Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149175 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #720 -: Декември 29, 2011, 10:50:58 am »
ThunderGoddess,  :clap: и аз така ги виждам нещата.

*

Asol

• 4140
« Отговор #721 -: Декември 29, 2011, 10:51:33 am »
Защо за брака се използва 7 дом който е опозиция на 1 дом?Не означава ли това че тази форма на живот /брака/ е априори обречена?

Защото представлява несъзнателна проекция на това, което уж ни липсва и търсим в другите - стремеж към завършеност един вид. Иначе те може да са в опозиция, но си "работят" в екип.  ;)

Ако включим в оборота вече и другите 10 зодиакални знака, аз бих казала, че за мен опозицията е с двуяко значение. Зависи от другите синастрични аспекти, но една опозиция може да бъде конфликтна отначало, но при други благоприятни аспекти, тя може да бъде преработена и да се превърне от минус в плюс. Виж, това за квадратурата не го вярвам, тя винаги ще е един доста натоварващ аспект между Луните, сбъсък на различни емоционални нужди, тенденции, темпераменти и тя би се отработила по-трудно. Но опозициите, лично аз съм им голям фен пък, честно казано, понеже според мен двата знака на опозиция не са нищо повече от двете различни страни на една и съща монета. Те образуват едно хармонизирано единно цяло.

Така е. Опозицията изобщо не е лош аспект в синастриите - по-скоро е идеален за да си разберете и осъзнаете индивидуално потребностите с помощта на другия.
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 11:00:22 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #722 -: Декември 29, 2011, 11:03:08 am »
Искам да задам един въпрос ако позволите.Защо за брака се използва 7 дом който е опозиция на 1 дом?Не означава ли това че тази форма на живот /брака/ е априори обречена?

Еми то всички домове се разглеждат по опозиторни двойки.  :blink:

А що се отнася до опозицията 1/7, може би има значение кой от двата дома повече натежава.
Ако все пак разглеждаме двата дома като едно свързано цяло (според астропсихолозите), опозицията предполага преливане на лични интереси (първи дом) в общата купичка (седми дом), т.е. да се постигне заедност, т.е. определен резултат чрез съвместни усилия. Не че няма и бракове, в които партньорите не действат разнопосочно, всеки за себе си.

Но моите философствания за брака не ги вземайте насериозно  ;D - в такъв не съм живяла, иначе съм се нагледала и наслушала за несполучливи и формални бракове, изпълнени с емоционална агресия.

А опозицията между Луните наистина е един от най-силните фактори за съвместимост според индийците, но зависи и от други фактори, един изолиран синастричен аспект все още не е гаранция за трайни отношения.

В най-трайната връзка на една моя приятелка (7 години) имаше точен квадрат на Луните (не само знаков). Но трудни им бяха отношенията, не може да се отрече (тя с Луна в Лъв, той с Луна в Скорпион). Един мини сатурнов цикъл изкараха и отношенията приключиха окончателно при транзит на Сатурн в съвпад с нейната Луна (и квадрат към неговата). Впоследствие имаше шанс за подновяване, но тя тръгна по друг път и с друг партньор (имат съвпад на Луните, но в два съседни знака, иначе са в една накшатра по индийската).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #723 -: Декември 29, 2011, 11:07:03 am »
Благодаря за отговорите. :blink:

« Отговор #724 -: Декември 29, 2011, 11:27:53 am »
Мони,тази Козирожка Луна много опасна била  ;D Моята във Везни не умира за дискотеки  :rolleyes: Е,имам и моменти дето ми се танцува ама 2-3 пъти в годината  :rolleyes: ;D И то се почва "Ще ходя",след малко "Оф,няма да ходя","Абеще взема да отида","Оф,я да си стоя вкъщи" ;D ;D ;D ;DАма при мене май се дължи на Рачешкото афинитета към дома и семейството  ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #725 -: Декември 29, 2011, 11:42:05 am »
Не знам за другите притежатели на такава, но Луната ми, отделно от другите, е проклетница.  ;D ;D ;D Но пък винаги ми спасява кожата от глупости от всякакъв характер.  :o Това, което го казвам за дискотеките, е сравнително слабо Сатурново мърморене, за други неща може да наддаде страшен вой.  ;D ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #726 -: Декември 29, 2011, 12:41:49 pm »
Дияна, ти я вземи да сложиш синастрията, че да не не оставаме в заблуждение, че 20 годишната ти връзка се държи на опозицията на луните.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #727 -: Декември 29, 2011, 01:08:35 pm »
Телешката Луна издържа стоически на тестовете и после стана ясно постепенно, че без драма и проверки животът също може да е пълен и хубав.

