя винаги ще е един доста натоварващ аспект между Луните, сбъсък на различни емоционални нужди, тенденции, темпераменти и тя би се отработила по-трудно. Но опозициите, лично аз съм им голям фен пък, честно казано, понеже според мен двата знака на опозиция не са нищо повече от двете различни страни на една и съща монета. Те образуват едно хармонизирано единно цяло.
И ПС, наистина се шегувате с тези дискотеки.

Търсете си Луни в Овен, Везни за такива мероприятия и оставете консервативната ми същност в приятна, академична обстановка.

Иначе Нуличке, мисля, че изхождаш от грешната идея, че опозицията е нещо гадно, лошо и ужасно. Просто първи дом си ти, като единица, обратното на това да си сам, да си единица, е да си с някого - ерго седми дом. В опозицията, пак казвам, няма никаква обреченост, тя е най-хубавото, което може да ти се случи от нехармоничните аспекти според мен, понеже сравнително лесно се разрешава и е най-благодарна откъм резултати.