Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149879 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #700 -: Декември 28, 2011, 02:43:24 pm »
Венера в съвпад с АЦ дава красота, а в 1 дом без съвпад - чар  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #701 -: Декември 28, 2011, 02:46:18 pm »
А ако съвпада с АЦ е откъм 12 дом? Тогава май не.  ;D ;D Познавам един индивид, който е минал покрай "красотата" и е със такъв съвпад.  ;D

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #702 -: Декември 28, 2011, 03:05:43 pm »
Тя утре може да ти каже, че не иска "в живота ви" и съпруга ти:)
Аз на твое място бих се освободила от човек, който се опитва да ми налага мнението си и да ми определя приятелите. Ти си свободен човек, със собствено мнение. Не се оставяй друг да взема решения вместо теб.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Grace

• 2257
« Отговор #703 -: Декември 28, 2011, 03:16:35 pm »
Какво да направя,ако не мога да променя отношението на приятелката ми спрямо него?Кого да избера?

не ми стана мн ясно, какви всъщност са отношенията ти с младежа? сериозна любовна връзка или приятелство? и от кога?

*

Grace

• 2257
« Отговор #704 -: Декември 28, 2011, 03:27:50 pm »
астрологично има предпоставки и за повече от приятелство. нещо ми се губи на мен, познавате се отдавна, най-добрата ти приятелка го е виждала само веднъж, а пък го "мрази"...., че и ултиматум...А пък вие за година и половина стоите само на приятелство....?!  :blink:

« Отговор #705 -: Декември 28, 2011, 04:33:03 pm »
Ми казва ти се - имаш възможност за чудесни взаимоотношения със момичето, допълвате се чудесно, с момчето също можеш да имаш хубаво приятелство. Това са ти фактите, но съзнателния избор трябва да си е твой, ние не познаваме хората, за да ти кажем.

« Отговор #706 -: Декември 28, 2011, 04:43:28 pm »
а,защо пък трябва да избираш.Постави същия ултиматом  на твоята приятелка,за да й покажеш как се чувства.Замисли се тя дали би направила същото за теб,дали тя би избралатеб пред някой друг........... глупаво е според мен  ;) Големи хора сте....
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Divna

• 2478
« Отговор #707 -: Декември 28, 2011, 04:46:15 pm »
Венера в съвпад с АЦ дава красота, а в 1 дом без съвпад - чар  :blink:

Не е задължително. Зависи също Венера как е аспектирана и в кой знак е.
Венера на АЦ изисква също, средата, в която попада да е естетически издържана и да бъде оценена. Хората да я ценят, уважават и най-вече харесват. Венера на АЦ държи да бъде харесвана от всички (нещо, което в реалния живот не е възможно). И именно тогава, ако тя е наранена се чувства доста комплексирана (от това как изглежда физически) ако хората около нея не й повтарят системно, колко е красива.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #708 -: Декември 28, 2011, 04:55:44 pm »
За Венера в 12 дом не съм имала наблюдения, но наистина предполагам, че ще е по-далеч от красотата. Но пък Венера в Риби е доста мила  ;D

lyubi_bu, според мен проблемът ти е по-скоро психологически. От една страна - младежът е нов и нестабилен в живота ти, за да се опреш на него, още повече за връзка.
От друга страна, приятелката ти вероятно за 7-8г се е доказала като такава, но пък няма право да те поставя пред избор. Друг е въпросът дали и преди не го е правила, а ти сега да се замислиш.
За мен решението е изцяло твое. Аз с моята Овнешка Луна (също в 7ми дом като на приятелката ти) вероятно бих проверила приятелството и важността ми и за двамата. Не е изключено да не се спра на момчето, но и приятелката вече да не възприемам за толкова близка. Но пък това ми е от Плутона над АЦто  ;D
За мен ти сама решаваш. Картите само ти показват потенциала на синастрията и бъдещето, но не отчиташ фактора "свободна воля" ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #709 -: Декември 28, 2011, 04:58:42 pm »
Опозицията на луните не е много приятна. не могат да вършат нещата заедно, а трябва да ги вършат поотделно, допълвайки се. В противен случай всеки дърпа към себе си и са необходими големи компромиси, за да оцелее връзката. Домашната работа трябва да бъде разделена на твоя и моя, за да не си пречат. Например: тя чисти с прахосмукачката, докато той ровичка нещо в гаража. Иначе има силно привличане.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #710 -: Декември 28, 2011, 07:51:05 pm »
Работихме на едно и също място и откакто не работим вече там се виждаме по-рядко,но се чуваме по-често.Определено е странна историята,но  моооооооооооооооля те дай ми съвет - какво да направя,с кого да се разделя?