От както сме заедно, се движим в синхронни цикли - моите върхове съвпадат с неговите върхове във всякакъв смисъл, но и паданиците са в едно и също време. Това е нормално - транзитите ни закачат Луните едновременно.

за 20 години съвместен живот, рамо до рамо, с децата, жилищата, болестите и т.н. ли говорим?

*

AH

• 2201
« Отговор #728 -: Декември 29, 2011, 01:09:42 pm »
;D ;DЕдин бивш е с Луна в Козирог.Дискотеки?Широки социални контакти?Тази астрология големи вицове разправя.;D

щом ти е приятел, нещата са ясни ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #729 -: Декември 29, 2011, 01:19:05 pm »
Луната в Козирог по-скоро търси не широки обществени контакти, ами обществено признание. Нейните нужди са преди всичко да постигне големи висоти в кариерно отношение, и по този начин да докаже себе си пред другите.

Нуждите по отношение на социална реализация и кариера Луната в Козирог смята ли, че може да ги задоволи, като се грижи всеотдайно за семейството? С други думи- семейната реализация ли поставя на първо място или потребността от социална такава?

/иначе е ясно, че редовните посетители на окултен форум не са сред най-големите фенове на дискотеки:) - впрочем, активното участие във форум също е активна социална реализация, вместо да се предпочете тесния семеен кръг:)/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #730 -: Декември 29, 2011, 01:27:31 pm »
за 20 години съвместен живот, рамо до рамо, с децата, жилищата, болестите и т.н. ли говорим?

Да, освен, че детето е в единствено число, засега. От 16 години живеем заедно. Четири-пет преди това започна връзката ни.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #731 -: Декември 29, 2011, 01:36:09 pm »
Дияна, ти я вземи да сложиш синастрията, че да не не оставаме в заблуждение, че 20 годишната ти връзка се държи на опозицията на луните.

трябва да се видят и другите фактори, но нека да изясним в дълбочина приликите и разликите в опозиционните Луни:)

Луната сочи средата, в която се усещаме сигурни, на местото си. Показва и размерите на личното пространство.
При по-висша изява първоначалното напрежение на опозицията се трансформира в завършеност. Щом връзката е издържала 20 години, има достатъчна завършеност. Интересна е конкретната форма на тая завършеност.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #732 -: Декември 29, 2011, 01:36:34 pm »

А, не. Сигурно е и заради квадрата и опозицията на Слънцата и Венерите. Или заради тригона и секстила между Венерите и Марсовете ;D. Но мислех, че още не сме свършили с луните.

« Отговор #733 -: Декември 29, 2011, 01:40:58 pm »

Нуждите по отношение на социална реализация и кариера Луната в Козирог смята ли, че може да ги задоволи, като се грижи всеотдайно за семейството? С други думи- семейната реализация ли поставя на първо място или потребността от социална такава?

Знаеш ли,аз със моята плаха грамотност в астрологията,забивам твърдо и непоклатимо мнението,че Козирогът поставя социална реализация и кариера ЗА ДА може да се грижи всеотдайно за семейството.Ти ми кажи кое е на първо място и кое на второ.