lyubi_bu, едно ще ти кажа - един истински приятел не поставя ултиматуми ! истинския приятел мисли най-доброто на другия и не му налага нищо. освен това, как може тя да оценява момчето, като го е виждала само веднъж? на твое място бих поговорила и с двамата по този въпрос. но само ти имаш достатъчно информация за нещата и само ти можеш да решиш какво да направиш. тук във форума получи много хубави съвети. това би трябвало също да ти помогне  :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #711 -: Декември 28, 2011, 08:15:45 pm »
Познаваме се от маи месец 2010г. Отношенията са ни приятелски,като не мога да отрека , че се чувствам много особено,защото е един от малкото хора, с които споделям свободно и се чувствам разбрана.
Би ли избрала да се откажеш от всичко това, което изглежда те прави щастлива, заради мнението на една приятелка?
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

AH

• 2201
« Отговор #712 -: Декември 29, 2011, 05:35:21 am »
Опозицията на луните не е много приятна. не могат да вършат нещата заедно, а трябва да ги вършат поотделно, допълвайки се. В противен случай всеки дърпа към себе си и са необходими големи компромиси, за да оцелее връзката. Домашната работа трябва да бъде разделена на твоя и моя, за да не си пречат. Например: тя чисти с прахосмукачката, докато той ровичка нещо в гаража. Иначе има силно привличане.

Че е не много приятна опозицията на Луните е меко казано:)

Луната, като най-силна планета, при това символизираща потребности на най-дълбоко ниво, в опозиция с партньорска , е сред най-трудните  аспекти в синастрията.

Партньорите трябва да са наясно, че за да е трайна връзката/след първоначално силно провокационно привличане/, единият трябва за цял живот да подчини потребностите си на другия или и двамата трябва да са готови цял живот да правят компромиси с потребностите си в името на връзката. И животът показва, че за подобно поведение е нужна силна воля, по-силна от потребностите, а малко хора я имат.

Например, една Луна в Рак има потребност от спокойствието и уюта на дома, докато Луната в Козирог търси широки социални  контакти и сред тях се чувства комфортно. И потребностите не са нещо, което се случва само на празници, когато едната Луна ще каже, че иска празник в къщи, а другата- на дискотека:) Въпрос на време ще е единият да започне да си остава в къщи, а другият да ходи по дискотеки. А от там- въпрос на време ще е да срещнат партньори със сходни потребности или да си останат и двамата без постоянен партньор:)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #713 -: Декември 29, 2011, 09:41:44 am »
Щом казвате ;D. Звучи напълно логично и в синхрон с очакванията ни за природата на аспекта опозиция.

На практика обаче живея в такава връзка от над 20 години. При това в партилна опозиция и именно по оста Телец-Скорпион. И точно потребностите си задоволяваме много плътно. Във всякакъв смисъл. Дори сме симбиотичен организъм. За моя характер последното е много трудно признание.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #714 -: Декември 29, 2011, 09:58:09 am »
Щом казвате ;D. Звучи напълно логично и в синхрон с очакванията ни за природата на аспекта опозиция.

На практика обаче живея в такава връзка от над 20 години. При това в партилна опозиция и именно по оста Телец-Скорпион. И точно потребностите си задоволяваме много плътно. Във всякакъв смисъл. Дори сме симбиотичен организъм. За моя характер последното е много трудно признание.
много интересно- я да го изясним тоя въпрос

значи логиката в астрологията/оставяме всичко друго настрана- гледаме само Луни и знаци първо/ казва, че Луна в Телец има потребност от сигурност/в най-общ смисъл/. Луна в Скорпион - потребност от рискове /пак в най-общ смисъл/ - как ги преценяваш нещата- би ли казала, че се усещат такива потребности?

И нека отчетем силата на знаците - Телец и Скорпион, заедно с Лъв и Водолей- най-силните знаци.
Да видим как да обясним нещата....

*

Diyana

• 2705
« Отговор #715 -: Декември 29, 2011, 10:06:10 am »
значи логиката в астрологията/оставяме всичко друго настрана- гледаме само Луни и знаци първо/ казва, че Луна в Телец има потребност от сигурност/в най-общ смисъл/. Луна в Скорпион - потребност от рискове /пак в най-общ смисъл/ - как ги преценяваш нещата- би ли казала, че се усещат такива потребности?

Не мисля, че е така. И двата знака имат потребност от сигурност. В най-дълбок смисъл. Но Телецът не е склонен да я компрометира, а Скорпионът има необходимост да я проверява - да е сигурен, че му е "достатъчно сигурна" сигурността. Посредством драми, огъване на граници и рискове я проверява. Телецът обича да му е уютна сигурността, а Скорпион обича да знае, че е неразрушима.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #716 -: Декември 29, 2011, 10:22:53 am »
Публикувах по погрешка по-рано, продължавам тук. Та, от тези две изходни точки като тръгнем (за който не е разбрал, моята е скорпионската :P), в началото на връзката имаше много привличане, но и страшно много провокации, много драма и съспенс и прочее инициирани от мен ситуации, защото скорпионската Луна колкото и да иска любов вовеки и до гроб, не вярва, че такава е възможна и на големи думи като никога и винаги също няма вяра. Телешката Луна издържа стоически на тестовете и после стана ясно постепенно, че без драма и проверки животът също може да е пълен и хубав.

От както сме заедно, се движим в синхронни цикли - моите върхове съвпадат с неговите върхове във всякакъв смисъл, но и паданиците са в едно и също време. Това е нормално - транзитите ни закачат Луните едновременно.

Сори, че накъсано, но не смогвам от офиса. После още.

« Отговор #717 -: Декември 29, 2011, 10:36:25 am »

Например, една Луна в Рак има потребност от спокойствието и уюта на дома, докато Луната в Козирог търси широки социални  контакти и сред тях се чувства комфортно. И потребностите не са нещо, което се случва само на празници, когато едната Луна ще каже, че иска празник в къщи, а другата- на дискотека:) Въпрос на време ще е единият да започне да си остава в къщи, а другият да ходи по дискотеки. А от там- въпрос на време ще е да срещнат партньори със сходни потребности или да си останат и двамата без постоянен партньор:)

;D ;DЕдин бивш е с Луна в Козирог.Дискотеки?Широки социални контакти?Тази астрология големи вицове разправя.;D
Искам да задам един въпрос ако позволите.Защо за брака се използва 7 дом който е опозиция на 1 дом?Не означава ли това че тази форма на живот /брака/ е априори обречена?

*

Grace

• 2257
« Отговор #718 -: Декември 29, 2011, 10:37:23 am »

Луната, като най-силна планета, при това символизираща потребности на най-дълбоко ниво, в опозиция с партньорска , е сред най-трудните  аспекти в синастрията.

ами Линда Гудман добре го е казала : Луна опозиция Луна - " ...залог за щастлив брак, ...ще разбирате различните потребности и настроения на другия и това ще ви дарява с още по-голяма хармония" . като прибавим и сексуалното привличане....чудесен синастричен аспект. даже един от най-силните. а като са и в неподвижните Скорпион/Телец , направо няма раздяла.