« Отговор #734 -: Декември 29, 2011, 01:41:28 pm »
Грижата за доброто всеотдайно семейство е за луната в Рак.  :rolleyes: Оставам с впечатлението че мислиш, че задължително двама човека, като се съберат, трябва да гледат в една посока, към едно нещо, не, те просто трябва да гледат един към друг. Луната в Козирог поставя социалната реализация на първо място, луната в Рак - семейната. Ето ти едно взаимно допълване - всеки се грижи за това, което иска. Често се срещат трактовки, нали, че Козирогът (ако е мъж) е склонен да иска жената до него да си остане у тях и да се грижи за домакинство, деца, да не работи. Не мга да го потвърдя от личен опит, понеже нямам толкова близки познати, които да са достатъчно повлияни от знака. Така че ето го парадокса, за който говоря - при съвпад, да кажем, ще се получи конфликт поне по отношение на това. Да искаш да оставиш жена с луна в Козирог В КЪЩИ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДОМАКИНСТВОТО????  :unsure: :unsure: Определено разумен подход, ако искаш да видиш вратата от външната страна и никога повече от вътрешната.
За мен в синастрия, от това, което съм видяла, не претендирам, че е много, но най-благодарни ми се струват тригони и опозиции. Съвпади, в някой случай, но определено не в случай като горния.
Иначе, честно да ти кажа, не съм виждала човек с луна в Козирог да обича да ходи по дискотеки, дори извън това да се занимава с подобни окултни и езотерични неща, защото когато си човек в прегръдката на Сатурн, първо, че си резервиран откъм изява на себе си - танци-манци (най-много мразя), второ, че лесно виждаш колко елементарно, тъпо, пошло и безмислено е цялото занимание. Ако ще се води нощен живот, можеш да ги видиш в някви барове, клубове, някаква по-спокойна обстановка, която не изисква активно участие и излизане на подиуми, сцени и така нататък. Луната в Козирог не обича такива работи. Тя иска да се утвърди пред другите не като парти анимал и да им спечели уважението с приятната си натура, тя търси престиж и типа преклонение, което хората имат пред класата и престижа. Заради това иска да изпъкне с постиженията в кариерата си, или интелектуалната сфера. Тя просто иска да е авторитет.
За това, че форума е проявление на социална активност. Сега  ;D ;D ;D Никой не е казал, че живеем в гората и не искаме никакви хора да ни безпокоят. Искам обаче ясно да разгранича разликата, тъй като за мен ЗАБАВНОТО е да влизам в този форум, т.е да се обогатя да участвам в дискусия. Това ми е на мен забавлението. На второ място да посоча, че около себе си, но мисля, че и около всеки друг с такава Луна не бъкат особено много приятели, понеже истинско разкритие на тази същност се случва веднъж на 34958093458309 години. И трето, поне за себе си мога да кажа, че участвам във форумните дискусии най-вече като представител на хората с асцендент Дева, Слънце в Рак, Меркурий в Рак, Венера в Лъв и мисля, че това се вижда главно. Луната не се е показала, което не значи, че не е там.  :rolleyes: :rolleyes:
 Иначе относно коментара на нула. Аз не знам, нали и другите да кажат, които имат такава Луна, но не че нещо но ... лично аз го правя за собствен комфорт и от желание да развивам себе си.  :rolleyes: Определено, семейството ми, близките ми ще се възползват от щедростта ми, ако евентуално постигна успех, но не работя за него, за да мога да бъда щедра към тях.  ;D ;D ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #735 -: Декември 29, 2011, 01:41:34 pm »

Да, освен, че детето е в единствено число, засега. От 16 години живеем заедно. Четири-пет преди това започна връзката ни.

Луната в Телец давала ли е промени във финансовото състояние?

А Луната в Скорпион спестявала ли е понякога сериозни разговори?

*

AH

• 2201
« Отговор #736 -: Декември 29, 2011, 01:51:43 pm »
Знаеш ли,аз със моята плаха грамотност в астрологията,забивам твърдо и непоклатимо мнението,че Козирогът поставя социална реализация и кариера ЗА ДА може да се грижи всеотдайно за семейството.Ти ми кажи кое е на първо място и кое на второ.

Когато кажем Козирог, разбираме Слънце в тоя знак.
Има разлика между Слънце и Луна, нали?:)

Мотивите на съзнанието може да  са различни от тия на подсъзнанието:)

Да речем че ти, понеже имаш афинитет към тия неща, през повечето време държиш сметка за подсъзнанието си.
Но можеш ли да твърдиш, че винаги мотивите съвпадат? /оставяме сега Луните на страна, защото твоята май може да е доста импулсивна:)/

*

AH

• 2201
« Отговор #737 -: Декември 29, 2011, 01:55:43 pm »
Да искаш да оставиш жена с луна в Козирог В КЪЩИ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДОМАКИНСТВОТО????  :unsure: :unsure: Определено разумен подход, ако искаш да видиш вратата от външната страна и никога повече от вътрешната.

Това е нормална проява на Луната в Козирог.

И нека да уточним още нещо - Луната в Козирог, ако трябва да избира, дискотеката ли ще избере или да остане в къщи и да обгрижва съпруга? Но честно- нали идеята е да стигнем до дълбоката потребност на тая Луна.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #738 -: Декември 29, 2011, 02:04:34 pm »
Луната в Телец давала ли е промени във финансовото състояние?

А Луната в Скорпион спестявала ли е понякога сериозни разговори?

Луната в Телец е доста по-широкопръста от другата. Особено за домашните си луни.
А Луната в Скорпион съвсем не стъпва на пръсти в разговорите. Хапливият и остър език е едно от нещата, които Луната в Телец и досега цени в другата. 

Иначе, двете слушат различна музика, четат различни книги, обичат различно кино, имат различни области на кариерно развитие, различни приятели, различни хобита и различни служебни кръгове. 
Имат общо разбиране за уютно, за щастливо, за пълноценно и за ценно.

« Отговор #739 -: Декември 29, 2011, 02:07:10 pm »
Като кажа Козирог по-скоро разбирам човек, който има много планети в Козирог.  :unsure: Или по друга причина Козирога му е важен знак в хороскопа.  :unsure: Имаше един случай с една позната.  ;D ;D Тя хич не ги обича мъжете от тази зодия (т.е Слънчев знак) именно поради факта, че много й се налагат, обаче те все й налитат. И накрая си хвана, нали гадже ВОДОЛЕЙ. И ми вика някаква щастлива.  ;D ;D ;D "Аз избягах от тези ужасни Козирози"  ;D ;D Можеш ли да му видиш наталната карта? И аз нали - "Да, естествено" и гледаш Слънце във Водолей, надолу всичко КОЗИРОГ пък. И си имаше склонността да я командори де. Но още бяхме ученици, нали, не е работил, нито тя, за да може да й каже да си стои у тях, но предвид останалата част от поведението му, не бих се учудила да го направи.  :unsure:
Така че на съзнателно или подсъзнателно ниво, имаш ли го този мотив, искаш ли го, си излиза рано или късно под някаква форма. Даже при подсъзнателно, т.е Луна, е по-кофти, защото не си осъзнал какво точно искаш, кое точно те дразни и може да излезе по доста грозен начин накрая.  :blink:
Ето например, казваш, Слънце в Козирог, примерно жена му на този Козирог изкарва повече пари от него. Според мен той ще си помисли, напълно съзнателно, нали - УЖАС, толкова съм непотребен в момента. Тя може да се справи сама в живота и без мен, а аз за нищо не ставам. АБЕ ВСЪЩНОСТ КАКВО ИЗОБЩО Е ТРЪГНАЛА ДА РАБОТИ??! Не знае ли, че мястото на жената е в къщата? Какво сега, аз ли трябва да сменям детски памперси и да чистя къщата след време?? Определено трябва да си поговирим с нея.
Същия случай с Луна: Мдааа това е чудесно!  :blink: Хех, радвам се че партньорката ми се справя толкова добре.  :blink:  :angry: :angry: Идва ми малко странно гадничко и е дразнещо, но ...  :angry: :angry: Ще си замълча и ще го въздържа.  :angry: :angry: :angry: Не е нормално, грозна реакция е, която не е логично обоснована и би провалила всичко. (1 път, 2, 3, 10 пъти, но на н-тия път бомбичката със закъснител ще гръмне и подсъзнателните мотиви излизат наяве - и твърде вероятно да е от някаква дребна, слаба провокация, която е бил последната капка, която е преляла чашата)

Иначе АН, по въпроса ти - аз определено бих останала със съпруга си, но имам и Слънце в Рак все пак. Логиката ми тук е, първо, че като съм го избрала, е човек, с който все пак обичам да си прекарвам времето. Второ, като по-слабо го посочвам, но го посочвам - за мен дискотеката е най-ужасното място на света. Ако имам ужасен кошмар, аз няма  да сънувам, че съм в Ада, ще сънувам, че съм на дискотека. Но не мисля, че при всеки трябва да е така.  ;D
« Последна редакция: Декември 29, 2011, 02:14:04 pm от ThunderGoddess »