по въпроса с Луната в Козирог  :blink: да се присъединя към нула  :blink: вие се шегувате наистина с тези дискотеки и социални контакти..... :blink:

« Отговор #719 -: Декември 29, 2011, 10:44:26 am »

Партньорите трябва да са наясно, че за да е трайна връзката/след първоначално силно провокационно привличане/, единият трябва за цял живот да подчини потребностите си на другия или и двамата трябва да са готови цял живот да правят компромиси с потребностите си в името на връзката. И животът показва, че за подобно поведение е нужна силна воля, по-силна от потребностите, а малко хора я имат.

Поне по тази ос, която коментираш, не бих се съгласила. Луната в Козирог по-скоро търси не широки обществени контакти, ами обществено признание. Нейните нужди са преди всичко да постигне големи висоти в кариерно отношение, и по този начин да докаже себе си пред другите. Луната в Рак би държала да има едно добре уредено семейство, това би я направило щастлива. Да, обаче това, което свързва двата знака е, че имат един определен афинитет към традицията и традиционните ценности, който неразривно съврзва иначе на пръв поглед различните им светогледи. Една луна в Рак, ако се прояви в чистия си вид, с емоционалните си реакции и разбирания, не би изнервила Луната в Козирог. Нуждите на единия какво да получи се препокриват с това, което другия може да даде. Ето, мъжа, да кажем с луна в Козирог, казва, че има нужда от една добра обществена позиция, която често е свръзана с изкарване на едни добри пари. Луната в Рак намира сигурност в това. Нейния консервативен козирожки партньор също й дава емоционална сигурност, защото  не е толкова силно променим, и няма да духне нанякъде да ходи на комар, ПО ДИСКОТЕКИ с приятели, без нея. От друга страна, луната в Рак е много насочена да създаде уют, да се грижи за партньора по един едновременно не особено открит, но и постоянен, стабилен начин. Луната в Рак винаги има някакъв наплив да покаже емоционалната си провързаност, по-скоро прикрито, чрез жест. Козирожката, която също си пада по по-прикритите неща, би разбрала този език и би била трогната от вниманието и би постигнала нейната нуждата от емционална сигурност. Като човек с Козирожка Луна казвам, че наред със страха, че въпреки усилията ти, може нищо да не излезе от теб (тогава самия Козирог в мен ще се обърне срещу мен и ще ме удуши, пребие и хвърли от някоя пропаст), съществува и страха никога да нямаш някой, който те обича за това, което си, защото като го видят, хората ще се ужасят - в тоя случай самата ми Луна би гушнала букета и би си подписала смъртната присъда. Това е по конкретния случай.
Ако включим в оборота вече и другите 10 зодиакални знака, аз бих казала, че за мен опозицията е с двуяко значение. Зависи от другите синастрични аспекти, но една опозиция може да бъде конфликтна отначало, но при други благоприятни аспекти, тя може да бъде преработена и да се превърне от минус в плюс. Виж, това за квадратурата не го вярвам, тя винаги ще е един доста натоварващ аспект между Луните, сбъсък на различни емоционални нужди, тенденции, темпераменти и тя би се отработила по-трудно. Но опозициите, лично аз съм им голям фен пък, честно казано, понеже според мен двата знака на опозиция не са нищо повече от двете различни страни на една и съща монета. Те образуват едно хармонизирано единно цяло.

И ПС, наистина се шегувате с тези дискотеки.  ;D ;D ;D Търсете си Луни в Овен, Везни за такива мероприятия и оставете консервативната ми същност в приятна, академична обстановка.  ;D ;D ;D ;D

Иначе Нуличке, мисля, че изхождаш от грешната идея, че опозицията е нещо гадно, лошо и ужасно. Просто първи дом си ти, като единица, обратното на това да си сам, да си единица, е да си с някого - ерго седми дом. В опозицията, пак казвам, няма никаква обреченост, тя е най-хубавото, което може да ти се случи от нехармоничните аспекти според мен, понеже сравнително лесно се разрешава и е най-благодарна откъм резултати.
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 11:00:12 am от ThunderGoddess »